Sådan oprettes databaseskemaer hurtigt og intuitivt med DBDesigner

En af de vigtigste dele af udviklingen af ​​et projekt er at have et klart billede i tankerne om det endelige mål. Vi er nødt til at kende målgruppen for projektet samt de funktioner, det vil indeholde. Dette betyder, at vi skal være så informerede som muligt om forretningslogikken og derefter implementere alle funktionerne efter behov.

DBDesigner er et godt værktøj, når det kommer til at oprette databaseskemaer til din applikation. Det giver dig mulighed for at oprette et hvilket som helst antal tabeller, du ønsker (for mig). Du kan tilføje en hvilken som helst datatypeattribut, du ønsker, til enhver tabel, du har oprettet. Du kan også få visse attributter til at fungere som fremmednøgler. På denne måde, når du opretter henholdsvis primære nøgler og fremmednøgler, kan du se forholdet mellem tabeller i den database, du prøver at oprette.

Du kan bruge din e-mail og oprette mange projekter og komme tilbage til dem, når du vil. Du kan også invitere dine kolleger via e-mail og få dem til at samarbejde med dig i forberedelsen af ​​det skema.

Når du har en indledende version af dit databaseskema, kan du derefter eksportere det som et SQL-script til følgende databaseteknologier: PostgreSQL, SQLite, MySQL, MSSql og Oracle.

Demonstration

Lad os starte med at oprette et nyt databaseskema for at demonstrere, hvordan det fungerer i praksis.

Vi kan enten starte med en ny tom skabelon eller bruge en af ​​de mange eksisterende skabeloner, der er tilgængelige.

Vi demonstrerer en tom skabelon her, bare så vi kan se nogle af de funktioner, der er inkluderet. Ellers bemærker du muligvis ikke dem ved hjælp af eksisterende skabeloner.

Først skal vi oprette et nyt skema. Vores eksempel bruger databasen "Generisk", og vi kalder det "bibliotek".

Så vi er nødt til at gå til Schema & g t; Nyt, og så ser vi et nyt vindue dukker op:

Dette er det billede, som vi skal se efter det:

Derefter er vi nødt til at tilføje nye tabeller i vores skema, som vi kan gøre ved at højreklikke et vilkårligt sted på gitteret og vælge indstillingen "Tabel":

Nu skal vi tilføje felter til tabellen. Alt hvad vi skal gøre er at gå til Tilføj felt , hvorefter et nyt vindue vises. I den kan du vælge typen og også oprette et par begrænsninger for din nye tabelkolonne:

Her kan vi se, hvordan det ser ud, efter at vi har tilføjet et par kolonner:

Derefter kan vi tilføje forhold mellem tabeller. Vi tager eksemplet på at skabe en mange-til-mange- relation mellem to tabeller: Forfattere og bøger. Til dette er vi oprindeligt nødt til at oprette en ny tabel kaldet AuthorBooks, hvor vi tilføjer fremmede nøgler, der henviser til henholdsvis tabellen Forfattere og Bøgerne :

Her har vi forbindelsen til tabellen Bøger :

Når vi er færdige med det, skal vi se et skema svarende til følgende:

En rigtig god funktion ved dbdesigner er den fleksibilitet, det giver dig til at flytte dine borde rundt på nettet, som du ønsker:

Vi kan også dele skemaet med op til fem samarbejdspartnere i den gratis version. Vi er simpelthen nødt til at gå til Skema> Sha re, og et nyt vindue dukker op som følgende:

Vi kan gemme dette skema som et billede ved at gå til: Export> Im age.

Vi kan også generere det tilsvarende SQL-script på følgende måde:

Vi kan også importere vores egen SQL til skemaet og se den repræsenteret grafisk:

Konklusion

Jeg hørte om dette værktøj, da jeg lavede et par-programmering med en kollega og har fundet det virkelig nyttigt. Jeg håber, du også har gavn af det.

DBDesigner har andre funktioner, og jeg vil bestemt anbefale, at du prøver dem.