Sådan downloades Xcode og installeres på din Mac - og opdateres til iOS-udvikling

Xcode er det værktøj, som udviklere bruger til at oprette apps til Apple-økosystemet - MacOS, iOS og alle ting, Apple har.

Denne guide fører dig gennem, hvordan du installerer Xcode med succes på din Mac, fra start til slut.

Her er nogle nyttige tip, du skal vide, inden du kommer i gang:

 • Xcode kører kun på en mac. Hvis du bruger en pc, kan du desværre ikke bruge Xcode.
 • Du har brug for en god, stabil internetforbindelse. Den seneste version er omkring 8 gigabyte i størrelse.
 • Sørg for at have mindst 30 gigabyte ledig plads på din computer. Den seneste .xipfil (v11.4.1 i skrivende stund) er ~ 8 gigabyte zip. Når du pakker den ud, er det yderligere 17 gigabyte. Derefter skal du bruge kommandolinjeværktøjet, som er endnu 1,5 gigabyte.

Her er en oversigt over trinene til installation af Xcode

 1. Download Xcode
 2. Installer kommandolinjeværktøjet
 3. Åbn den nye version
 4. Slet filer

Bemærk, at jeg har angivet nogle terminalkommandoer i nedenstående trin. Disse kommandoer kan indtastes i din nuværende arbejdsmappe. Dette betyder, at du ikke behøver at navigere til en bestemt mappe.

Hvis du virkelig vil, kan du først skrive, cdfør du skriver kommandoerne i nedenstående trin. Dette returnerer dig tilbage til hjemmemappen.

Trin # 1: Download Xcode

Der er to måder at gøre dette på. For den nyeste version og en teoretisk "nem" installation kan du bruge App Store. Jeg anbefaler ikke denne mulighed.

Jeg foretrækker at bruge udviklerwebstedet. Dette kommer med bonusmuligheden for at kunne downloade en hvilken som helst version, du vil have.

Mulighed nr. 1: Download via App Store til den nyeste version (ikke min foretrukne mulighed)

I teorien skal dette være en problemfri og smertefri proces. Men hvis installationen mislykkes af en eller anden grund på det sidste trin, er det meget svært at foretage fejlfinding.

Der er et par årsager til fiasko og ingen nem måde at vide, hvilken årsag der er til. Hvis du støder på en fejl, skal du downloade hele filen igen hver gang du prøver at rette fejlen. Da den seneste version er 8 gigabyte, nød jeg ikke meget af denne tilgang.

Men hvis du føler dig modig, her er trinene:

 • Åbn App Store på din mac
 • Log ind
 • Søg efter Xcode
 • Klik på installer eller opdater

Mulighed 2: Download via udviklerwebstedet til en bestemt version (min foretrukne mulighed)

 1. Gå til afsnittet "mere" på Apples udviklerwebsted
 2. Log ind med dit iTunes-id
 3. Indtast den version, du vil have, og download Xcode_x_x_x.xipfilen. Husk, at Xcode 11.4.1 er 8 gigabyte, så det tager et stykke tid afhængigt af din internetforbindelse.
 4. Når filen er downloadet, skal du klikke på for .xipat udtrække den. Din bærbare computer udpakker den til den samme mappe, som du downloadede den til. Denne udvindingsproces er automatisk. Du behøver ikke gøre noget mere, når du har klikket på .xipfilen. Dette trin tager et par minutter.
 5. [Valgfrit] Når du er udpakket, skal du omdøbe applikationen til "Xcode11.xx", hvis du bruger flere versioner.
 6. Træk applikationen til mappen Programmer
 7. [Valgfrit] Indstil den nye Xcode-version som standard. Åbn terminal og skriv sudo xcode-select -switch /Applications/Xcodex.x.x.app. Udskift x.x.xmed versionsnummeret. For eksempel: Xcode11.4.1.app. Du skal indtaste din computeradgangskode. Jeg er ret sikker på, at dette vil opdatere standard Xcode-versionen for alle brugere på din computer, så bedst at tjekke med andre brugere først

Trin # 2: Installer kommandolinjeværktøjet (CLT)

Hvis du har flere brugere på din computer, skal du opdatere CLT for hver bruger.

Hent .dmg

For at opdatere CLT skal du gå til appudviklerens websted og downloade kommandolinjeværktøjet .dmg.

Hvis du aldrig har installeret Xcode før, kan du muligvis opdatere med din Terminal ved at skrive i xcode-select --installstedet for at besøge udviklerens websted.

Men hvis du har en eksisterende version af Xcode installeret på din maskine, vil du sandsynligvis se denne fejl:

xcode-select: error: command line tools are already installed, use “Software Update” to install updates

Dette betyder, at du bliver nødt til at gå til udviklerwebstedet i stedet.

Installation af CLT

Når .dmgfilen er downloadet, skal du dobbeltklikke på filen for at åbne den. Dette åbner et lille vindue, der ser sådan ud:

Dobbeltklik på feltet og følg vejledningen for at installere CLT. Det tager et par minutter at gennemføre.

Det kan spørge dig i slutningen af ​​installationen, om du vil flytte dette til papirkurven. Når det gør dette, taler det om at flytte .dmgfilen til papirkurven. Da du ikke længere har brug for denne fil. Jeg siger altid ja til dette.

Trin # 3: Åbn Xcode

Åbn mappen Programmer, og åbn den nye version af Xcode. Hvis du omdøbte Xcode, skal du sørge for at åbne den rigtige applikation

Xcode beder dig muligvis om at installere yderligere komponenter. Klik på installer. Dette tager et par minutter.

Mens det installeres, skal du kontrollere, at din standard Xcode-version er den, du lige har downloadet:

 • Åbn terminal
 • Type brew config
 • Du bør se versionerne “CLT” og “Xcode” samt alt andet. Dette skal afspejle den version, du lige har downloadet. I mit tilfælde downloadede jeg Xcode 11.4.1.
CLT: 11.4.1.0.1.1586360307 Xcode: 11.4.1 => /Applications/Xcode11.4.1.app/Contents/Developer

Når komponenterne er installeret, starter Xcode. Du skal være i stand til at hente dine gamle projekter og fortsætte, hvor du gik problemfrit *.

* Bemærk, at hvis du bruger proxyværktøjer, såsom Charles, skal du geninstallere disse certifikater i din simulator igen.

Hvis du støder på fejl under forsøget på at opbygge eller køre et projekt, skal du kontrollere, hvilken enhed du prøver at starte. Den nye version kan muligvis ikke huske den enhed, du brugte før. Klik i så fald på enheden, og vælg "Tilføj yderligere simulatorer" i rullemenuen for at tilføje den ønskede enhed.

Trin # 4. Slet filerne

Hvis du ikke har brug for de ældre versioner af Xcode på din computer, kan du afinstallere dem og få plads på harddisken tilbage.

Du kan også slette .xipfilen for den version, du lige har downloadet, samt CLT.dmgfilen.

Det er alt. Jeg håber, dette har hjulpet dig med succes at installere Xcode. Hav det sjovt med det!