Fejl 403 Forbudt forklaret - Hvordan kan jeg rette denne HTTP-fejlkode?

Så du er stødt på en 403 forbudt fejl, og du undrer dig over, hvad det betyder.

Denne fejl er en HTTP-statuskode, hvilket betyder, at det er forbudt at få adgang til den side eller ressource, som du prøver at nå. Medmindre du er den person, der oprettede hjemmesiden, er der ofte intet du kan gøre. Der er dog et par ting, der kan hjælpe.

Det er muligt, at skaberen af ​​hjemmesiden opretter tilladelserne korrekt og med vilje forbyder dig at få adgang til siden. Men denne fejl kunne også indikere, at webstedet var konfigureret forkert.

Her er nogle ting, du kan prøve at rette 403 Forbidden-fejlen.

? Bekræft og opdater

Kontroller først, at URL-adressen er korrekt, og opdater siden. Dette er den første ting, du skal gøre, når du støder på en fejl på et websted.

De fleste webservere er indstillet til at returnere en 403 forbudt fejl, hvis nogen forsøger at få adgang til et bibliotek på serveren i stedet for en fil (som en HTML-fil). Så du har måske indtastet URL'en forkert og forsøger at få adgang til et bibliotek.

? Ryd browserens cache

En cachelagret version af siden kan forårsage problemet. Her er genvejstaster, der rydder browserens cache i de fleste browsere:

  • Windows: CTRL + F5
  • Mac / Apple: Apple + Shift + R or Command + Shift + R

⌨️ Log ind

Det er muligt, at den side, du prøver at få adgang til, kræver, at du logger ind. Hvis ja, skal du sørge for at logge ind for at få yderligere adgang.

? Ryd cookies

Det kan nogle gange hjælpe at rydde din browsers cookies. Dette gælder især, hvis webstedet normalt kræver en login, og hvis udlogning og ind ikke løser problemet.

? Kontakt hjemmesiden

Det er muligt, at webstedet er konfigureret forkert, og skaberen af ​​webstedet er ikke opmærksom på det. Andre mennesker kunne få den samme fejl. Prøv at finde kontaktoplysningerne til hjemmesiden og fortæl dem om problemet. Det kunne være en simpel løsning på deres ende.

? ️ Kom tilbage senere

Ofte skyldes 403 forbudte fejl et problem med webstedet. Det er muligt, at webstedsudviklerne i øjeblikket arbejder på en løsning. Hvis du bare prøver igen på et senere tidspunkt, kan problemet løses.

Kun til webudviklere

Hvis du er skaberen af ​​den side, der giver en 403 Forbidden-fejl, er det dit job at rette fejlen på serveren. De to mest almindelige årsager til fejlen er ingen indeksside og forkerte tilladelser.

Sørg for, at du har en fil kaldet index.htm eller index.php på det sted, der viser fejlen. For eksempel, hvis URL'en //www.freecodecamp.org/forbiddenviser fejlen, skal du sørge for, at den mappe, der er navngivet forbiddenpå din server, har en index.htm- eller index.php-fil.

Den næste ting at se på er tilladelserne til de filer, der opretter fejlen. Sådan ser tilladelserne normalt ud:

  • Mapper: 755
  • Statisk indhold: 644
  • Dynamisk indhold: 700