Hvorfor skal du lære Ruby on Rails i 2019

Hver tendens, teknologi og endda programmeringssprog har sit højdepunkt i popularitet, der før eller senere vil falde lidt eller med et betydeligt beløb. Hvis vi slår "tilstand af rubinsprog" op i Google, vil vi højst sandsynligt få mange resultater vedrørende Rubys påståede død og fald i popularitet. Alligevel tror jeg sandheden er, Ruby klarer sig godt og er stadig en god teknologi at vælge i 2019.

Her er hvorfor:

1. Ruby er stadig blandt de 10 bedste programmeringssprog

Det er meget usandsynligt, at Ruby vil dø når som helst, da den stadig findes blandt GitHubs øverste programmeringssprog i 2018. Hvad mere er der? Store virksomheder som GitHub og Airbnb bruger løbende Ruby on Rails. For bare et par dage siden tilføjede cloud computing-giganten AWS Ruby til sin serverløse computeløsning - AWS Lambda lige ved siden af ​​Java, C #, Python og Node.js, hvilket beviser sprogets stabile position.

Ruby kan have bremset (ingen ordspil beregnet), men det er langt fra at dø, især på grund af det store antal eksisterende projekter, der skal vedligeholdes og udvides.

2. Samfundet er aktivt og støttende

Rails-rammen har over 3.500 bidragydere på GitHub. Hyppige opdateringer og nye perler oprettet af udviklere sikrer, at de applikationer, der oprettes ved hjælp af rammen, kan udvikles lettere og leveres hurtigere.

Det aktive samfund deler regelmæssigt erfaringer og fejlfindingsproblemer. Med over 300.000 spørgsmål om Stackoverflow er det usandsynligt, at du har svært ved at finde en løsning på et problem, du oplever. Ikke kun Ruby, men også Ruby on Rails er blevet modne gennem årene, og dokumentationen er blevet meget detaljeret og omfattende - et godt udgangspunkt for nybegyndere.

Ruby er ikke kun skinner. Mere lette løsninger som Sinatra, rammer, der tilbyder forskellige tilgange som Hanami, og endda rammer til sourcing af begivenheder vokser i popularitet og forbedrer, hvad Ruby kan tilbyde.

3. Rubin udvikler sig konstant

Med opdateringer mindst to gange om året sørger Ruby-skabere for, at sproget ikke dør og konstant udvikler sig. På trods af at ydeevneproblemerne sandsynligvis ikke forsvinder snart på grund af nogle grundlæggende egenskaber ved Ruby (især dens dynamiske natur), forventes frigivelsen af ​​Ruby 3 i 2020 at introducere flere forbedringer, der kan gøre Ruby betydeligt hurtigere.

4. Det er virkelig fantastisk til opstart, interne værktøjer, prototyper og hvad der ikke er

Takket være sin intuitive, enkle og læsbare syntaks, der resulterer i meget højere produktivitet, har Ruby været en god pasform til startups eller enhver virksomhed, der gerne vil levere (og udvide) softwareprodukter så hurtigt som muligt. Hurtigere udvikling betyder bedre besparelser (hurtigere time-to-market), hvilket er vigtigt for startups med et begrænset budget. På denne måde kan der investeres flere penge i udviklingen af ​​yderligere ting som opdatering af funktioner og markedsføring.

På den anden side kan store projekter drage fordel af Ruby on Rails, der bruger det som et prototypeværktøj eller en effektiv måde at levere proof-of-concept-løsninger på. Fordi det er relativt let og billigt at opbygge og udvide applikationer med Ruby, er det også en god mulighed for at opbygge interne / back-end-værktøjer, hvor ydeevnen ikke er en topprioritet.

Det er ikke ualmindeligt at bruge Ruby selv til store applikationer med høj ydeevne. Dette kræver normalt ingeniører, der ved, hvordan man laver højtydende applikationer i Ruby, da hastighed ikke iboende følger med dette sprog. Det kan også kræve en vis vandret skalering.

5. Ruby har en veletableret anbefaling af kodestil

Ruby er et modent programmeringssprog og stabil teknologi, der bringer mere til billedet end blot at være 'trendy'. Det er stadig muligt at skrive dårlig kode i Ruby, og nogle siger, at det er ret let, da sproget er meget fleksibelt - det giver mulighed for at opnå det samme resultat på flere måder (ikke altid de smukkeste).

På den anden side tillader selve sproget at skrive smuk og læsbar kode - dette tilskyndes af et veletableret sæt af bedste praksis relateret til implementering og test. En sådan kode, hvis den er skrevet korrekt, kan let forstås og vedligeholdes af andre udviklere, hvilket yderligere forbedrer stabiliteten og vedligeholdelsesevnen af ​​hele løsningen.

6. Udviklerens lykke

En lang række biblioteker og ressourcer til læring, et nyttigt og aktivt samfund, veletablerede bedste praksis og smuk, læsbar syntaks - alt dette gør Ruby til et programmeringssprog, der er en fornøjelse at arbejde med. Det er et sprog orienteret om udviklerens lykke.

I de fleste tilfælde leverer glade udviklere bedre værdi til deres kunder. Mens der er andre sprog, der forsøger at efterligne de bedste aspekter af Ruby (som Crystal), er det stadig umodne teknologier, der skal bevise sig i produktionsmiljøer.

Men hvorfor bremser Ruby?

Der er ikke noget let svar på dette spørgsmål, men vi kan teoretisere om det. Det er sandsynligt, at Ruby er modnet nok og er begyndt at miste noget momentum. Masser af løsninger, biblioteker og teknikker blev allerede oprettet eller designet, så behovet for nye ikke er så vigtigt som det engang var. Vi kan også se et lille fald, når det kommer til udseendet af nye læringsmaterialer - sandsynligvis på grund af samme grund.

Desuden tvang udseendet af nye sprog og rammer, der var bedre egnet til bestemte applikationer / løsninger, Ruby til at dele sin del af kagen med de nye spillere. Sprog, der er meget mindre ressourcekrævende, sprog, der leverer effektive biblioteker til specialiserede løsninger relateret til ML / AI eller andre nye koncepter, og endelig sprog designet omkring parallel behandling - Ruby kan i det mindste endnu ikke konkurrere med dem i disse områder. Det er bedst at altid bruge det rigtige værktøj til det rigtige job, og Ruby er ikke en slags værktøj.

Konklusioner

Selv i 2019 forbliver Ruby et godt valg til dine udviklingsbehov. Der er ingen tvivl om, at det stadig er et relevant sprog, og det stadig tiltrækker nye følgere og udviklere.

Sidst men ikke mindst, hvad skal man huske på, at der ikke er nogen 'dårlige' programmeringssprog i sig selv, der er kun dårligt valgte sprog til bestemte brugssager. Så hvis du føler, at Ruby synes at være en god pasform for dig, så tøv ikke med, det er stadig derude blandt de mest populære teknologier.

Oprindeligt offentliggjort på selleo.com.