Hvordan jeg gik fra at blive hjemme-mor til at lande mit første webudviklerjob

For to år siden afsluttede jeg min første øvelse om "Say Hello to HTML Elements" på freeCodeCamp (FCC). Efter to års selvstudium, 36 år gammel, accepterede jeg mit første jobtilbud som JavaScript Frontend Developer. Jeg vil dele nogle råd og tip og fortælle, hvordan det lykkedes mig at få mit første job.

Dette er en fortsættelse af min første artikel. Jeg skrev dette i slutningen af ​​2018, og jeg startede freelancing som Front-end Developer og studerede deltid.

For at opsummere, jeg er ikke fra en datalogi / STEM-baggrund. Jeg gik ikke til et kodende bootcamp, og jeg er selvlært. Jeg er hjemme-hjemme mor, der lærte at kode, når jeg kunne. Jeg brugte selv-tempo læringsværktøjer som FCC. Da mine børn blev ældre, gik jeg videre til at lære programmering på deltid.

Årsagen til denne artikel er at inspirere andre fra ikke-traditionel baggrund til at lære at kode. At det er muligt at overgå til den tekniske industri. Jeg vil dele min oplevelse og perspektiv. Jeg vil også understrege, at det ikke var alt sammen glat. Der var op- og nedture, tvivl og mørke tider.

Jeg vil først gennemgå min kodningsrejse. Derefter vil jeg tale om de ressourcer, jeg brugte til at lære at kode. Endelig deler jeg tip om, hvordan jeg landede mit første webudviklerjob.

Januar - marts 2019: Tvivl

Da jeg havde to små børn, troede jeg, at freelancing var en fantastisk måde at tjene ekstra penge på, mens jeg studerede. Jeg havde allerede startet min WordPress freelance portefølje, men jeg sluttede mig også til freelancing platforme som Fiverr og Upwork.

Jeg ved, at disse platforme er gode for nogle freelancere, men for mig var dette en fejltagelse. Jeg kunne ikke finde noget arbejde på trods af at jeg blev mærket som “Uprising talent”. Jeg havde ikke vurderinger / anmeldelser, da jeg var ny. Mange kunder ønskede freelancere med erfaring på deres respektive platforme. Men jeg kunne ikke lande arbejdet for at få erfaring / ratings. Det var en ond cirkel.

Der var nogle klienter, hvor jeg "kvalificerede" mig til at fremsætte et forslag. Jeg ville bruge timer på at undersøge og skrive dem. Jeg har aldrig hørt tilbage. I nogle tilfælde blev der indsendt mere end 50 forslag til et givet projekt. Der var også mange freelancere, der var villige til at arbejde for under mindsteløn (efter britiske standarder). Jeg kunne ikke konkurrere om prisen.

Jeg begyndte at stille spørgsmålstegn ved min værdi og sænkede min timepris. Jeg troede, jeg bare havde brug for at få en vurdering fra en klient. Det sidste halm for mig var, da et firma inviterede mig til at hjælpe dem med nogle "markedsundersøgelser" og besvare et spørgeskema. Det endte med at være en ordning, der fik freelancere til at skrive falske anmeldelser på Amazon for et produkt. Til gengæld ville jeg få en femstjerners vurdering.

Jeg afviste og lukkede alle mine freelancing-konti. Min tillid blev banket. Jeg var i tvivl om mine evner. Jeg begyndte at blive negativ. Jeg læste i fora om, hvordan andre håbende webudviklere ikke kunne få interviews / finde job. Ubevidst søgte jeg disse historier for at retfærdiggøre og fodre min negativitet.

Værre var, at jeg stoppede kodningen og mistede synet af, hvad jeg forsøgte at opnå.

April - juli 2019: Gå tilbage og revurdere mit liv

Min mand, som også er min mentor, spurgte mig: "Hvad ville gøre dig glad igen?"

Mit svar var "læring programmering og JavaScript". Så jeg gjorde, hvad jeg elskede, og fortsatte med FCC-læseplanen. Jeg arbejdede også med min WordPress freelance-forretning på siden.

I maj ønskede en gammel kollega at ansætte mig til at arbejde eksternt for en tre måneders deltidskontrakt. Det var ikke teknisk relateret, men jeg havde brug for indkomsten, så jeg blev enig. Det var en stor distraktion og hjalp min tillid.

Rutinen med at studere og arbejde løftede mit humør. Det tog måneder, men jeg begyndte at føle mig positiv og motiveret igen.

August 2019: # 100DaysOfCode-udfordring

Jeg ledte efter noget, der kunne holde mig fokuseret og konsekvent under min koderejse. Jeg gik på Twitter for inspiration og fandt udfordringen # 100DaysOfCode. Du forpligter dig til at kode i mindst en time om dagen i 100 dage.

