Sådan startes en YouTube-kanal om programmering, software og teknologi

Hej, jeg er Beau og kører YouTube-kanalen freeCodeCamp.org.

I de første par år af vores kanals liv havde vi mindre end 100.000 abonnenter. Da vi offentliggjorde nye videoer, ville vi blive begejstrede, hvis mere end tusind mennesker viste sig at se dem.

Men i løbet af de sidste 18 måneder er vi vokset til mere end en million abonnenter. freeCodeCamp.org er nu den største aktive softwarekanal på YouTube.

Så hvad forårsagede den eksplosive vækst i vores kanal? I denne vejledning deler jeg vores indsigt i YouTubes algoritme og seerindstillinger på YouTube. Jeg deler også tip til oprettelse af din egen YouTube-kanal og rådgivning fra en række succesrige YouTube-skabere. Selvom du er ny inden for software, kan du få meget ud af at starte en YouTube-kanal.

FreeCodeCamp.org-kanalen fokuserer på lange, dybtgående tekniske kurser. Vi opretter nogle af disse selv og samarbejder også med andre YouTube-skabere om at oprette og poste kurser. Jeg deler også tip til at tjene penge med din YouTube-kanal.

Min historie

Lad mig først fortælle dig min historie kort. Da jeg forsøgte at få mit første job som softwareudvikler (før jeg arbejdede for freeCodeCamp), kunne jeg få flere jobtilbud. Til sidst accepterede jeg en stilling, der betalte meget mere end den gennemsnitlige løn til startniveauudviklere i min by. Jeg tror, ​​at en af ​​de vigtigste ting for min succes var at starte en software-YouTube-kanal.

Før jeg nogensinde fik mit første softwarejob, oprettede jeg en YouTube-kanal (ikke freeCodeCamp-kanalen) og begyndte at sende JavaScript-træningsvideoer. Jeg vidste, at dette ville være noget, jeg kunne pege på, så potentielle arbejdsgivere kunne se, at jeg vidste, hvad jeg lavede.

Da jeg interviewede for job, nævnte de ofte mine JavaScript-videoer som en grund til at overveje mig. Et firma sagde, at de værdsatte det initiativ, jeg tog med at skabe dem.

Mine videoer viste arbejdsgivere, at jeg var autoritet på JavaScript. Men her er hemmeligheden: Mange af de emner, jeg oprettede videoer om, var nye for mig. Jeg var nødt til at undersøge disse emner for at lave videoerne. Og den proces hjalp mig med at blive autoritet.

Du behøver faktisk ikke at vide meget om et emne på forhånd for at skabe en undervisningsressource om det. Du skal bare have en interesse og et ønske om at lære.

Og bare at bringe indhold ud i verden fører ofte til flere muligheder.

Kort efter at jeg begyndte at sende videoer på min personlige YouTube-kanal, tilbød Quincy Larson (fra freeCodeCamp) mig muligheden for at sende mine træningsvideoer på freeCodeCamp-kanalen.

Hvad der startede som frivilligt arbejde med freeCodeCamp, førte til sidst til, at jeg blev ansat på fuld tid.

Jeg tror, ​​at starte en software-YouTube-kanal kan være til gavn for alle, uanset hvilket stadium af din karriere du er i.

Sådan bestemmes dine mål for din YouTube-kanal

Før du starter en kanal, skal du bestemme målet for din kanal. Dit mål kan have indflydelse på mange ting ved din kanal.

Her er nogle fælles mål (ikke eksklusivt):

 • Hjælp andre med at lære
 • Byg en arbejdsgruppe, der vil føre til andre karrieremuligheder
 • Giv dig en grund til at lære
 • Fremme en betalt ressource
 • Tjen penge gennem YouTube-annonceindtægter, sponsorater og tilknyttede links

"Det er afgørende at vide, hvorfor du gør, hvad du laver." - Derek Sivers

Når du tænker på din kanal og de videoer, du vil lave, skal du ikke bekymre dig, hvis du vil oprette en video om et emne, som en anden allerede har lavet. Der er mange potentielle seere i verden, og der er sandsynligvis nogle mennesker, der kan lære bedst af din unikke stil.

Og jeg vil understrege dette igen, fordi det er så vigtigt: Du behøver ikke at vide om et emne på forhånd for at oprette en video om et emne. En videoidee er en fantastisk mulighed for at lære!

