Sådan finder du dine ukendte kendte

Kendte kendte, ukendte kendte og ukendte ukendte

Det er næsten tyve år siden Donald Rumsfeld, den daværende amerikanske forsvarsminister, sagde:

"Der er ting, vi ved, som vi ved. Der er kendte ukendte. Det vil sige, at der er ting, som vi nu ved, vi ikke ved. Men der er også ukendte ukendte. Der er ting, vi ikke ved, vi ikke gør ved godt. "

Dette ordsprog bruges typisk til at udføre risikostyringsanalyse ved at opdele de kommende forhindringer i 3 kategorier:

Kendte kendskaber  - ting, som vi kender (dvs. er opmærksomme på), som vi kender. Disse udgør mindre risiko, da det er fakta, vi er sikre på.

Kendte ukendte  - ting, som vi ved (dvs. er klar over), som vi ikke kender - de indebærer en risiko, men da vi kender dem, kan vi måle risikoen, forstå den og undersøge mere for at gøre dette kendt.

Ukendt ukendt  - ting, vi ikke kender (dvs. ikke er klar over), som vi ikke kender. Disse er sandsynligvis de farligste, da disse omfatter det, vi ikke er opmærksomme på, og derfor ikke kan planlægge, analysere eller tage handlinger for at afbøde dem. Du bliver nødt til at gøre en grundig udforskning for at finde de ting, du ikke kender, som ikke kender.

Det kan blive lidt forvirrende, når du udtrykker det på den måde, så lad os sætte det i en graf:

Men vent ... hvad med de ukendte kendskaber ? dette er noget, Donald Rumsfeld ikke diskuterede, men kan være det mest interessante.

De ting, du ikke ved, du ved

Den ukendte kendens kvadrant overses ofte eller tolkes fejlagtigt. Jeg kan let forstå, hvorfor folk ikke ser vigtigheden af ​​det og bare henviser til det som en nonsensmodsigelse - hvordan kan nogen ikke vide noget, de allerede ved?

Nå viser det sig, at din viden er baseret på mange ting, du ikke er opmærksom på - instinkter, intuitioner eller andre faktorer, som du synes er trivielle.

Tænk på dit modersmål. Du kan let formulere enhver tanke til en nøjagtig sætning. Da engelsk ikke er mit første sprog, måtte jeg studere det i årevis. Jeg var nødt til at lære tusinder af ord for at udvide mit ordforråd, lære forskellen mellem et substantiv, et verb, et adjektiv og hvordan man bruger dem til at konstruere en sætning. Jeg var nødt til at lære forskellen mellem nutidens enkle, nuværende progressive og fortidens perfekte. Selv det at vide, hvornår jeg skal bruge "til", "ind" eller "ved" er stadig en udfordring for mig. Hvis engelsk er dit modersmål, er du måske ikke engang opmærksom på alle disse regler, du lærte dem, da du var ung og ved bare, hvordan du bruger dem korrekt. Således kan du også være uvidende om de udfordringer, andre står over for, når de prøver at tale engelsk.

Hvad kan der ske, hvis du ignorerer det ukendte ukendte?

Indtil videre har vi kun forsøgt at forstå, hvad disse kendte ukendte er , men har slet ikke uddybet, hvorfor disse betyder noget. Ignorering af de kendte ukendte fører til en problematisk dissonans mellem fakta (hvad du ved) og din bevidsthed (hvad du ikke er opmærksom på). At ignorere dem kan være skadeligt og føre til situationer, nogle af jer kender alt for godt:

"Imposter syndrom"

For et par år siden hørte jeg om bedragerisyndrom, og jeg relaterede straks til det. Jeg prøver altid at omgive mig med mennesker, der er klogere end jeg er, så jeg kan lære og komme videre. Problemet med det er, at jeg altid tvivlede på min viden og følte, at de en dag alle vil afsløre min "hemmelighed" og indse, at jeg ikke er så god, som jeg gjorde mig selv til at være. Jeg var bange for, at de en dag ville kræve at erstatte mig med en bedre. Indtil videre skete det ikke (og jeg håber, at dette indlæg ikke giver dem nogen skøre ideer?).

