Så du vil være produktchef? Sådan kom jeg i gang.

Et af de mest almindelige spørgsmål, jeg får stillet, er: "Hvordan får du et job i Product Manager, hvis du ikke har været produktchef før?"

For et stykke tid siden havde jeg det samme spørgsmål. Det er det væsentlige kylling-og-æg-problem - du kan ikke deltage i klubben, medmindre du allerede er medlem af klubben.

Som kontoadministrator ved en Edtech-opstart blev jeg virkelig interesseret i at arbejde på produktet. Jeg håbede at kunne overføre internt til en produktrolle i min virksomhed. Jeg følte, at min dybe forståelse af vores indholdsskabere og vores elevers behov gav mig en fordel. Men jeg fik at vide, "Undskyld, vi har bare brug for nogen med erfaring med produktadministration."

I løbet af de sidste par år var jeg i stand til med succes at overgå til produktstyring efter meget arbejde og forskning. Med jævne mellemrum får jeg tilfældige forespørgsler eller introduktioner til bekendte, som alle har nøjagtigt det samme spørgsmål: "Hvis jeg vil være produktchef, men jeg har aldrig været en, hvordan gør jeg det?"

Dette er mit skud på at dele min egen rejse lidt mere effektivt og bredt. Jeg kan ikke garantere nogen resultater efter at have brugt denne formel - jeg ved bare efter en masse forsøg og fejl, det er sådan jeg kom derhen. Jeg ønsker dig held og lykke på din egen rejse!

Trin 0: Arbejd med produktet (eller i det mindste komme så tæt på det som muligt)

Vent, hvad? Er det ikke hele punktet, at jeg prøver at få et job, hvor jeg begynder at arbejde på et produkt?

Ja, men her er sagen. Du kan ikke rigtig knække kylling-og-æg-cyklussen uden at få en smag af, hvordan det faktisk er at være en kylling. Det kan ofte føles som om du ikke rigtig laver "produkt" ting, hvis din titel siger noget andet, men der er alle mulige ting, der kvalificerer:

 • Indsamling af feedback fra brugerne, prioritering baseret på forretningspåvirkning og forbrugerpåvirkning og deling af oplysninger med relevante beslutningstagere, der kan få ændringer til at ske
 • Kommer med en ny idé til en funktion og beskriver alle de ting, den ville gøre, og derefter finder ud af, om den kan bygges
 • Analyse af data fra dit websted / din app for at bestemme almindelige brugerstier, eller om visse forretningsbegivenheder havde stor indflydelse
 • Håndtering af indtægter eller indtjeningslinjer for et bestemt produkt eller en tjeneste og foretag ændringer, der øger denne omsætning
 • At lede et projekt fra start til slut, der involverer folk fra forskellige hold, der mødes for at bygge noget

Før jeg havde en officiel produktadministrator-titel, samlede jeg oplevelser, der var centreret omkring produktet. Som en kontoadministrator kom meget af min succes fra en dyb forståelse af alle vores produkts indviklinger og at være en hård fortaler for nye funktioner, som mine partnere havde brug for. Som en ledelse af en lodret, der tjente $ 100K + om måneden, prioriterede jeg marketing, skrivning og produktressourcer for at hjælpe min virksomhed med at vokse.

Trin 1: Læs

Her er de ting, jeg læste, mens jeg forberedte mig til jobinterview og overvejede, om jeg virkelig ville skifte:

 • Cracking PM Interview - ret grundlæggende, men giver en god fornemmelse af, hvad almindelige spørgsmål og øvelser kan være. Hvis du ikke har foretaget sagsinterviews, er dette god praksis.
 • Stratechery - Dagligt nyhedsbrev, der dækker dybdegående analyse af teknologi, herunder nedbrydning af virksomheders strategiske træk, fusioner, hvorfor visse produkter fejler, og andre ikke osv. Jeg startede faktisk ikke med at læse dette, før jeg startede mit nuværende job, men det er helt værd at abonnementsgebyret på $ 10 pr. Måned, hvis du vil øge strategisk tænkning på makroniveau om det tekniske landskab.
 • Ken Nortons nyhedsbrev Bringing the Donuts - Rådgivning om, hvordan man faktisk udfører jobbet med produktchefen godt. Omfatter også jobannoncer og anbefalede bøger.
 • Julie Zhuos blog og nyhedsbrev - Ærlige, personlige historier fra sin karriere som VP for produktdesign på Facebook og erfaringer. Hun er god til at tackle de personlige vanskeligheder, der følger med at være produktledelse (håndtere usikkerhed, bryde ind i branchen, håndtere konflikter, reagere på afvisning).