Sådan bestemmes din YouTube-kanalstil

Du bliver nødt til at bestemme, hvilken type software YouTube-kanal du skal starte. Jeg kategoriserer YouTube-kanaler til software i fire typer: tutorial, information, live-kodning og softwareunderholdning.

Nogle videostilarter appellerer til en bredere demografi end andre stilarter. Selvstudier får ofte færre visninger end softwareunderholdningsvideoer.

Det er vigtigt at huske dit endelige mål, så du ikke bliver modløs, hvis du ser andre kanaler få flere visninger.

For eksempel, hvis dit mål for din kanal er at hjælpe andre med at lære softwareudvikling eller hjælpe med at promovere dine betalte softwarekurser, skal du ikke bekymre dig, hvis din video med titlen "Byg en PWA med Vue & Ionic 4" ikke får så mange visninger som en andens video med titlen "Hvorfor spiser jeg ikke på restauranter som millionær."

Jeg vil gå nærmere ind på de forskellige softwarekanalformater. Husk, at nogle kanaler indeholder videoer i flere stilarter, men de fleste har en primær stil.

Tutorial-stil YouTube programmeringsvideoer

Denne type kanal har primært software-tutorials. Dette er den bedste type kanal, hvis du vil have din kanal til at hjælpe dig med at få et job, eller hvis du vil sælge betalte kurser. Denne stil er undertiden mindre fokuseret på din personlighed end de andre stilarter.

Kanaleksempler:

 • freeCodeCamp.org
 • Traversy Media
 • Programmering med Mosh
 • Derek Banas

Oplysende YouTube-videoer

Denne type kanal har informationsvideoer om softwareudvikling. Det fokuserer på bløde færdigheder og anden information, som udviklere bør kende. Videoer har titler som “5 udviklerværktøjer, du har brug for at bruge”, “økonomisk frihed som webudvikler” og “skal du lære Python i 2019?”.

Denne type kanal kan undertiden få flere visninger end tutorialskanaler og fokuserer ofte på skabernes personlighed.

Kanaleksempler:

 • ForrestKnight
 • KodningFase
 • RealToughCandy
 • Andy Sterkowitz

Live kodning-stil YouTube programmeringsvideoer

Denne type kanal indeholder hovedsagelig folkekodning. Seerne kan se den aktuelle tankeproces, der går med til at oprette et program. Det kan også være nyttigt at se, hvordan live kodere løser problemer i realtid, selvom nogle mennesker er så gode til det, at det kan virke så poleret som en tutorial-kanal (for eksempel The Coding Train).

Live kodning er fantastisk til at opbygge et samfund, fordi du ofte kommer til at kommunikere med seere direkte under en stream.

Kanaleksempler:

 • Kodning af have med CJ
 • Kodningstoget
 • Jesse Weigel på freeCodeCamp.org-kanalen
 • Bisqwit

Softwareunderholdnings-stil YouTube-videoer

Denne type kanal har potentialet for flest visninger. Skabere bruger programmering til at skabe projekter, der er interessante for en meget bred demografi. Videoerne fokuserer mere på resultatet af programmet og ikke på den anvendte kode.

Videoer har titler som "En robot skyder mig, når jeg bliver skudt i Fortnite", "AI lærer at spille verdens hårdeste spil", "Vil dit efternavn overleve?"

Kanaleksempler:

 • Michael Reeves
 • Jabrils
 • Kodekugle
 • CodeParade

Indledende planlægning og opsætningstips til YouTube-video

Når du har besluttet dine mål og stilen på de videoer, du vil oprette, skal du lave nogle opsætninger og planlægning. Her er nogle ting, du bliver nødt til at gøre:

 • Opret kontoen til din YouTube-kanal. Jeg anbefaler, at du opretter din kanal som en brandkonto. Dette giver dig mulighed for at holde en vis adskillelse mellem din personlige Google-konto og din software YouTube-kanal. En brandkonto bruger stadig login på din Google-konto, så du ikke behøver at holde styr på et andet brugernavn og adgangskode. En brandkonto giver dig også mulighed for at tilføje flere personer som ledere.
 • Bestem dit kanalnavn. Jeg anbefaler personligt at bruge dit navn som dit kanalnavn, selvom du i eksemplerne ovenfor ser, at mange mennesker har succes ved at bruge andre navne. Brug af dit navn som kanalnavn kan hjælpe dig med at knytte dig bedre til dit indhold.
 • Design dit kanalikon, kanalkunst og generelle miniaturestil. Hvis du ikke er en god designer, kan du overveje at ansætte en ven, der er designer. Og hvis du ikke har en, kan du ansætte nogen på fiverr.com til at designe disse aktiver.
 • Bestem, hvilken slags intro du ønsker, hvis nogen. Hvis du bruger en introduktion, skal den være 5 sekunder eller mindre. Mange mennesker bruger ikke introer, men det kan hjælpe med personlig branding.
 • Overvej hvilke andre konsekvente ting, du vil føje til dine videoer for at adskille dem. Det kan være en aflogningslinje eller prop (som en kat).
 • Vælg hvor ofte du vil uploade (se afsnittet nedenfor med titlen 'Konsistens og specifikke mål')

Tips til YouTube-planlægning og scripting

Når du har lavet planlægningen på højt plan for din kanal, er det tid til at begynde at planlægge de specifikke videoer, du opretter.

Et godt første skridt er brainstorming. Brug lidt tid på at tænke og skriv enhver idé, du muligvis kan tænke på. Selv dårlige ideer. Start derefter med at parre ideerne til de bedste ideer.

Har du allerede skrevet kode, som du kunne bruge til en tutorial-video? Dine tidligere softwareprojekter kan være inspiration til videoer at oprette.

Når du har fundet ud af, hvad en bestemt video skal handle om, er det tid til at begynde at undersøge. Husk, du behøver ikke at vide om et emne på forhånd for at lave en video om emnet. Men hvis du ikke allerede ved meget om emnet, skal du undersøge og lære meget, så du kan gøre din video så værdifuld som muligt for seerne.

Du bliver sandsynligvis nødt til at skrive et script til videoen. Hvis du laver en kodningsvejledning, skal du på forhånd skrive koden til videoen.

Tips til optagelse / redigering af YouTube

To af de vigtigste ting, når det gælder optagelse, er:

 1. Brug en god mikrofon.
 2. Hvis du viser kode på skærmen, skal du gøre den så stor som muligt.

Hvis du har dårlig lyd eller lille kode, vil det få folk til at stoppe med at se med det samme - før de endda ser det virkelige indhold af din video.

YouTube-lydtip til programmering af videoer

Næsten enhver USB-mikrofon vil være bedre end den indbyggede mikrofon på din computer. Hvis du har råd til det, skal du overveje en af ​​disse mikrofoner:

 • Blå Yeti-mikrofon
 • Audio Technica AT2005USB mikrofon
 • Blå snebold

Hvis du ikke har råd til en mikrofon, skal du lave nogle tests med lydoptagelse på en mobiltelefon. Afhængigt af hvilken telefon og computer du har, er der en chance for, at lyd optaget på en mobiltelefon kan være bedre end på din computer.

YouTube-videotip til optagelse af programmeringsvideoer

Hvis du vil vise dig selv på kameraet, er den billigste måde at bruge din computers webcam eller dit mobiltelefonkamera. Mange mobiltelefoner har faktisk ret god videokvalitet.

Hvis du vil tage det til det næste niveau, skal du overveje et af disse kameraer (bemærk: disse kameraer er sandsynligvis ikke nødvendige, hvis din kanal hovedsageligt består af kodningstutorials):

 • Canon EOS 80D DSLR
 • Canon EOS Rebel T6 Digital SLR
 • Panasonic Lumix FZ80

Et godt kamera er især vigtigt, hvis du opretter informations- eller softwareunderholdningsvideoer.

Sådan oprettes en skærmoptagelse til YouTube-programmeringsvideoer

Hvis du bruger Windows, er der en genvejstast til at begynde at optage din skærm. Bare tryk på Windows-tast + Alt + R.

Hvis du vil vise video af din skærm på samme tid som video, hvor du taler, kan du indstille dette med den gratis OBS-software.

Når du optager din skærm, skal du altid sørge for, at hovedindholdet tager så meget plads på skærmen som muligt. Det kan være svært at tro, men næsten ⅓ af de mennesker, der ser kodningstutorials, ser på en mobiltelefon. Al tekst skal være så stor som muligt. Du har brug for en meget god grund til at vise et vindue, der ikke er i fuld skærm.

