Sådan oprettes Virtualenv med Virtualenvwrapper på Ubuntu 18.04

Lad mig fortælle dig en historie. For nylig indså jeg, at jeg havde brug for at gennemgå, hvordan jeg opretter virtualenvwrapper oven på virtualenv i Ubuntu 18.04. Jeg har gennemført denne proces flere gange på forskellige computere, og hver gang ser det ud til at være lidt anderledes end før.

Jeg har lige fået en ny bærbar computer og på vej hjem læste jeg adskillige tutorials om “Sådan opsættes virtualenvwrapper på Ubuntu 18.04”. Og lad mig fortælle dig - det virkede virkelig let, fordi alle disse tutorials var ret lige frem og grundlæggende forklarede, hvordan man gør disse tre 3 ting:

  • Installer virtualenv
  • Installer virtualenvwrapper
  • Rediger .bashrc / .bash_profile eller begge dele

Men selvom jeg læste alle disse tutorials, virkede ingen af ​​dem virkelig for mig.

Jeg havde flere fejl, da jeg prøvede at finde ud af, hvad der gik galt, mens jeg fulgte vejledningerne.

Først fik jeg noget af “ mkvirtualenv: kommandoen ikke fundet ”, derefter lidt af “ -bash: /usr/bin/virtualenvwrapper.sh: Ingen sådan fil eller mappe ”, og derefter kunne et strejf af “ FEJL: virtualenvwrapper ikke finde virtualenv på din vej ”.

Efter nogle undersøgelser indså jeg, at alle virtualenvwrapper Ubuntu 18.04-tutorials er kopier af en gammel tekst skrevet før april 2016 (udgivelsesdatoen for Ubuntu 16.04).

Jeg ved dette, fordi placeringen af ​​vritualenvwrappers pipinstallation fra Ubuntu 16.04 og fremover ændrede sig fra /usr/local/bin/virtualenvwrapper.sh til ~/.local/bin/virtualenvwrapper.sh.Bemærk, at den lokale bibliotek er skjult.

Så jeg starter med at skrive en tutorial, der viser dig, hvordan du undgår alle de ovennævnte problemer.

Forudsætninger

I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du konfigurerer virtualenvwrapper med pip3 (pip til Python 3). Jeg valgte denne version af pip i stedet for en Python 2, fordi Pythons 2s levetid var 1. januar 2020.

Python 2 går på pension om ... //pythonclock.org/

For at gennemføre denne vejledning skal du have en computer med Ubuntu 18.04 installeret og en internetforbindelse :). Også noget viden om terminaler og Vim-editoren ville være nyttigt. Jeg antager, at du allerede har opdateret og opgraderet dit system.

Opsætning af et virtuelt miljø

Åbn nu din terminal i hjemmekataloget ved at højreklikke og vælge indstillingen "Åbn i Terminal". Du kan også trykke på CTRL, ALTog Ttaster på dit tastatur på samme tid at åbne programmet Terminal automatisk.

Du skal først oprette en særlig mappe, der indeholder alle dine virtuelle miljøer. Så fortsæt med at oprette en ny skjult mappe kaldet virtualenv.

mkdir .virtualenv

Nu skal du installere pip til Python3.

sudo apt install python3-pip

Bekræft pip3-installationen.

pip3 --version

Installer nu virtualenv via pip3.

pip3 install virtualenv

For at finde, hvor din virtualenv blev installeret, skal du skrive:

which virtualenv

Installer virtualenvwrapper via pip3:

pip3 install virtualenvwrapper

Vi vil ændre din .bashrc-fil ved at tilføje en række, der vil justere hvert nyt virtuelt miljø til at bruge Python 3. Vi vil pege virtuelle miljøer på den mappe, vi oprettede ovenfor (.virtualenv), og vi vil også pege på placeringen af virtualenv og virtualenvwrapper.

Åbn nu .bashrc-filen ved hjælp af Vim-editor.

vim .bashrc

Hvis du stadig ikke har brugt Vim-editoren, eller hvis du ikke har den installeret på din computer, skal du installere den nu. Det er en meget brugt Linux-editor og med god grund.

sudo apt install vim

Når du har installeret Vim, skal du åbne filen .bashrc-fil ved at skrive kommandoen vim .bashrc i din terminal. Naviger til bunden af ​​.bashrc-filen, tryk på bogstavet i for at åbne indsættelsestilstanden for Vim og tilføj disse rækker:

#Virtualenvwrapper settings: export VIRTUALENVWRAPPER_PYTHON=/usr/bin/python3 export WORKON_HOME=$HOME/.virtualenvs export VIRTUALENVWRAPPER_VIRTUALENV=/home/goran/.local/bin/virtualenv source ~/.local/bin/virtualenvwrapper.sh

Når du er færdig, skal du trykke på esc- tasten. Skriv derefter :wqog tryk på enter. Denne kommando gemmer og afslutter Vim-editoren. Luk og åbn din terminal igen, når du er færdig.

For at oprette et virtuelt miljø i Python3 og aktivere det med det samme skal du bruge denne kommando i din terminal:

mkvirtualenv name_of_your_env

Du bør bekræfte, at dette miljø er indstillet til Python3:

Python -V

For at deaktivere miljøet skal du bruge kommandoen deaktiver.

deactivate

For at liste alle tilgængelige virtuelle miljøer skal du bruge kommandoen workon eller lsvirtualenv (samme resultat som workon men vist på en fancy måde) i din terminal:

workon lsvirtualenv

For at aktivere et specifikt miljø skal du bruge workon + navn på dit miljø:

workon name_of_your_env

Der er flere nyttige kommandoer, som du muligvis skal bruge en dag:

Rmvirtualenv fjerner et specifikt virtuelt miljø i din .virtualenv-bibliotek.

rmvirtualenv name_of_your_env

Cpvirtualenv kopierer det eksisterende virtuelle miljø til et nyt virtuelt miljø og aktiverer det.

cpvirtualenv old_virtual_env new_virtual_env

Godt klaret! Du har nu oprettet dit første isolerede Python 3-miljø.

Tak fordi du læste! Tjek flere artikler som denne på min freeCodeCamp-profil og andre sjove ting, jeg bygger på min GitHub-side.