Unsplash-formlen: Hvordan besætningen gik fra næsten brød til at få 5 millioner besøgende

Hvordan kunne du gå fra næsten ingen trækkraft og løbe tør for penge til at få millioner af besøgende til dit websted?

Du kunne gøre som besætning ved et uheld gjorde med Unsplash. Opret et open source-sideprojekt, der dirigerer millioner af besøgende til dit betalte produkt.

I begyndelsen, da de startede en markedsplads for freelancere, kunne Crew ikke finde et godt foto til hjemmesiden på deres hjemmeside. Så de hyrede en fotograf (hvad de fandt online var enten for skør eller for dyrt).

Når de først havde taget fotosessionen, havde de masser af rester. Så de valgte 10 billeder og satte dem op på en Tumblr-blog, som andre kunne downloade gratis - "10 gratis billeder hver 10. dag".

Og fra det øjeblik Unsplash / Crew promoverede deres 10 billeder på en ydmyg Tumblr-blog på HackerNews, har de fået millioner af besøgende og omdirigeret tusinder af nye kunder til Crews markedsplads og i sidste ende reddet deres forretning.

[Med Unsplash] Vi fortsatte med at have denne enorme vækstkurve for den mængde indsats, vi lagde, mens vi var på besætningen, havde vi et fuldt hold, og vi forsøgte at få vækst, og det var en reel kamp. Til sidst ramte vi en million downloads inden for det første år, og det var vores mærke, at dette virkelig ikke bremsede - Mikael Cho, grundlægger af Crew og Unsplash

Det er bare et utroligt investeringsafkast for et par ubrugte billeder, der skulle samle støv på en harddisk.

Derfor vil jeg i dag vise dig nogle af de taktikker, som Unsplash plejede at dyrke og sælge Crew, deres freelance-markedsplads, og udvide deres fotograferingsplatform til 1 milliard fotos, der blev set pr. Måned med over 300.000 gratis fotos i høj opløsning og 50.000+ bidragydere .

1. Tag dine "ubrugte" kreationer til at udnytte uopnåelige distributionskanaler

Unsplash havde ubrugte fotos fra en fotosession til deres websted. Og de havde tre valg. De kunne glemme dem. De kunne forsøge at sælge dem på et lagerfoto-websted. Eller de kunne bare give dem væk.

Og at give dem væk har vist sig at være en langt bedre idé end bare at holde dem for sig selv eller forsøge at sælge dem på en stockfoto-platform.

For nylig fandt et team af forskere, at de mest delte artikler fra New York Times var dem, der gav læserne praktisk hjælp. At give nogen noget nyttigt har tendens til at have den største indvirkning på mennesker. Når du parrer to kraftige ting som at give og fotografering, når du et helt nyt niveau af effekt.

For at begynde at gøre dette kan du bruge enkle og gratis værktøjer som WordPress.

Unsplash startede på en $ 19 Tumblr-blog for at sende sine gratis fotos. Når det virkelig fik trækkraft og tiltrak kunder og kontanter, var det fornuftigt at bruge lidt tid og penge på at opbygge en ordentlig platform til at være vært for Unsplash.

Vi troede, at det gode ved at give vores billeder væk ville opveje, hvad vi kunne tjene, hvis vi krævede betaling eller kredit. Dette viste sig at være sandt. Ved at frigøre vores billeder blev Unsplash til noget meget mere meningsfuldt end de hundreder af dollars, som vi sandsynligvis ville have tjent med at sælge dem. De første 10 fotos er set 58 millioner gange. Unsplash er blevet et samfund med over 20 millioner skabere. Folk fra hele verden har generøst bidraget med over 250.000 fotos, der har bevæget hundreder af millioner af kreative handlinger fremad - Mikael Cho.

Uplash-fotos har ikke kun hjulpet designere og iværksættere med at oprette demoer og hjemmesider, men har været en kilde til inspiration for alle, fra lærere til nonprofitorganisationer til uafhængige skabere.

Hvis du er designer eller indholdsskaber - hvad enten det er kode, opskrifter, landbrug, filmredigering, grafisk design, fotografering, mode, elektronisk hardware, materialedesign, biler, fly, robotter eller hvad som helst - og det er svært at få distribution til din arbejde, der er et sted for dine åbne ideer, især hvis du deler kvalitetsindhold og design.

