Hvorfor sideprojekter er så forbandet vigtige

Trello, Craigslist, Unsplash, AppSumo, Twitter, Gmail ... hvad har alle disse succesrige virksomheder til fælles?

Ja, de kan alle spore deres ydmyge begyndelse tilbage til at være noget, vi måske kalder et 'sideprojekt'.

Sideprojekter findes i mange former og har mange forskellige formål. Nogle mennesker starter dem med at skabe et godt produkt og til sidst opbygge en succesrig virksomhed, men der er mange andre grunde til, at arbejde på sideprojekter kan være usædvanligt vigtigt.

Fremskynde din læring.

At lære og mestre en ny færdighed kan være hård, men med tilstrækkelig vedholdenhed og motivation er der meget, vi kan opnå. Ligesom at lære at kode, kan det være svært, frustrerende og tidskrævende. I sidste ende er det vigtigste at gøre ved at fortsætte og få erfaring.

Sikker på, det hjælper, hvis du er god til matematik, logisk tænkning og har en universitetsgrad i datalogi. Men for folk med en ikke-teknisk baggrund, som mig, er det stadig muligt at blive gode udviklere med nok motivation og vedholdenhed.

Efter min egen erfaring fandt jeg, at jeg arbejdede med sideprojekter i min fritid ikke kun sjovt, men virkelig nyttigt til at udvikle mine kodningsfærdigheder.

Hver gang jeg læste noget interessant på en blog eller stod overfor en udfordring på arbejdspladsen eller lærte noget nyt fra en kollega, ville jeg også implementere det i et af mine sideprojekter.

Læs om en bedre måde at gemme billeder på? Lad os prøve det! Lærte hvordan man arbejder med AJAX? Lad os Ajax-ify alt! Snuble over en stor Ruby perle? Lad os pakke det sammen!

Og hver gang jeg forbedrede mine færdigheder, ville jeg omskrive ting for at bruge bedre eller renere kode, hvilket fik mig til at bekymre sig om det mere og mere.

RaterFox

I mit første år som udvikler lærte jeg meget. Jeg tror også, at de sideprojekter, jeg arbejdede med om natten eller i weekenden, gav min læringsevne og motivation et stort løft.

Et af de projekter, jeg bruger langt mest tid på, hedder RaterFox. Det er en social platform til film og tv-shows, der blandt andet giver dig mulighed for at bedømme og gennemgå titler eller anbefale dem til dine venner.

Jeg har brugt TMDbAPI til at hente film- og tv-data. Jeg brugte Giphy API til at oprette en gif-vælger, så brugerne kan oprette 'Reaktioner' for at vise deres indledende tanker om en film eller tv-serie.

Jeg arbejder stadig hårdt på forbedringer (for hvornår vil et projekt nogensinde blive afsluttet?), Men hvis du er interesseret, kan du tjekke det her. (BTW, enhver feedback er velkommen og meget værdsat! Kontakt mig: [email protected]).

Når sideprojekter skinner

Arbejde med sideprojekter kan have forskellige formål. Disse kan forbedre nogle færdigheder, eksperimentere med nye teknologier, teste en produktidee eller opbygge en opstart.

Men uanset hvad målet kan være, er det den perfekte måde at skabe noget nyt på. Arbejdet med et sideprojekt er forskelligt fra "almindeligt" arbejde, fordi der er mindre pres, ingen deadlines og ingen regler. Du er fri til at lege og skifte til noget andet, når du har lyst til det.

Denne frihed kan undertiden føre til uproduktive, glitchy og halvt fungerende "produkter", men det kan også resultere i noget kreativt, inspirerende og innovativt. Og det er når skønheden ved et sideprojekt vil skinne.

Hos det firma, jeg arbejder for, har vi en 'eksperimentdag' hver måned. Dette er fantastisk til at prøve nogle interessante teknologier. Lignende ideer findes på mange teknologivirksomheder - og det er let at se hvorfor.

For eksempel startede Facebooks "Like" -knap som den "fantastiske knap" og blev oprettet under et Facebook-hack-a-thon. Denne enkle funktionalitet er nu en kerneegenskab og bruges i forskellige former for alle typer digitale produkter.

Under hack-a-thon vidste skaberne ikke, at de byggede en knap, der ville have en sådan indvirkning, men det gjorde det.

De enorme teknologiske giganter som Facebook og Google inspirerede mindre virksomheder til at bruge mere tid på sideprojekter, fordi resultaterne blev set overalt.

Gmail, Google talk, AdSense og Google Nyheder er nogle af de succesrige projekter, der er født ud af Googles berømte "20% politik". Dette giver medarbejdere mulighed for at bruge op til 20 procent af deres arbejdsuge hos Google til at forfølge deres egne projekter.

Flere succeshistorier

Udover de fantastiske produkter, som mange af os bruger hver dag, som Gmail eller Instagram, er der mange flere succeshistorier om startups, der er bygget op af sideprojekter.