Når du optager en tutorial, kan det være nyttigt at bruge to skærme. Du kan optage en af ​​skærmene til videoen og bruge den anden skærm til dit script og den færdige kode.

Her er en hemmelighed, som nogle mennesker gør for at få deres kodningstutorials til at lyde endnu mere poleret. Først skal du registrere kodningsvejledningen. Transkriber derefter al din dialog og foretag mindre ændringer i transkriptionen for at forbedre strømmen.

Til sidst skal du genoptage din dialog og føje den til den originale skærmoptagelse. Det kan være lettere at være udtryksfuld og underholdende, hvis du ikke tænker på, hvad der kommer næste gang i vejledningen.

Sådan redigeres en YouTube-video

Du burde sandsynligvis redigere dine videoer for at få dem til at flyde glattere og for at fjerne fejl. Redigering er især vigtigt for informations- og softwareunderholdningsvideoer.

Brug redigering til at fjerne eller reducere uønskede lyde som fans, hoste og andre lyde, der kan distrahere for seerne. Det er muligt at fjerne konstant brummen og rumklang ved hjælp af redigeringssoftware eller plugins.

For meget enkel redigering kan du bruge iMovie på Mac eller Movie Maker på Windows. Men disse programmer er meget begrænsede. Jeg bruger personligt Final Cut Pro, men det er lidt pebret. Her er et par andre gratis videoredigerere, der tilbyder flere funktioner end iMovie og Movie Maker:

 • OpenShot
 • VideoPad
 • Lysværker

Når du har besluttet, hvilken software der skal bruges til redigering, kan du se et par selvstudier for at lære den grundlæggende funktionalitet af softwaren.

En anden mulighed er at ansætte nogen til at redigere dine videoer. Selvom du allerede ved, hvordan du redigerer videoer, kan ansættelse af en redaktør spare meget tid, hvis du har råd til det.

Sådan oprettes en YouTube-miniaturebillede og titel

Du kan få verdens bedste video. Men ingen finder ud af det, hvis de ikke klikker på miniaturen.

For at udvide din kanal er det vigtigt at skabe kvalitetsindhold. Men det er næsten lige så vigtigt at bruge miniaturer og titler, der får folk til at klikke på din video.

Selvom miniaturebilleder er vigtige for alle YouTube-videoer, er det min erfaring, at de har mest indflydelse på softwareunderholdningskanaler og mindst mulig indvirkning på tutorial-kanaler.

Det kan være nyttigt at vælge en titel, før du overhovedet begynder at optage eller skrive et script. Ved at tvinge dig selv til først at vælge en titel skal du tage en bevidst beslutning om videoens fokus. En titel kan hjælpe dig, når du skriver et script, så du fokuserer på at levere den værdi, der er lovet i titlen.

Sådan vælger du en titel til din YouTube-video

For de fleste typer videoer er det bedst at vælge en titel, som folk søger efter. Der er to hovedmåder at finde, hvad folk søger efter: YouTube-søgning autofuldførelse og Google Trends.

Autofuldførelse af YouTube-søgning

Gå til søgefeltet på YouTube, og begynd at skrive ord, der er relateret til emnet for din video. YouTube udfyldes automatisk med relaterede ord, som andre mennesker søger efter. Dette kan give dig indsigt i hvad du skal titlen på din video eller hvad du skal lave en video om.

For eksempel, hvis du opretter en video om JavaScript-rammer, kan brugen af ​​denne strategi føre dig til at titlen videoen "JavaScript Frameworks Explained (2019)"

YouTube Keyword Research med Google Trends

En anden måde at finde ud af, hvad folk søger efter, er Google Trends. På hjemmesiden kan du sammenligne to (eller flere) lignende sætninger for at afgøre, hvilken der er mere populær. Sørg for at vælge "YouTube-søgning", så dataene er specifikke for YouTube.

Hvis du sender en Python-kursusvideo, foreslår dataene ovenfor, at du skal titlen "Python Tutorial" i stedet for "Python Course".

Sådan designer du en YouTube-miniaturebillede, som folk klikker på

YouTube Creator Academy har nogle gode tip til at designe miniaturebilleder.

