Post-Graduation Blues: 10 tip til den seneste datalogi

Jeg kan huske den dag, jeg gik på college, som det var i går. Omgivet af hundreder af nære venner, familie og jævnaldrende lyttede jeg til dekanen for vores universitet, da hun beskrev denne begivenheds storhed. Dette var det øjeblik, jeg havde ventet på ... de sidste fire år havde endelig været det værd.

Jeg kan huske, at jeg sad der og smilede med ivrig forventning. Jeg var klar til at bevise for verden, hvor lyst jeg kunne skinne i branchen med en fasthed til at forfølge mine drømme, jeg aldrig havde haft før.

De seks måneder før eksamen, husker jeg, at jeg har fyldt min tid med jobmesser, kaffe og mange interviews. ”Vent bare, indtil du er uddannet,” sagde hver rekrutterer, “Du har en lovende fremtid foran dig i denne branche. Bare hæng derinde. Vi har altid plads til ungt talent ”.

Jeg fik gang på gang at vide af både familie og professorer, hvor desperat virksomheder ledte efter udviklere, og den enorme mængde internetjobs, jeg fandt, viste kun deres bevis yderligere. Alt, hvad jeg havde læst om branchen, syntes at være sandt; professionelle softwareudviklere var efterspurgte, og jeg var ivrig efter at slutte sig til deres rækker.

På trods af at jeg endelig havde min uddannelse, var jeg på ingen måde forberedt på, hvor svært at nå mit første job ville være.

Jeg husker, at jeg stirrede på min e-mail-indbakke en uge efter eksamen, og håbede desperat på et livstegn med hensyn til min jobsøgning. "Position opfyldt", "Tak for din ansøgning", og "Vi har besluttet at gå sammen med en anden ansøger," anførte hver e-mail. Hver afvisnings-e-mail skar mig dybere og dybere end den tidligere. Hvordan kunne dette ske med mig? Jeg fik at vide, at min grad ville være nøglen til at låse resten af ​​min fremtid op, men 15 ... 16 ... 17 ansøgninger senere var jeg ikke tættere på et fuldtidsjob end de 6 måneder før.

Fremtiden, jeg troede var så lys foran mig, føltes pludselig så uden for rækkevidde.

Post-graduering jobsøgning er en af ​​de sværeste og mest frustrerende ting, jeg har stødt på indtil videre i min karriere. Hvordan misforstod jeg så meget, hvordan min jobsøgning ville se ud? Du kan forestille dig min overraskelse, da jeg begyndte at chatte med andre omkring mig om deres jobjagtoplevelse, kun for at finde ud af, at jeg ikke var alene. Mellem lokale møder, klubber og organisationer var jeg absolut chokeret over at finde ud af, hvor mange personer med en grad (eller i det mindste anstændig udviklingserfaring), der arbejdede i serviceindustrien, simpelthen fordi jobjagten havde behandlet dem lige så nådesløst som det havde mig .

Selvom vi lærer os, hvordan en givende karriere inden for softwareudvikling ville være, føler jeg, at vi underforbereder vores kandidater til, hvordan verdenen af ​​jobjagt er i dag og i dag. Da en verden omkring os ændrer sig så hurtigt, tror jeg, at det er lige så vigtigt at udstyre vores studerende med en forståelse af, hvordan de skal nærme sig deres jobsøgning som at kende de tekniske færdigheder.

På trods af hvad jeg oplevede, ved jeg med sikkerhed, at der er plads til nyuddannede i verden af ​​softwareudvikling. Vi mangler simpelthen forståelsen af, hvordan vi kan bryde ind i denne branche fra vores universitetsuddannelse alene.

For tre år siden dimitterede jeg uden at have nogen idé om, hvordan min fremtid ville se ud, men i dag kan jeg med sikkerhed sige, at jeg er en professionel softwareudvikler med en lys fremtid foran mig. Jeg skriver denne artikel i håb om at trøste dem, hvis jobsøgning lignede min, og at dele de værdifulde råd, jeg fik om jobjakten efter eksamen. Disse oplysninger formede virkelig min karriere til det bedre, og jeg håber, du finder disse tip lige så nyttige som jeg gjorde.

Nu uden yderligere ado ... Her er mine top 10 tip til den nylige, jobjagtende datalogi-kandidat.

10 tip til den jobjagtende datalogi-kandidat

Under hvert tip har jeg inkluderet eksterne artikler, hvor du kan finde mere information om emnet. Forfatterne og hjemmesiderne afspejler ikke min egen personlige overbevisning, men jeg fandt deres ressourcer til at være relevante og nyttige til yderligere forskning. Du er velkommen til at bruge disse links som springbræt i din egen forskning!

