Sådan vælges en bærbar computer til programmering

At vælge den rigtige bærbare computer til programmering kan være en hård proces.

Det er let at blive forvirret, mens du undersøger de forskellige muligheder. Der er mange forskellige bærbare modeller derude, hver med et andet sæt af kompromiser.

Du kan skrive kode på de fleste bærbare computere. Alligevel forbedres din produktivitet, hvis du bruger en maskine, der passer til den type opgaver, du udfører.

Der er forskellige typer udvikling, og der kræves forskellige værktøjer med hver specialisering. Så der er ingen one-size-fits-all tilgang til at købe en udviklingsmaskine.

Jeg antog følgende antagelser i denne artikel:

  • Du er en webudvikler
  • Din bærbare computer er din primære udviklingsmaskine

Her er nogle overvejelser, før du køber din næste bærbare computer.

Mobilitet

Laptops fås i alle former og størrelser. Du skal finde ud af, hvor bærbar du vil have din bærbare computer.

Hvis du ikke har brug for at bære din bærbare computer ofte, kan du overveje en 15-tommer bærbar computer. Disse vil normalt have bedre specifikationer og mere skærmegenskaber til multitasking.

Hvis du arbejder forskellige steder eller rejser meget, kan en 13 eller 14-tommer bærbar computer være bedst for dig. De er lettere og giver længere batterilevetid.

Medmindre du køber en 2-i-1 bærbar computer, giver en berøringsskærm ikke nok fordele til at retfærdiggøre de ekstra omkostninger. Jeg vil foreslå, at du undgår berøringsskærmen.

Skærm

En bærbar computers skærm en af ​​de vigtigste funktioner, især for programmører. Udvikling af applikationer indebærer at stirre på skærmen i lange perioder. Du skal være opmærksom på detaljerne.

De fleste budget-bærbare computere leveres med en 1366 x 768-skærm, hvilket jeg i bedste fald anser for at være middelmådig. Skærmen har ikke nok skærmegendom til multitasking. Teksten er heller ikke skarp nok til, at du får en behagelig læseoplevelse.

En 4k-skærm er overkill til en bærbar computer, især når du overvejer de ekstra omkostninger og det batteridræn, du vil støde på.

Uanset hvad du gør, skal du ikke købe en bærbar computer med mindre end en Full HD 1920 x 1080 (1080p) skærm. Hvis du skal betale lidt ekstra for at få 1080p, skal du gøre det.

Sørg også for, at skærmen har gode synsvinkler; din bærbare computers skærm skal ikke fungere som et spejl!

Processorkraft (CPU)

Din bærbare pc's CPU har stor indflydelse på ydeevnen, så du har ikke råd til at skimme på denne. Der er mange forskellige typer processorer med forskellige specifikationer. Sørg for at overveje disse specifikationer. Nogle af de vigtigste er cache-størrelse, antal kerner, frekvens og termisk designeffekt.

Generelt bør en flot Intel core i5- eller i7-processor med en frekvens på 3GHz eller mere være tilstrækkelig for de fleste.

Hukommelse (RAM)

Jeg tror ikke, at nogen seriøs programmering kan udføres på en bærbar computer med mindre end 4 GB RAM. Min mindste RAM-anbefaling er 8 GB. Selv det bliver knap nok med fremkomsten af ​​Electron-apps, der elsker at forbruge store mængder RAM. Hvis du har ekstra kontanter, skal du investere i 16 GB RAM.

Opbevaringstype og kapacitet

At få en SSD (Solid State Drive) skal være tæt på toppen af ​​dine prioriteter. Dette vil give dig betydelige præstationsforbedringer i forhold til en standard harddisk. Hver operation vil være meget hurtigere med en SSD: inklusive opstart af operativsystemet, kompilering af kode, start af apps og indlæsning af projekter.

En 256 GB SSD skal være basislinjen. Hvis du har flere penge, er en 512 GB eller 1 TB SSD bedre. Hvis omkostningerne er en faktor, skal du vælge en mindre SSD, hvor dit operativsystem lever sammen med dine apps og ofte tilgængelige dokumenter (såsom projektfiler). Dine resterende ting, såsom musik eller videoer, kan hvile på en større ekstern harddisk.

Tastatur

Du har ikke råd til at gå på kompromis med din bærbare computers tastaturkvalitet, da det er det, du bruger til at slå kode ud hele dagen. Jeg har tendens til at gå efter bærbare computere med et mere kompakt tastaturlayout.

Det vigtigste er at prøve en bærbar tastatur grundigt, inden du køber. Sørg for, at tasterne er komfortable og lette at nå med god rejse. Et baggrundsbelyst tastatur er nyttigt, hvis du ofte har til hensigt at arbejde i svagt lys.

Juice

God batterilevetid er måske ikke så vigtig for dig, hvis du bruger det meste af din tid i nærheden af ​​en stikkontakt. Ikke desto mindre skal du skyde i mindst 6 timers batterilevetid.

Stol ikke på den forventede batterilevetid som angivet af producenten. Læs evalueringer fra tredjeparter fra pålidelige websteder, og se hvad rigtige brugere siger om produktet i fora og anmeldelser.

Operativ system

Dit valg af operativsystem bestemmer i høj grad, hvilken bærbar computer der skal købes. Windows-brugere har mange muligheder, men hvis du foretrækker macOS, er du begrænset til et af Macbook-tilbudene.

Linux kører på de fleste hardware, men det er bedre at købe bærbare computere, der har officiel Linux-support. Nogle leverandører, såsom Dell og System 76, leverer maskiner af høj kvalitet med Linux forudinstalleret. Du vil måske først undersøge dem.

Ellers gør din forskning for at sikre, at den bærbare computer, du har til hensigt at købe, spiller godt med dine foretrukne Linux-distributioner.

Dedikeret eller integreret grafik?

Et dedikeret (også kendt som diskret) grafikkort er ikke særlig vigtigt til kodningsformål. Spar penge ved at gå med et integreret grafikkort. Invester de penge, du sparer, i en SSD eller en bedre processor, som giver mere værdi for pengene.

Jeg ville meget gerne vide, hvilke faktorer du anser for at være vigtigst for en udviklingsmaskine, og hvordan det påvirker dit arbejde dagligt.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du dele med dine udviklervenner og klikke på det grønne “❤” hjerte nedenfor, så andre også kan finde det. Tak for læsningen