Her er nogle tip:

 • "Brand" dine miniaturer ved at bruge ensartede farver, skrifttyper og grafik.
 • Du kan anvende "tredjedelens regel" til at komponere interessante og dynamiske billeder og derefter overlejre din branding og / eller beskrivende tekst. Hvis du tilføjer tekst, skal du sørge for at bruge en skrifttype, der er let at læse.
 • Det kan være godt at tænke på din miniaturebillede, før du skyder, så du kan fange flere muligheder.
 • Miniaturer vises i forskellige størrelser på tværs af YouTube og eksterne websteder, der integrerer YouTube-videoer, så kontroller, at din miniaturebillede ser godt ud på mobil og desktop.
 • Se på miniaturebillederne, som andre lignende kanaler bruger på deres vellykkede videoer. Dette giver dig nogle ideer til, hvilken type miniaturebillede, der fungerer godt.

YouTube Thumbnail Design Software

Du skal bruge software til at oprette dit miniaturebillede. Den bedste billedredigeringssoftware er Photoshop. For at bruge det skal du tilmelde dig en månedlig abonnementstjeneste. Der er nogle billigere alternativer.

Den mest populære gratis software til billedredigering er Gimp. Efter at have brugt Gimp i årevis besluttede jeg, at jeg havde brug for noget mere brugervenligt, så jeg købte Affinity Photo. Funktionerne og brugeroplevelsen er meget bedre end Gimp. Jeg kunne godt lide, at det var en engangsomkostning i modsætning til Photoshop-abonnementsmodellen. En anden god mulighed er Pixelmator.

Sådan fungerer YouTube-algoritmen

YouTube-algoritmen er det, der bestemmer, hvilke videoer der skal promoveres og vises højt i søgeresultaterne. I virkeligheden har YouTube sandsynligvis tusinder af separate algoritmer, men jeg vil bare henvise til det som "YouTube-algoritmen" for enkelhed.

YouTube-algoritmen er en mystisk ting. Selv de bedste YouTubere taler om ikke helt at forstå, hvorfor algoritmen promoverer nogle videoer, men ikke andre.

Baseret på nogle interviews, jeg har hørt, er det min overbevisning, at selv YouTube-ingeniører ikke helt forstår, hvordan algoritmen fungerer. Ingeniørerne fortæller algoritmen, hvilket resultat de ønsker, men de programmerer ikke specifikt, hvordan man opnår dette resultat. Det håndteres af kunstig intelligens og maskinlæring.

Så der kunne være undtagelser fra alt, hvad jeg er ved at fortælle dig, men det er baseret på en masse erfaring og forskning.

Hvad er algoritmen ligeglad med

 • Upload frekvens
 • Videotags
 • Hvor godt en tidligere video udførte
 • Beskrivelser
 • Antal abonnenter
 • Gennemsnitlig procentdel af den viste video

Ok, måske algoritmen cares om disse ting en teeny lille smule, men det er meget lille i forhold til, hvad den algoritme gør sig om. Lad os diskutere disse ad gangen. Jeg deler, hvad algoritmen holder af næste.

Er YouTube-algoritmen interesseret i uploadfrekvens?

Jeg har hørt folk sige, at skabere skal uploade en video hvert par dage uden pauser for virkelig at vokse en kanal. Dette virker som en myte. Jeg har set mange kanaler med sjældne uploads, der stadig får masser af visninger på hver video. Jeg tror, ​​at YouTube-algoritmen ikke er ligeglad med uploadfrekvensen.

Undertiden kører YouTube-ingeniører undersøgelser for bedre at forstå, hvordan algoritmen fungerer. På en officiel YouTube-kanal rettet mod skabere diskuterede de en undersøgelse, der viste, at at tage en pause fra at oprette videoer ikke påvirker antallet af visninger, når en skaber kommer tilbage fra en pause.

Selvom uploadfrekvensen ikke altid er korreleret med, hvor mange visninger du får, kan det påvirke, om en seer abonnerer på din kanal. Hvis du ikke har uploadet et stykke tid, er det mindre sandsynligt, at en bruger abonnerer.

Er YouTube-algoritmen opmærksom på videotags?

YouTube-repræsentanter har officielt sagt, at videotags tæller næsten intet, når det kommer til anbefalinger. Alt har en vis påvirkning, men dette er en af ​​de laveste påvirkningselementer.