1. Forstå din sværeste hindring vil være at få erfaring.

Alle vil have udviklere. Heck, alle har brug for udviklere. Men er de fleste virksomheder villige til at tage sig tid til at bremse og lære nogen de færdigheder, de har brug for for at få arbejdet gjort? Ingen.

Tid er penge, og når en virksomhed skynder sig at få produkter og patches ud af døren, er de ikke i stand til at bremse længe nok til at bringe en ny udvikler i fart. Derfor kan det være så svært at få et job lige fra college. Du vil være dårligt stillet, når du først starter; selvom du havde praktikophold, ledererfaring og mange frivillige timer (som jeg gjorde). Virksomheder vurderer, hvor lang tid det tager, indtil de begynder at se et afkast på deres investering.

Vær tålmodig og forstå, at ikke alle arbejdsmiljøer vil bidrage til din læring. Der er dog positioner derude. Se hårdt ud, og se grundigt, så finder du dem.

2. Sørg for, at din kode er synlig for potentielle arbejdsgivere.

Dette var et af de første råd, jeg fik vedrørende min jobsøgning, og jeg ville ønske, jeg ville have taget det tidligere. På college tog jeg 3 forskellige hovedstenkurser, der hver producerede et 2-tommer tykt bindemiddel fuld af kode og systemer, som jeg personligt havde konstrueret. På trods af alt det hårde arbejde var der ikke en eneste af de interviews, jeg fik at se det arbejde, jeg havde lavet, fordi det ikke var tilgængeligt for dem at se!

Github og Bitbucket er utrolige ressourcer, du skal bruge, hvis du planlægger at bidrage til kodebaser på virksomhedsniveau. Det bliver mere almindeligt, at jobansøgninger anmoder om links til personlige opbevaringssteder for kode, så tekniske rekrutterere kan gennemgå dine færdigheder, før de opretter interviews. Mange enkeltpersoner, jeg kender, har modtaget jobtilbud baseret på deres open source-bidrag alene! Invester i at lære om disse kildekontrolstyringsplatforme. Du vil ikke fortryde det.

 • “En introduktion til Git og Github for begyndere (tutorial)” - //product.hubspot.com/blog/git-and-github-tutorial-for-beginners
 • “Introducing Git Flow” - //datasift.github.io/gitflow/IntroducingGitFlow.html

3. Begynd at udvide dit professionelle netværk gennem sociale medier.

LinkedIn er et populært professionelt socialt netværk, som jeg har brugt til at oprette netværk lige fra mit eget hjem. Mellem at møde nye fagfolk, oprette kaffe med folk, jeg beundrer, og læse de nyttige artikler, er LinkedIn en fantastisk ressource for alle, der ønsker at vokse professionelt. Det er også en anstændig platform at bruge, når man søger efter det første job.

Hvis du ikke allerede har oprettet en konto, skal du undersøge oprettelsen af ​​en LinkedIn-profil og drage fordel af de rekrutteringsressourcer, der er tilgængelige med det gratis medlemskab. Det er også vigtigt at bemærke, at andre sociale medieplatforme, såsom Twitter, er fulde af softwareudviklere, der deler deres viden og erfaring. Udnyt disse samfund, og vær ikke bange for at bidrage til dem selv! Alle skal starte et eller andet sted.

 • “Hvordan kan jeg virkelig lade rekrutterere åbne nu” - //www.linkedin.com/pulse/how-really-let-recruiters- know-your-open-donna-serdula/
 • “Hvem skal følge på Twitter, hvis du vil forstå tech” //www.digitaltrends.com/social-media/tech-people-influencers-follow-twitter/

4. Vær ikke bange for at finde en rekrutterer.

Som jeg nævnte tidligere, er der flere stillinger til rådighed, end der er udviklere til at besætte dem. På grund af dette har virksomheder en udfordrende tid at finde den bedst kvalificerede kandidat. Vi ved alle, hvor der er et problem, der er penge at tjene. Hold øje med indgangen til den tekniske rekrutteringsindustri.

Tekniske rekrutteringsbureauer har hjulpet med at lukke dette hul ved at tilbyde tjenester til virksomheder ved at give dem talent uden omkostninger for den person, der ansættes. Rekrutterere får løn ved at finde dig bedst egnet til en arbejdsgiver. Rekrutterere har en puls på lokale virksomheders tekniske krav, og hvor entry-level software engineering-stillinger vil være tilgængelige.

Vær ikke bange for at kontakte et bureau, hvis du har svært ved at få virksomheder til at svare på dig selv. I nogle byer kan det endda være svært at få et job uden hjælp fra et bemanningsbureau, simpelthen på grund af den tillid, rekrutteringsbureauer har opbygget med lokale virksomheder.

Arbejd med et rekrutteringsbureau, forstå deres proces, og hvordan det direkte vil påvirke din jobjagt. Ikke alle bureauer eller rekrutterere er ens, og det er vigtigt, at du og din rekrutterer har de samme mål med hensyn til stillinger, du er interesseret i.

