Min erfaring med et kodende bootcamp (og om en måske er den rigtige for dig)

Ser jeg på kalenderen, indser jeg nu, at der er gået næsten tre måneder siden jeg var færdig med min intensive kodning af Bootcamp. Tiden flyver forbi , skør. Lad os gå lidt mere tilbage og se, hvordan jeg besluttede mig og sluttede mig til Ironhack Berlin i sommeren 2018.

At være digital arkitekt

I lang tid har jeg haft et ønske om at skabe og bygge. Jeg var aldrig rigtig sikker på hvad, men jeg ved bare, at jeg vil skabe og forhåbentlig få indflydelse en dag. At være en generation Yer er dette faktisk et af de unikke karaktertræk, som de fleste af os har til fælles. Du kan læse mere om det i min artikel om Generation Y her.

Min interesse for kodning

Jeg afsluttede mine mestre i 2014, og efter at have brugt halvdelen af ​​det i Mexico fik jeg et job som medstifter i en StartUp i Mexico City. Før havde jeg primært arbejdet i bank, så dette var dybest set min første indsigt i Startup-verdenen.

Et år hurtigt frem mislykkedes vores opstart, men jeg lærte nogle værdifulde lektioner om grundlæggelsen af ​​en virksomhed, marketing og forretningsudvikling. Da det var et e-handelsfirma, kiggede jeg første gang på kodning, og jeg kan fortælle dig, at det lignede hieroglyffer for mig. Ikke desto mindre blev min interesse vækket, og jeg blev fascineret af, hvordan du kan bygge ting online bare ved at skrive kodelinjer på dette sprog, som jeg ikke forstod.

Efter min mexicanske opstartserfaring kom jeg tilbage til Tyskland og arbejdede for et mobilappfirma inden for marketing og forretningsudvikling. Da vi var et meget lille team, var jeg også i konstant kommunikation med programmeringsteamet og lærte om rammer og programmeringssprog. Det var dengang, da jeg var sikker på, at jeg ville vide mere om kodning.

Så i sommer besluttede jeg at foretage en ændring og tage kodning seriøst. Jeg havde allerede kigget på ressourcer på freeCodeCamp, hvilket forresten er fantastisk, især deres webside og tutorials på Youtube. Jeg lavede også nogle gratis kurser på Codecademy og fulgte nogle kodningskanaler på Youtube. Mens jeg var i Berlin, deltog jeg i en af ​​Ironhacks Meetups og lærte dybest set mere på en dag, end jeg havde lært i to måneders online læring før. Jeg var overbevist om at lave et Bootcamp.

Hvilket Bootcamp er bedst for mig?

Jeg undersøgte meget om kodning af Bootcamps, og du kan skyde mig en besked eller kommentar nedenfor, hvis du har spørgsmål - jeg vil prøve at svare så godt jeg kan.

Jeg tjekkede de fleste oplysninger om Course Report og Switchup, som er de vigtigste platforme, der sammenligner Bootcamp-udbydere. Selvom jeg lige har oplevet Ironhack, tror jeg, at der er mange Bootcamps der, der er gode. Bare tjek for datoer og priser, læs anmeldelserne og kontroller for længden af ​​lejren. Min var 9 uger, hvilket efterhånden synes jeg var lidt kort. For en nybegynder som mig vil jeg bestemt anbefale en, der er 12 uger, som mange er.

Hamborg, Berlin eller Amsterdam

Mit sidste valg var mellem Hamborg, Amsterdam og Berlin. I de fleste Bootcamps er der en interviewproces, hvor de vil vide om din motivation og fremtidige planer. Det er ikke for svært - ved bare hvad du vil have og især hvorfor du vil kode.

Mit interview i Amsterdam var sandsynligvis det sværeste, fordi de efter Bootcamp tilbød at finde et job hos en af ​​deres samarbejdspartnere. Mens alle tre Bootcamps havde deres fordele og ulemper, besluttede jeg mig for Berlin, fordi jeg kender Berlin, og jeg ville fokusere på kodning uden nogen distraktion for at være i en ny by ... og i Amsterdam er der en overflod af distraktioner.

Ironhack er en af ​​de største aktører på markedet. Det kostede 6000 Euro i 9 uger, hvilket ja er en masse penge. Så du skal være virkelig sikker på, at du vil bruge tid og kræfter på det.

Efter at have besluttet det havde jeg kun kort tid til at udføre det forarbejde, som er nødvendigt for at deltage. Det dækker opsætningen af ​​dit programmeringsmiljø på din maskine med alle de nødvendige værktøjer, du har brug for i hele lejren. Du har klasser om HTML og CSS og opretter et eksempelwebsted. Det sidste kapitel introducerer Javascript, programmeringssproget på internettet.