Trin 2: Stil spørgsmål

Jeg bad mine venner om at etablere mig med enhver produktmanager, de kendte, endda bekendte af bekendte. Derefter prioriterede jeg kontaktoplysningerne for de produktledere, jeg mødte, i følgende kategorier:

 1. Jeg er slet ikke interesseret i at arbejde i deres firma
 2. Jeg vil meget gerne arbejde hos deres firma

Jeg oprettede 5-10 opkald med produktledere i gruppe 1 for at stille alle mine PM-karrierespørgsmål:

 • Hvad ser du efter, når du interviewer PM'er?
 • Her er min ærlige oplevelse, hvilke dele synes du, jeg skal fremhæve?
 • Hvordan kom du dit sted, hvor du er?

Fordi jeg ikke faktisk interviewede med dem, følte jeg mig godt tilpas med at dele mine sårbarheder åbent og bede om oprigtig rådgivning - ting, du ikke altid kan gøre i et faktisk interview.

Fra disse opkald var jeg i stand til at udvikle min egen forståelse af den "ideelle" PM: analytisk, teknisk kyndig, forbrugerdrevet, kritisk tænker, strategisk og i stand til at arbejde med mange forskellige typer mennesker og motivere dem.

Jeg tænkte på, hvad mine egne styrker og svagheder var. Jeg var svag ved dybere kvantitativ dataanalyse og programmeringsviden, men stærkere i at arbejde med mange forskellige typer mennesker og prioritere til gavn for en virksomhed.

Jeg formede min PM-søgning mod roller, der spillede efter mine styrker og havde et stærkt supportnetværk til at styrke mine svagheder (for eksempel dataforskere og analytikere til at hjælpe med at udvide mine kvantitative analysefærdigheder, stærke teknologiske blyingeniører, der kunne hjælpe mig med at lede og prioritere udviklingsarbejde).

Trin 3: Forbered din egen historie, og placer dig selv derude

Efter alle de informative opkald var jeg i stand til at udvikle en mere ideel tonehøjde for, hvorfor en virksomhed skulle ansætte mig som premierminister, selvom jeg ikke havde den officielle titel på mit CV. Jeg fokuserede på alle de PM-lignende aktiviteter, jeg havde udført:

 • Arbejde med PM'er og ingeniører for at opbygge nye funktioner
 • Vurdering af brugernes behov og afvejning af komplicerede interessentgrupper
 • Analyse af data for at træffe forretningsbeslutninger

I betragtning af hvor vanskeligt det er at overgå til produktstyring, følte PM-titlen sig som et hemmeligt samfund, som kun supermennesker kunne bryde ind i. Men alle de informationsopkald, jeg havde, var meget nyttige til at afmystificere rollen og give mig mod til, at jeg havde de færdigheder, jeg havde brug for til at udføre jobbet.

For at give mig selv tillid og vurdere min egen markedsværdi, lagde jeg min profil på Hired.com, en markedsplads, hvor arbejdsgivere når ud til dig og tilbyder dig lønningstilbud. Jeg fik en god fornemmelse af, hvor jeg stod på markedet, og hvilket lønområde jeg kunne bede om. Opdatering af min LinkedIn-profil og indstilling af den til "åben for nye muligheder" hjalp også med nogle indgående rekrutteringsanmodninger.

Trin 4: Info-interviews, der sandsynligvis konverterede til rigtige interviews

Tilbage til gruppe nr. 2 - PM'er (og andre mennesker) i virksomheder, som jeg faktisk ville være begejstret for at arbejde hos. Jeg fik ikke folk til at introducere mig til disse kontakter, før jeg følte, at jeg havde gjort nok research og udformet min fortælling om min oplevelse.

Da jeg talte med dem, gjorde jeg det med tankegangen om, at det var et faktisk interview, og brugte de fleste af mine informationsspørgsmål på specifikt at spørge om virksomheden, hvordan det gik økonomisk og fremtidige strategiske planer. I næsten alle tilfælde henviste personen til at henvise mig til deres chef for HR for at starte den indledende telefonskærmsproces.

Trin 5: Interview, interview, interview

Når jeg kom forbi HR-telefonskærmen, begyndte det virkelige arbejde. Den generelle proces ville være: uformel telefonsamtale med en person, der arbejder i virksomheden -> HR-telefonskærm -> ansættelsesleder telefonskærm -> tage hjemmetræning -> på stedet, som regel involverer en præsentation af mit arbejde, situationelle øvelser eller begge dele.

Emnet for, hvordan man kommer igennem et PM-interview, er et kødfuldt emne, som jeg kan tackle i et fremtidigt indlæg :)

Som jeg nævnte før, er dette meget specifikt for mine egne oplevelser, og jeg tror ikke, der er en universel vej til at blive premierminister. De PM'er, jeg har mødt og arbejdet med, kommer fra en bred vifte af baggrunde, lige fra poesi-major (mig) til tidligere programmører, til folk, der dimitterede og gik direkte i produkt.

Jeg håber, at denne korte oversigt er nyttig for dem af jer, der håber på at gå over til produktledelse, og jeg ønsker Dem held og lykke!

Ser frem til at høre dine egne oplevelser og råd i kommentarerne.