 • “Hovedjegere: Sandheden om at arbejde med dem (en dybdegående guide)” - //www.resumetoreferral.com/headhunters/
 • “Hvad du har brug for at vide om, hvordan rekrutterere bliver betalt (og hvordan det vil påvirke din jobsøgning)” - //chameleonresumes.com/need-know-how-recruiters-get-paid-may-affect-job-hunt/

5. Ved hvad du leder efter.

Selvom du måske ikke ved præcis, hvad du vil gøre resten af ​​dit liv, vil du sandsynligvis vide, hvilken type timer du vil arbejde i løbet af ugen, den løn, du forventer, og om du vil have / har brug for fordele eller ej.

En af de største ting, jeg opdagede, da jeg kom ind i branchen, var forskellene mellem fuldtidsansatte og entreprenører. Selvom titlerne i sig selv ikke har en forskel i det aktuelle arbejde, vil det påvirke, hvor meget du får betalt, time-off, fordele og den samlede jobsikkerhed. Før du begynder din søgning og forhandler din løn, skal du nedskrive de ting, du skal tage i betragtning:

 • Har du nogen store ferier i den nærmeste fremtid?
 • Hvor ofte har du brug for din lønseddel?
 • Hvor meget bruger du hver måned? Personlig? Regninger? Andre ansvarsområder?
 • Planlægger du at flytte når som helst snart?

Nogle enkeltpersoner ønsker en fuldtidsstilling hos en bestemt organisation (fulde fordele, PTO og ferie), men du bliver muligvis nødt til at arbejde som entreprenør der, før arbejdsgiveren er villig til at ansætte dig på fuld tid. Undersøg markedet i dit område, mens du er i netværk. Du er måske økonomisk fleksibel nu, men har brug for mere stabilitet om få år, det ved du aldrig.

Også ... vigtig godbid.

Uanset hvor du lander, er sandsynligheden for, at du er der i mere end 3 år, meget lav. I 2017 havde softwareingeniørbranchen den højeste omsætning i nogen anden branche og med god grund. Mellem efterspørgslen og den stigende kompensation for at lokke talentfulde ingeniører, vil udgifterne til din tid øges betydeligt, jo mere du arbejder. Tag dette i betragtning, når du ser frem til at acceptere din første position; du vil sandsynligvis ikke være der for evigt, så hvad er nogle kompromiser, du kan indgå i et år eller to?

 • “Kontrakt vs. fuldtids” - //blog.toggl.com/contract-vs-full-time/

6. Din værdi! = Hvad du får betalt

Et af de sværeste råd for mig at acceptere var virkeligheden, at den løn, jeg får, ikke direkte svarer til min værdi som professionel.

Hypotetisk, lad os sige, at jeg er en god kandidat til en entry-level stilling. Jeg er hårdtarbejdende, ivrig og villig til at lære, og jeg er værd et bestemt beløb i arbejdsstyrken. Selvom dette er meget logisk tænkning, er det ikke nødvendigvis, hvordan virksomheder tænker, når det kommer til lønforhandling. På trods af deres iver efter at få talentfulde udviklere, er de stadig i gang med at tjene penge. Hvilket kan betyde at tilbyde en lavere løn til en person, der er villig til at acceptere den.

Du skal muligvis se din potentielle løn som "hvor meget får mig motiveret til at gå på arbejde om morgenen" versus "hvor meget er jeg 'værd'". Denne ændring i tankegang kan redde din selvværd og stressniveau, når du begynder lønforhandlinger. Sandsynligheden for, at de sigter lavere, end du tror, ​​du er 'værd', er høj. Så længe der er personer, der er villige til at acceptere en lavere løn, vil du have svært ved at finde nogen, der er villige til at betale dig, hvad du synes du er værd.

Selvom dette i starten måske er frustrerende, skal du forstå, at antallet, det tager dig at ”stå op om morgenen”, stiger med tiden. Du vil ikke være i den lave ende af lønskalaen for evigt. Jo mere erfaring du har, jo mere magt har du i at forhandle din løn. Vær sikker på at der er masser af måder at klatre på i teknologibranchen.

 • Glassdoor “Entry Level Developer” Lønskøn - //www.glassdoor.com/Salaries/entry-level-developer-salary-SRCH_KO0,21.htm
 • Glassdoor “Kend dit værd” Personligt skøn - //www.glassdoor.com/Salaries/know-your-worth.htm

7. Bliv fortrolig med test- og testrammer

Selvom det sjældent er dækket af en bachelorgrad, er softwaretest noget, du vil støde på i næsten ethvert udviklingsjob.

