Sådan skubber du til et Git-fjernlager

Bemærk: Dette er den tredje video i Git for begyndere-serien. Se den første video her.

I Git-terminologi kalder vi Git-arkivet på din computer et lokalt lager.

En Git-fjernbetjening er det samme lager, der er gemt et andet sted på internettet. Det kan tjene som en backup. Hvis din computer går ned, kan du altid få den nyeste version fra fjernbetjeningen tilbage på din computer.

Før vi taler om Git-fjernbetjeninger, skal vi tale om forskellige tjenester, der giver dig Git-fjernbetjeninger. Lad os se på nogle eksempler.

Forskelle mellem Git-tjenester

Der er ingen forskelle mellem disse tre tjenester, når det gælder Git selv.

De eneste forskelle mellem tjenesterne er deres popularitet, webgrænseflade og prisfastsættelse.

Mange mennesker kan lide at bruge Github, fordi Github er den mest populære ud af de tre. Dette er også grunden til, at de fleste open source-projekter er vært på Github. (Bemærk: open source-projekter kan også være vært på Bitbucket og Gitlab).

Nogle gange vil du måske oprette private arkiver. Et privat arkiv er et Git-arkiv, der kun kan læses af dig og de personer, du giver tilladelse.

Hvis du vil oprette private arkiver, kan du overveje at overveje Bitbucket eller Gitlab. De giver dig mulighed for at oprette private arkiver gratis.

Hvis du vil oprette et privat lager på Github, skal du betale $ 7 om måneden.

Denne artikel viser dig, hvordan du opretter en fjernbetjening på Github. De andre tjenester følger de samme instruktioner.

Oprettelse af et lager på Github

Log ind på Github. Opret en konto, hvis du ikke allerede har en.

Når du er logget ind, ser du en plus (+) knap i højre hjørne af siden. Klik på denne plusknap, og vælg "nyt lager".

For at oprette et nyt lager skal du give dit lager et navn.

Beskrivelsen indeholder detaljer, så andre mennesker kan forstå dit projekt. Det er valgfrit. Du kan udelade det for nu.

Indstil projektet til offentligt eller privat, afhængigt af hvad du vil have.

Ignorer derefter resten og klik på knappen Opret lager.

Når du klikker på Opret lager, kommer du til en side med nogle Git-instruktioner.

Ignorer disse instruktioner for nu. Denne viden kræver, at du bruger Git-kommandolinjen. Du vil lære at gøre det i et par lektioner.

For nu ønsker vi at linke vores lokale lager i Fork til det eksterne lager, vi lige har oprettet.

Kopier den URL, du ser på siden.

Sørg for at vælge SSH (ikke HTTPS!).

SSH giver dig mulighed for at skubbe (lægge ting i det eksterne lager) og trække (kopiere fjernbetjeningen tilbage til dit lokale) uden at indtaste dit Github-brugernavn og din adgangskode hver gang. Det gør tingene meget lettere.

Åbn derefter projektet i gaffel og klik på trykknappen.

Det er den fjerde knap fra venstre. Det ligner en pil, der går opad.

Når du klikker på trykknappen, vil Fork bede dig om at vælge en gren og en fjernbetjening, du skal trykke på.

I dette tilfælde vil vores gren være mester (fordi vi kun har en gren).

Vi skal tilføje den fjernbetjening, vi lige har oprettet. For at tilføje fjernbetjeningen skal du klikke på valgfeltet og vælge tilføj fjernbetjening.

Dernæst skal du navngive din fjernbetjening.

Standardnavnet for de fleste fjernbetjeninger er oprindelse. Hvis du har flere fjernbetjeninger, skal du omdøbe fjernbetjeningen efter hvor den kommer fra (som Github, Heroku og Bitbucket).

Lagrings-URL'en skal være den URL, du kopierede fra Github.

Vælg Tilføj ny fjernbetjening, når du er færdig.

Skubber til fjernbetjeningen for første gang

Når du skubber dine filer til fjernbetjeningen for første gang, skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet Opret sporingsreference er markeret.

