Hvorfor opgav jeg min MBA for at få en kandidatgrad i datalogi

”Du kan ikke forbinde prikkerne fremad; du kan kun forbinde dem med at se bagud. Så du er nødt til at stole på, at prikkerne på en eller anden måde vil forbinde i din fremtid. ”- Steve Jobs

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan nogen endte, hvor de er? Nå, dette er den type historie, som jeg kan fortælle ud fra min egen erfaring. Jeg hedder Clark, og det er min rejse.

Jeg voksede op i Filippinerne og var hurtig vej til sommeren inden jeg gik på college, jeg havde en praktik som assistentrevisor for en skole, dog ikke meget om det.

Mine college dage

Aldrig haft eksponering, aldrig haft muligheder

I 2007, da det var tid for mig at vælge en bachelorgrad, var den rigtige grad for mig lidt ... begrænset. Dette skyldes ikke, at mine forældre tvinger mig til at tage en vis grad af deres valg, men det er mere af det, jeg udsættes for og har viden om. De fleste af mine slægtninge har enten små virksomheder eller arbejdede som revisor eller på et forretningsrelateret job.

Gæt nu, du ved, at jeg har en kinesisk arv.

Derfor valgte jeg Regnskab til min hovedfag. Regnskabsprogrammet var meget stringent i De La Salle University i Manila, Filippinerne. Jeg var nødt til at fortsætte med at genoptage regnskabsfag og sluttede til sidst med at overføre til økonomiprogrammet.

Jeg sagde til mig selv "Jeg ved, at jeg får et job lige efter eksamen i et forretningsrelateret kursus."

At tage økonomikurser var spændende! En masse domæne at lære! Disse er international bank, statistik, strategier, optioner, derivater, økonomi, risikostyring, endda databasestyringssystemet og så meget mere!

Wow! Jeg kunne arbejde i banken, forsikring, investeringer, handel og fusioner og opkøb, du siger det! Og alt hvad der vedrører penge!

Jeg havde en anden praktikplads i slutningen af ​​mit program. Det var med en finansafdeling (handel med aktier / obligationer / valutaer osv.) I Allied Bank (nu den filippinske nationalbank).

Whew. Programmet var ikke så dårligt. I 2011 blev jeg uddannet med en karakter over gennemsnittet og var i stand til at jonglere med at arbejde som volleyballtræner for et gymnasieteam.

Gå ind på jobmarkedet

Det, du lærte i skolen, er meget forskelligt i den virkelige verden

I 2011 frem til 2013 har jeg arbejdet for Thomson Reuters (TR) som finansanalytiker for kinesiske virksomheder. Jeg var forbløffet over, at jeg ikke engang har brug for de færdigheder, jeg har lært på college for at udføre mit arbejde som finansanalytiker. Dette er Thomson Reuters, der har deres egen database og regnskabsstandarder at følge.

Vent, hvad? Jeg har ikke brug for de færdigheder, jeg har lært på college?

Hmm. Nå okay. Lønnen er god, men jeg kan ikke lide tidsplanen fra 14.00 til 22.00.

I 2013 fandt jeg et nyt job og fik en stilling i S&P Capital IQ som Financial Language Editor for Kina og Taiwan virksomheder.

Wow! Betaling er langt bedre, og jeg kan også lide min tidsplan. Jeg kan fortsætte med at gøre dette, mens jeg laver de ting, jeg elsker, såsom at tjene ekstra indkomst som en skadeforsikringsselskab og freelance disc jockey.

Jeg ændrede arbejdspladsens kultur til at være mere samarbejdsvillig. Jeg ville lære mere. Men opgaverne blev gentagne for mig.

Det er bare tal, data, oversættelse igen og igen. Jeg lærer ikke nye ting længere.

Jeg bad min manager om at lade mig studere, hvordan vores ansøgning fungerer. Jeg blev afvist. Jeg sagde endda til dem, at jeg vil gøre det uden for min arbejdstid. Men jeg blev stadig afvist.

Dette brændte mig ud, og til sidst forlod jeg mit job i 2016. Jeg turnerede USA i to måneder og besluttede at tage en Master of Business Administration, da det giver mening for min uddannelsesmæssige baggrund og erhvervserfaring.

