Sådan oprettes et IDE (Integrated Development Environment)

Hvis du går fra online tutorials til at opbygge dine egne projekter, kan du blive overvældet af ideen om at oprette dit eget integrerede udviklingsmiljø (IDE) eller undre dig over, hvorfor du endda har brug for et for at få dit arbejde udført.

I denne artikel vil jeg diskutere, hvad en IDE er, og give dig nogle ideer til, hvordan din kan se ud, især hvis du arbejder i JavaScript, selvom oplysningerne vil være anvendelige uanset sprog eller projekttype.

Her er en videoversion af dette indlæg, hvis du foretrækker det (28 minutters overvågning):

Hvad er et integreret udviklingsmiljø?

Enkelt sagt er det integrerede udviklingsmiljø alt, hvad en programmør har brug for for at få deres arbejde udført. Den faktiske sammensætning af en IDE vil variere mellem programmeringssprog, projekttyper og endda mellem programmører, men der er nogle ting, der er almindelige blandt mange IDE'er, som jeg vil dække nedenfor.

Den enkleste måde at forstå en IDE er at overveje en "alt-i-en" løsning som Unity. Som en fuldt udstyret spilmotor har Unity alt hvad du behøver for at oprette et 2D- eller 3D-spil: en GUI, der giver dig mulighed for at opbygge din spilverden, en kodeditor (Visual Studio), hvor du kan skrive scripts, en måde at download afhængigheder og aktiver og endda GitHub-integration, så du kan holde styr på buildversioner og samarbejde om projekter. For mindre projekter kan Unity betragtes som et fuldt funktionelt integreret udviklingsmiljø, hvor alt allerede er indstillet til dig efter download af spilmotoren.

Andre IDE'er kan variere meget i kompleksitet, især hvis du kommer fra en online tutorial, der giver dig mulighed for at kode lige i browseren. Et af mine greb om almindelige svar på spørgsmålet "hvilket programmeringssprog skal jeg lære?" er forestillingen om, at det er lettere at lære JavaScript, fordi "det kører bare i din browser."

Fortæl det til alle, der har forsøgt at oprette en IDE til Create React App, som kræver flere komponenter for at komme i gang - hvoraf ingen er synlige, når du arbejder gennem online-tutorials. For rent faktisk at arbejde som en udvikler skal du bruge fire hoved ting til at oprette dit integrerede udviklingsmiljø: en kode editor, CLI (Command Line Interface), versionskontrolsystem og pakkehåndtering.

Større advarsel: din IDE kan variere meget afhængigt af programmeringssprog eller projekttype, men du har sandsynligvis brug for et eller flere af følgende under alle omstændigheder!

IDE-værktøj nr. 1: Kodeditor (og kompilator)

En hel masse online tutorials giver dig mulighed for bare at kode i browseren, hvilket er fantastisk til at forstå grundlæggende programmeringskoncepter, men i det lange løb har du brug for en editor, der giver dig mulighed for at gemme din kode (og kompilere den, hvis du bruger et sprog som C # eller C ++).

Der er mange kodeditorer derude, såsom Atom (letvægts, gratis og open source), Sublime (super populær med masser af integrationer) og Visual Studio / Visual Studio Code (understøttet af Microsoft og vidunderligt at arbejde med) . Det ville være reduktivt at sige, at de er "alle de samme ting", da hver enkelt giver en anden tilgang til at understøtte din kodningsworkflow, så du kan prøve en eller to, før du beslutter dig for, hvilken du bedst kan lide.

IDE Tool # 2: Command Line Interface (CLI)

Hvis du har en computer, har du utvivlsomt brugt din filudforsker eller en anden navigations-GUI til at få adgang til filsystemet, oprette mapper, slette filer osv.

Kommandolinjegrænsefladen (CLI) giver dig mulighed for at gøre det samme ... i almindelig tekst. Hvilket måske virker superarkaisk eller irriterende i starten, men når du først har viklet hovedet sammen med kædekommandoer og integreret dem i din arbejdsgang, begynder du at se styrken i CLI, og hvor vigtigt det er for de fleste udviklingsmiljøer.