Efter at have afsluttet forarbejdet var det tid til at pakke mine tasker og tage min vej til Berlin for endelig at starte min helt egen programmering Bootcamp-oplevelse i de kommende uger.

Bootcampen

Den kodende Bootcamp var sandsynligvis en af ​​de sværeste, mest frustrerende og desperate tider i hele mit liv. Lyder forfærdeligt? Nå, du har stadig tid til at løbe væk, men hvis ikke fortsæt med at læse.

9 uger hver dag fra kl. 9 om morgenen til kl. 18 fuld af klasser og bagefter lektier og selvstudier. Ja, det er meget at gøre, især da der hver dag er nye oplysninger at huske og lære.

Men selvom det var virkelig svært, var det samtidig en af ​​de mest glædelige oplevelser i mit liv.

Hver dag trænger du og lærer nye ting, der prøver at holde trit og fortsætte med at gøre det hele natten og i weekenden. Jeg prøver ikke at overdrive her - bare give dig et reelt overblik over, hvordan det bliver.

Vær forberedt på at have meget lidt fritid og få "hjerne fed" på en meget god måde, for at sige det. Husk altid, at du ikke er alene om dette, du gør Bootcamp med fantastiske ligesindede, der hjælper hinanden og skubber fremad sammen.

Klasser vil sandsynligvis bestå af mennesker med forskellig baggrund, nogle vil være absolutte begyndere, andre kan have mange års erfaring i andre programmeringssprog. Ikke desto mindre vil I alle arbejde igennem det sammen, og selv den mest erfarne studerende i jeres klasse vil lære noget af en af ​​begyndere.

Strukturen

Min Bootcamp blev opdelt i tre sektioner, hvor hver sektion varede i tre uger. Efter at have set andre Bootcamp-tidsplaner er det noget ens overalt. De første tre uger var dedikeret til introduktion af kodning, men pas på - lige fra den første dag bliver du bombarderet med information, teknikker og opgaver.

De første to uger lærte vi HTML, CSS og almindelig vanilje Javascript og satte vores nytilegnede viden på prøve i uge tre. Vi var nødt til at udvikle vores første spil. Som en enorm Star Wars-fan bygger jeg et hukommelsesbaseret Star Wars-skydespil, ret simpelt men sjovt. Snart forsøgte alle at bryde den høje score.

Den anden sektion var dedikeret til back-end. Vi lærte Node.JS, Express framework og MongoDB. Som i de første par uger var der hver dag et nyt kapitel dedikeret til en del af back-end-udvikling. Efter teorien havde vi vores daglige opgave at afslutte om aftenen og natten.

Det andet projekt var en gruppeopgave, der byggede et websted i backend på serveren. Parprogrammering er en meget anvendt teknik i den virkelige verden, så ideen var at vænne sig til den så hurtigt som muligt.

At holde sig ajour med den korrekte version af dit program kan være meget vanskelig i et team. Hver person koder og forpligter derefter deres ændringer for at fusionere dem med deres partners ændringer. Dette fører normalt til masser af 'fusionskonflikter'. De af jer, der allerede koder, er sandsynligvis alt for fortrolige med dette fænomen. Min partner og jeg byggede et websted til at gemme artikler til at læse dem senere, ligesom Pocket. Det var sjovt og en stor udfordring.

Den sidste nedtælling

De sidste tre uger var dedikeret til React.JS, en Javascript-ramme til at opbygge applikationer til en enkelt side og en af ​​de 'hotteste' rammer lige nu. Vi havde omkring en og en halv uges undervisning og derefter en anden og en halv uge til vores afsluttende projekt. Efter nogle tanke besluttede jeg mig for et datingside. Ja, jeg ved, at der er en flok af dem derude, men min kom med et twist hehe.

Efter cirka halvdelen af ​​den brugte tid indså jeg, at jeg var nødt til at skære ned på denne "super-mega-fantastiske" idé om et websted og holde mig til en grundlæggende version af mit afsluttende projekt. Dette er en ting, jeg bemærkede: Normalt overgår dine ambitioner din viden, i det mindste i starten. Det er super vigtigt ikke at blive frustreret og håndtere disse situationer godt. Det er helt normalt IKKE at vide alt efter 9 ugers kodning, og selv den mest erfarne programmør vil bruge en god del af deres tid på StackOverflow eller en anden side på udkig efter svar på udfordringer.

