The Fall and Rise of Code Radio

Code Radio er en internetradiostation, der drives af freeCodeCamp-samfundet. Vi spiller musik designet til at hjælpe dig med at fokusere, mens du koder.

I løbet af det sidste år var Code Radio vokset til at være en af ​​de største musikstreaming på YouTube. Folk spillede det i deres caféer og samarbejdsrum. Uanset hvor folk kodede, kunne den velkendte rille af Code Radio høres ikke så langt væk i det fjerne.

Alene inden for de sidste 28 dage lyttede udviklere til Code Radio i mere end 14 millioner minutter. (Det svarer til hele 27 års jamming og kodning.)

Faldet

En af de 1.250+ sange på Code Radio indeholdt en kort lydeksempel fra en anime, der spillede over et beat i slutningen af ​​en sang.

Det viste sig, at et japansk mediefirma - gennem en række opkøb - tilfældigvis ejede rettighederne til den anime. Og de brugte en slags automatiseret system til at trawlere YouTube og identificere streams, der havde prøver fra deres enorme katalog over intellektuel ejendom.

En af disse streams var Code Radio. Og onsdag morgen indgav deres system en automatisk anmodning om fjernelse til YouTube.

Ligesom det blev stereoanlæggene i 1.000 caféer, kontorer og hackerspace rundt om i verden stille. Vores Code Radio-stream blev erstattet af denne besked fra YouTube:

1__Code_Radio% F0% 9F% 8E% A7 ___% F0% 9F% 92% BB_24_7_concentration_music_for_programmers_% F0% 9F% 94% A5_jazzy_beats_from_freeCodeCamp_org _-_ YouTube | 690x422

Vi kontaktede straks YouTube-support. Dette skulle være en fejltagelse.

De kundeservicemedarbejdere, vi talte med, var venlige. Men de vidste ikke, hvordan de skulle ordne det. De vidste ikke engang, hvordan vi kunne få adgang til vores kanals streamingkontroller igen. I stedet sagde de, at de "ville undersøge det og vende tilbage til os."

(Fra mandag eftermiddag har vi endnu ikke hørt tilbage fra dem.)

Så i dybden af ​​denne forvirring - i et hav af tweets og e-mails fra dedikerede Code Radio-lyttere, der spurgte, hvad der foregik - kom jeg til at se sandheden: Code Radio havde brug for et nyt hjem - et hjem, hvor en enkelt tvivlsom automatiseret fjernelsesanmodning ikke kunne ' Tør det af eksistensen.

Code Radio stiger også

"Hvorfor falder vi, Mr. Wayne? Så vi kan lære at tage os op igen." - Alfred i Batman begynder

Ah - en selvhostet Code Radio! Der ville være flere fordele:

  1. At se YouTube bruger mange data. Mange mennesker har begrænsede dataplaner. Hvis vi selv er vært for Code Radio, kunne vi bare servere MP3-filerne selv i stedet for en videostream. Vi kunne endda tilbyde en datalysversion af musikken med en lavere bithastighed.
  2. YouTube er blokeret i mange lande, hvor freeCodeCamp er populært - inklusive Kina. En selv-hostet version af Code Radio ville være tilgængelig for alle, hvor som helst i verden.
  3. Med YouTube skal du holde YouTube-appen åben, ellers stopper musikken med at afspille (medmindre du betaler dem 12 USD pr. Måned for YouTube Premium). En selvhostet Code Radio kunne fortsætte med at spille i baggrunden på din telefon - selv når du skifter applikation eller låser din telefon.
  4. Med en selvhostet version kunne vi opbygge Code Radio-mobilapps, Alexa-færdigheder, så du nemt kan lytte til Code Radio på et Amazon Echo - himlen er grænsen.

Men hvordan ville vi implementere en self-hosted version? Ville det ikke være dyrt at betjene 14 millioner minutters lyd hver måned. Det er en masse data.

Building Code Radio

Det viser sig, at internetradiosamfundet er ret aktivt. Vi fandt straks et fantastisk open source, selvhostet internetradioprojekt kaldet AzuraCast.

Jeg nåede ud til projektholderen via Twitter, og inden for få minutter havde vi ham på et opkald med os. Han var en tidligere jordbaseret radio fyr. Han bragte os op på internetradioværktøjsøkosystemet.

Ja - streaming af digital lyd til mennesker over hele verden er meget dyrere end bare at betjene vores kodende læseplandata. Men med nogle yderligere donationer fra tilhængere, bør vi være i stand til at svinge det.

Med AzuraCast plus nogle ekstra relæværktøjer kunne vi køre en internetadgang med egen vært på vores tidligere skala til mindre end 100 $ pr. Måned.

Sidebesked: Hvis du ikke er tilhænger endnu, hilser vi din støtte velkommen. Hver lille smule hjælper: //donate.freecodecamp.org - Og ja, vi accepterer engangsdonationer, krypto, matchning af arbejdsgiverdonation og mere: //donate.freecodecamp.org/other-ways-to-donate/)

Code Radio er live. Hjælp os med at indlæse det og give os feedback.

Du kan begynde at lytte til Code Radio lige nu: Lyt til Code Radio

Vi arbejder på en masse yderligere funktioner, som vi ruller ud i løbet af de næste par dage:

  • bitrate-kontroller (så du kan gemme dine mobildata ved at lytte med 64 kbps)
  • en eller anden form for chat - helst med eksisterende forumkonti og forummoderatorer
  • en chatbot (måske Nightbot igen)
  • genvejstaster
  • en bedre mobiloplevelse
  • bringe den klassiske Saron Yitbarek Code Radio-animation tilbage

Jeg vil gerne takke @abdolsa, @beaucarnes, @raisedadead, @askmp, @scissorsneedfoodtoo og selvfølgelig Code Radio DJ og kurator Lawrence Yeo AKA Trebles and Blues. De tog alle sammen og hjalp inden for 24 timer med at få denne prototype i gang.

YouTube da ægte MVP

Med al alvor vil jeg også gerne takke YouTube. Gennem deres egen bumbling tvang de os utilsigtet til at tage et skridt tilbage og undersøge muligheden for selvhosting af Code Radio.

Vi fortsætter med at sende dybdegående kodningstutorials og gratis programmeringskurser på YouTube. Vi har ikke deres egen inkompetence mod dem. Vi er taknemmelige for, at de eksisterer og leverer infrastrukturen til nonprofits som vores til at levere HD-video til 1 million + abonnenter gratis.

Dette er bare det sidste kapitel i vores samfunds gradvise flytning af proprietære platforme som Medium og Facebook og over på vores egne værktøjer som Developer News og dette forum.

Tak for læsningen, tak for lytningen og glad kodning!