Sådan kommer du i gang med Android-udvikling

En introduktion til Android-udvikling

Android-apps kan være en fantastisk og sjov måde at komme ind i programmeringsverdenen på. Officielt kan programmører bruge Java, Kotlin eller C ++ til at udvikle til Android. Selvom der kan være API-begrænsninger, kan brug af visse værktøjer udviklere bruge et stort antal sprog, inklusive JavaScript, C eller samling. Mulighederne er uendelige.

Fra enkle spil og hjælpeprogrammer til fuldblods musikafspillere, der er mange muligheder for at skabe noget meningsfuldt med Android. Android-udviklerfællesskabet er udbredt, og dokumentationen og ressourcerne online er nemme at finde, så du kan tackle ethvert problem, du står over for.

Der er bestemt en læringskurve for at vænne sig til Android-rammen. Men når du først har forstået de centrale komponenter, der udgør appen, vil resten komme naturligt.

Læringskurven involveret i Android har en relativt mindre hældning sammenlignet med at lære andre teknologier som NodeJS. Det er også relativt lettere at forstå og yde bidrag til AOSP hostet af Google. Projektet kan findes her.

Kom godt i gang

Se vejledningerne i denne mappe for at lære om de 4 kernekomponenter, der udgør en Android-app, og hvordan du kan komme i gang med en prøveapp. Dyk derefter ned i de mere avancerede emner som fragmenter og Gradle build-systemet. Endelig skal du også tjekke vejledningen til materialedesignspecifikationer for at lære, hvordan du gør dine apps smukke og brugervenlige.

Opsætning og Kom godt i gang med Android Studio

Gå til dette link og installer den nyeste JDK. Download nu Android Studio- og SDK-værktøjspakken herfra. Installer Android Studio og SDK efter opsætningen. Hold øje med SDK-placeringen. Hvis du står over for fejl, skal du gå til indstillingerne senere for at løse dem.

Endelig lær at integrere tredjepartsbiblioteker og Firebase-tjenester for at tilføje funktionalitet til din app. Det ville være nyttigt, hvis du gennemgår den officielle dokumentation for hver komponent.

Officiel dokumentation

Google Developers Guide til Android

Java vs. Kotlin: hvilket sprog skal man lære?

Lige siden Google annoncerede Kotlin som det officielle sprog til Android-udvikling på Google IO i 2017, har programmører, der ønsker at blive Android-udviklere, et dilemma. Det store spørgsmål foran dem er, om de skal lære Kotlin eller Java.

Begyndere i Android-udvikling skal starte med Java

Den første og fremmeste ting er, at Android-udvikling ikke er alt. Som programmør starter du muligvis din karriere med Android-udvikling. Men hvis du starter med et veletableret sprog som Java, bliver du en del af det større Java-samfund og marked, hvilket direkte betyder flere jobmuligheder.

Den anden og vigtigere ting er, at der er et stort samfund af Java-programmører, hvilket betyder, at du kan finde svar, når du sidder fast. Dette er meget vigtigt, fordi du som nybegynder står over for mange tekniske problemer, og du ved muligvis ikke, hvor du skal hen, når du sidder fast.

Når du søger på Google med et Java-problem, er du nødt til at få svar. Men det samme kan ikke siges om Kotlin, som stadig er et nyt programmeringssprog.

Java-programmører burde lære Kotlin

Nu vender vi tilbage til det andet sæt programmerere, der ønsker at lære Android-udvikling: vores andre Java-udviklere. For dem synes jeg, det er bedst at lære Kotlin, fordi det virkelig forbedrer produktiviteten.

En klasse, der tager 50 linjer kode i Java, kan virkelig skrives på kun én linje i Kotlin. Det kan hjælpe dig med at undgå al kedelpladekode - for eksempel behøver du ikke angive getters og settere, lig med (), hashCode () eller toString () -metoder. Kotlin kan generere alt dette alene.

Hvis du ikke ved det, blev Kotlin udviklet af JetBrains, firmaet bag en af ​​de mest populære Java IDE'er, IntelliJ IDEA. De var en Java-butik, der udviklede IDE'er som IntelliJ IDEA, PyCharm og ReSharper, alt sammen i Java. Og så byggede de Kotlin for at forbedre deres produktivitet. Men på samme tid kunne de ikke omskrive al deres kode i Kotlin, så det var derfor, de gjorde Kotlin fuldt interoperabel med Java.

Da Kotlin genererer Java bytecode, kan du bruge dine foretrukne Java-rammer og biblioteker i Kotlin, og dine Java-venner kan også bruge enhver Kotlin-ramme, du udvikler.

Java-ressourcer:

 • Grundlæggende om Java-programmering
 • De bedste Java-eksempler
 • De bedste Java 8 tutorials
 • Java til absolutte begyndere - fuldt videokursus

Ressourcer i Kotlin:

 • Bruger du stadig Java til Android-appudvikling? Prøv Kotlin i stedet.
 • Udvikl indfødte Android-apps med Kotlin - komplet videokursus
 • Nyttige standardbiblioteksfunktioner i Kotlin
 • Funktionel programmering i Kotlin

Mere info om Android-udvikling:

 • Sådan forenkles din Android-apps arkitektur
 • En oversigt over Android-lager
 • Sådan forbedres opbygningshastigheden på dine Android-projekter