I de sidste par måneder var det meget svært at undgå at snuble over en artikel, en tale eller en blog, der ikke nævnte bedragerisyndrom . Alle elsker at tale om det, dele deres personlige historier og være stolte af at være en del af en eksklusiv gruppe, der har dette syndrom. Nå ... gæt hvad, næsten alle os har det. Spørg 20 af dine venner, hvis de nogensinde har følt, at de ikke er gode nok til deres job, eller om de nogensinde tvivlede på deres præstationer - Jeg lover, at næsten alle vil være i stand til at forholde sig.

Hvis det er tilfældet, er det virkelig et syndrom? Måske har folk, der altid føler, at de passer bedst til jobbet, et eller andet “overtillidssyndrom”.

Jeg er ked af at sprænge din boble og få dig til at føle, at du ikke er så ”unik” som du troede. Hvis du spørger mig, er du ligesom enhver anden person, der er uvidende om, hvad de ved eller værdsætter de færdigheder, de har. Hvis du har opnået noget, eller hvis folk tror, ​​at du er god til noget, er du sandsynligvis det. Hvis du har lyst til, at du bare var heldig, eller at folk omkring dig ikke så dig for det bedrageri, du er, så har du sandsynligvis noget problem i den måde, du opfatter dine færdigheder og viden på. Denne misforståelse betyder, at dit ukendte kendte område overtager det kendte kendte. Du har en masse kendskaber (som fik dig til at få succes), men den manglende bevidsthed får dig til at føle dig som et bedrageri og blænder dit synsfelt til det punkt, at du ikke længere er i stand til at se de positive kvaliteter i dig.

forståelseshuller

For et par år siden prøvede jeg at forklare, hvad jeg laver på arbejdspladsen, for en ung studerende- “Vi laver et filsynkronisering og deler produkt til SMB'er. Vi har en out of the box SaaS, men klienter kan også købe S3-lager og installere det på stedet ”. Mens alt det måske lyder trivielt for folk med startniveauerfaring inden for skyen, så denne studerende mig som et hjort i forlygterne. For at afslutte det var han også for flov over, at han næppe forstod et ord.

Ærligt talt bebrejder jeg dem ikke, fordi de ikke kunne vide det. Dette fik mig til at indse, at jeg faktisk var problemet i den situation. Ved at antage, at disse udtryk kun var almindelig kendskab, ignorerede jeg mine ukendte kendskaber .

Det er vigtigt at bemærke, at ukendte kendskaber ikke er begrænset til terminologi. Når du snakker med kvaliteter eller mindre erfarne ingeniører (eller andre mindre erfarne folk inden for dit felt), kan du opleve, at de også mangler den viden, der i dag virker fuldstændig "grundlæggende" for dig.

Selv når vi arbejder med mere erfarne fagfolk, giver vi undertiden ikke nok kontekst eller slipper nok detaljer. I mit felt arbejder jeg på visse funktioner i flere måneder ad gangen, vedtager en bestemt holdterminologi og absorberer individualiserede holdpraksis. Når jeg taler med andre kolleger (især dem der ikke er i mit team), er jeg helt uvidende om disse kendskaber og antager, at de alle intuitivt forstår, hvordan mit team fungerer.

Disse typer af forståelseshuller fører ofte til fejljusteringer, fordi alle har en tendens til at fortolke de implicitte detaljer forskelligt. At være mere opmærksom på små detaljer som disse og være mere eksplicit omkring dem kan reducere forvirring og skabe bedre holdtilpasning.

Føler at du ikke vokser nok

I starten af ​​min karriere var alt nyt, og jeg følte, at jeg lærte nye ting hver dag. På et tidspunkt begyndte jeg at føle, at min læringskurve langsomt aftager. Til sidst kom det til et punkt, hvor jeg ikke lærte nye sprog eller kodningsteknikker hver dag, fordi jeg allerede var fortrolig med de operationelle mønstre ... Det viser sig, at jeg tog fejl med det.

