Sådan får du enhver AWS-certificering, mens du arbejder hjemmefra

Denne artikel vil lære dig alt hvad du behøver at vide for at få en AWS-certificering hjemmefra. Du lærer, hvordan du planlægger en eksamen, hvordan du opretter dit arbejdsområde til den store dag og tips, du skal have i tankerne.

Hvad er AWS-certificeringer?

AWS (Amazon Web Services) certificeringer hjælper med at validere din viden og evne til at løse forskellige problemer ved hjælp af AWS. De er et godt værktøj til at hjælpe dig og andre med at bekræfte, hvor meget du ved om denne cloududbyder.

Disse certificeringer kommer direkte fra AWS, da det er dem, der producerer indholdet til certificeringen og vedligeholder dem. Når du tjener en AWS-certificering, begynder du at tilhøre et globalt samfund af AWS-certificerede mennesker, og du får nogle fordele ved at være en del af denne gruppe.

I øjeblikket er der 12 forskellige AWS-certificeringer, der dækker forskellige niveauer af viden og forskellig ekspertise.  

Der er 2 forskellige typer certificeringer: specialcertificeringerne og de mere generalistiske.

I generalistcertificeringerne har vi 3 niveauer af ekspertise - grundlæggende, tilknyttet og professionel. Disse certificeringer dækker generelt de fleste af de tjenester, der er tilgængelige i AWS, afhængigt af det dybdeniveau, du har brug for.

På det grundlæggende niveau har vi Cloud Practitioner. Denne certificering dækker mange AWS-tjenester, men du har virkelig ikke brug for meget dybde.

Denne certificering er perfekt til folk, der begynder deres skyrejse, da du vil lære mange forskellige tjenester og koncepter, der er meget vigtige i skyen.

associeret niveau er der 3 forskellige certificeringer:

  • Solutions Architect Associate
  • SysOps Administrator Associate
  • Developer Associate.

Disse certificeringer er også meget brede i mængden af ​​tjenester, de dækker, men de går dybere end i det grundlæggende niveau.

Certifikater på associeret niveau er gode til at få et overblik over arkitektur, implementering og vedligeholdelse eller udvikling af applikationer i skyen. Dette er en god måde for tekniske folk at komme i gang i deres rejse med skyen.

Og øverst på generalistcertificeringerne har vi professionelle certificeringer: Solutions Architect Professional og Developer Associate.

Disse er meget brede og meget dybe certificeringer, og du har grundlæggende brug for at vide alt i AWS. Disse er beregnet til folk, der arbejder i AWS i lang tid med bred erfaring.

I specialkategorien har vi 6 certificeringer:

  • Avanceret netværk
  • Sikkerhed
  • Maskinelæring
  • Alexa Skill Builder
  • Dataanalyse og databaser.

Disse certificeringer er meget specifikke i et emne og går meget dybt ind i dette emne. De er gode til professionelle, der er fokuseret på disse emner og ønsker at lære så meget som der er om det i AWS.

Sådan studerer du til en AWS-certificering

At studere for en certificering afhænger virkelig af din baggrund. Der er ingen vej til at herske over dem alle. Hvis du ikke er inden for teknologi, og du vil komme i gang, eller hvis du er en udvikler eller arkitekt, der er ny i skyen, er det ikke det samme som om du har arbejdet med AWS i mange år og bare vil få dine færdigheder valideret.

AWS og dets partnere tilbyder mange kurser, hvor du kan gå og sidde i 3 dage og lære alt hvad du behøver for at bestå certificeringen. Disse instruktørledede kurser har tendens til at være ret dyre.

Der er mange platforme, der tilbyder betalte onlinekurser. Disse kurser har tendens til at være selvlæring, og du skal følge instruktørerne. Normalt er den største fordel ved disse websteder, at de har gode fora og masser af prøver.

I freeCodeCamp kan du finde nogle gratis kurser til at studere for nogle af certificeringerne. Dette er værdifulde ressourcer, da du grundlæggende kan forberede dig til din eksamen gratis ved at følge disse videoer:

AWS Certified Cloud Practitioner Training 2020

AWS Certified Solutions Architect - Associate 2020

AWS-certificeret udvikler - tilknyttet 2020

Også, hvis du har brug for lidt ekstra motivation, er der #AWSCertified Challenge i gang, så du kan blive en del af en større gruppe mennesker, der prøver at nå de samme mål.

Sådan tager du en AWS-certificering hjemmefra

Indtil den 30. marts 2020 kunne du kun sidde til en AWS-certificering fra et testcenter. Dybest set var du nødt til at besøge et bestemt sted på et bestemt tidspunkt for at tage eksamen.

Efter den dato ændrede alt sig. Muligheden for at få certificering fra et testcenter findes stadig, men nu kan ALLE AWS-certificeringer tages i en online proctoring-metode - det betyder hjemmefra. Dette nye valg tilføjer en masse fleksibilitet til testning af en AWS-certificering, hvilket gør det mere tilgængeligt for alle.