Jeg forpligtede mig til udfordringen, og jeg stod nu ansvarlig over for Twitter-samfundet. Mit mål var at gennemføre alle FCC-certificeringer og blive en Full Stack Developer. Jeg har hidtil gennemført fem ud af seks certificeringer! Det var en af ​​de bedste beslutninger, jeg har taget under min kodningsrejse. Jeg begyndte at følge andre håbefulde udviklere. Jeg så andre mennesker få succes og dele deres oplevelser og støtte andre, der havde svært ved det. Det var inspirerende og holdt mig motiveret.

I stedet for at bruge online freelancing-platforme henvendte jeg mig til lokale virksomheder i stedet. Jeg fik nogle WordPress-sidegigs og begyndte at få flere henvisninger. Dette var et stort løft for min selvtillid.

September - oktober 2019: Jobjagt

Min mand sagde, at jeg var klar til at begynde at ansøge om job. Faktisk havde jeg været klar i flere måneder. Men jeg trak mine fødder.

Jeg var i et sikkert og velkendt miljø med at lære og arbejde på WordPress-websteder. Jeg vidste, at jobjagten ville være vanskelig, og der kunne være gentagne afvisninger. Jeg var også bekymret for, hvordan processen kunne påvirke min mentale sundhed. Jeg nåede ud til andre i samfundet, og de gentog alle, hvad manden sagde til mig. “Du er klar til at begynde at ansøge om job”.

Da min søn startede i folkeskolen i september, vidste jeg, at det var det rigtige tidspunkt at starte jobjagen. Jeg tog mig tid til at forberede mig mentalt og opdaterede mit CV. Jeg ansøgte om roller i Frontend Developer. Jeg holdt et regneark og spores alle mine applikationer.

Jeg ansøgte om fire job. En direkte med et firma, tre andre gennem et agentur. Jeg var parat til at ansøge om mere, men to virksomheder svarede. Det lykkedes mig at få et par interviews.

Jeg forventede ikke et så øjeblikkeligt svar, og jeg tog det som et positivt tegn.

Jeg begyndte at forberede mig på mulige interviewspørgsmål. Jeg opdelte min forberedelse i sektioner: HTML, CSS, JavaScript, tilgængelighed, UI og UX, ikke-tekniske spørgsmål og generelle spørgsmål. Jeg undersøgte også de virksomheder, jeg blev interviewet af.

Min interviewoplevelse

Der var ingen white-boarding, ingen løsning af vanskelige algoritmer på stedet og ingen trickspørgsmål.

Det første interview var at lære mig at kende. Arbejdsgivere var faktisk meget fascineret af min utraditionelle baggrund. Jeg har altid troet, at det ville være en hindring, men faktisk var det en samtale.

Jeg kom igennem til anden fase på et job, jeg ansøgte om, og det var en træning med hjemmet kodning. Det andet interview, jeg fik tilbudt jobbet på stedet.

Jeg besluttede at acceptere rollen, og jeg er nu JavaScript Frontend Developer.

Jeg er overrasket over, hvor kort ansøgnings- og interviewprocessen var for mig. Jeg tror, ​​det var en kombination af følgende:

 1. Min erfaring i min tidligere karriere: overførbare bløde færdigheder, jeg erhvervede, såsom god kommunikation, tidsstyring, projektledelse, dokumentation for at gennemføre projekter osv.
 2. Andre aktiviteter, jeg forfulgte uden for læringen: freelance som WordPress-udvikler, gå på konferencer, have en portefølje, blogge og skrive artikler.
 3. At være interview klar.

De ressourcer, jeg brugte til at lære at kode

Jeg er blevet spurgt af mange i samfundet, hvad jeg plejede at lære at kode. På grund af mine omstændigheder med at være hjemme-hjemme-mor valgte jeg at lære af selv-tempo online platforme. Jeg havde brug for noget fjerntliggende, hvor jeg kunne lære ulige timer på dagen. Her er en liste over nogle af de ressourcer, jeg har brugt til at lære at kode.

 1. freeCodeCamp (FCC)

Jeg har brugt FCC fra begyndelsen til slutningen af ​​min kodningsrejse. Det dannede grundlaget for min læring, og jeg vender altid tilbage til det, når jeg har forgrenet mig for at lære en ny færdighed i dybden.

Personligt lærte FCC mig at være uafhængig og lære at finde svarene. Svarene er ikke fodret med skeer, og du skal selv undersøge for at gennemføre projekterne. En afgørende færdighed at mestre. At lære at søge bliver lettere med tiden. Du bliver meget fortrolig med Stack Overflow.

