HTTP-fejl 503-tjeneste ikke tilgængelig forklaret - Hvad betyder 503-fejlkoden

Der sker fejl - der er noget uventet vedligehold, en fejl, der blev ubemærket, eller en side bliver viral, og strømmen af ​​forbindelser tager serveren ned.

Hvis du har været online i nogen tid, har du uden tvivl set den noget vage 503 Service Utilgængelig fejl.

I denne artikel gennemgår vi HTTP-statuskoder, hvad 503-fejlen betyder, og nogle mulige måder at løse det på - både for et websted, du prøver at besøge, og for dit eget websted.

En oversigt over HTTP-statuskoder

Servere, der hoster websider, lytter til anmodninger fra webbrowsere eller enheder, også kendt som klienter. Serveren bruger derefter en masse forskellige statuskoder til at kommunikere tilbage.

Disse statuskoder er organiseret i forskellige klasser, hvilket er angivet med det første nummer i statuskoden:

  • 1xx: Information - serveren behandler stadig anmodningen
  • 2xx: Succes - anmodningen lykkedes, og serveren svarer med siden eller ressourcen
  • 3xx: Omdirigering - siden eller ressourcen er flyttet, og serveren svarer med sin nye placering
  • 4xx: Klientfejl - der er en fejl i anmodningen fra browseren eller enheden
  • 5xx: Serverfejl - der er en fejl med serveren

De sidste to cifre i hver HTTP-statuskode repræsenterer en mere specifik status for hver klasse. For eksempel betyder 301, at en side eller ressource er flyttet permanent, mens 302 betyder, at flytningen er midlertidig.

Tjek denne side for en liste over almindelige HTTP-statuskoder og deres betydning: //en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_status_codes

De fleste statuskoder går helt ubemærket forbi, hvilket er fint, fordi det betyder, at alt fungerer. Det er kun når du kommer til området 4xx-5xx, at du muligvis bemærker en statuskode, fordi du ser en side som denne:

Nu hvor du har en grundlæggende forståelse af HTTP-statuskoder, lad os grave lidt dybere ned i fejlen 503 Service Utilgængelig.

Hvad betyder 503-fejlkoden?

Som nævnt ovenfor betyder 5xx-statuskoder, at der er et problem med selve serveren.

En 503 Service Utilgængelig fejl betyder, at siden eller ressourcen ikke er tilgængelig. Der er mange grunde til, at en server muligvis returnerer en 503-fejl, men nogle almindelige årsager er vedligeholdelse, en fejl i serverens kode eller en pludselig stigning i trafikken, der får serveren til at blive overvældet.

Beskeden, der sendes med 503-fejlen, kan variere afhængigt af serveren, den kommer fra, men her er nogle af de almindelige, du vil se:

- 503 Service ikke tilgængelig

- 503 Service midlertidigt utilgængelig

- HTTP-serverfejl 503

- HTTP-fejl 503

- Fejl 503 Service utilgængelig

- Serveren kan midlertidigt ikke servicere din anmodning på grund af nedetid på vedligeholdelse eller kapacitetsproblemer. Prøv igen senere.

Kilde

Uanset årsagen til 503-fejlen er den normalt midlertidig - serveren genstarter, trafikken dør, og problemet løser sig selv.

Sådan løses 503 status utilgængelig fejl

Når vi prøver at løse en 503-fejl, er der to generelle lejre.

Den første er, hvor du er slutbruger, og du prøver at besøge et websted, som du ikke ejer. I det andet ejer du webstedet, og det kaster 503 fejl til folk, der prøver at besøge.

Metoden til løsning af 503 fejl er forskellig afhængigt af hvilken gruppe du falder i. Lad os se på nogle ting, du kan gøre som slutbruger, hvis du ser en 503-fejl.

Sådan løses en 503 status utilgængelig fejl som slutbruger

Da 5xx-statuskoder betyder, at fejlen er på serversiden, er der ikke meget, du kan gøre direkte.

Selvom 503-fejl normalt er midlertidige, er der nogle ting, du kan gøre, mens du venter.

# 1: Opdater siden

Nogle gange er fejlen så midlertidig, at en simpel opdatering er alt, hvad der kræves. Når siden er åben, skal du bare trykke på Ctrl - R på Windows og Linux eller Cmd - R på macOS for at opdatere siden.

# 2: Se om siden er nede for andre mennesker

Den næste ting du kan gøre er at bruge en tjeneste som Er det nede lige nu? eller ned for alle eller bare mig for at se om andre mennesker får den samme fejl.

Gå bare til et af disse websteder, og indtast URL'en til den side, du prøver at besøge.

Tjenesten ping den URL, du indtastede for at se, om den får et svar. Derefter viser det dig nogle seje statistikker og grafer om siden:

Hvis du ruller lidt ned, kan du se nogle kommentarer fra andre mennesker. Ofte giver folk deres generelle placering og andre data, så dette kan være en god måde at afgøre, om fejlen bare påvirker bestemte regioner eller specifikke enheder.

