Så meget at lære, så lidt tid

Mine bedste tip til at lære, forblive motiveret og nå dine mål

Et af de mest almindelige spørgsmål, jeg får, er, hvordan det lykkedes mig at finde tid til at lære webudvikling og til at ændre karriere totalt, mens jeg arbejdede i fuldtidsjob og med en ung familie derhjemme.

Heck, jeg undrer mig endda over det selv til tider!

Tilsvarende er dette også nogle af de mest almindelige undskyldninger, jeg hører for, hvorfor folk ikke kan lære, hvorfor folk giver op, og hvorfor de ikke kommer videre i deres karriere.

Nu forstår jeg, at vi alle har forskellige livsstiler, forpligtelser, motiver, og jeg har bestemt ikke det endelige svar. Men jeg vil dele nogle af mine vigtigste lektioner og tip - for at finde tid til at lære, forblive motiveret og nå dine mål.

Lad ikke en opfattet mangel på tid forhindre dig i at nå dine drømme og nå dine mål.

Dybt og smalt

Dette virker som et logisk sted at starte. Du har muligvis en grov idé om, hvad du vil eller har brug for at lære. Men har du omhyggeligt valgt nogle ressourcer og en endelig vej, som du vil følge?

Normalt er svaret et rungende “NEJ”!

Jeg var nøjagtig den samme. Som de fleste mennesker, da jeg først begyndte at lære webudvikling, havde jeg ikke rigtig for meget af en plan. Hvad dette resulterede i var, at jeg spildte utallige timer på at lære lidt af dette, en smule af det og ikke rigtig komme nogen steder.

Tid er dyrebar, især med de mange forpligtelser og forhindringer, som livet ofte lægger i vejen for os. Så du er nødt til at sikre dig, at du maksimerer hvert sekund af den lille tid, du har.

Dette betyder at skabe en læringsplan, en læseplan og holde sig til den. Men du kan også maksimere afkastet på din tidsinvestering ved at indsnævre det, du lærer i stedet for uden mål at lære lidt af alt.

Derfor, hvis dit mål er at freelance og oprette websteder til små lokale virksomheder, kan du beslutte, at du vil lære WordPress. Hvis dette er tilfældet, skal du bare gøre det. Lær WordPress og dets tilknyttede teknologier og lær dem godt. Gå dybt!

Fokuser på at blive en WordPress-ekspert i stedet for at blive distraheret ved at lære Laravel eller den nyeste JavaScript-ramme.

Tilsvarende, hvis dit mål er at komme ind på softwareudvikling på virksomhedsniveau, vil læring af WordPress ikke være en klog måde at bruge den lille tid, du har.

Det betyder ikke, at nogen af ​​disse teknologier ikke er værd at lære, eller at du ikke kan lære og udvide dine færdigheder i fremtiden. Bare at hvis dit mål er at blive ansat, få en forfremmelse eller opbygge et produkt - på kortest mulig tid - så er du nødt til at maksimere din tid og koncentrere din indsats om de ting, der får dig der hurtigst.

Konsistens er nøglen

Dette skal være det vigtigste, jeg har lært, og det bedste råd, jeg kunne give til enhver, der lærer noget.

Jeg har fundet ud af, at det at lære noget ikke handler så meget om mængden af ​​tid brugt, men snarere om konsistens.

For eksempel, hvis du kun har 10 timers fritid hver uge til at afsætte læring - vil du lære og bevare mere ved at studere i 90 minutter, 7 dage om ugen, snarere end at prøve at klemme 10 timer ind i en weekend!

Lyder ikke 90 minutter dagligt også som et meget mere opnåeligt mål? Det er så meget lettere at stå op en time tidligere eller gå i seng en time senere, end det er at opgive hele din weekend!

Det handler om at danne en vane og gøre læring til en del af din livsstil.

Som mennesker er vi skabninger af vane. Så gør læring til en del af din daglige rutine, lav tid, vær konsekvent, og fortsæt.

Lav ofre

Som nævnt skal du bruge tid, og du skal være konsekvent i at gøre det. Dette kan betyde, at du er nødt til at ofre for at nå dette mål.

Uanset om det betyder at ofre en time i sengen, ikke afslutte den bog, du lige er startet, eller gå glip af dit yndlings-tv-program - det er det, du skal gøre. Jeg sagde aldrig, det ville være let ...

... Men det vigtige at huske her? Det er ikke for evigt!

Dette er et kortvarigt offer for at nå dit langsigtede mål.

Da jeg arbejdede lange timer og havde to børn under 3, besluttede jeg for mig, at min læringstid var kl. 21.00 - når børnene var i sengen. Dette ville tidligere have været det tidspunkt, hvor jeg sad og så tv med min kone og slappede af efter en hård dag. I stedet ville jeg ofte holde op i de tidlige timer, få minimal søvn og være klar til arbejde tidligt den næste dag.

Det var det offer, jeg bragte ... men nu, gennem at bringe dette offer på kort sigt og nå mit mål om at få et job inden for webudvikling, behøver jeg ikke længere bringe dette offer. Jeg arbejder 8 timer på mit daglige job, kommer hjem og kan se alt det skøre tv, jeg ønsker.

Det sjove er, at jeg stadig bruger kl. 21 og fortsætter latterligt sent, lærer nye ting og arbejder på sideprojekter. Det er sjovt, hvordan det konsekvente 'offer' snart blev en vane!