En trackinghenvisning fortæller Git at spore den aktuelle gren (master i dette tilfælde) og at skubbe eller trække til den samme gren på fjernbetjeningen.

Hvis du ikke opretter en sporingsreference, skal du angive, hvilken gren du skal skubbe til (eller trække fra) hver gang.

Bemærk: Hvis forgrening lyder fremmed for dig lige nu, skal du ikke bekymre dig om det. Vi vil tale om forgrening i en senere lektion. For øjeblikket skal du bare huske, at du skal oprette en sporingsreference.

Når det er markeret, kan du klikke på push, og Fork vil skubbe dit projekt til Github.

Når det er skubbet, kan du se på afsnittet Alle forpligtelser. (I andre Git-klienter vil det være Git History).

I alle forpligtelser ser du to tags. Den ene kaldes master(mastergrenen på vores computer). Og den anden kaldes origin/master(mastergrenen på den fjernbetegnede oprindelse). I dette tilfælde er vores oprindelse Github, så det origin/masterhenviser til mastergrenen på Github.

Når disse to tags er på samme forpligtelse, betyder det, at de filer, vi har på vores lokale mastergren, er de samme som de filer, vi har på Githubs mastergren.

Du kan kontrollere, at dette er sandt, hvis du går tilbage til den side, hvor du har Git-fjernwebadressen fra. Opdater denne side, så ser du, hvad du normalt ser på Github (en projektside).

Hvis du ser på filerne, vil du bemærke, at filerne er nøjagtigt de samme som de filer, du har på din computer.

Skubber for anden gang

Efterfølgende skub er meget lettere.

Lad os sige, at vi foretager en ændring i vores lager. Denne gang vil vi oprette en README.mdfil. En README.mdfil viser Git-projektsiden og hjælper folk med at forstå, hvad projektet handler om.

Du vil oprette en README.mdfil til hvert lager, du opretter.

Når vi har oprettet filen, ser vi ændringerne i Fork, hvis vi klikker på fanen ændringer.

Som før ønsker vi at iscenesætte filen og forpligte filen. I dette tilfælde kan forpligtelsesmeddelelsen være "Opret Readme.md".

Når du opretter en ny forpligtelse, skal du kigge på sidepanelet til venstre. Du får vist et tal, en og en pil, der peger opad ved siden af ​​mastergrenen.

Dette fortæller os, at vores hovedfilial er en forpligtelse foran den eksterne gren. Dette betyder, at vores hovedfilial er mere opdateret sammenlignet med den eksterne filial.

Hvis du ser på Git-historien, kan du "Opret readme.md" -forpligtelsen er på den lokale filial, men denne forpligtelse nåede ikke til fjernbetjeningen endnu.

For at skubbe den nye forpligtelse til fjernbetjeningen skal du klikke på trykknappen igen.

Klik derefter på push igen.

Det er det.

Når forpligtelsen er skubbet til den eksterne gren, kan du se, at origin/masterkoden flyttes til den samme forpligtelse som masterkoden.

For at bevise, at dette fungerer, kan du opdatere Github-arkivsiden, og du kan se din nye README.mdfil!

Afslutter

En Git-fjernbetjening er som en sikkerhedskopi, der er gemt på en andens computer. For at oprette en Git-fjernbetjening kan du bruge en af ​​de populære tjenester som Github, Bitbucket og Gitlab.

Opret et eksternt lager, og knyt derefter dit lokale lager til det eksterne lager. Når du forbinder dem, kan du skubbe til det eksterne lager.

Tak for læsningen. Hjalp denne artikel dig på nogen måde? Hvis jeg gjorde det, håber jeg, du overvejer at dele det; du kan bare hjælpe nogen, der følte det på samme måde, som du gjorde, før du læste artiklen. Tak skal du have.

Denne artikel blev oprindeligt sendt på min blog.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvis du vil have flere artikler, der hjælper dig med at blive en bedre front-end-udvikler.