Sådan sikres mobilapps - En sikkerhedscheckliste for mobilapps

Sikkerhed har altid været en stor bekymring for virksomheder. Og denne bekymring er endnu større, når det kommer til mobilapps.

I dag har hver virksomhed en mobilapp, der lettere kan oprette forbindelse til deres kunder. Og hvis virksomheden ikke tager ordentlig sikkerhedsbeskyttelse, kan den sætte deres brand i fare.

Mobilenheder spænder over flere operativsystemer, og i betragtning af komponenternes distribuerede karakter oplever mobilappsikkerhed ofte problemer.

Jeg håber, din virksomhed er ordentligt sikret, og du er bare på udkig efter en mobilapps sikkerhedstjekliste for fremtiden. Hvis det er tilfældet, godt for dig - at være virksomhedsejer betyder, at du skal tage dig af mobilappsikkerhed.

Men ifølge en undersøgelse vil mere end 75% af mobilapplikationerne fejle i grundlæggende sikkerhedstest.

Mange medarbejdere downloader apps fra appbutikker og bruger mobilapplikationer, der kan få adgang til virksomhedens aktiver eller udføre forretningsfunktioner. Desværre har disse applikationer kun få eller ingen sikkerhedsgarantier. De udsættes for angreb og krænkelser af virksomhedens sikkerhedspolitikker hele tiden.

Jeg ved, at ingen vil være en del af denne fiasko. Derfor er du nødt til at følge en ordentlig sikkerhedsliste over mobilapps.

Håndhæv stærk godkendelse

For at forhindre uautoriseret adgang og gætte på adgangskode, skal du implementere multifaktorautentificering. De tre vigtigste faktorer til godkendelse er

  • noget, som en bruger kender, såsom et kodeord eller en pinkode
  • noget, som brugeren har, f.eks. en mobilenhed
  • eller noget, som brugeren er, såsom et fingeraftryk.

Kombination af adgangskodebaseret godkendelse med et klientcertifikat, enheds-id eller en engangskodeord reducerer betydeligt risikoen for uautoriseret adgang. Du kan også implementere tidsbegrænsede og placeringsbaserede begrænsninger for at forhindre svindel.

Krypter mobilkommunikation

Med trusler som snooping og man-in-the-middle-angreb via WiFi og mobilnetværk, bør IT sørge for, at al kommunikation mellem mobilapps og app-servere er krypteret.

Stærk kryptering, der udnytter 4096-bit SSL-nøgler og sessionsbaseret nøgleudveksling, kan forhindre selv de mest beslutsomme hackere i at dekryptere kommunikation.

Udover kryptering af trafik skal IT bekræfte, at data i hvile - de følsomme data, der er gemt på brugernes telefoner - også er krypteret. For ultrafølsomme data vil det muligvis forhindre, at data overhovedet overføres til slutbrugerenheden.

Sårbarheder i patchapp og operativsystem

Nylige Android- og iOS-sårbarheder som Stagefright og XcodeGhost har udsat mobilbrugere for angreb.

Ud over mobile OS-fejl skal IT kæmpe med en uendelig række af appopdateringer og -rettelser.

For at beskytte mobilbrugere mod angreb skal IT kontrollere mobile enheder og sikre, at de nyeste programrettelser og opdateringer er blevet anvendt.

Beskyt mod tyveri af enheder

Hvert år går millioner af mobile enheder tabt eller stjæles. For at sikre, at følsomme data ikke ender i de forkerte hænder, bør IT give en måde at fjerne sletning af følsomme data eller - endnu bedre - sørg for, at data aldrig gemmes på mobile enheder i første omgang.

For medarbejderejede enheder skal IT låse eller slette virksomhedsoplysninger, mens personlige apps og filer forbliver intakte. Når enheden findes eller udskiftes, skal IT hurtigt kunne gendanne brugernes apps og data.

Scan mobilapps til malware

Fjern malware og adware ved at teste apps for ondsindet adfærd. Malware kan detekteres ved hjælp af virtuel sandboxing eller signaturbaserede scanningsværktøjer. For mobile arbejdsområder eller virtuelle mobile løsninger skal du udføre malware-scanninger på serveren.

Beskyt appdata på din enhed

Sørg for, at udviklere ikke gemmer følsomme data på deres enheder. Hvis du af en eller anden grund skal gemme data på enheden, skal du først sikre dig, at de er krypteret / beskyttet. Og gem det kun i filer, datalagre og databaser.

Hvis du bruger de nyeste krypteringsteknologier, kan du få et højere sikkerhedsniveau.

Fastgør platformen

Din platform skal være ordentligt sikret og kontrolleret. Denne proces består i at opdage jailbroken telefoner og forhindre adgang til andre tjenester, når det er nødvendigt.

Forhindre datalækager

For at undgå datalækager, mens brugerne stadig kan installere personlige apps på deres mobile enheder, skal IT adskille forretningsapps fra personlige apps.

Oprettelse af sikre mobile arbejdsområder hjælper med at forhindre malware i at få adgang til virksomhedsapps og forhindrer brugere i at kopiere, gemme eller distribuere følsomme data.

For at forhindre fortrolige data med jernklædte data:

  • Kontroller adgang til udklipsholder for at forhindre kopiering og indsætning af funktioner
  • Bloker skærmoptagelser
  • Forhindre brugere i at downloade fortrolige filer til deres telefon eller gemme filer på fildelingswebsteder eller tilsluttede enheder eller drev.
  • Vandmærkefølsomme filer med brugernes brugernavne og tidsstempler

Optimer datacaching‌‌

Vidste du, at mobile enheder normalt gemmer cachelagrede data for at forbedre en apps ydeevne? Dette er en væsentlig årsag til sikkerhedsproblemer, fordi disse apps og enheder bliver mere sårbare, og det er relativt let for angribere at bryde og dekryptere de cachelagrede data. Dette resulterer ofte i stjålne brugerdata.

Du kan kræve en adgangskode for at få adgang til applikationen, hvis arten af ​​dine data er ekstremt følsom. Dette hjælper med at reducere sårbarheder forbundet med cachelagrede data. ‌‌

Derefter skal du oprette en automatisk proces, der sletter cachelagrede data, når enheden genstartes. Dette hjælper med at reducere cachen og afbøde sikkerhedsproblemer.

Isoler applikationsoplysninger‌‌

Du skal adskille al information, der er adgang til via en mobilenhed, fra en brugers data. Og denne proces med at isolere information kræver et par beskyttelsesniveauer omkring apps, der er implementeret af virksomheder. På denne måde adskilles virksomhedsdata fra medarbejderens private data såvel som den forbrugerapplikation. ‌‌

Denne proces med isolering af data skal øge dine kunders tilfredshed og produktivitet, samtidig med at de er sikre på, at de overholder dine sikkerhedsregler.

Brug af en containerbaseret model kan hjælpe dig i dette tilfælde. Sikkerhed er ofte mere streng og går ikke på kompromis på noget transmissionsniveau. Dette hjælper i sidste ende med at eliminere risikoen for datatab. ‌‌‌‌‌‌‌‌

Afsluttende ord‌‌

Inden du opretter din virksomhed - eller endda hvis du allerede kører en - skal du prøve at implementere denne sikkerhedskopieringsliste til mobilappen. Det hjælper dig med at beskytte din virksomhed mod svindel eller tab. ‌‌

Jeg ved, at sikkerhed er et stort problem og ikke bare kan løses ved at gennemgå et par trin. Hvis du har brug for hjælp, skal du kontakte ethvert firma til udvikling af mobilapps, der kan guide dig gennem processen.