# 3: Genstart din router

Undertiden har problemet at gøre med en DNS-serverfejl.

DNS står for Domain Name System, og de fungerer dybest set som oversættere mellem IP-adresser og læsbare URL'er.

For eksempel kan du besøge Google ved at indtaste dens lange IP-adresse direkte (172.217.25.206), eller du kan bare indtaste URL'en, www.google.com.

Det er en DNS, der ofte hostes på en server, der håndterer alt det bag kulisserne.

Alt dette er at sige, mange routere cache-svar fra DNS-servere (www.google.com 172.217.25.206). Men nogle gange kan denne cache blive beskadiget og forårsage fejl.

En nem måde at nulstille eller "skylle" cachen på er at genstarte din router. Frakobl bare din router i ca. 5 sekunder, og sæt den derefter i igen.

Det skal genstarte efter et minut, og alle dine enheder skal automatisk oprette forbindelse igen. Når de har gjort det, så prøv at besøge siden igen.

Sådan løses en 503 Status Utilgængelig fejl som websteds ejer

Hvis du er ejer / udvikler af webstedet, der returnerer 503-fejl, er der lidt mere, du kan gøre for at diagnosticere og løse problemet.

Her er nogle generelle tip til at komme i gang:

# 1: Genstart serveren

Udvikling er hård - selv en simpel statisk side kan have så mange bevægelige dele, at det kan være svært at fastgøre, hvad der forårsager 503-fejlen.

Nogle gange er den bedste ting at gøre, at genstarte serveren og se om det løser problemet.

Den nøjagtige metode til genstart af din server kan variere, men normalt kan du få adgang til den fra din udbyders dashboard eller ved at SSH'e ind på serveren og køre en genstartskommando.

Serveren skal genstarte efter et par minutter. Hvis du har konfigureret alt til at køre automatisk ved opstart, kan du besøge dit websted og se om det fungerer.

# 2: Kontroller serverlogfiler

Den næste ting at gøre er at kontrollere logfiler.

Serverlogfilernes placering kan variere afhængigt af hvilken service du kører, men de findes ofte i /var/log/....

Se dig omkring i dette bibliotek og se om du kan finde noget. Hvis ikke, skal du kontrollere manualen til dine programmer ved at køre man program_name.

# 3: Kontroller, om der er løbende automatisk vedligeholdelse

Nogle tjenesteudbydere tilbyder automatiske pakkeopdateringer og vedligeholdelse. Normalt er dette en god ting - de forekommer normalt under nedetid og hjælper med at sikre, at alt er opdateret.

Lejlighedsvis skyldes 503 fejl disse planlagte vedligeholdelsessessioner.

For eksempel opdaterer nogle hostingudbydere, der specialiserer sig i WordPress-hosting, automatisk WP, når der er en ny udgivelse. WordPress returnerer automatisk en 503 Service Utilgængelig fejl, når den opdateres.

Kontakt dine tjenesteudbydere for at se, om 503-fejlen skyldes planlagt vedligeholdelse.

# 4: Kontroller din servers firewallindstillinger

Nogle gange skyldes 503 Service Utilgængelige fejl en forkert konfigureret firewall, hvor forbindelser kan komme igennem, men ikke kommer tilbage til klienten.

Din firewall har muligvis også brug for specielle indstillinger til et CDN, hvor flere forbindelser fra en lille håndfuld IP-adresser muligvis fejlagtigt fortolkes som et DDoS-angreb.

Den nøjagtige metode til justering af din firewalls indstillinger afhænger af mange faktorer. Se på din pipeline og din tjenesteudbyders dashboards for at se, hvor du kan konfigurere firewallen.

# 5: Kontroller koden

Fejl, ligesom fejl, sker. Prøv som du måske, det er umuligt at fange dem alle. Lejlighedsvis kan man glide igennem og forårsage en 503-fejl.

Hvis du har prøvet alt andet, og dit websted stadig viser en 503 service utilgængelig fejl, kan årsagen muligvis være et sted i koden.

Tjek enhver serversides kode, og vær særlig opmærksom på alt, hvad der har at gøre med regulære udtryk - en lille regex-fejl er det, der forårsagede en enorm stigning i CPU-brug, rullende afbrydelser og omkring tre dages panik for os på freeCodeCamp.

Forhåbentlig vil du være i stand til at spore synderen, implementere en løsning, og alt vil være tilbage til det normale.

Sammenfattende

Det skal være alt hvad du behøver at vide om 503 Service Utilgængelige fejl. Selvom der normalt ikke er meget, du kan gøre, når du ser en 503-fejl, forhåbentlig hjælper nogle af disse trin næste gang du støder på en.

Bliv sikker, og glad forfriskende-indtil-det-fungerer :)