Hvordan MySpace lærte mig, hvordan jeg kode, og hvor du skal se for at udvikle din lidenskab

At lære noget nyt er svært. Det er endnu mere udfordrende, hvis du har svært ved at prøve at finde motivation. Hvordan kan vi finde ting i vores hverdag, der kan hjælpe os med at lære?

Tom er ikke længere i dit udvidede netværk

Det har været næsten 10 år siden vi så massive ændringer i gang på MySpace. Hvis du ikke kan huske, hvad MySpace var, var det det populære sociale netværk, før Facebook var konge (selvom det teknisk set stadig eksisterer).

Dette var, da alle startede med en ny ven ved navn Tom, der var medstifter af MySpace. Alle kunne indstille deres egen "top 8", der kunne skabe eller bryde de bedste venskaber, hvis du snubbet nogen.

Du kan også indstille en sang til din profil, som tilføjes som en lille afspiller, tilbage, når det var ”okay” at afspille en sang automatisk, når din side blev indlæst.

Men MySpace hører nu fortiden til, så hvorfor taler jeg om det?

Gør MySpace, dit rum

MySpace havde en unik egenskab ved det, som du ikke ser i nogen af ​​de populære sociale netværk i disse dage - det tillod dig at tilføje HTML og CSS på siden, så du virkelig kunne gøre hvad du ville med din profil.

Selvom det fra et forenklet perspektiv giver dig nogle begrænsede muligheder. Måske kan du tilføje nogle CSS, der opdaterer, hvordan overskrifterne ser ud og ændrer en baggrundsfarve.

Men realistisk åbnede dette døren til at tilføje fulde websider, som du kunne lægge oven på din profil ved at placere dit nye layout over det originale indhold med noget z-indeksering.

Tricket var, at du havde et begrænset antal tegn, som du kunne sætte i hvert input. Det havde begrænsninger, men disse begrænsninger hjalp med at fremme kreativitet, om det var at finde ud af, hvordan man strippede hele det hvide område i koden eller ved at finde ud af en måde at tilføje noget med mindre samlet kode på.

At lære gennem hobbyer

Opbygning af MySpace-profiler var vanedannende! Det var et socialt medium, som du kunne tilpasse til at lave dit eget og stemple dit navn på det for at vise alle, hvad du gjorde.

Mens du kunne gøre det samme med dit eget websted, var det ikke så let på det tidspunkt. Og det var nemt, gratis at oprette en profil på MySpace, og du kunne oprette forbindelse til alle dine venner.

Hver gang jeg lavede en ny side, prøvede jeg at tænke på, hvad jeg ellers kunne gøre. Jeg var endda involveret i små samfund, hvor vi ville dele vores arbejde og hjælpe hinanden med at finde ud af, hvordan man hackede ting ind på en profilside (shoutout DM!).

Denne hele tid, da jeg prøvede at lære, hvad mere jeg kunne tilpasse, lærte jeg at kode! Jeg lærte om, hvordan jeg kunne presse hver tomme HTML ud af et dokument, og jeg udviklede også en forståelse af, hvordan CSS-vælgere fungerede. Jeg lærte også, hvordan positionering tillod mig at gøre seje ting på siden, og hvordan man centrerer ting, når vi ikke har mulighed for at flexboks alle tingene.

Og dette førte til, at "business Colby" udviklede en følelse af iværksætteri. På dette tidspunkt var jeg stadig i gymnasiet, men jeg var i stand til at udløse en lille forretning fra at bygge disse sider.

Mens en beskeden $ 50 per profil virker lav, er det meget for en gymnasium i 2004, for ikke at nævne, at der var mange penge for en anden gymnasieleder at betale for at få en oprettet!

Men dette var starten på min koderejse. På baggrund af MySpace begyndte jeg at oprette egentlige websteder til Counter-Strike-hold (CAL nogen?) Og bands, som i sidste ende ville føre mig til at gøre en karriere ud af kodning.

At omdanne hobbyer til job

Jeg har hørt andre med en lignende historie, endda andre, der på samme måde startede med MySpace, der til sidst forvandlede deres interesse til en kodningskarriere. Mens MySpace-æraen er noget, vi alle ser tilbage og griner af, inspirerede det virkelig mange mennesker til at finde det, de elsker at gøre.

At finde denne form for inspiration kan være vigtigt for at finde ud af, hvordan du vil bruge din tid. Uanset om det er en hobby eller at lære på siden for at gøre det til en karriere, er det vigtigt at lære at engagere sig i noget, du faktisk er interesseret i, for at lære et nyt håndværk.

Men det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskæftiger dig med den nye interesse. Du vil ikke tvinge det ind i en karriere og hurtigt brænde dig ud. Det vil føre til beklagelse og vrede.

Mens jeg var heldig, at min interesse for kodning endte med at blive min karriere, sørger jeg for ikke at "tage mit arbejde hjem", da det er vigtigt at adskille arbejdet fra dine personlige interesser som tilfældige OSS-projekter på siden.

Find hvad der motiverer dig

Det vigtige er at finde noget, der kan motivere og inspirere dig til at udvikle din passion, hvad enten det er en karriere eller en hobby. Hver af os har vores egen rejse, hvad enten kode er relateret eller ej, og vi skal prøve at finde noget, der vil gøre os lykkelige.

Hvad var din inspiration til dine interesser? Del med mig på Twitter!

Følg mig for mere Javascript, UX og andre interessante ting!

  • ? Følg mig på Twitter
  • ? ️ Abonner på min Youtube
  • ✉️ Tilmeld dig mit nyhedsbrev