Fremtiden for freeCodeCamp Forum

For 4 år siden lancerede vi freeCodeCamp Forum, så alle ville have et støttende sted at få programmeringshjælp.

På det tidspunkt var Stack Overflow berygtet for at lukke for begyndere programmørers spørgsmål for at være "duplikat" eller "off topic".

Vi tog en bevidst beslutning om at være anderledes. Vi slappede af og lod bare folk stille deres spørgsmål i fred. Den eneste regel, som folk havde brug for at følge, var vores adfærdskodeks på 200 ord.

Spol frem til 2019, og vores tilgang har fungeret godt. Dette er nu et af de største programmeringsfora på Internettet med 5 millioner visninger hver måned. Det hele er gratis og uden annoncer.

Men udviklerfællesskabet står nu over for en ny udfordring. Og igen, vi må gøre op med anledningen.

Reddit har overfyldt andre udviklerfællesskaber på nettet

I dag er de fleste fora forsvundet til fordel for Reddit.

For eksempel, hvis du søger efter angular forumpå Google, er det øverste resultat ikke et Angular-forum. Det er snarere en tråd lige her på freeCodeCamp-forummet, hvor nogen spørger, hvor de kan finde et godt Angular-forum.

Det plejede at være, at der var dedikerede fora til stort set alle emner. I dag er der ikke engang fora til værktøjer så populære som Angular.

Samtidig er Angular subreddit levende og godt.

Ingen big deal, tror du måske. Reddit er et sjovt websted. Subreddits er nemme at oprette og vedligeholde. Og en anden betaler regningen for hosting.

Men når du koncentrerer hele det globale udviklerfællesskab til et enkelt websted, vil der sandsynligvis være problemer.

Først og fremmest ejes Reddit af et privat selskab. Det fungerer med ringe gennemsigtighed.

Subreddits svarer til et landkørsel.

Det er nemt at starte et community på Reddit. Da Node.js-skaberen Ryan Dahl for eksempel annoncerede sit nye Deno-projekt, gik jeg og oprettede en Deno-subreddit.

Jeg sendte en video af Ryan Dahls tale og glemte derefter straks subreddit. Kun måneder senere kom jeg tilbage og indså, at samfundet var vokset så meget. Min egen ledelse af samfundet gjorde ingen forskel. Det voksede, fordi folk ville søge "Deno" på Reddit, opdage min subreddit på grund af dets navn og begynde at sende.

Jeg forestiller mig, at den samme effekt forklarer, hvordan r / programmering, r / maskinlæring og de andre store softwarefokuserede underreddits blev de facto-kernen i udviklerfællesskabet. De mennesker, der styrer disse samfund, er ikke nødvendigvis de bedste mennesker til jobbet. De er bare de første mennesker, der klikker på knappen "Opret fællesskab" i Reddits sidebjælke.

Den, der registrerer subreddit, beholder det. De kan udpege deres venner til at være moderatorer.

Disse moderatorer har fuld kontrol over, hvilke indlæg der vises (og forsvinder). De kan til enhver tid forbyde enhver fra deres underreddit, uanset årsag.

For at gøre tingene værre er Reddit-konti pseudo-anonyme. Dette betyder, at vi ikke har nogen idé om, hvem der kører disse underreddits, eller hvad deres dagsorden er.

For eksempel blev r / LearnJavaScript startet af en medarbejder i et San Francisco-kodende bootcamp. Men jeg ville aldrig engang have vidst det, medmindre nogen fra den kodende bootcamp havde påpeget det for mig.

For et par år siden forbød r / webdev mig. Jeg aner ikke hvorfor. Jeg ser ofte spørgsmål på r / webdev om freeCodeCamp - hvoraf nogle endda nævner mig ved navn - og jeg kan ikke svare. Jeg har sendt en meddelelse til subreddits moderatorer, der beder om at blive genindsat, og ingen af ​​dem har gidet at svare.

Nogle af disse problemer er kun artefakter af Reddits originale design. Reddits grundlæggere forestillede sig Reddit som et samarbejdsfilter for onlineindhold. En slags ligesom Digg og SlashDot. Reddit blev ikke udtænkt med betydelige diskussioner i tankerne. Det handlede mere om at klikke på pil op og ned.

Reddits samarbejdsfiltreringsplatform er meget god til at finde de bedste kattebilleder, som du kan nyde. Det er mindre godt for at opretholde globale samfund.

Åh, og Reddit er også blokeret i Kina og verden. Selvom dette ikke er Reddits skyld, betyder det, at næsten en fjerdedel af verden ikke er i stand til at deltage i disse reddit-samfund.

For udviklingssamfund er Reddit den mindste modstands vej. Men vi har set, hvor den vej fører.

Du kan oprette et fællesskab på Reddit på få sekunder. Klik på knappen "Opret fællesskab" på sidebjælken. Reddit tager sig af alt for dig. Alt hvad du behøver er et navn til dit samfund, og du er klar til at gå.

Det var også let at starte et samfund på Yahoo Groups. Men denne måned meddelte Yahoo, at alle 10 millioner af dets samfund går ind i historiens skraldespand.

Dette er bare det seneste i en lang række af community-platforme, der er døde - ikke fordi folk ikke brugte dem, men fordi dets virksomhedsoverherrer ikke længere ville betale for dem. Med et klik på en switch blinker millioner af samfund ud af eksistensen.

"Internettet er ikke et venligt sted. Ting, der ikke forbliver relevante, får ikke engang den luksus at forlade ruiner. De forsvinder." - Mark Zuckerberg skrev dette i sin "Little Red Book", som han tvang hver Facebook-medarbejder til at læse tilbage i 2012

På et eller andet tidspunkt i fremtiden vil dette også ske for Reddit. Og alle dens underreddits forsvinder. De vil ikke engang efterlade ruiner.