Genkend din motivation

Perspektiv er en vidunderlig ting. For nogle mennesker kan det være grunden til at have en kone og en ung familie, at du ikke kan lære at kode. Årsagen til, at du ikke har tid.

For mig var dette min motivation.

Jeg besluttede, at jeg ville have en mere stabil karriere med en lysere fremtid og muligheden for en bedre balance i arbejdslivet (Hvem var jeg sjov!). I sidste ende ville jeg give mig selv, min kone og mine børn et bedre liv.

At erkende, at dette var min motivation, gjorde det lettere at gøre disse ofre.

Uanset hvad din motivation er, uanset din grund, skal du huske det.

Når tingene bliver vanskelige, og du har lyst til at give op, skal du tænke tilbage på grunden til, at du startede i første omgang .

Integrer din læring i forskellige områder af dit liv

Læring kommer i alle former og størrelser. For eksempel er en almindelig misforståelse, at hvis du vil lære at kode, skal du sidde foran en computer. Gør mig ikke forkert, det hjælper bestemt, men der er ofte andre områder i dit liv, som du kan drage fordel af for at maksimere og støtte din læring.

Mens jeg lærte at kode, arbejdede jeg på fuldtidsbyggerjob, havde jeg en pendling til arbejde på mindst en time hver dag. Hvilket spild af tid ... men det behøvede ikke at være!

Jeg begyndte at lytte til webudvikling og forretningsrelaterede motiverende podcasts under min pendling. Selvom det ikke lærer direkte, er podcasts et strålende var passivt forbrugende indhold og en fantastisk måde at få mere kontekst omkring dit valgte læringsområde.

Benyt enhver mulighed, du har, og fordyb dig i din valgte stræben. Byt musik til podcasts, mens du er i gymnastiksalen, læs et kapitel i en relevant bog eller et blogindlæg i løbet af din frokostpause, tag et notesblok med dig og noter, når tanker og ideer kommer ind i dit hoved.

Find måder, hvorpå du kan gøre læring til en del af din hverdag. Tænke ud af boksen.

Sæt ikke for meget pres på dig selv

Dette er også en af ​​de vigtigste takeaways fra min erfaring med at lære at kode.

I noget af en modsigelse til mit første punkt om, at konsistens er nøglen, skal du også forstå, at dette er livet, og livet ikke er ligetil. Selv de bedst planlagte planer fungerer ikke altid.

Så slå ikke dig selv om det. Hvis du savner en dag med at studere, hvad så. I den store ordning af ting vil en savnet dag her og der ikke gøre den mindste forskel! Bare tag det op igen den næste dag og fortsæt. Den ulige savnede dag betyder virkelig ikke noget.

Dette gælder for at holde sig op for sent eller tvinge det for meget også. Hvis du er træt, skal du sove! Hvis du har brug for en aften med familien, skal du hygge dig. Livet er for kort.

Vær tålmodig

At lære noget vil tage tid, og ting sker ikke natten over.

Mens målet altid er at være produktiv og lære så meget som muligt så hurtigt som muligt, skal du bare huske at du er i det i det lange løb, og alt vil være godt i tide.

Alt for ofte bekymrer vi os for, at tingene tager for lang tid, vi gør ikke nok fremskridt, og vi når aldrig vores mål. Jeg forstår det fuldt ud, især i tilfælde af webudvikling. Fordi der er så meget at lære, og omfanget er så stort, kan det til tider være knusende overvældende.

Men vi taler om noget, der kan materialisere sig i en karriere, der kan spænde over de næste 10, 20, 30 eller 40 år.

Igen, sæt det i perspektiv - Hvis det tager dig 1 år, 2 år, 3 år eller endnu mere at få dit første job. Betyder det virkelig noget?

Af en eller anden grund synes det i den selvlærede udviklingsverden at være alt om, hvordan nogen 'fik et job på 6 måneder' eller 'fik en $ 100k juniorrolle'.

Men husk, vi får ikke altid den fulde sammenhæng omkring den situation. I slutningen af ​​dagen er det en andens historie, ikke din egen. Så længe du bevæger dig fremad og gør fremskridt, vil det ske. Vær tålmodig.

Sammenlign ikke dig selv med andre. Sammenlign dig selv med den person, du var i går

Der er ingen hemmelig ingrediens. Offer, hårdt arbejde og tålmodighed er alt, hvad der kræves.

Tak fordi du læste! ? Hvis du nød det, skal du trykke på den klappeknap nedenfor. Jeg sætter stor pris på din støtte, og det hjælper andre mennesker med at se historien.

Jeg er altid glad for at høre fra ligesindede mennesker, så du er velkommen til at skyde mig en e-mail eller sige hej på Twitter.

Jeg vil også gerne benytte lejligheden til også at sige en massiv tak til Quincy Larson for at anerkende mig som en af ​​freeCodeCamps bedste bidragydere. Uden Quincy og freeCodeCamp-platformen ville det ikke have været muligt at nå, tale med og engagere sig med så mange mennesker som jeg har gjort det sidste år. Tak til hele freeCodeCamp-samfundet, alle der kan lide, deler, støtter og bidrager til at gøre samfundet til det, det er. I er alle sammen fantastiske!