Massive åbne onlinekurser var tidligere 100% gratis. Men de blev ikke sådan.

Jeg tog en af ​​de første Massive Open Online Courses (MOOC'er) i 2011. Dengang var alt 100% gratis: videoer, opgaver og certifikater. Men i 2017 kan du ikke finde denne slags gratis læringsoplevelse længere.

Da MOOC-udbydere fokuserede på at finde en forretningsmodel, begyndte de at lægge visse aspekter af oplevelsen bag en betalingsvæg i håb om at få flere til at betale. MOOC'er gik fra "gratis" til "gratis til revision."

Gratis certifikater var de første varer, der blev skiftet fra gratis til betaling. Derefter blev de klassificerede opgaver lagt bag lønmure. Nu holder alle de største MOOC-udbydere kurser, der er fuldt betalt, med selv videoforelæsninger låst bag betalingsvægge.

Dette skift til en freemium-model - med flere og flere chancer for at op-sælge - ser ud til at virke for udbyderne. De tre bedste tjenester tjente mere end $ 100 millioner kombineret sidste år.

Hver udbyder har en anden model, og dette kan være forvirrende for studerende. Så her er et resumé af, hvad "gratis" faktisk betyder for de fire største MOOC-spillere.

EdX

edX, startet i fællesskab af Harvard University og Massachusetts Institute of Technology, er den eneste store MOOC-udbyder, der stadig tilbyder graduerede opgaver gratis. Det var også den sidste store udbyder, der fjernede gratis certifikater (det blev holdt ud til slutningen af ​​2015).

edX tilbyder også visse kurser, der slet ikke er gratis, som de kalder Professional Education. Disse koster typisk hundreder af dollars.

Men ud over det er alle edX-kurser helt gratis at tage, og studerende skal kun betale, hvis de vil tjene et certifikat.

Coursera

Coursera tilpasser aggressivt sin monetiseringsmodel, hvilket kan føre til konstante ændringer i, hvordan dets kurser fungerer. Forskellige kurser har forskellige politikker - som undertiden afhænger af, hvornår de blev lanceret, og hvad politikkerne var på det tidspunkt.

Det vil være svært at dække ethvert scenarie, så lad os fokusere på politikker, der gælder for de fleste kurser, hvilket også afspejler den retning, Coursera ønsker at bevæge sig ind i.

Et stort flertal af de nye kurser på Coursera er en del af en specialisering, en serie af korte kurser, der fører en "mikrokredit".

Sidste år introducerede Coursera abonnementer på deres specialiseringer. I stedet for at betale pr. Kursus betaler studerende et månedligt abonnement, så længe de ønsker at få adgang til premium-aspekterne af kurset. Under denne model er videoerne gratis at se, men studerende skal tilmelde sig et abonnement for at få et certifikat og få adgang til klassificerede opgaver.

Senest introducerede Coursera en 7-dages gratis prøveperiode for abonnementer. For studerende, der ønsker at få adgang til kursusvideoer gratis, skal de klikke på det lille "audit" -link nederst til højre, som vist i skærmbilledet ovenfor. Mange studerende bemærker sandsynligvis ikke dette link som en mulighed - hvis de overhovedet ved, hvad "revision" betyder.

Et lille antal kurser, der ikke er en del af nogen specialiseringer, har undertiden mulighed for at tilmelde sig en "audit mode". I disse tilfælde er det endda frit at tage de klassificerede opgaver (selvom du ikke kan kræve certifikater).

I lang tid havde Coursera en liberal politik for finansiel støtte. De klemte sig for nylig fast på det. Det tager nu mindst 15 dage for dem at svare på ansøgninger om økonomisk støtte.

FutureLearn

FutureLearn er den britiske MOOC-udbyder, der er helejet af The Open University. Det har tæt på seks millioner studerende, hvilket gør det til en af ​​de 5 største MOOC-udbydere i verden.

FutureLearn tilbød aldrig gratis certifikater til at begynde med. Men for nylig introducerede FutureLearn en ny prisfastsættelsesmodel, der begrænser adgangen til kursusindholdet, når kurset er slut.

Under den nye prisfastsættelsesmodel sidder eksamenerne bag en betalingsvæg (svarende til den måde Coursera fungerer). Kursusindholdet er stadig fri adgang, men det er kun tilgængeligt i løbet af kurset og i to uger efter det er afsluttet.

For ubegrænset adgang til kurset (advarsel: så længe det findes på FutureLearn), skal eleverne opgradere. Det koster omkring $ 30 til $ 90.

I slutningen af ​​2016 meddelte FutureLearn, at de vil tilbyde seks ph.d.-grader helt online i partnerskab med Deakin University. Et flertal af de kurser, der oprettes til graden, er ikke gratis.

Udacity

I modsætning til de andre MOOC-udbydere, der er anført ovenfor, samarbejder Udacity ikke med colleges. I stedet foretrækker det at samarbejde med tech-virksomheder. Udacity opretter også deres egne kurser, som nogle gange undervises af folk i disse partnerteknologiske virksomheder.

Udacity var den første MOOC-udbyder, der stoppede med at levere gratis certifikater helt tilbage i maj 2014. Det giver heller ikke certifikater til individuelle kurser. I stedet tilbyder Udacity sin egen proprietære mikrolegitimation kendt som Nanodegrees. Det kan tage måneder at afslutte nanodegrees, og de består normalt af online kurser, menneskelige graderede projekter og noget mentorskab.

Kurserne, der er en del af Nanodegree, er normalt gratis at tage (selvom det kræves betaling for at få certifikatet). De indeholder også nogle grundlæggende quizzer og interaktive kodningsopgaver (for det meste i Python).

Udacity købte for nylig Terminal.com og vil integrere Terminal.com's interaktive kodningsmiljø i dets Nanodegrees. Det vil sandsynligvis ikke være en del af gratis kurser.

Det faktum, at MOOC'er var gratis, skabte stor interesse for dem. Studerende blev begejstrede, fordi de fik lære af de bedste lærere i verden gratis.

Faktisk var det dette, der inspirerede mig til at opbygge Class Central - så jeg kunne personligt holde styr på alle disse nye kurser.

Derefter blev medierne alle begejstrede, fordi de fik at skrive clickbait-titler om universiteternes forestående død.

Men når hype døde, og MOOC-udbydere forsøgte at tjene penge, fandt de det vanskeligt at gøre det uden at opkræve betaling for indhold.

Matt Walton, Chief Product Officer hos FutureLearn, sagde dette om deres nylige prisændring: ”Undersøgelser, vi har udført, viste, at et certifikat alene ikke giver værdi for pengene, og at nogle mennesker ikke ønsker eller har brug for et certifikat. ”

Så MOOC-betalingsvæggen måtte udvides til at omfatte dele af indholdet.

Hver MOOC-udbyder har udvidet deres produktlinjer til at målrette mod flere prispoint fra titusindvis af dollars til titusindvis af dollars. Hvad der er gratis i MOOCs har konstant været faldende.

Uden ægte innovation i prisfastsættelsen vil det være vanskeligt for MOOC'er at nå ud til de mennesker, der mest kan drage fordel af dem.

Mit indlæg dukkede først op på EdSurge. Tilmeld dig EdSurges Weekly Higher Ed-nyhedsbrev for ugentlige nyhedsopdateringer, interviews og debatter om edtech og uddannelsens fremtid.