Unsplash, Github, Instructables, Arduino, Adafruit, OS Vehicle (Now Open Motors), Local Motors, Wikihouse eller Opendesk's succeser er et bevis på det.

Da to gange nr. 1 i New York Times bedst sælgende forfatter Tim Ferriss blev blokeret fra at distribuere sin bog i Barnes & Noble, uploadede han uddrag fra sin bog gratis på BitTorrent for at få distribution. Forfatter Leo Babauta “ophavsretligt” alt på sin populære blog, Zen Habits, i tjeneste med at sprede sit arbejde videre, end han nogensinde kunne alene. Chance the Rapper blev den første kunstner, der vandt en Grammy uden at sælge fysiske kopier af sit album og give det meste af sin musik gratis - Mikael Cho

Du deler noget gratis og tiltrækker et publikum og bidragydere, hvilket igen tiltrækker et endnu større publikum og inspirerer endnu flere bidragydere til at skabe og bidrage.

70% af de mennesker, der downloader billeder fra Unsplash, er mennesker, der aldrig har downloadet noget fra en stockfotoside før. Og det samme gælder for enhver anden industri. 70% af de mennesker, der downloader nyt copyright-frit indhold, er mennesker, der i øjeblikket ikke køber noget fra den branche alligevel, men som igen kan blive skabere, remixere og promotorer.

Det er rimeligt at forestille sig, at hvis du deler dine designs i open source og inviterer andre til at dele også, kan du aflytte et helt nyt publikum, der aldrig ville have haft adgang til din slags arbejde og hjælpe dig med at opbygge og fremme det.

Takeaways:

 • Lav en liste over alt det ubrugte indhold, du har oprettet
 • Del dette indhold i open source på et WordPress, Dropbox eller hvilket som helst gratis værktøj, du kan finde . Sørg for tre ting. For det første bør det indhold, du deler, ikke være bredt tilgængeligt andetsteds. For det andet skal folk finde indholdet virkelig nyttigt, selvom det er gratis og være motiveret til at bidrage til dets oprettelse. For det tredje skal indholdet være så nyttigt, at folk er klar til at betale for det.
 • Åbn og udgiv 1 til 10 ideer om måneden . For eksempel 1 til 10 fotos eller design pr. Måned.
 • Og tilbyde folk at abonnere på dit nyhedsbrev for at få mere åbne ideer hver måned, så du kan fortsætte med at udvide dit publikum.

2. Find et publikum, der betaler for dit open source-projekt, og giv det frit

Gå ikke hen, hvor dit open source-publikum er. Gå i stedet til, hvor folk allerede betaler for den slags open source-indhold, du allerede deler.

En fejltagelse, som jeg ser mange mennesker laver, og som jeg også lavede selv i starten, er at dele dit arbejde med andre jævnaldrende, fordi de forstår, hvad du laver. Mange udviklere deltager i andre udviklerbegivenheder eller LinkedIn-grupper i stedet for at gå til begivenheder eller grupper, hvor ingen gør hvad de gør.

Pas på, dine jævnaldrende ved, hvordan man gør, hvad du gør, så de kan være interesserede i dit open source-indhold, men de betaler dig ikke for nogen anden service, du tilbyder.

Så du skal kigge efter folk, der betaler for dine tjenester. Og hvis du er en nonprofitorganisation, ville dette være folk, der er klar til at trykke på knappen Doner.

Intet slår gratis. Så uanset hvad folk har betalt for, vil de være glade for at få det gratis. Hvilket skal føre masser af trafik og opmærksomhed til dit open source-projekt, men også til dine betalende produkter.

I Unsplashs tilfælde gik de først til fotografer. De gik til Hacker News for at dele deres gratis fotos, et websted, der samler et samfund af iværksættere og datalogi-entusiaster.

Vi satte det op på Hackernews, og inden for få timer gik det til nummer et. Webstedet begyndte at gå ned, fordi vi havde offentlige Dropbox-links. Ingeniørchefen på Dropbox så tilfældigvis på Hackernews-indlægget og sagde, at de ville opgradere os til den maksimale pro-plan for dagen. De skal ikke bruges til offentlige Dropbox-links, men han sagde, at de ville holde webstedet oppe, fordi de synes, det er sejt. Og det var dag ét i Unsplash - Mikael Cho

Cho vidste, at hans publikum ledte efter gratis og smukke fotografier til deres hjemmesider. Og de er ofte svære at finde selv på Flickr eller endda på stockfotograferingswebsteder. Så Unsplash passede rigtig godt.

