5 fantastiske terminaltricks, der hjælper dig med at komme op som udvikler

Der er masser af nybegynder tutorials omkring, at hjælpe dig med at lære kommandolinje basics, såsom cd, ls, pwdog så videre ... men hvad med at fancy magi du har set mere erfarne udviklere bruge?

Her er mine fem foretrukne terminalkommandoer og -værktøjer (i ingen særlig rækkefølge), der hjælper dig med at føle dig som den guide, du ønsker at være! Dette er baseret på Ubuntu, men skal være ens på tværs af andre platforme (med måske lidt Googling).

Hvis du vil nævne, hvordan du opnår lignende resultater på MacOS eller Windows, eller hvis der er andre terminaltricks, du gerne vil dele, så lad mig det vide i kommentarerne nedenfor.

Dette er tilpasset min seneste YouTube-video, som du kan se for at se disse tricks i aktion!

sudo !!

sudo !!(eller som jeg gerne vil råbe SUDO BANG BANG) gentager den sidste kommando, du skrev, men med sudoforan den.

Hvis du nogensinde har glemt at bruge dit sudoprivilegium, når du laver noget, der har brug for dine administratoroplysninger (som apt updatef.eks.), sudo !!Er det en praktisk måde at rette det op uden at skulle skrive hele kommandoen igen.

tig

tigog tig statuser sandsynligvis de værktøjer, jeg bruger oftest i mit daglige arbejde.

De ørneøjne blandt jer har måske bemærket, at dette er gitstavet baglæns, og faktisk tiger et fremragende hjælpeprogram.

En af manglerne for mig er manglen på interaktivitet, der er tilgængelig i nogle af de grundlæggende handlinger. For eksempel, mens git logog git statusgive mig nyttige oplysninger, kræver det flere manuelle git-kommandoer for at gøre noget nyttigt med disse oplysninger.

tigfungerer ligesom git log, men giver dig mulighed for at navigere op og ned i loggen og undersøge indholdet af hver begivenhed fra kommandolinjen.

tig statusfungerer som git statusbortset fra at det også giver mulighed for den samme navigation som tig, og det giver dig også mulighed for nemt at tilføje filer til iscenesættelse fra kommandolinjen.

Begge kommandoer kan navigeres ved hjælp af jog ktasterne til at flytte op og ned, og trykke enteråbner oplysninger om filen (f.eks begå diff). qafslutter også hver kommando.

For at tilføje eller fjerne bestemte filer fra dit mellemstationer i git skal du blot trykke på u.

Når du nu går git commit...som normalt, er dine filer allerede tilføjet, så det er ikke nødvendigt at bruge git addkommandoen.

grep

Dette er et meget velkendt 'trick', men det er utroligt nyttigt alligevel.

grep giver dig mulighed for at returnere de relevante linjer fra tekstoutput, der matcher et bestemt mønster, du sender det.

For eksempel, hvis du leder .logefter en fejl i en lang fil, kan det være svært at se blandt alle irrelevante output. Grep kan indsnævre din søgning til kun de relevante linjer.

F.eks grep error system.log

Med andre kommandoer, der producerer masser af terminaloutput, kan du pibe det til for grep errorat gøre det samme. For eksempel, hvis du ville se på dine Rails-ruter, men du kun var interesseret i dem, der var relateret til admin, kunne du gøre dette:

rake routes | grep admin

historie

historyreturnerer simpelthen hver kommando, du nogensinde har skrevet i din terminal. Hvorfor er dette nyttigt? Nå, hvis du som mig er super glemsom, kan historykommandoen vise dig, hvad du har gjort før for at jogge din hukommelse.

For eksempel, når jeg skal gendanne en sikkerhedskopi af en database, kan jeg aldrig huske syntaksen. history | grep pg_restorevil vise mig hver gang jeg har brugt pg_restorekommandoen med de nøjagtige flag og argumenter, jeg var nødt til at bruge.

Læg mærke til brugen af grepat begrænse søgningen? Arbejd smart, ikke hårdt!

spd-sige

Denne kan opnås på en række måder og med forskellige værktøjer på hver platform. spd-sayer Ubuntu-tekst-til-tale-standardværktøjet.

Ved hjælp af din terminals evne til at kæde kommandoer kan du bruge dit valgte værktøj til tale til at fortælle dig, hvornår en langvarig proces er afsluttet.

Eksempel: sudo apt update; spd-say done

Læg mærke ;til kommandoerne? Dette vil dybest set køre apt updatetil færdiggørelse og derefter påkalde den næste kommando. I dette tilfælde vil det med hjælp sige 'færdig', når den er færdig.

Du er velkommen til at sige 'booyah!' hvis du har lyst til, at din dag har brug for flere fejringer af små gevinster i den.

Del din med mig!

Devs elsker to ting: laptop-klistermærker og snazzy terminalkommandoer. Jeg har løbet tør for plads til klistermærker, men jeg vil meget gerne høre dine yndlings terminalkommandoer i kommentarerne nedenfor!

Du kan også oprette forbindelse til mig på Twitter @JacksonBates