Algoritmen ser efter mønstre. Når det først er bestemt, at videoer fra din kanal ofte ses af en bestemt type seer, vil det anbefale dine videoer til den type seer, uanset hvad tags og beskrivelser siger. Det er muligt, at inden algoritmen identificerer et mønster til din kanal, bruger den tags som en identifikator.

Er YouTube-algoritmen ligeglad med, hvor godt en tidligere video blev udført?

Efter min erfaring har udførelsen af ​​den forrige video meget lille indflydelse på en efterfølgende videos ydeevne. Dette gælder både på min kanal og andre kanaler, jeg har observeret. Jeg tror dog, det kan påvirke, hvor hurtigt en video bliver populær.

Hvis en bruger lige har set en video fra din kanal, kan det være mere sandsynligt, at algoritmen vil anbefale en ny video fra din kanal lige efter den blev sendt. Men hvis ikke mange brugere klikker for at se, og de ikke ser meget længe, ​​stopper algoritmen hurtigt med at anbefale videoen.

På den anden side, hvis ikke mange mennesker så din tidligere video, bliver din video muligvis ikke meget anbefalet først. Men hvis mange mennesker klikker på det og ser meget længe, ​​vil YouTube begynde at anbefale det meget.

Jeg har set utallige eksempler på ekstremt populære videoer, der kommer lige efter en upopulær video.

Er YouTube-algoritmen interesseret i videobeskrivelser?

Beskrivelser betyder noget for algoritmen - bare meget lidt i forhold til klikhastighed og gennemsnitlig visningsvarighed (dette er hvad algoritmen holder af, som snart skal diskuteres).

Ifølge YouTube kan de første par linjer i en beskrivelse være vigtige, især for søgninger. Du skal udfylde den første sætning med så mange relevante søgeudtryk som muligt. Når søgeudtryk er lavere i beskrivelsen, tæller de mindre i algoritmen.

En rookie-fejl er at sætte links eller annoncer som første linje i en beskrivelse. Mens nogle store YouTube-kanaler gør dette, skyldes det, at algoritmen allerede har fundet ud af mønstre, hvor de kan anbefale deres videoer. For mindre kanaler skal du altid sætte en beskrivende sætning med nøgleord som den første linje.

Men husk altid, at selv den bedste beskrivelse ikke kan kompensere for lave klikfrekvenser og lave gennemsnitlige visningstider.

Er YouTube-algoritmen ligeglad med, hvor mange abonnenter du har?

Det er mere sandsynligt, at algoritmen vil anbefale din video til abonnenter, så dette har en vis indvirkning. Imidlertid ser jeg ofte meget populære videoer på kanaler med lave abonnenter og meget upopulære videoer på kanaler med høje abonnenter.

Hvis folk ikke ser dine videoer i lang tid, stopper algoritmen hurtigt med at anbefale dine videoer til dine abonnenter (medmindre de klikker på klokkeikonet).

Der er naturligvis nogle fordele ved at have flere abonnenter. Når brugere søger, vises dine videoer højere i søgeresultaterne, hvis de abonnerer på din kanal.

Algoritmen er også stærkt påvirket af mønstre. Hvis en bruger klikker på hver video fra din kanal, der vises i deres feed, vil algoritmen fortsætte med at lægge flere videoer fra dig i deres feed.

Er YouTube-algoritmen opmærksom på den gennemsnitlige procentdel af en video, der er set?

Denne kan have indflydelse på kortere videoer. Hvis din video kun er et par minutter lang, betyder det en forskel, hvor stor en procentdel af videoen der vises. Men hvis du sender timelange tutorials, er den viste procentdel meget mindre vigtig.

På freeCodeCamp.org-kanalen har vi en 4,5-timers Python-video med over 7 millioner visninger. Den gennemsnitlige procentdel, der er set, er 4,3%, men den gennemsnitlige visningstid er 11:20. På længere videoer betyder den gennemsnitlige visningsvarighed meget mere end den viste procentdel.

Hvad YouTube-algoritmen faktisk bryr sig om

Efter min erfaring bekymrer YouTube-algoritmen sig kun om to ting:

 • Klikhastighed
 • Gennemsnitlig visningsvarighed

Hvis dine videoer har høje klikfrekvenser og høje gennemsnitlige visningstider, betyder intet andet virkelig noget. Din video bliver populær.

Klikfrekvens måler, hvor ofte seerne så en video efter at have set miniaturen på YouTube. Du skal have en miniaturebillede og en titel, som folk vil klikke på.