Og derudover kunne et publikum af iværksættere også være interesseret i at ansætte andre udviklere, freelancere og designere på deres Crew-websted og skabe en god cirkel for deres forretning.

Her er nogle andre eksempler på open source-projekters betalende publikum og jævnaldrende:

Takeaways:

 • Lav en liste over den slags mennesker, der allerede betaler for det indhold, du tilbyder i open source
 • Angiv derefter de websteder eller begivenheder, hvor disse mennesker går regelmæssigt
 • Markedsfør dit open source-indhold på disse websteder og begivenheder. For eksempel gik Unsplash til Hacker News, VentureBeat, Digital Trends, Lifehacker og Tech Vibes, hvor det vidste, at mange udviklere leder efter gratis og smukke fotografier, som folk ikke kunne finde på Flickr.

3. Direkte trafik til din tjeneste eller produktside med dit open source-projekt

Når Unsplash fik folk til at komme til deres platform, måtte de bare tilføje et link til Crew for at tiltrække nye kunder til at ansætte freelancere fra deres markedsplads.

Dette enkle link i Unsplash har tiltrukket over 5 millioner besøgende til Crew. Fra mobil- og webdesignere og udviklere, der er villige til at tilbyde deres tjenester på Crew, til betalende kunder, der er interesserede i at ansætte deres freelancere for at få tilpassede websteder eller apps lavet.

Men Unsplash nyder ikke kun besætningen. Enhver fotograf, der bidrager med billeder, kan tilføje et link til sin egen virksomhed og drage fordel af Unsplashs trafik.

Faktisk har Samuel Zeller ved at uploade 460 billeder fået over 255 millioner visninger og over 1,7 millioner downloads af sine billeder.

Sådan fandt hans første klient, de største banker i Schweiz, ham og gav ham 4 projekter, da han startede som freelancer i 2016.

Årsagen til, at de nåede ud til ham? De brugte allerede et par af hans Unsplash-billeder i deres globale database og ville have mere i samme stil.

Takeaways:

 • Brug dit open source-projekt til at linke til og fremme en betalende tjeneste . For eksempel bruges Unsplash til at linke til Crew's Marketplace. Adafruits-tutorials linker til deres e-handelsprodukter, WordPress-links til deres tilknyttede hostingpartnere og så videre.
 • Giv bidragsydere et sted, hvor de kan promovere deres egne profiler og tjenester.

4. Opret et win-win-forhold til dine skabere af gratis indhold

Når du har fundet folk, der er villige til at betale for dine tjenester og downloade dit open source-indhold, er det tid til at invitere dine jævnaldrende til at bidrage.

Dette gør dit åbne indhold mere værdifuldt og tiltrækker også et publikum, som dine bidragydere vil nå ud til.

I starten kunne fotografer poste ti fotos hver tiende dag på Unsplash, hvis de var blevet godkendt. Og det var virkelig da Unsplash tog fart til et andet niveau.

Unsplash kunne tvinge fotografer til at give deres billeder gratis ved at vise dem, at det at give indhold, der sidder på deres harddiske, kan hjælpe dem med at skabe et publikum til sig selv.

Nogle andre fordele, de kan få for at bidrage, er:

 • At dirigere hidtil usete eksponeringsmængder, der skabte en masse trafikstedet
 • For at få klienthenvisninger
 • At bruge det som et socialt bevis (en fotograf kan fortælle sine klienter, at hans billeder har haft tusindvis af visninger og downloads på Unsplash)
 • At øve deres håndværk
 • At bruge fotos til at opbygge et publikum, som de kan lede mod at tjene til livets ophold.
 • Eller forsøger at virkelig give tilbage til samfundet .

Faktisk har fotografer selv rapporteret at få booket klientarbejde efter kun et par billeder. Andre er blevet fløjet rundt om i verden på fotoshoots. Nogle har fået nok arbejde til at forlade deres job og blive fuldtidsfotografer. Nogle har været i stand til at opbygge målgrupper til nye produkter. Og alle bidragydere, som Unsplash talte med, har haft den indflydelse, deres fotografering har haft for at bevæge kreativiteten fremad.