På Mac bruger du muligvis Terminal. Fordi jeg har installeret GitHub til Windows (mere om GitHub nedenfor) på min maskine, bruger jeg Git Bash til mit arbejde. Der er flere muligheder her for dig, og det kan gøre at tjekke et par kommandolinjetutorials for at forstå nogle af de grundlæggende principper, så du har det godt med at bruge det i din IDE.

IDE-værktøj # 3: Versionskontrolsystem

Der er flere ressourcer derude, der giver oversigter over, hvad der er versionskontrol, og hvorfor du skal bruge det. Det er tilstrækkeligt at sige, at når du bygger noget andet end et simpelt projekt, har du brug for en måde at sikkerhedskopiere dit arbejde på, dele din kode med samarbejdspartnere og holde styr på de forskellige build-versioner, så du kan muck med dele af kodebasen og ikke andre.

GitHub er ikke det eneste versionskontrolsystem derude, men det er guldstandarden i øjeblikket, og det ville være værd at kigge op et par tutorials for at lære at udnytte dets funktioner, selvom du bare vinder op ved hjælp af den som en ekstern sikkerhedskopieringsmetode.

Derudover, mens der er flere tilføjelser til at integrere GitHub lige ind i din kodeditor (eller spilmotor), er standardpraksis for at udføre Git-relaterede opgaver ved hjælp af kommandolinjegrænsefladen, som giver en anden grund til at blive dygtig med din valgte CLI .

IDE-værktøj nr. 4: pakkehåndtering

For nogle IDE'er, som med vores Unity-eksempel ovenfor, skal du blot downloade og installere software for at komme i gang med at opbygge dine projekter. De fleste af de afhængigheder, du har brug for, vil blive inkluderet i din oprindelige download, og hvis ikke, vil der være en måde at få adgang til dem fra spilmotoren (f.eks. Unity's Asset Store).

For andre, mere vælg dine egne eventyr-IDE'er, skal du samle tingene selv, og en af ​​de væsentlige komponenter vil være en pakkehåndtering som NPM eller Conda.

Pakkechefer gør en masse ting, og ved deres mest basale funktionalitet hjælper de dig med at installere alle de afhængigheder, du har brug for for at få dit arbejde udført. Hvis du f.eks. Vil komme i gang med et React-projekt, navigerer du til en mappe gennem din CLI, og efter installation af NPM (som er pakket med Node.js) skriver du:

npx create-react-app my-app cd my-app npm start

Den første linje siger grundlæggende: "Hej, NPM! Download alle afhængigheder for Create React App, og læg dem i en mappe kaldet 'min-app.'"

Den anden linje fortæller derefter din CLI: "Naviger til den nye mappe kaldet 'min-app.'"

Den tredje linje får handlingen i gang: "NPM, det er mig igen. Start en udviklingsserver, der viser mit projekt i en browser og opdaterer det, når jeg foretager ændringer i koden."

Når du har installeret alle de nødvendige afhængigheder ved hjælp af din pakkehåndtering, begynder du at arbejde i din kodeeditor og bruge kommandolinjegrænsefladen til at fremsætte pullanmodninger eller skubbe kode til et eksternt lager ved hjælp af dit versionskontrolsystem.

Sammenfattende omfatter et integreret udviklingsmiljø alle de ting, du har brug for for at få dit arbejde udført, og varierer afhængigt af sprog, projekttype og din personlige præference. Normalt inkluderer IDE'er en kodeditor (og kompilator), kommandolinjegrænseflade, versionskontrolsystem og pakkehåndtering, men dit integrerede udviklingsmiljø kan have forskellige krav eller en kombination deraf.

Du kan gøre det!

Hvis du kunne lide denne artikel, kan du overveje at tjekke mine spil og bøger, abonnere på min YouTube-kanal eller deltage i Entromancy Discord.

MS Farzan, Ph.D. har skrevet og arbejdet for højt profilerede videospilvirksomheder og redaktionelle websteder som Electronic Arts, Perfect World Entertainment, Modus Games og MMORPG.com og har fungeret som Community Manager for spil som Dungeons & Dragons Neverwinter og Mass Effect: Andromeda . Han er Creative Director og Lead Game Designer af Entromancy: A Cyberpunk Fantasy RPG og forfatter af The Nightpath Trilogy . Find MS Farzan på Twitter @sominator.