Gennemsnitlig visningsvarighed er, hvor længe folk ser din video i gennemsnit. Din video skal holde dine seers interesse så længe som muligt.

Jeg hørte en populær YouTuber sige, at en video næsten altid bliver meget populær, hvis du kan få en gennemsnitlig visningsvarighed på over 7 minutter. Det er dog yderst sjældent at få en gennemsnitlig visningsvarighed så lang.

I sjældne tilfælde er det muligt for en video at have en høj klikfrekvens og en høj gennemsnitlig visningsvarighed og stadig ikke anbefales meget. Dette sker, når algoritmen ikke kan finde ud af, hvor videoen skal anbefales. Måske er de eneste steder, algoritmen finder for at promovere din video, på upopulære videoer.

For eksempel kan folk måske klikke på din video 100% af tiden, når det anbefales efter videoer, der viser maling tør. Men da meget få mennesker ser videoer, der viser malingstør, anbefales din video ikke meget.

Hvis dette sker med din video, er det bedst at prøve at ændre titlen på videoen. Dette får YouTube til at prøve at anbefale din video på forskellige måder.

YouTube-trafikkildetyper forklaret

Jeg vil kort tale om trafikkilder. En trafikkilde er, hvordan en seer fandt din video at se. Trafikkildens opdeling for de fleste kanaler på YouTube ligner mere det ovenstående diagram til højre.

De fleste visninger på YouTube er fra brugere, der klikker på videoer, der er foreslået på siden af ​​den video, de ser (angivet som 'Foreslåede videoer' i diagrammet). Den næst mest almindelige kilde til visninger på YouTube er brugere, der klikker på videoer på deres startside (angivet som 'Gennemse funktioner' i diagrammet).

Hvis du har en informations- eller softwareunderholdningskanal, får du sandsynligvis de fleste af dine synspunkter fra 'Foreslåede videoer' og 'Gennemse funktioner'.

Du vil bemærke, at diagrammet til venstre viser de fleste visninger, der kommer fra "YouTube-søgning". Dette er, hvordan vellykkede tutorialkanaler får de fleste af deres synspunkter.

Når du udvikler titler og miniaturebilleder, skal du overveje, om du målretter mod brugere, der søger efter din video, eller brugere, der tilfældigvis bare ser din video foreslået til dem. Titler er vigtigere for søgning, og miniaturebilleder er vigtigere for foreslåede videoer.

Konsistens og specifikke mål

Mens du kan have populære videoer uden at uploade ofte, er det stadig vigtigt at have en ensartet tidsplan. En eller anden ensartet tidsplan er vigtig for at udvide din YouTube-kanal.

Hvis du uploader sjældent, skal det være betydeligt, når du uploader det. Hvis hver video er et 5-timers kursus på et andet programmeringssprog, er det OK, hvis du kun uploader hver måned eller to.

For at hjælpe med konsistens skal du skabe mål for dig selv. Et effektivt mål er målbart, tidsbestemt og kontrollerbart.

Målbart : Målet skal have en kvantificeret komponent, der lader dig vide, om du har nået det eller ej.

Tidsbestemt : Målet skal have en bestemt og realistisk deadline.

Kontrollerbar : Målet skal være en handling, du kan udføre, snarere end et resultat, du ønsker.

For eksempel kan dit mål være at udsende 1 video (målbar) om ugen (tidsindstillet). Bemærk, at "læg en video ud" er en handling, du kan udføre, men "nå 1.000 abonnenter" er ikke en handling, men et resultat.

Du skal skabe mål, der er ambitiøse, men stadig gennemførlige. Dette vil afhænge ganske lidt af dit livsstadium. Hvis du er en enkelt person uden job, vil du være i stand til at skabe meget mere indhold end en gift person med tre børn og et fuldtidsjob.

Da jeg først startede min JavaScript-tutorialkanal, var mit mål at frigive 3 korte videoer om ugen. Når jeg konsekvent nåede dette mål, kunne jeg øge til 5 videoer om ugen. (Selvom dette mål fungerede for mig, indser jeg nu, at mindre hyppige, mere omfattende videoer ofte når ud til et bredere publikum.)