I dag ses et billede på Unsplash mere end et foto på nogen anden platform. Mere end på Instagram. Mere end på forsiden af ​​New York Times.

Fotografer behøver ikke længere at komme med et publikum eller have en agent for at være store. Unsplash bringer et publikum til dem.

Som selvstændig designer forstår jeg, at du ikke kan gøre alt for eksponering, fordi eksponering ikke betaler regningerne. Men at fuldstændig afvise værdien af ​​eksponering giver heller ikke mening.

Alle kunstnere har brug for et publikum for at overleve. Hvorfor bruger vi tid på at poste på Instagram, hvis vi ikke får betalt for det? Fordi disse indlæg bygger et publikum over tid.

I de sidste ti år har flere platforme som YouTube, iPhone, Twitter, Instagram, SoundCloud og Medium gjort det muligt for flere og flere af os at udtrykke og oprette forbindelse. Nogle gange gøres dette udtryk og forbindelse for sjov. Til intet andet end formålet med at skabe. Andre gange er det gjort for at skabe et publikum til noget andet. Filmskabere distribuerer trailere gratis på YouTube for at sælge en film. Musikere frigiver gratis sange eller hele album på SoundCloud for at sælge koncertbilletter. Forfattere giver gratis kapitler og hælder tusinder af ubetalte timer i blogs for at sælge en bog.

Nye open source-platforme dræber ikke industrier. De ændrer fordelingen - Mikael Cho

Open Source-platforme kan åbne mulighed for, at så mange mennesker kan dele deres håndværk med et stort publikum med det samme. Nye platforme skaber en distributionskanal og et samfund, som vi ellers ikke ville have. I denne forstand har der aldrig været et bedre tidspunkt at være skaberen.

Tag væk:

 • Lav en liste over steder, websteder og begivenheder, hvor dine jævnaldrende hænger sammen
 • Liste over og forklar til bidragsydere, hvilke fordele de får ved at bidrage med deres eget indhold (For eksempel at få sitetrafik til at opbygge deres publikum, få henvisninger til klienter, socialt bevis, en måde at øve deres håndværk på eller give tilbage til samfundet)
 • Sørg for, at andre også kan bidrage med deres eget indhold og kurere deres indhold . Dette kan være et simpelt opfordring til handling for at sende dig et bidrag via e-mail i starten, og efter et stykke tid kan du bare oprette en formular, hvorfra folk direkte kan sende deres indlæg.
 • Kurer deres bidrag for at sikre, at kvaliteten er høj
 • Tilskynd dit samfund af bidragsydere til at bruge dit projekt til at promovere deres egne betalende tjenester eller websteder, så de også kan drage fordel af at dele deres indhold i open source . Jo større incitament til at bidrage, jo mere ønsker de at oprette open source-indhold oven på din platform.

5. Oprettelse af andre indtægtsstrømme til Unsplashs fremtid

Nu hvor besætningen er solgt til Dribbble, blev Unsplash sin egen enhed. Da det ikke længere kan stole på, at besætningen finansierer sine aktiviteter, skal det blive økonomisk bæredygtigt.

Så for at finde nye måder at tjene penge hos et 100% open source-selskab er der et par måder, som Unsplash kan være på vej mod:

Indbygget reklame:

Der er mange virkelig interessante ejendomme, der findes på Unsplash. For eksempel er den måde, folk bruger Unsplash på i dag på meget som Google-søgning, bortset fra at det er til billeder. Planen er at tilføje en native reklamekomponent til Unsplash.

Lad os sige, at nogen søger efter sko, og der er disse virkelig flotte billeder af sko, der allerede er på platformen. Lad os sige, at Nike-sko også er på platformen. På den måde ville du have et indbygget annonceringselement, der er indbygget i denne søgning.

Det ville stadig være en ting af høj kvalitet. I stedet for at bruge skøre bannerannoncer og vise en masse reklamer, kunne der vises målrettede annoncer. Dette ville tilføre værdi til Unsplash og ville også være en måde for Unsplash at tjene penge på.

