Hver udvikler skal have en blog. Her er hvorfor, og hvordan man holder fast ved det.

Er du interesseret i at lære JavaScript? Hent min e-bog på jshandbook.com

En blog er nyttig af mange grunde. Det kan blive en kilde til kundeemner, det kan være det sted, hvor du i fremtiden måske sælger dine produkter, hvis du vil blive en indieudvikler, eller det kan simpelthen være det sted, hvor du har dit publikum og udtrykker dine ideer.

Jeg har blogget i mere end 11 år nu, mere eller mindre konsekvent - selvom jeg nogle gange stoppede for længe. Jeg fornyede for nylig bloggen og begyndte at skrive konsekvent - meget konsekvent - til det punkt, jeg nu skriver hver eneste dag i ugen. Jeg har allerede set mange gode resultater.

Jeg fandt min mission i at hjælpe udviklere med at lære Frontend Development: Jeg frigiver en ny tutorial hver dag på min blog flaviocopes.com og forklarer alt hvad jeg ved om et bestemt emne. Hvis du er interesseret i JavaScript eller udvikler dig på nettet, så gå ikke glip af det!

Her er mine tanker om blogging, hvorfor jeg synes, at enhver udvikler skal blogge og blogge konsekvent.

Et par ting, jeg vil have dig til at glemme

"Jeg er ikke ekspert"

Enhver har en unik vinkel, et perspektiv på noget, der er værd at dele. Du tror måske, du ikke ved så meget som person X, men person Y kan have meget mindre erfaring end dig og ville have gavn af at læse dine tanker og læring.

Det bedste øjeblik at lære noget er også lige efter du har lært det, fordi du husker, hvordan det ikke føles at vide om det.

I dette tilfælde kan du blogge med tonen fra en studerende, der lige har lært noget. Jeg lærer nye ting hver dag. Omkring 50% af det, jeg ender med at skrive, lærte jeg lige, mens jeg undersøgte et emne.

"Jeg er ikke en god forfatter"

Jeg er heller ikke, men jeg er ligeglad.

Bare husk: du bliver aldrig en god forfatter, medmindre du øver på at skrive hver dag i årevis. I sidste ende bliver du en god forfatter.

"Jeg frygter kritik"

Det er rigtigt, at nogle steder på internettet ikke er bange for at give hårde meninger om ting, notorisk Reddit og Hacker News - men det er en god ting.

Husk, du vokser ikke, hvis du ikke bliver udfordret. Du er heller ikke forpligtet til at poste der, hvis du ikke vil. Bekymrer du dig for, at nogen kommenterer et indlæg, der er kontroversielt? Fjern kommentarer helt.

Hvorfor skrivning er fantastisk for en udvikler

Du lærer meget hurtigere

En af måder jeg lærer bedst på er ved at gøre. Jeg beslutter bogstaveligt talt om et emne, som jeg tror jeg ved noget om, og jeg borer ned i en spiralsløjfe gennem ting, jeg ikke vidste, eller jeg tænkte ikke engang på.

De siger, at du aldrig forstår et emne fuldt ud, før du er i stand til at forklare det. Blogging er en lav barriere for at forklare ting.

Kick start din karriere

Jeg har startet min karriere inden for software takket være en blog.

Det var 2007, og jeg var begyndt at dele små ting, jeg lærte, mens jeg byggede et par webapplikationer som en del af mit universitetsprogram.

Gennem denne blog fik jeg mange forbindelser og kundeemner til en kommende freelance- og entreprenørkarriere.

Den gamle blog er siden døde - jeg stoppede med at skrive på den for længe siden, og indholdet, nu fuldstændig forældet, er langt væk. Men uden det tror jeg, jeg aldrig ville have forestillet mig at åbne min egen forretning lige uden for skolen.

Skift gear eller teknologiestak

Jeg gjorde det et par gange med min blogskrivning. Hvis jeg er interesseret i en slags teknologistak, og jeg er interesseret i noget andet, skriver jeg flere indlæg om det.