Som ingeniør er dit job at udvikle fantastiske løsninger sammen med at sikre, at disse løsninger ikke bryder tidligere funktionalitet. Gennem brug af testrammer er udviklere i stand til at identificere, hvornår bugs produceres i nyproduceret kode.

Ved at løse disse problemer tidligt kan du fjerne en stor del af de fejl, en klient kan finde gennem regelmæssig interaktion med produktet. Selvom du aldrig rigtig kan fjerne alle fejl, kan du tage ansvar for produktet ved at bruge testmetoder.

Test kan hjælpe dig med at blive en bedre udvikler. Som Boris Beizer, en amerikansk softwareingeniør og forfatter, engang sagde ...

”Mere end testhandlingen er handlingen med at designe test en af ​​de bedste bugforebyggere, der er kendt. Den tænkning, der skal gøres for at skabe en nyttig test, kan opdage og eliminere bugs, før de kodes - faktisk kan testdesigntænkning opdage og eliminere bugs på hvert trin i oprettelsen af ​​software, fra undfangelse til specifikation, til design, kodning og resten. ”
 • “Hvad er softwaretest? Introduktion, definition, grundlæggende og typer ”- //www.guru99.com/software-testing-introduction-importance.html
 • “Typer af softwaretest” - //www.geeksforgeeks.org/types-software-testing/

8. Brug din skoles ressourcer efter kandidatuddannelsen

Dette lyder måske som en no-brainer, men glem ikke, at dit universitet har utrolig mange ressourcer lige ved hånden. De har gjort det til deres forretning at producere unge, talentfulde fagfolk, der er klar til arbejdsstyrken. Vær ikke chokeret over, at virksomheder regelmæssigt når ud til dem og beder om kandidater. Du vil kun opdage disse muligheder, hvis du tager dig tid til at tale med dem og spørge!

Jeg dimitterede fra et lille, privat universitet og selv der havde jeg en imponerende mængde ressourcer til at hjælpe mig med at sikre mit første job. Mellem CV-korrekturlæsere, lokale virksomhedskontakter og endda eksklusive jobopslagsposter har universiteter et væld af ressourcer. Lad os ikke glemme jobmesser, der konstant sker i hele byen! Tag dig tid og undersøge de tilgængelige ressourcer. Du kan blive glædeligt overrasket over den hjælp, de yder.

9. Interview ofte

Ofte lægger vi ekstremt stort pres på os selv under en jobsøgning. Hvis du er noget som mig, er interviews angstproducerende, nervepirrende og en generel ubehagelig oplevelse. Imidlertid skyldes alt dette simpelthen manglende erfaring i selve interviewet. Hvis du ikke har det godt med hvem du taler med og har kendskab til, hvad de lige leder efter, bliver du nervøs! Hvad er den bedste måde at bekæmpe interviewangst på? … Flere interviews.

I løbet af din karriere skal du arbejde adskillige steder, så det vil gavne dig at blive en "professionel interviewer". Du ved allerede, at du ikke bliver på samme sted for evigt, så hvad er skaden ved at have en samtale om andre jobmuligheder? Hvis du interviewer til stillinger, som du ikke nødvendigvis ønsker at acceptere, vil det være så meget lettere at interviewe for job, du er meget interesseret i.

Sørg altid for at holde dine muligheder åbne. Det sætter dig virkelig op til succes, når det kommer til at omfavne tip # 10.

Og endelig ...

10. Sørg for, at du og din familie er nr. 1. ALTID.

Dette er virkelig begyndelsen på et af de største eventyr i dit liv. Du befinder dig i et alt for stort felt til at hade dit job, og det er en fantastisk ting. Hvis jeg har lært noget de sidste tre år, vil jeg sige, at intet er værd at ofre mine forhold for; ikke engang et rigtig godt betalende job.

Du har et af de mest efterspurgte sæt i verden lige nu ... glem det ikke.

Når du først har landet det første job, bliver det meget lettere at få det næste. Ideen om at forlade et job, der har lært dig så meget, kan være skræmmende, men husk, at kapitalismen i sidste ende ikke spiller godt med sentimentalitet.

I en verden, der ændrer sig hurtigt, er det vigtigt at sætte dig selv og din efteruddannelse som en prioritet i din løbende jobjagt. Jo bedre en position du er i stand til at placere dig selv i, jo bedre vil du være i stand til at tage sig af din familie og din fremtid; og i slutningen af ​​dagen er det det vigtigste.

Jeg håber, at disse råd giver genlyd med dig lige så meget som de gjorde med mig. Der er masser af plads i denne branche for os alle, og alle, du møder, har oplevelser, som du kan lære af. Hvis du har et godt stykke råd, som du mener, at nye grader skal vide, så del det i kommentarerne nedenfor!

Tak for læsningen, og jeg ønsker dig held og lykke i din jobjagt.

Jenna Palmer, @jpalmerproject (Twitter)