At tage eksamen i et testcenter har sine fordele, da der er personale til at hjælpe dig med eksamenens check-in-proces, testcomputerne er perfekt konfigureret til eksamen, og det hele er designet til at være stille og eksamensklar.

Når du tager eksamen med online proctoring, tager du den samme eksamen med den samme tid, som du ville have i et testcenter. Men du vil tage den eksamen fra din computer og et sted, hvor du skal forberede dig på den situation. Der vil være en proctor eksternt, der overvåger din eksamen.

Skal du tage din certificering derhjemme?

Der er nogle betingelser, du skal have på plads, hvis du vil bruge online proctoring til eksamen.

Først skal du være i stand til at tale med en engelsktalende proktor, der er den, der overvåger din eksamen. AWS-certificeringer er tilgængelige på engelsk, japansk, koreansk eller forenklet kinesisk, men kommunikationen med fjernprojektoren foregår på engelsk - uanset hvilket sprog din certificering vil være på.

Online proctoring er tilgængelig over hele verden - undtagen kandidater i Kina, Japan, Slovenien eller Sydkorea. Dette er en god ting, da det kan være en udfordring at finde testcentre i fjerntliggende dele af verden.

Disse eksamener er også tilgængelige 24/7. Det er meget praktisk for travle mennesker, så du altid kan finde et sted, der fungerer for dig.

Derudover skal du bruge din egen computer til online proctoring, og der er specifikke systemkrav og politikker, som du skal være opmærksom på, før du beslutter dig for denne mulighed.

Det er altid godt at køre systemtestene, før du tilmelder dig til eksamen med den samme computer og på det samme sted, hvor du skal tage eksamen. De vigtigste krav er en stabil internetforbindelse, en mikrofon og et webcam.

Du skal have et privat sted, der er stille, hvor du ikke bliver afbrudt. Dette er et af de vigtigste krav. Hvis proktoren mener, at der er nogle stemme eller underlige lyde, kan de fejle din eksamen automatisk.

Under den prokturerede eksamen kan du slet ikke stå op fra din computer, da ingen pauser er tilladt. Du skal altid være i visningen af ​​dit webcam.

Hvis du er ok med alle de tidligere begrænsninger, er det muligt for dig at tage certificeringen hjemmefra.

Sådan planlægger du en AWS-certificering

Selvom online proctoring-eksamener kan tages døgnet rundt hver dag, er det en god praksis at tilmelde sig certificeringen et stykke tid i forvejen. På denne måde kan du gøre alt klar og opsat i dit miljø.

Tilmelding til certificeringen er ret ligetil. Du skal følge instruktionerne på siden AWS-certificering. Husk, at du muligvis skal oprette mange konti og logge på mindst 3 forskellige tjenester.

Dette lyder måske skræmmende, men processen er styret og veldokumenteret. En meget vigtig ting er, at når du opretter disse konti, skal du sørge for, at navnet du bruger er nøjagtigt det samme som det, der vises i dit id. Dette er afgørende i valideringsprocessen.

Når du kommer til siden for at vælge din AWS-certificering, skal du vælge testleverandøren " Pearson VUE ". Det er den online proctoring-leverandør.

Når du har valgt tidspunkt og dato, skal du betale for certificeringen. Alle certificeringer har forskellige priser, og du kan finde prislisten på siden AWS-certificering. Når du har gennemført din betaling, er du klar.

Sådan bliver du forberedt på din eksamen derhjemme

Der er mange ting, du skal gøre i dagene før din eksamen for at sikre, at alt går glat på dagen for certificeringen.

Prøv at lave så mange mock-eksamener som muligt, og sørg for, at du har den rette timing på dine praksiseksaminer. Når du kommer til de sværeste eksamener, bliver tiden et problem, så det er meget vigtigt at øve sig på at besvare spørgsmål hurtigt.

Hvis du har nogle noter fra at studere, er det også en god tid at læse dem igen. De fleste onlinekurser har opsummeringer eller en forkortet version, hvor du kan gennemgå de vigtigste begreber inden eksamen. Det er altid godt at gennemgå mindst de sværeste emner igen.

Hvis du tager eksamen derhjemme eller på et kontor, er der nogle ting, du skal gøre noget tid i forvejen. Find først, hvor du vil lave eksamen, den nøjagtige placering. Og kør derefter systemtestene. Sørg for, at alt fungerer fint.

Når du har gjort det, skal du sørge for, at hverken din familie eller dine kolleger afbryder dig i løbet af den tid. Hvis du har NOE afbrydelser, vil du mislykkes automatisk.

Hvis du har kæledyr, skal du sørge for at de kan placeres i et andet rum. Det er meget vigtigt, at intet forstyrrer dig, og at der ikke er anden bevægelse eller støj i rummet, når du tager eksamen.