For eksempel begyndte jeg sidste sommer dybt i Go-programmering i to måneder. Og jeg havde bogstaveligt talt rekrutterere, der sendte mig jobtilbud, som jeg aldrig havde søgt til, bare fordi de fandt mine indlæg delt online.

Nogle vigtige aspekter af en vellykket teknisk blog

Vær konsistent med emnet

Jeg abonnerer aldrig på feeds af blogs, der ikke er fokuseret på noget. I mit tilfælde taler jeg Frontend Development, og jeg abonnerer på andre frontend-udviklingsblogs.

Og selvom jeg talte meget om Go sidste sommer, var det stadig interessant at frontudvikle udviklere også (lær Go, hvis du har en chance, er det forfriskende). Lad være med at rase om alt, hvad der kommer til at tænke på dig. Hold det professionelt.

Dukker op konsekvent

Hvis du planlægger at skrive et blogindlæg hver uge, skal du gøre det. To gange om ugen, meget bedre. Jeg skriver hver dag, fordi jeg ved, at hvis jeg tillader en dag at glide forbi, vil jeg tillade mig at springe en anden dag over, og så videre, indtil jeg ikke vil sende mere.

Skriv indlæg på forhånd

Skriv ikke blogindlægget den dag, du vil offentliggøre det. Skriv det en uge i forvejen eller mere. Det er mindre sandsynligt, at du går glip af et blogindlæg, selvom du tager et par fridage, eller hvis du er syg.

Det er også en god ide at offentliggøre dem på forhånd. WordPress gør det meget nemt, og det kan også gøres med statiske blogs (her gør jeg det med Netlify og Hugo). Planlæg et bestemt tidspunkt og en dag til at skrive, konsekvent.

Har en liste over opslagsideer

James Altucher siger at nedskrive 10 ideer hver dag. Det er 3.650 ideer om året. Mindst et par af disse vil være gode ideer.

Det samme gælder for blogindlæg titler og emner. Har en liste over ideer til blogindlæg. Når du føler dig inspireret til at skrive, vil du have et argument perfekt til den dag.

Læse bøger. Læs blogindlæg. Læs Twitter. Lyt til podcasts

Hold dig opdateret med de emner, du vil skrive om. Jeg skriver om softwareudvikling, og Twitter er en uendelig kilde til gode ideer til emner. Det samme gælder for bøger og blogs. Medium er fantastisk til dette.

Podcasts er forskellige, fordi du lytter til dem, og jeg har altid en på, mens jeg kører, eller når jeg tager en halv fridag for at gå hundene ud i naturen.

Vågne op tidligt

Indstil vækkeuret, vågn op, og begynd at skrive. Jeg plejede at vågne klokken 8 - da jeg aldrig havde nogen pendling at tage (jeg arbejder kun eksternt), kunne jeg tage det med ro. Jeg vågner nu klokken 6, og klokken 8 har jeg planlagt et nyt indlæg til næste uge. Når du har udført en opgave som at oprette et nyt blogindlæg inden kl. 8, føler du dig meget energisk til at tackle resten af ​​dagen. Vågn op endnu tidligere, hvis du kan (jeg kan ikke, ellers tilbringer jeg resten af ​​dagen i zombie-tilstand).

Bloker distraktioner

Når du undersøger på nettet for at skrive et blogindlæg, er det utroligt nemt at springe ind på distraherende steder. Jeg blokerer dem med SelfControl på min Mac, og jeg kan ikke deaktivere blokeringen.

Skriv på din egen platform

Skriv på din egen platform. Skriv på din egen platform. Skriv på din egen platform. Brug andres platforme for at få mere rækkevidde. Spil det lange spil. Hvert blogindlæg, du skriver, kan være tusinder af besøgende værd i de næste 10 år. Måske ikke, men måske er det næste hit, som Google kan lide mest og placere nr. 1, det næste indlæg, du vil skrive.

Skriv ikke bare udelukkende på andres platforme: du ejer dem ikke, og de kan endda gå ud af drift (sker hele tiden) eller lukke tjenesten, og du vil miste det hele.