Forfølger højere uddannelse

Uddannelse tilfredsstiller nysgerrighed og slutter kedsomhed

I 2017 startede jeg min MBA på City University of Seattle og besluttede at tage it-ledelse som min vægt. Halvvejs gennem programmet tog jeg et teknologifag, og jeg blev forelsket i det. Jeg begyndte at tage nogle bachelor-datalogikurser, og jeg ville lære mere. Min professor bad mig om at gå på møder i Seattle. Jeg lærte også om den seje freeCodeCamp-platform, som hjalp mig med at vide ting og vinde i nogle hackathon-begivenheder! Tjek denne artikel, Hvordan mit team rystede AngelHack Seattle Hackathon, for min blog om min hackathon-oplevelse.

Jeg lavede mere end 90 møder på to år! Dette inkluderer afslappede møder, studiegrupper, kodningsinterviews, samtaler, workshops, hackathons og konferencer.

Her er jeg i 2019, og jeg er i øjeblikket i kandidatuddannelsen i datalogi og har været med det program i et år nu. Jeg følte, at denne gang vil være den rigtige pasform for mig. Jeg er nysgerrig, og jeg elsker at bygge ting. En ting, der er anderledes, var dog, at jeg også lærte meget gennem mine mentorer, klassekammerater, samfund og Bootcamp.

Nyttige ressourcer:

  • At lære at kode freeCodeCamp, W3Schools
  • Læsning om teknologi, Medium og freeCodeCamp News
  • Opretter forbindelse til samfundet ved hjælp af Facebook, Twitter, Meetup.com og Eventbrite.com

Min tørst efter viden var tilfreds med datalogi

Når jeg ser tilbage, er dette alle de prikker, jeg kunne forbinde til min nuværende tid.

Punkt 1 - I gymnasiet klarede jeg mig godt i computerklasser Turbo Basic, Visual Basic, C ++.

Punkt 2 - I mit sommerjob lavede jeg manuel test af softwaren som assistentrevisor.

Punkt 3 - I mine college dage forstod jeg let, hvordan man bruger et databasestyringssystem.

Punkt 4 - I mine virksomhedsdage var jeg den bedste fyr for grundlæggende it-problemer i teamet, før de endda spurgte vores it-fyre.

Punkt 5 - Igen i mine forretningsdage har jeg bygget et regneark, der har masser af formler til at konvertere et kinesisk ord / sætning til en fuld engelsk sætning med korrekt grammatik (Google Translate var ikke så pålidelig før).

Det ser ud til, at universet har givet mig alle de subtile tegn på at være inden for teknologi.

Nu lærer jeg stadig kontinuerligt, og jeg har berørt mange teknologier:

HTML5, CSS3, Sass, Bootstrap

C ++, C #, Java, Ruby, Python, JavaScript, jQuery, TypeScript, Go

SQL, MySQL, PostgreSQL, NoSQL, DynamoDB

Rails, Node.js, Flask, Django, ASP.Net, React, Angular

Cloud, Serverless, Blockchain

Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Heroku

Wordpress

Enhedstest, accepttest

MVC, REST, DevOps, Agile, Test-Driven Development

Jeg tager altid små gevinster:

Se mine profiler:

//smartandsecurecomputing.org/clarkngo

//www.linkedin.com/in/clarkngo/

Jeg er forfatter til freeCodeCamp-nyheder

Jeg er forsker for Smart and Secure Computing Research Group

Jeg er kandidatassistent for Technology Institute - City University of Seattle

Jeg er grundlægger af CityU Tech Clubs

freeCodeCamp certificeringer: Responsivt webdesign, datastrukturer og algoritmer

Firehose Project Bootcamp-certificeringen: Softwareingeniør

"Alene kan vi gøre så lidt; sammen kan vi gøre så meget." - Helen Keller

Ikke alle præstationer var mulige af mig selv

Tre invitationer fra tech-konferencer til forskningspapirer indsendt med mit team :

· “Serverløs databehandling af arkitektursikkerhed og kvalitetsanalyse” - 23. årlige kollokvium for uddannelse af informationssystemer (CISSE) 2019

· “Krydsning af kløften mellem FinTech og Finance Professionals: A Grounded Analysis of Blockchain and Cloud Technology for Future FinTech Information Systems” - Den 5. internationale konference om regnskab og finansiering (ICOAF) 2019

· “Software Architecture Analysis of Serverless Development” –US-Korea Conference (UKC) Chicago 2019

Konkurrencer:

· 2. plads - Techstars Startup Weekend Seattle 2019

· 1. plads - MBA Case Competition 2018 Case Study - Sony Corporation's Aibo: An

Intelligent beslutning?

· Runner Up - AngelHack Seattle Hackathon 2018

Og det er alt sammen folk. Indtil næste gang!

"Drøm som om du lever for evigt, lev som om du dør i dag." - LeBron James