Hvad er en CSV-fil, og hvordan man åbner CSV-filformatet

Hvad er en .csv fil? CSV står for kommaseparerede værdier. En CSV-fil er en almindelig tekstfil, der gemmer tabeller og regnearkoplysninger. Indholdet er ofte en tabel med tekst, tal eller datoer. CSV-filer kan let importeres og eksporteres ved hjælp af programmer, der gemmer data i tabeller.

CSV-filformat

Normalt indeholder første linje i en CSV-fil etiketterne i tabelkolonnen. Hver af de efterfølgende linjer repræsenterer en række i tabellen. Komma adskiller hver celle i rækken, hvor navnet kommer fra.

Her er et eksempel på en CSV-fil. Eksemplet har tre kolonner mærket 'navn', 'id' og 'mad'. Den har fem rækker inklusive overskriftsrækken.

name, id, favorite food quincy, 1, hot dogs beau, 2, cereal abbey, 3, pizza mrugesh, 4, ice cream

Sådan ser filen ud i et regneark.

Da en CSV-fil kun er en tekstfil, kan du oprette en i næsten enhver teksteditor. Du kan også eksportere CSV-filer fra næsten ethvert regnearksprogram, såsom Microsoft Word, OpenOffice Calc eller Google Sheets.

Sådan åbnes en CSV-fil

Åbning af en CSV-fil er enklere end du måske tror. I næsten ethvert teksteditor eller regnearkprogram skal du bare vælge Filer> Åbn og vælg CSV-filen.

For de fleste er det bedst at bruge et regnearkprogram. Regnearkprogrammer viser dataene på en måde, der er lettere at læse og arbejde med end en teksteditor. Vi går nærmere ind på åbning af en CSV-fil i Microsoft Excel, OpenOffice Calc og Google Sheets.

Åbn en CSV-fil Microsoft Excel

Hvis du allerede har Microsoft Excel installeret, skal du bare dobbeltklikke på en CSV-fil for at åbne den i Excel. Efter dobbeltklik på filen, kan du muligvis se en prompt, der spørger, hvilket program du vil åbne den med. Vælg Microsoft Excel.

Hvis du allerede er i Microsoft Excel, kan du vælge Filer> Åbn og vælg CSV-filen. Hvis du ikke kan se den fil, du vil åbne, skal du muligvis ændre den filtype, der skal åbnes, til "Tekstfiler (* .prn, * .txt, * .csv)". Excel viser dataene i en ny projektmappe.

Du kan også importere data fra en CSV-fil til et eksisterende regneark.

  1. data fanen, i Hent og Transform data gruppe, skal du klikke Fra tekst / CSV .
  2. I Importer data dialogboksen dobbeltklikke på CSV-fil, du vil importere, og klik på Importer .

I forhåndsvisningsdialogboksen har du et par muligheder:

  • Vælg Indlæs, hvis du vil indlæse dataene direkte til et nyt regneark.
  • Vælg Indlæs til, hvis du vil indlæse dataene til en tabel eller et eksisterende regneark.
  • Vælg Transformér data, hvis du vil indlæse dataene til Power Query, og rediger dem, før du bringer dem til Excel.

Åbn en CSV-fil OpenOffice Calc

Hvis du allerede har OpenOffice Calc installeret, skal du bare dobbeltklikke på en CSV-fil for at åbne den. Efter dobbeltklik på filen, kan du muligvis se en prompt, der spørger, hvilket program du vil åbne den med. Vælg OpenOffice Calc.

Hvis du allerede er i OpenOffice Calc, kan du vælge Filer> Åbn og vælge CSV-filen.

Åbn en CSV-fil Google Sheets

Åbn først en ny regnearkfil i Google Sheets. Den hurtigste måde er at gå til //sheets.new.

Vælg derefter Filer> Importer .

Vælg fanen Upload , og træk derefter enten CSV-filen til vinduet, eller vælg CSV fra din computer.

Du kan sandsynligvis beholde standardværdierne i vinduet Importer fil , men se over dem bare for at sikre dig. Vælg derefter Importer data .

Du er færdig!