Har et publikum

Dette går hånd i hånd med det foregående punkt. Hvis du lige er begyndt, kan du få 10 besøgende om dagen, hvis du aktivt deler dine indlæg (medmindre du rammer det stort på en delingsplatform som Reddit eller Hacker News).

Konsekvent trafik kommer fra søgemaskiner, men dette er et meget, meget langt spil at spille, og det er let at blive afskrækket, hvis du skriver med lidenskab, men ingen læser dine indlæg.

Så se efter et publikum. Skriv på din egen blog, importer dine indlæg til Medium (så det tilføjer et kanonisk tag, og du vil ikke gøre Google vred på duplikatindhold), og prøv at få det offentliggjort i en stor publikation. Publikationer er ivrige efter indhold, de har et publikum at tilfredsstille, og de leder efter dig. At have et tidligt publikum vil øge din entusiasme og beslutsomhed. Link tilbage til din blog.

Fremme dit indhold

Når du trykker på "udgiv", har du udført 50% af arbejdet: du har din idé, du har undersøgt dit emne sammen med selve skrivningen, du har kigget efter skrivefejl, du har fundet et godt billede ... og nu skal du promovere din skrivning. Send på Twitter, hvis du har følgende. Find andre måder at "dukke op" på.

Nogle placeringer byder måske din egen promovering velkommen, men det afhænger virkelig af stedet og dets regler.

Din blog er din medieplatform

Jeg læste dette citat på Hacker News for et par uger siden:

Tænk ikke på det som en blog. Se det som din egen medieplatform, hvis eneste formål er at udsende oplysninger, der driver salg - //twitter.com/pryelluw

Dette råd er spot on. Jeg gemte det, og jeg planlægger at læse det en gang om måneden. Salg er noget, der kan få dig til at føle dig utilpas, men tænk på det som at sælge ideer eller sælge din egen ekspertise. Sælger dig selv.

Opret en e-mail-liste nu

Virkelig. RSS er ikke død, men bruges kun af en lille procentdel af mennesker. Du ejer ikke din Twitter-følge eller din Medium-følge, du ejer bare din e-mail-liste. Jeg anbefaler TinyLetter, det er simpelt, gratis og fantastisk.

Ligeglad med designet

Virkelig. Især hvis du ikke er interesseret i design, skal du vælge det enkleste tema, du kan finde. Simple er pænt og smukt.

Din blog handler ikke om dig

Læsere er ligeglade med dig. Læsere kommer til din blog, fordi de håber, at du vil løse et problem for dem (hvis de kom fra en Google-søgning), eller fordi de tror, ​​de vil finde nyttige oplysninger, der kan hjælpe dem med at gøre noget. Hjælp dem ved at skrive for dem .

Undgå pop op-vinduer og annoncer

Virkelig. Ingen pop op-vinduer. De fungerer ikke, hvis du målretter mod andre udviklere som dine læsere, de er irriterende, og Google kan endda straffe dig for at bruge dem.

Du må heller ikke placere annoncer på dit websted. De er simpelthen dårlige, og medmindre du har tusinder af besøgende om dagen, er de ikke det værd.

Tjek din kommentarløsning, hvis du bruger en 3. delstjeneste. En meget populær viser reklame for brugere, der ikke er logget ind på deres platform, medmindre du betaler.

Lad ikke din blog samle støv

Hvis du starter med en ny blog, inden du endda udgiver et indlæg, skal du forberede et par indlæg i pipelinen.

Sid ikke på disse stillinger for længe - forbered en kø.

Vælg en tidsplan, hold dig til det og giv aldrig op.

Når du ser blogs, der har 3 eller 4 indlæg om året , eller forladte blogs, er det trist at tænke på de drømme, som ejeren havde, da han startede. Men disse drømme blev aldrig til, og bloggen blev efterladt, helt alene, opsamlede støv og blev mindre relevant dag efter dag.

Lad ikke din blog være en af ​​dem.

Er du interesseret i at lære JavaScript? Hent min e-bog på jshandbook.com