Når du vælger stedet og sorterer de eksterne faktorer for distraktion, er det nu tid til at oprette miljøet. Min anbefaling er, at du finder et ikke meget rodet rum med et rent og tomt bord. Et bord, hvor du kan fjerne alt, hvad der er på toppen.

Der skal ikke være tavler med tekst eller skærme, der ikke kan slukkes i rummet. Gør det så klodset som muligt, så så er der ingen grund til, at proktoren er nervøs for dit valgte sted.

Husk, at proctoren ikke kender dit rum - de kan kun se og høre, hvad der kommer fra din mikrofon og dit webcam, og hvis der er tvivl, vil de svigte dig.

Det er også godt at vælge tøj, der viser dine hænder. Proctor vil bede om at se dine ærmer, og det hjælper, hvis du ikke har nogen. De vil også bede dig om at fjerne dit ur, hvis du har et.

Hvis du vil vide klokkeslættet under eksamen, bliver uret på din computer blokeret, og du har ikke et armbåndsur, så sørg for at du har et vægur inden du går ind i eksamen. Under eksamen vil du have en timer på skærmen, der fortæller dig, hvor mange minutter du har tilbage.

Hvad du kan forvente under din eksamen derhjemme

Du bliver bedt om at tjekke ind til certificeringssystemet 30 minutter før eksamen tid . Det er meget vigtigt at huske, og når check-in processen starter, er det en god praksis at have hele rummet klar til certificering.

Tredive minutter før eksamen skal du gå til den e-mail, du modtog under tilmeldingen, og klikke på linket for at starte check-in processen. Til det skal du have din mobiltelefon i hånden og et gyldigt id med foto.

Under check-in-processen vil du blive sendt en SMS til din mobiltelefon med et link. Dette link åbner en webapp, der bruges til at validere din identitet og plads.

Den første ting, du bliver nødt til at gøre, er at tage en selfie. Derefter skal du tage et billede af begge sider af dit identitetskort. Og til sidst skal du tage fire billeder fra dit testrum. Du skal tage billeder fra alle retninger, der viser alle væggene omkring dig.

Når du er færdig med denne proces, skal du placere din telefon væk et sted uden for rækkevidde. Derefter kan du gå til næste trin. Du bliver muligvis nødt til at vente nogle minutter på, at en ekstern proktor byder dig velkommen. Dette afhænger af, hvor travlt de er.

Den første ting, proctoren vil gøre, er at sikre sig, at du er den i selfien, du tog med din telefon. De vil også bede dig om at se dine ærmer og hænder for at sikre, at du ikke har et ur. Også hvis du har briller, vil de bede dig om at se indersiden af ​​dine briller.

Derefter validerer proctoren også dit arbejdsområde. De vil bede dig om at flytte computeren rundt og vise omgivelserne på din arbejdsplads med webkameraet. Hvis der er ting oven på bordet, beder de dig om at fjerne dem. Det eneste du kan holde på bordet er et glas vand - og glasset skal være gennemsigtigt.

Når proctoren har valideret alt, vil de sige nogle grundlæggende regler og spørge, om du har spørgsmål. Dybest set vil de sige, at du skal holde din computers mikrofon og webkamera åbent under hele eksamenen, og at du skal have alle dine applikationer lukket på din computer.

Når alt er valideret, starter proctoren eksamenen for dig.

Under eksamen kan du ikke tale. Selvom du læser spørgsmålene højt eller tænker højt, kan du slet ikke tale . Du har også altid brug for at være i visningen af ​​webcam, du kan ikke tage pauser eller gå på toilettet.

Min personlige erfaring med at tage online-certificeringen var meget behagelig, selv med alle begrænsninger. Da jeg på forhånd kendte begrænsningerne, forberedte jeg hele arbejdsområdet til denne dag. Jeg var ret afslappet, da jeg var i mit hus, et sted, hvor jeg føler mig sikker, og hvor jeg studerede til denne eksamen. På et tidspunkt glemte jeg, at nogen så mig, og det føltes som om jeg bare øvede til eksamen.

Jeg lavede en video om denne oplevelse med nogle af de tip og tricks, jeg nævnte i dette blogindlæg. I denne video kan du se mere personlige kommentarer og klip af mine følelser med det samme efter jeg tog eksamen.

Tak for læsningen.

Jeg er Marcia Villalba, Developer Advocate for AWS og vært for en youtube-kanal kaldet FooBar, hvor jeg har over 250 video-tutorials om serverløs, AWS og software engineer-praksis.

Og jeg prøver også at blive certificeret i så mange certificeringer, som jeg kan, så du kan følge mig der, og vi kan gøre det sammen.

  • Twitter: //twitter.com/mavi888uy
  • Youtube: //youtube.com/foobar_codes