2. Udemy

For WordPress fulgte jeg et kursus af Rob Percival og Gregg Davis og et af Brad Schiff. Til React and Node JS brugte jeg kurser af Maximillian Schwarzmuller, som også er en del af Academind-teamet på YouTube.

En ting at huske på, når du følger projektvejledningerne, er at du skal implementere det, du lærer igennem hele kurset. Prøv at anvende det, du lærer, på dine egne projekter. Dette vil konsolidere det, du har lært.

3. YouTube

Her er nogle af de kanaler, jeg har prøvet og testet:

FCC: Jeg har set mange af Beau Carnes 'videoer på JavaScript. Men der er en bred vifte af videoer, der dækker stort set alt teknisk relateret. Fra at lære Python til GraphQL. FCC-læseplanen indeholder ikke video-tutorials, så dette er en god ressource at gå til.

Kodningstoget: Jeg brugte dette til at forstå grundlæggende JavaScript-begreber som løfter, Async / Await, Prototyper og Higher Order-funktioner. Der er også nogle nyttige videoer med regelmæssige udtryk.

Academind og LevelUpTuts: Meget dybdegående videoer på en bred vifte af teknologier, rammer og biblioteker. Fra de grundlæggende fremskridt til avancerede tutorials.

Curran Kelleher: Jeg brugte denne kanal til at lære D3.js.

4. freeCodeCamp Developer Nyheder

Jeg kunne være partisk, men disse artikler har godt indhold og kontrolleres af FCC-teamet inden offentliggørelse. Ikke kun nyttigt til programmering af relaterede emner, men også nogle gode motiverende og karriere relaterede artikler.

5. MongoDB University

Jeg gik på en stor tangent i løbet af sommeren og gennemførte mange af de gratis kurser med MongoDB University. De finder sted over tre uger, og du skal gennemføre opgaverne inden for en tidsramme. Du klassificeres og tildeles en færdiggørelsescertificering, hvis du består.

6. Teknisk dokumentation

Jeg prøver altid at henvise til den officielle dokumentation for ethvert API, framework, bibliotek, sprog, jeg bruger. Såsom MDN til JavaScript og W3C til HTML.

6. egghead.io

Dette er en abonnementsbaseret videoundervisningstjeneste, der dækker en bred vifte af rammer, biblioteker, værktøjer og sprog.

7. Khan Academy

Du skal kende nogle grundlæggende matematik, når du lærer JavaScript. Jeg fandt ud af, at Khan Academy var nyttigt til dette. Jeg tog det grundlæggende algebra-kursus. Alle kurser er gratis og dækker en række emner.

Der er mange ressourcer (betalte og gratis) online. Gør noget research og find de ressourcer, der passer til din læringsstil.