Jeg sluttede endelig mit projekt, og det fungerede. Til præsentationen udfyldte jeg endda den med omkring 100 folks profiler fra nogle API for at give min dating-app nogle 'brugere' og vise den matchende algoritme…. og hej det fungerede, ikke noget fancy, men hvad mere kan jeg bede om? :)

Tanker

Så hvad tager jeg af Bootcamp i 9 uger, og hvad skete der hidtil? Jeg kan kun sige, at denne oplevelse har været fantastisk for mig. Det var en fantastisk og intens tid, og jeg tror, ​​jeg har aldrig lært så meget på så kort tid. Du skal være forberedt på at lide mentalt og motivere dig selv til at skubbe igennem, men hvis du gør det, er det sååååå givende. At være i stand til at skabe noget, selvom det er en lille ting, er en utrolig følelse og hele indsatsen værd.

Så er du koder bagefter eller hvad?

Jeg vil sige, at en Bootcamp giver dig alle de værktøjer, nødvendige færdigheder og viden til at få en fod i døren mod at være programmør. Forvent ikke at kode dine egne apps eller programmer uden hjælp bagefter. Hvis du fortsætter med at lære og lægge arbejde, kan du sandsynligvis få et job som juniorudvikler mellem tre til seks måneder efter Bootcamp. Selvfølgelig, mens du er på jobjagt, skal du løbende arbejde på dine færdigheder og viden.

Bedste råd, nogen kan give dig: THE SECRET

Lyder lyst, men det er meget simpelt: Kode, kode, kode, kode.

Den eneste måde du bliver bedre på er ved at kode, prøve og fejle og fortsætte med at kode. Se efter et projekt, du kan arbejde på, opbygge din egen portefølje eller støtte en cool sag som freeCodeCamp, og arbejde på virkelige problemer. Det betyder ikke noget, hvad du laver, men du bliver kun bedre med praksis. Det er så simpelt som det. Jeg ved det af erfaring, da jeg troede, at se tutorials var en god måde at lære på. Ja, du tager viden væk, men kun praksis viser dig, hvordan den virkelige udviklingsland ser ud.

Dette er en af ​​grundene til, at jeg synes, at en kodende Bootcamp er en god investering. Ja, de er forbandet dyre, men det gode er, at du ved at investere så mange penge er forpligtet til at lægge arbejde og lære at kode.

Jeg er overbevist om, at du kan lære dig selv at kode, og der er nok ressourcer derude til at lære det, men du skal være en god selvlærer for at opnå færdighederne alene. At kæmpe dig igennem problemer på udkig efter svar på internettet er meget besværligt, og en Bootcamp fjerner noget af det problem.

Så Flo, hvad laver du nu?

Jeg blev meget heldig og fandt et job hos Dubé, et voksende bureau til webudvikling i Berlin. Vi er et klientbureau, der udvikler apps og realiserer vores kunders visioner, men har også den fantastiske mulighed for at realisere interne projekter og dybest set udvikle seje ting. Tjek Assetizr vores seneste skabelse - pænt hej;)

Det er meget udfordrende og tilfredsstillende. Faktisk, hvis du er interesseret i mere fantastisk indhold om kodning i Javascript og React.JS, skal du tjekke bloggen fra vores administrerende direktør Lukas Gisder-Dubé. Denne artikel nedenfor er ret cool og forbedrer bestemt dine JS-færdigheder.

9 tricks til Kickass JavaScript-udviklere i 2019

Endnu et år er forbi, og din JavaScript ændrer sig altid. Der er dog nogle tip, der kan hjælpe dig med at skrive ... levelup.gitconnected.com

Jeg håber, jeg kunne hjælpe dig i din proces med at beslutte for eller imod en Bootcamp. Hvis du har spørgsmål eller tvivl, så send mig en besked i kommentarerne, og jeg vil svare så godt jeg kan.

Vil du vide mere om Coding Bootcamps, min rejse, andre ressourcer, jeg bruger, vores historie som et webDev-agentur eller noget andet? Skriv mig en kommentar. Ser frem til at have livlige samtaler med dig.

Må kraften være med dig ALTID ❤️

Flo

Hej, jeg er Florian, men kalder mig Flo. Jeg er virkelig interesseret i mange ting, som forhåbentlig en dag gør mig til en ægte Polymath (sej eh). Alligevel elsker jeg at læse og lære om mange forskellige ting og besluttede at dele historier. Du er velkommen til at foreslå emner. Lidenskabelig med webDev , du finder sandsynligvis mange artikler om det her. Du er velkommen til at slippe en linje og sige "hej". Alle de bedste Flo.