Ting du bør vide, før du aktiverer 2-faktor-godkendelse (2FA)

Da cybersikkerhed bliver et stort problem, er tofaktorautentificering (2FA) et emne, der bliver varmere for hver dag der går.

Når alt kommer til alt, hvem ønsker ikke at holde deres private data sikre? To-faktor-godkendelse er muligvis ikke en skudsikker løsning, men er en af ​​de nemmeste og bedste måder at afslutte din virtuelle sikkerhed på.

Behandl 2-faktor-godkendelse som et supplement til stærke adgangskoder, ikke som en erstatning.

To-faktor-godkendelse tilføjer endnu et sikkerhedslag til loginprocessen, hvilket reducerer chancerne for, at din konto bliver hacket. Bare at kende og indtaste din adgangskode er ikke nok, da der er et andet lag, som normalt er tidsfølsomt. Dette gør processen meget mere sikker.

Her er nogle fakta, du gerne vil vide, før du aktiverer tofaktorautentificering:

Fire ud af fem databrud kunne undgås ved hjælp af 2FA

Cybertrusler er stigende, og 2-faktor-godkendelse hjælper faktisk med at imødegå dem.

Størstedelen af ​​hackingsrelaterede overtrædelser finder sted på grund af svage eller stjålne adgangskoder. Da mange brugere har tendens til at bruge den samme adgangskode overalt, vokser risikoen ti gange. Det er klart, at der er brug for noget mere end bare adgangskoder.

Ifølge en Verizon's Data Breach Report kunne 80% af dataovertrædelser elimineres ved brug af tofaktorautentificering.

2FA sørger for, at selvom din adgangskode bliver kompromitteret, skal hackeren knække et andet sikkerhedslag, før de kan få adgang til din konto. Og da de fleste af 2FA-metoderne er tidsafhængige, gør det hackers job så meget vanskeligere.

Ikke underligt, at alle de store websteder og banker giver mulighed for at aktivere 2-faktor sikkerhed.

To-faktor-godkendelse er ikke en erstatning for stærke adgangskoder

Svage og gentagne adgangskoder er en bane for cybersikkerhed. Uanset hvilken konto eller tjeneste du bruger, er det altid bedst at indstille en unik kompleks adgangskode.

Brug af gentagne adgangskoder over hele Internettet gør os sårbare over for enorme påvirkninger, selvom et websteds sikkerhed bliver brudt. I et sådant tilfælde kan alle vores konti være til angriberens rådighed.

Selvom du aktiverer tofaktorautentificering, er stærke adgangskoder et must. Som nævnt tidligere skal du behandle 2FA som et supplement til stærke adgangskoder, ikke som en erstatning.

Brug altid en kompleks kombination af bogstaver, tal og specielle symboler til at generere en stærk og unik adgangskode til hver tjeneste, du bruger. Du kan også bruge en tjeneste som LastPass til nemt at administrere dine adgangskoder.

Der er to måder, du kan få adgangskoderne på

Du kan generere adgangskoder til 2FA på flere måder. Koder kan genereres på serveren og derefter sendes til dig via e-mail, SMS eller telefonopkald. Dette kræver normalt netværksforbindelse til din mobil og kan således lade dig være tilbøjelig til utilgængelige konti i fjerntliggende områder.

Den anden mulighed er at generere adgangskoden offline på din telefon eller en hardwareenhed. Du kan nemt generere 2FA-adgangskoder på din telefon via apps som Google Authenticator, Authy eller TOTP Authenticator. Der er også hardwareenheder som YubiKey tilgængelige på markedet til opsætning af tofaktorautentificering.

Denne metode er mere robust, da der ikke kræves dataforbindelse, hvilket efterlader dig mindre tilbøjelig til netfishing.

I nogle tilfælde kan det andet trin også være biometrisk verifikation eller indtastning af en PIN-kode, du har angivet af dig selv tidligere.

Sikkerhedskopier altid. Du ønsker ikke at blive låst ude af din konto

2FA arbejder med den forudsætning, at du altid har adgang til den sekundære adgangskode. Men hvis du bruger en 2-faktor-godkendelsesapp, og du mister din telefon, eller dine data bliver udslettet, kan du blive låst ude af din konto.

For at undgå et sådant scenario leverer nogle websteder sikkerhedskopikoder, som du skal gemme sikkert og kan bruge i sådanne situationer. Alternativt kan du bruge en godkendelsesapp, der giver mulighed for at sikkerhedskopiere din sikkerhedsnøgle og relaterede data.

Vi udviklede TOTP Authentication-appen til iOS og Android med det i tankerne. Appen giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere din sikkerhedsnøgle og relaterede oplysninger enten til din enhed eller til online lagringsmuligheder som Google Drev på en problemfri måde. Den krypterede sikkerhedskopifil kan oprettes på en anden enhed med blot et par tryk. Du kan downloade appen fra iTunes Store herfra og fra Google Play Store herfra.

Konklusion

To-faktor-godkendelse er langsomt ved at blive en norm i den digitale verden. De fleste af bankerne, cloud storage-tjenester og sociale mediewebsteder giver allerede muligheden. Du bør tænde 2FA, hvor det er muligt. Som de siger, er forebyggelse bedre end helbredelse.

Har du spørgsmål om 2FA-godkendelse? Skyd dem i kommentarerne!

For at vide mere om 2-faktor-godkendelse kan du også tjekke denne artikel.