Sådan startes sublim tekst på Windows fra Git Bash

Hvis du har forsøgt at finde ud af, hvordan du åbner Sublime Text-editoren fra din Git bash, har du held og lykke. Denne artikel vil guide dig gennem processen med ringe eller ingen stress.

Det tog mig et stykke tid at finde ud af, hvordan det blev gjort, men nu kan jeg dele den viden med jer alle i denne opskrivning. Ved udgangen vil du kunne starte sublim tekst fra bash.

Forudsætninger:

  • Sørg for, at du har konfigureret Sublime teksteditor
  • Sørg for, at du har Git installeret

Kom godt i gang

Sublim tekst er en kildekodeditor, der hjælper softwareudviklere med at kode og redigere tekst eller markering.

Det har fantastiske funktioner såsom syntaksfremhævning, indrykning, plugins og pakker. Alle disse funktioner hjælper med at gøre det nemmere og mere behageligt at arbejde med og bidrage til en bred vifte af programmeringssprogkodebaser.

Når du har downloadet og installeret Sublime, vil den være placeret i programfilerne som vist nedenfor:

Hvad vi vil gøre er at oprette et alias til sublime_text.exe, der findes i mappen Sublime Text 3. Så når vi skriver aliaset i Git bash, starter det automatisk teksteditoren.

Sådan konfigureres Git Bash med sublimt alias

For at begynde at konfigurere Git bash skal vi først åbne bash-terminalen. Derefter kan vi fortsætte med at udforske forskellige Linux-kommandoer for at fuldføre konfigurationsprocessen.

Først skal vi oprette en .bashrc-fil ved hjælp af berøringskommandoen . Det er vigtigt, at filen oprettes i C: \ Brugere \ brugernavn \ biblioteket - ellers får du en tilladelse nægtet fejl.

Jeg har oprettet bash-filen i den angivne mappe, så min ligner C: \ Brugere \ larry \ .bashrc .

Derefter skal vi redigere .bashrc-filen for at inkludere det alias, som vi skal bruge for at starte sublim tekst:

Når vi klikker på enter, ser vi en grænseflade, der ligner det, vi har nedenfor. Derefter skal du trykke påifor at gå ind i indsætningstilstand.

Nu har du adgang og kan skrive i prompten. Så vi kan tilføje vores alias der nu, sådan her:

alias subl="C:/Program\ Files/Sublime\ Text\ 3/sublime_text.exe"

Når vi har inkluderet det, kan vi trykke escfor at afslutte indsætningstilstand og derefter for :wqat gemme og afslutte.

Når vi er færdige med det, kan vi gå tilbage til vores bash for at kontrollere, om vores konfiguration fungerede ved at gøre sublsom vist nedenfor:

Ja, det fungerer! Og du kan se Sublime Text starte sig selv.

Jeg fandt også ud af, at hvis du har en fungerende mappe, kan du tvinge Sublime til at åbne den mappe. Jeg navigerer ind i en kodebase nu og viser forskellen i det næste skærmbillede:

Fra skærmbilledet ovenfor starter Sublime ikke bare et tomt arbejdsområde - det starter med alle projektmapper, der er knyttet til dette projekt. Det er fordi vi tilføjede et jokertegn til kommandoen.

Jeg håber, at du med dette hack vil være i stand til at opsætte et alias til sublim tekst. Jeg værdsætter virkelig svarene på denne stakoverløb tråd .Det hjalp mig med at forme den viden, jeg var i stand til at dele i denne artikel.