Sådan skærmbillede på Windows - Skærmbillede på pc-vejledning

Windows 10 har 2 indbyggede måder at tage skærmbilleder på. Disse er hurtige, praktiske og lette at huske.

Den første metode er utrolig enkel og tilgængelig til enhver tid - lige fra tastaturet.

Metode nr. 1: Ved at trykke på Print Screen Key på dit tastatur tages et screenshot af hele din pc-skærm.

Hvis du trykker på Print Screen Key, tager Windows et skærmbillede og gemmer det som standard på din Microsoft OneDrive-konto.

Du kan derefter åbne alle skærmbilleder, du har taget med Print Screen Key ved at navigere til Screenshots Folder inde i mappen Pictures inde i din OneDrive ved hjælp af Windows File Explorer.

Igen gemmes disse i OneDrive> Billeder> Skærmbilleder.

Men at bruge Print Screen Key er lidt af et stumt instrument. Det fanger hele din skærm. Og af hensyn til privatlivets fred vil du måske ikke gøre det.

Nogle bærbare computere har ikke engang en Print Screen Key på deres tastatur.

Heldigvis har Windows også et mere kraftfuldt indbygget skærmbillede-værktøj kaldet Snip & Sketch. Og det giver dig masser af fleksibilitet.

Metode nr.2: Sådan bruges Windows Snipping Tool (AKA Snip & Sketch) til at tage et delvis skærmbillede af din pcs skærm.

Snipping Tool er ret kraftigt, i betragtning af at det er et gratis indbygget screenshot-værktøj.

Du kan åbne den fra søgefeltet ved at trykke på Windows-tasten og derefter skrive "udskæringsværktøj".

Men Windows forsøger at få brugerne til at blive vant til at bruge deres nye genvejstast.

Ved at trykke på tre taster på samme tid kan du sætte Windows i en speciel skærmbillede-tilstand, hvor du kan vælge de dele af skærmen, du vil snap.

Her er de 3 taster, du trykker på for at starte denne tilstand: Windows + Shift + S

Hvis du holder disse knapper nede, er det her, du ser:

Når du holder nede   Windows + Shift + Spå samme tid, bliver hele skærmen mørkere. Du kan derefter venstreklikke med musen og trække din markør - som nu vil være formet som et lille hårkors.

Den del af skærmen, du har valgt, vil være lysere end resten af ​​skærmen.

Derefter, når du har valgt alt, hvad du vil screenshot, skal du bare slippe disse taster. Presto - du har taget et screenshot. Praktisk, ikke?

Og ved hjælp af Microsofts nye værktøj Snip & Sketch kan du endda trække på dine skærmbilleder for yderligere at markere dem.

OK - så hvor gemmer Windows disse skærmbilleder?

I modsætning til metoden Print Screen Key, gemmer Windows som standard disse skærmbilleder i mappen Billeder: Denne pc> Billeder.

Du kan få adgang til disse ved hjælp af Windows File Explorer.

Windows Snip & Sketch gør det nemt at tage et skærmbillede af din pc.

Jeg bifalder personligt Microsoft for at gøre denne proces så praktisk. Kommer fra Mac- og Linux-verdenen, er der intet tilsvarende værktøj, der fungerer godt for disse operativsystemer.

Tak, fordi du læste denne vejledning. Jeg tager for det første snesevis af skærmbilleder om dagen. Og jeg håber, at du også er i stand til at omfavne denne bekvemme måde at fange information på og hurtigt dele dem med folk. Screenshots er en fantastisk måde at kommunikere hurtigt på.

Hav en sjov dag og glædelig klipning.