Her er mine top 15 tip til at nærme jobjagten

 1. Minimumet: Jeg vil kraftigt foreslå at have en portefølje, CV / CV, LinkedIn-konto, følgebrev, projekter / arkiver på GitHub, fremvisning af sideprojekter på CodePen eller Glitch.
 2. Feedback på dit CV / CV: Få nogen til at gennemgå dit CV. Det hjælper altid med at have et nyt par øjne.
 3. Én side CV / CV: Nogle feedback, jeg fik om mit CV, ændrede det fra to sider til en side. Rekrutterere får hundredvis af CV'er, så du vil straks få deres opmærksomhed. Lange CV'er er et bestemt nej. Angiv dine tekniske færdigheder, alle relevante erfaringer / sideprojekter, du har arbejdet med først. Hvis rekrutterere er interesserede, går de til din LinkedIn-profil for at få flere detaljer.
 4. Lad alle vide, at du leder efter et job: Sæt dig selv derude. Tilmeld dig og indsend dit CV til rekrutteringsbureauer og jobplatforme som Reed og Glassdoor. Indsæt din LinkedIn-profil, så du leder efter nye muligheder.
 5. Gå til rekrutteringsmesser: Der er specielle tekniske rekrutteringsmesser. En mulighed for at omgå rekrutteringsbureauerne og tale direkte til arbejdsgiverne.
 6. Ansøg direkte til virksomheder: Et tip, jeg fik fra en insider. Mange virksomheder annoncerer ikke deres junior udviklerroller. De er normalt oversvømmet med potentielle kandidater, så kontakt virksomhederne selv. Dette giver muligvis ikke øjeblikkelige resultater, men de vil have dine oplysninger registreret. Berør basen med dem en gang imellem for at se, om de har nogen positioner, der åbner sig.
 7. Den kommercielle oplevelsesbarriere: At have "kommerciel erfaring" i webudvikling er normalt en barriere. Især for rekrutteringsbureauer. Jeg ser et krav om kommerciel erfaring, selv for junior webudviklingsroller. Men kommerciel erfaring betyder ikke nødvendigvis at arbejde for en virksomhed. Den måde, jeg overvandt dette på var at tale om mit freelancing-arbejde med rekrutterere. At arbejde med klienter til min WordPress sidelinjeforretning er gyldig "kommerciel oplevelse". Jeg bliver normalt spurgt, hvordan jeg landede min første klient. Det første websted, jeg byggede, var beregnet til et familiemedlems virksomhed. Jeg lavede en pay-what-you-want-model, og de tog en chance for mig. Så brug dine kontakter.
 8. Netværk: Gå til konferencer og møder. Netværk er fantastisk. Jeg har ikke formået at gå til møder, da jeg har familieansvar. Der er en god artikel af Jackson Bates om at trives ved dit første tekniske møde. Men jeg har været på et par konferencer. På nogle konferencer er der muligvis virksomheder til stede. Ofte håber de at rekruttere udviklere. En anden mulighed for at omgå rekrutteringsbureauerne og faktisk tale med teknologivirksomhedernes rekruttering. Jeg går altid på konferencer alene. Jeg får en vis bekymring over dette, men det tilskynder mig til at etablere netværk og møde nye mennesker.
 9. Har en positiv online tilstedeværelse: Feedbacken fra en arbejdsgiver var, at de var imponeret over min positive online tilstedeværelse. Mange potentielle arbejdsgivere vil prøve at finde dig online, før de interviewer dig. De vil have en idé om, hvad du handler om. Har en blog og skriv om ting, du brænder for.
 10. Gør udfordringen # 100DaysOfCode: Dokumenter din rejse på Twitter. Det er en god måde at se, hvor meget du er kommet. Det er også en fantastisk måde at udvide dit netværk på. Jeg har “mødt” så mange motiverede håbefulde udviklere på Twitter. Jeg får se, hvordan andre har det på deres koderejser og deler råd. Også mere erfarne udviklere kommenterer ofte og tilbyder rådgivning, hvilket er fantastisk set fra et læringsperspektiv.
 11. Har en mentor: Min mand er min vigtigste mentor. Men jeg søger ofte hjælp fra andre i samfundet for at få et andet perspektiv. Vær ikke bange for at spørge. Ofte giver folk gerne råd og feedback.
 12. Forbered dig på tekniske spørgsmål: Der er mange artikler online og videoer på YouTube, der hjælper dig med de tekniske spørgsmål.
 13. Generel interviewforberedelse: Glem ikke at forberede dig på mere generelle interviewspørgsmål som "fortæl mig om dig selv?".
 14. Mock interviews: Jeg ved af erfaring, at mock interviews er afgørende. Forberedelse på papir er helt anderledes end at besvare spørgsmål personligt. Øv og øv noget mere!
 15. Undervurder ikke / undervurder dig selv. For mig er dette det vigtigste råd, jeg kan give nogen. Jeg kæmper med dette dagligt. Min største barriere er ikke mine evner, det er min manglende tillid. Husk, du ved mere, end du tror. Tal ikke dig selv ned, vær positiv om, hvad du kan gøre, og hvad du har opnået.

Afsluttende tanker

”Grit er lidenskab og udholdenhed for meget langsigtede mål. Grit har udholdenhed. Grit holder fast i din fremtid, dag ud, dag ud, ikke kun for ugen, ikke kun for måneden, men i årevis og arbejder virkelig hårdt for at gøre denne fremtid til virkelighed. Grit lever livet som om det er en maraton, ikke en sprint. ”

Angela Lee Duckworth, "Grit: kraften i lidenskab og udholdenhed"

Dette citat af Angela Lee Duckworth opsummerer stort set de sidste to år af mit liv.

Min kodningsrejse var ikke en hurtig sprint, det var en to-årig maraton. Der var op, nedture, tårer af tristhed og glæde. Jeg kom tæt på at give op så mange gange. Men hvad der holdt mig i gang var lidenskab og udholdenhed. Bortset fra at opdrage børn er dette den sværeste ting, jeg nogensinde har foretaget mig.

Jeg vil dog ikke give det indtryk, at læringen stopper her! Det er vigtigt at fortsætte med at lære nye færdigheder og udvikle sig, især i den hurtige verden af ​​webudvikling. Et nyt maraton begynder, når jeg starter min nye karriere. Jeg er sikker på, at op- og nedture vil fortsætte, men det er en vej, der er værd at tage, da jeg vil gøre noget, jeg elsker.

Hvis du har spørgsmål eller bare vil sige hej, find mig på Twitter @PhoebeVF

Illustrationer med tilladelse fra //undraw.co