Unsplash kunne også arbejde med bidragydere for at skabe noget af indholdet, så de fotografer, der arbejder med et brand og ønsker at blive involveret i Unsplash, kunne faktisk skabe forbindelser.

Der er en hel dobbelt fordel, der sker. Vi mener, at den bedste måde, vi kan tjene penge på, er at hjælpe andre med at tjene penge - Michael Cho

Folk, der søger efter disse billeder, kan igen integrere dem på deres hjemmesider og skabe endnu mere reklame for mærket.

Andre Open Source-projekter som Read the Docs finansierer deres projekter med det, de kalder "etisk reklame".

 • De respekterer brugere, samtidig med at de giver værdi til annoncører.
 • De gemmer ikke personlige oplysninger om brugere.
 • De holder kun styr på visninger og klik.
 • De bygger ikke en profil af din personlighed til at sælge annoncer mod.
 • De viser kun højkvalitetsannoncer fra virksomheder, der er af interesse for udviklere.
 • De annoncerede produkter skal være interessante for brugeren.
 • Annoncerne blinker eller bevæger sig ikke.
 • De rapporterer, at de kører de annoncer, de vil have på deres websted, på en måde, der får dem til at føle sig godt.
 • Og de giver også 10% af deres annonceplads til samfundsprojekter som en måde at sige tak til open source-samfundet på.
Opdatering: Unsplash oprettede faktisk deres sponsorerede bannere, efter at dette indlæg blev skrevet. Du kan finde dem på hjemmesiden og i påmindelserne for at kreditere de fotografer, du får, når du downloader et billede.

Deling af annonceomsætning for fotobidragydere

En anden måde, som Unsplash kunne tjene penge på, var at indsætte disse etiske eller native-annoncer og give bidragsydere mulighed for at vælge en mulighed for deling af annonceindtægter.

Scott Webb udforsker denne idé:

Kunne Unsplash udarbejde en slags algoritme til at bestemme annonceindtægter for bidragydere baseret på deres fotovisninger og download af fotos? Måske ville fotolikes også blive indarbejdet i algoritmen. Uanset hvad der er tilfældet, med meget målrettet indbygget reklame indbygget i webstedet, kan en indtægtsdel ske med bidragydere? Kunne vi se noget, som vi ser for indholdsskabere på YouTube, men med fotos? Jeg ved ikke, hvordan det kunne udarbejdes teknisk, men at Unsplash Team er smart, eller de finder talentet til at få det til at ske.

Takeaways:

 • Find en simpel forretningsmodel til finansiering af din open source-drift.
 • Hvis du ikke ved, hvordan eller hvor du skal starte, for at finde ud af, hvordan du tjener penge med Open Source, skal du gå til dette indlæg fra den store Lars Zimmermann. Se hvilken model der passer bedst til dit projekt, og bliv kreativ.

Konklusion

Unsplash er blevet en vigtig aktør i den digitale fotograferingsindustri. Du kan gøre noget lignende ved at være den, der selv forstyrrer en industri. Saml dit samfund og gavn din branche.

Her er de 5 vigtige takeaways, du kan låne, ændre og vedtage til din egen virksomhed baseret på Unplashs virkelige marketingtaktik:

 1. Udnyt ubrugt indhold, du har oprettet . Del det på en gratis platform som WordPress eller Dropbox, og offentliggør hver måned 1 til 10 nye ideer eller design. Inviter folk til at abonnere på dit nyhedsbrev for fortsat at øge dit publikum
 2. Find de mennesker, der allerede betaler for det, du tilbyder gratis .
 3. Når du ved, hvor de er, skal du promovere dit open source-indhold på de websteder og begivenheder, hvor de hænger ud . Glem ikke at placere et link til dit betalende projekt i dit open source-indhold.
 4. Gør det til en no-brainer for folk at bidrage . Giv bidragsydere en side, hvor de kan promovere deres egne profiler og tjenester, liste de fordele, de får for at bidrage, og inviter dem til dit projekt.
 5. Find en enkel måde at få betalt for dine open source-operationer . Se hvilken model der passer bedst til dit projekt, og bliv kreativ.

Fremhævet billedkredit: Foto af Cem-Marvin von Hagen på Unsplash

Oprindeligt offentliggjort på boldandopen.com den 7. juni 2018.