I virkeligheden lærte jeg et ton hver eneste dag. Som senior softwareingeniør udførte jeg mere arbejde, der krævede "bløde færdigheder" som kommunikation, planlægning og teamengagement. Det var svært at være opmærksom på disse færdigheder, når jeg kun kort tænkte på, hvad jeg har lært.

Men selv de “hårde færdigheder”, som jeg har lært, er vanskelige og lette at ignorere: Når jeg ser tilbage på de sidste måneder, husker jeg måske kun, at jeg har lært GoLang, men hvis jeg graver dybere, finder jeg alle de andre luskede ukendte ved, hvilke der er nøglefaktoren i at komme min karriere videre til det næste niveau.

Det er tid til at følge den gule murvej

I historien om troldmanden fra Oz møder Dorothy fugleskræmsel, der ønsker en hjerne, Tin Woodman, der ønsker et hjerte, og den feje løve, der har brug for mod. De går alle sammen, oplever mange eventyr og overvinder deres udfordringer gennem udnyttelse af hinandens styrker. Når de kommer tilbage til Troldmanden fra Oz, forklarer han dem, at de attributter, de søgte efter, var inden i dem hele tiden. Som jeg ser det, ryddede rejsen på den gule mursten simpelthen deres blinde pletter og hjalp dem med at se deres ukendte kendskab.

Nu er det din tur.

Hvordan rammer du din gule murvej?

Nu hvor du forstår vigtigheden af ​​de ukendte kendskaber, er det vigtigt at du indser, at dette ikke er noget, der kræver yderligere udforskning eller analyse. Alt hvad du behøver at gøre er at give det den opmærksomhed, det fortjener, ved at gøre det implicitte kendskab til eksplicit. Vend dig til din intuition og ubevidste tro; brug dine instinkter og form dem til noget, du kan gøre bekendt med resten af ​​verden. Ved at gøre det vil du ikke kun være i stand til bedre at kommunikere dine tanker og viden til andre, men også hjælpe dig selv til sidst at øge bevidstheden om dine ukendte kendskaber og derved blive bedre til det, du gør.

Du forstår også, at det at skifte en ukendt kendt til en kendt kendt ikke kræver, at du studerer noget nyt - alt hvad du skal gøre er at kalde det ud og gøre det implicitte kendte til eksplicit kendt. At omdanne dine intuitioner, ubevidste overbevisninger og instinkter til noget, du kan skrive / tale om, hjælper dig ikke kun med at kommunikere og dele din viden med andre, men kan også hjælpe dig selv med at være opmærksom på de ting, du kender og derfor være en bedre professionel.

Så hvad kan du gøre for at afsløre dine ukendte kendskaber ?

Praktiske måder at afsløre dine ukendte kendte på

Skriv mere

Enten en blog, et kladde eller blot et dokument, der indeholder din begrundelse for en bestemt beslutning (dvs. hvorfor du foretrak løsning A frem for løsning B). Du vil blive overrasket over at lære, at dine tilsyneladende enkle ideer er langt mere dybtgående, når du har skrevet om dem.

I mit tilfælde tænkte jeg for et par dage siden på de ukendte kendskaber. Jeg havde ikke mere end 5 linjer om dette emne (faktisk ville jeg kun tweet om det, men jeg havde ikke twitter :)), men som du ser viste det sig at være meget mere end det.

Forfølg offentlige talemuligheder

Tal og del det, du har lært, med andre. Antag ikke, at noget, du siger, er trivielt. De bedste foredrag, jeg har hørt, var ikke nødvendige af folk, der studerede et fagfelt i 20 år, men snarere dem, der frembragte et nyt nyt perspektiv. Husk, at det er muligt at holde en fem-minutters snak om ethvert emne, du ønsker, for hvad der kan synes "let" for dig, kræver mere sammenhæng, når du taler til andre.