Tag for eksempel Unsplash, sideprojektet, der gjorde mere end skaberne nogensinde kunne forestille sig: det reddede deres opstart. Unsplash, der leverer ophavsretfrie billeder i høj kvalitet, startede som en markedsplads for ansættelse af freelance designere og udviklere. Det lykkedes ikke at få trækkraft, indtil deres sideprojekt (der oprindeligt blev bygget om en eftermiddag) begyndte at løfte.

Crew-teamet, firmaet ved siden af ​​Unsplash, lancerede mange andre sideprojekter, der er blevet de vigtigste kilder til henvisningstrafik til Crew-webstedet.

"Flere mennesker brydde sig om os i løbet af få timer end i hele sidste år."

Hvis du er en udvikler, har du sandsynligvis en konto på Github, den webbaserede Git-versionskontrolopbevaringstjeneste (åh og en milliard dollar virksomhed).

Grundlæggerne Chris Wanstrath og PJ Hyett var ked af, hvor svært det var at ændre open source-kode, så de byggede deres eget lager. De byggede deres sideprojekt om aftenen og i weekenden og betjener nu over 20 millioner brugere.

"Det hele startede med et domæne, et billigt stykke fra Slicehost og noget stock-kunst."

Du ved aldrig, hvad du kan ende med, når du starter et sideprojekt.

Tag for eksempel The Point, et socialt netværk, der forbandt brugere, der ønskede at samle sig om en bestemt sag.

Da grundlægger Eric Lefkofsky så brugere slå sig sammen for at købe en vare i bulk og modtage en rabat, lavede han nogle nye planer for sit projekt og endte med Groupon ... du ved, det daglige tilbudsside, der havde en værdi på 1 mia. Dollar inden for to år efter lancering.

En anden daglig side, du måske har hørt om, er AppSumo. Denne opstart viser, at du ikke har brug for mange penge for at starte. Grundlægger Noah Kagan havde ideen om et rabatsted for onlinefirmaer, men startede kun med $ 50 for at oprette en destinationsside og indsamle e-mails. Ved at investere tid og kræfter endte han med en opstart, der havde $ 1 million i salg i deres første år.

Nu er det fantastisk at læse om disse sideprojekter, der løftede ud til at blive store virksomheder, men som jeg nævnte før, kunne arbejde på sideprojekter føre til mange forskellige fordele.

Der er masser af eksempler på mennesker, der lærte at kode bare ved at arbejde på sideprojekter. Så hvis du vil lære et nyt programmeringssprog, forbedre dine nuværende færdigheder eller bruge din kreativitet til at løse et problem, du står over for, er det aldrig for sent at starte noget nyt. Så hvordan skal man starte?

Sådan starter du

En gang imellem har vi alle en god idé, der løber gennem vores sind, men det meste af tiden handler vi ikke op efter dem.

Det er ikke et mysterium hvorfor. Ideer er ikke altid realistiske, men det er ikke nødvendigt at lade dig blive overvældet af størrelsen på nogle af vores ideer og tankerne om at opbygge den. Tre ting at huske på, hvis du vil starte et nyt projekt:

1. Start lille

Den nemmeste måde at starte på er at vælge et lille projekt, som du finder interessant eller vil løse et problem, du har. Opdel det derefter i mindre komponenter, indtil en af ​​dem ser let ud til at implementere. Gennemfør den del, og gentag processen, indtil du har alle de dele, du har brug for til at løse det oprindelige problem.

2. Hold det simpelt

Den bedste tilgang er at holde det enkelt. Dit projekt skal have minimal kompleksitet, minimal kodning og være fokuseret på det vigtigste formål, det tjener. Hvis det er en app, der lader dig finde nye opskrifter, behøver den ikke chatfunktioner. Du kan altid tilføje nye ting senere, men når du lige er startet, skal du reducere funktionerne til et minimum.

3. Intet pres

At starte et nyt projekt kan være spændende. Selvom det er sjovt at læse om succeshistorierne om projekter, der blev konverteret til succesrige virksomheder, er en af ​​grundene til, at arbejde på sideprojekter kan være så interessant, at det ikke burde give dig pres på at tjene penge med det.

Det betyder, at det heller ikke betyder noget, hvis det fejler. Ingen deadlines og fuldstændig kreativ frihed betyder, at du kan vælge, hvilken vej du mener, dit projekt skal gå. Mens du får erfaring i dit arbejde og gør noget, du elsker, kan du opbygge noget, du vil passe på, som får dig til at komme tilbage, når der er mere arbejde at gøre.

Afvis ikke dit sideprojekt som bare denne ting, du gør på siden. Det kan blive den ting, du gør, der gør dig glad og ophidset. Dit lille sideprojekt udvikler måske endda til dit “hovedprojekt” en dag. Bare start lille, vær tålmodig og forbedre det, mens du lærer. Du kan ende med et uventet produkt, som verden ikke vidste, at det var nødvendigt.

Tak for læsningen! Håber, at oplysningerne var nyttige. Følg mig på Medium for flere artikler eller på Twitter og Instagram @jakeprins_nl.