Selvfølgelig kan du sige det for ethvert websted. Eller ethvert samfund. Eller nogen ting. Intet varer evigt.

Men jeg vil sige dette: freeCodeCamp vil fortsætte med at eksistere længe efter at Reddit er færdig med at skifte hænder blandt private equity fonde, inden den afvikler sin drift.

Og jeg kan sige dette med tillid. Af to store grunde.

Årsag nr. 1: Ejerskab

freeCodeCamp er en 501 (c) (3) skattefri nonprofit. Vi er en offentlig velgørenhedsorganisation. Du ejer freeCodeCamp. Det gør alle. Vi er fælles.

Reddit er derimod et selskab på 3 milliarder dollars, der har skiftet ejerskab flere gange i sin 14-årige historie.

I det øjeblik Reddits ejere ser det som dødvægt i deres portefølje, vil de fjerne noget af værdi - inklusive brugerdata. De sælger dette til højstbydende og kasserer resten.

Årsag nr. 2: Bæredygtighed

freeCodeCamp er ikke så dyrt at betjene. Jeg løb hele samfundet ud af mine egne besparelser i årevis til en samlet pris på kun omkring $ 150.000. (Dette var selvfølgelig en masse penge for mig personligt. Men jeg er kun én person. Vi er nu et samfund med millioner af udviklere.)

Reddit har hundredvis af ansatte. De betaler for hundreder - måske tusinder - af servere. Når Reddit falder i hårde tider, lukker de disse underreddits ned.

For noget perspektiv var Digg engang meget større end Reddit var. Og til sidst købte et finansieringsselskab Digg for $ 500.000.

Reddit bruger sandsynligvis mere end $ 500.000 pr. Dag, der netop eksisterer på dette tidspunkt. Selvom jeg ikke kan sige det helt sikkert, fordi Reddit igen holdes privat, og der er ingen gennemsigtighed.

Hvorfor freeCodeCamp-forummet fungerer så godt: moderatorer, moderatorer, moderatorer

FreeCodeCamp-forummet er noget specielt. Folk melder frivilligt deres tid og deres ekspertise til at hjælpe hinanden. Vi vokser, fordi flere og flere mennesker ønsker et støttende sted at få programmeringshjælp.

Hovedårsagen til dette: Moderatorerne er virkelig gode mennesker.

Jeg har selv undersøgt alle vores mods. Jeg har observeret, hvordan de interagerer med andre mennesker og nøje overvejet deres temperament. Ikke alene har de alle læst vores moderatorhåndbog - mange af dem har hjulpet med at skrive den.

Jeg har mødt hver moderator gennem årene for at diskutere deres ansvar. Og i nogle tilfælde måtte jeg endda hænge personligt med dem i byer som New York, Hongkong og Dublin.

Det tager tid at identificere samfundsledere og hjælpe med at coache dem. Men det er absolut det værd.

Hvordan freeCodeCamp subforums kan blive et alternativ til subreddits

Traditionelt er freeCodeCamp opdelt i et par underforum:

 • Hjælp til læseplaner
 • Projektfeedback
 • Rådgivning om karriere
 • Og min personlige favorit: Du kan gøre dette!

Nå i dag annoncerer jeg 7 nye underforum. Hver af disse er dedikeret til et programmeringsfelt, som folk allerede diskuterer på forummet. Forskellen er: Nu har hvert af disse felter sit eget dedikerede samfund.

Her er den fulde liste over nye underforum:

 • Datalogi
 • Design
 • DevOps
 • InfoSec
 • Maskinelæring
 • Udvikling af mobilapps
 • Web-udvikling

Du kan stille spørgsmål i disse underforum. Du kan dele dine projekter. Du kan dele relaterede nyhedshistorier. I det væsentlige fungerer disse underforum ligesom deres ækvivalente underreddits over på Reddit.

Hovedforskellen er, at du ved, hvem moderatorerne er. Og det er mennesker, som jeg specifikt har valgt, fordi de er støttende og hjælpsomme.

Den anden forskel er, at alle følger den samme døde enkle adfærdskodeks på 200 ord.

Jeg har allerede identificeret snesevis af mennesker inden for freeCodeCamp-forummet, som jeg tror ville være gode mennesker til at hjælpe med at lede disse nye underforum.

Men dette er en stor langsigtet indsats. Vi har brug for al den hjælp, vi kan få.

Hvis du er lidenskabelig interesseret i et af disse emner og mener, at du vil være en god moderator for dets underforum, opfordrer jeg dig til at ansøge om at blive mod. Alt hvad du behøver er en forumkonto og mindst 3 tilfælde, hvor du hjælper folk på forummet.

Hvis jeg synes, du passer godt til vores moderatorteam, planlægger jeg et videoopkald med dig, så jeg kan lære mere om dig og lede dig gennem disse værktøjer.

Du kan ansøge om at blive moderator for et af disse nye underforum her.

Også en hurtig opdatering om forumets visuelle design

Du har måske bemærket, at både freeCodeCamp.org/learn og freeCodeCamp.org/news nu har "Command Line Chic" redesign, baseret på vores nye Design Style Guide.

Vi er næsten færdige med vores redesign af freecCodeCamp forumet også. Det skal snart være live og ser særligt cool ud i mørk tilstand.

I mellemtiden opfordrer jeg dig til at oprette tråde i disse nye underforum. Alle bør lære det grundlæggende ved programmering. Men hvor du vælger at specialisere dig derfra, er det i sidste ende op til dig.