Det behøver ikke at være på den største konference, du kan tænke på. Start med et 5-minutters snak med dit team - jeg er sikker på, at du har mindst én ting at dele med dem. Du vil blive forbløffet over, hvor mange gange mine jævnaldrende fortalte mig, at de ikke vil være i stand til at holde en 5-tale om et emne, de syntes var trivielt. Efter at de havde haft diasene, bad de om 10 minutter, og jeg skulle på den sikre side planlagt 15 minutter for dem. Det tog cirka 20 minutter, indtil jeg var nødt til at stoppe dem;)

Mentor andre

At hjælpe andre vil give dig det meget nødvendige bevis for, at du ikke giver dig selv nok kredit. At påtage sig mentorer hjælper dig med at indse, hvor meget du har at tilbyde, og hvor gavnlig din viden er for andre. Du har muligvis ikke svaret på alt, og det er fint, men undervurder aldrig værdien af ​​de små tip og tricks, du valgte langs din gule murvej.

Når du hjælper andre, forstår du endelig, at du ikke giver dig selv nok kredit. Du vil blive chokeret over antallet af ting, du ikke tænkte på og nu kan hjælpe andre med at vokse og lære. Du har muligvis ikke svarene på alt, og det er fint, men du kan helt sikkert hjælpe dem med tip, du har lært undervejs. Du kan også hjælpe dem med den måde, du analyserer situationer på, eller hvordan du tænker, når du rammer en forhindring.

Hvis du ved en tilfældighed ikke føler dig sikker på at blive en fuldstændig mentor, skal du starte i det små. Hjælp nye ansættelser på din arbejdsplads eller et par studerende fra det lokale college. Jeg kan garantere, at små bevægelser som disse får dig til at høste frugten på ingen tid.

Spor hvad du lærer

Brug et par minutter hver uge eller måned til at nedskrive de ting, du har lært. Ja, selv dem, der oprindeligt kan synes trivielle. Læg ikke for meget vægt på de fremtrædende præstationer, men vær mere opmærksom på de mindre. Dette kan være en ny genvej, du har lært, eller en ny strategi for, hvordan du skriver bedre e-mails. Del din liste med din manager på arbejdspladsen eller en 1x1 med dit team under dine ugentlige møder. Alt fortjener at blive opført og værdsat, uanset hvor lille.

Ignorer ikke positiv feedback

Du kan lære meget om dig selv og hvad du er i stand til af andre. Den bedste måde at lære på er ved at anmode om feedback, enten fra din manager eller dine holdkammerater. Folk fokuserer ofte på de negative kommentarer, men det er ikke alt, hvad du skal være opmærksom på. Når du modtager feedback, skal du sørge for også at give plads til dine styrker og positive egenskaber. Disse kan hjælpe dig med bedre at forstå din viden og kaste lys over de fremskridt, du har gjort. Du kan endda lære, at noget, som du troede, du ikke var særlig god til, opfattes af andre som en af ​​dine styrker, eller rettere dine ukendte kendskab;)

Udtryk taknemmelighed

Når nogen sætter pris på dit arbejde eller komplimenterer dig, skal du sige tak. Vær ikke for beskeden, prøv ikke at forklare, hvorfor det ikke var så svært, eller undervurder dine præstationer - Bare tak dem. Hvis nogen gjorde en indsats for at genkende din præstation, har de en god grund til det.

I sidste ende er det din vej

Du behøver ikke at følge hvert eneste trin, der er anført ovenfor. Alles vej ser anderledes ud. Bane din egen sti og tage din egen vej. Det er let at glemme at følge den vej, du tog, så prøv fra tid til anden at være mere bevidst om dine ukendte kendskaber og gør dem til kendte kendte.

Tak for at bruge et par minutter af din tid. Du er velkommen til at tilføje mig på Twitter / Linkedin eller kommentere nedenfor

-Alon

Særlig tak til:

  • Keren for hendes store arbejde med at redigere dette indlæg og efter mange gentagelser - gør mine ideer til noget læsbart
  • Rina Artstain til korrekturlæsning, gennemgang af denne artikel og give fantastisk teknisk feedback