Sådan tjener du penge på YouTube som skaber

Når du tænker på at tjene penge, skal du vide, hvad dine mål er. Nogle mennesker er ikke optaget af at tjene penge på deres videoer og vil bare give gratis læringsressourcer. Imidlertid er de fleste ikke i stand til at bruge tid på at lære læringsressourcer, medmindre de kompenseres lidt.

Her er et par almindelige måder, som din softwarekanal kan tjene penge på.

Sådan bruger du YouTube til at få et job eller en rejse på arbejdspladsen

For de fleste er den primære måde, hvorpå en software-YouTube-kanal tjener penge, indirekte gennem, at skaberen får et bedre job eller en forhøjelse.

Jeg nævnte allerede, at oprettelse af softwaretutorials hjalp mig med at få flere jobtilbud til mit første udviklerjob. Jeg har hørt lignende historier fra andre YouTube-skabere.

I et nylig interview sagde YouTube-skaberen Dylan Israel, at enhver arbejdsgiver, der har tilbudt ham et job, specifikt har nævnt hans YouTube-kanal. Dylan sagde, at selv ved 100 abonnenter hjalp hans kanal ham med at få et job.

Jesse Weigel har sagt lignende ting. Han sagde, at hans live-kodning hjalp ham med at få to forskellige forhøjelser og endda førte til, at hele hans hold fik en forhøjelse.

Jesse afsluttede for nylig en jobsøgning, og han sagde, at live-kodning i hvert interview var den ting, som folk ville vide om mere end noget andet. Han sagde, at det virkelig fik ham til at skille sig ud som kandidat. Jesse sagde, "Jeg tror, ​​det gav arbejdsgivere tillid til mig, at de kunne få en idé om, hvordan jeg kode og hvad min personlighed er, før de overhovedet beslutter at interviewe mig."

Sådan får du YouTube-annonceindtægter

Hvis du har hørt, er det svært at tjene penge på YouTube, så har du hørt korrekt. De fleste kanaler tjener mellem $ 1 og $ 2,50 (amerikanske dollars) pr. 1000 visninger, men det er muligt at tjene mindre eller mere end det. Så hvis du vil tjene $ 30.000 på et år, skal du muligvis få 30 millioner visninger.

Min personlige robotfamiliekanal viser annoncer, og jeg får generelt omkring $ 1- $ 1,50 pr. 1000 visninger for videoer under 10 minutter og $ 2- $ 2,50 pr. 1000 visninger for videoer over ti minutter. På ti minutter har du lov til at tilføje mid-roll-annoncer, og jeg var meget overrasket over, hvor mange ekstra penge der skabte mig.

Du tjener kun penge på videoannoncer, hvis folk klikker på dem eller ser mindst 30 sekunder af annoncen. Hvis de klikker på "Spring annonce over", tjener du ingen penge. Det beløb, du tjener pr. Annonce, afhænger også af det land, seeren er i. Nogle seere tjener dig flere penge end andre seere. Dette er grunden til, at der er så stor forskel i, hvor mange penge du kan tjene.

Sådan promoveres produkter og kurser på YouTube

En effektiv måde at tjene penge på en software-YouTube-kanal er at bruge dem til at promovere dine betalte produkter og kurser. Mosh Hamedani, fra YouTube-kanalen Programmering med Mosh, ser ud til at klare sig godt med denne model.

For at dette skal fungere bedst, skal du oprette flere komplette kurser af høj kvalitet. Slip nogle fulde kurser gratis på YouTube, og brug disse kurser til at annoncere for dine betalte kurser.

Nogle mennesker gør det på den forkerte måde. De opretter et fuldt betalt kursus og frigiver derefter en del gratis på YouTube. Dette vil ikke føre til mange salg.

Et ufuldstændigt kursus på YouTube får ikke mange visninger. Hvis du vil have mange visninger på YouTube, skal du offentliggøre et omfattende og komplet kursus. Dette maksimerer din eksponering og fører til mere salg af dine betalte kurser.

Sådan får du YouTube-abonnenter til at give dig penge gennem Patreon

Mange mennesker, der opretter software-tutorials, har haft succes med Patreon. Corey Schafer er en af ​​dem. Jeg spurgte ham, om han havde nogle tip til nye skabere, der bruger Patreon.

Han anbefaler, at folk har Patreon-opsætning fra starten og bare husker deres publikum fra tid til anden, at de kan støtte via denne side. Corey minder sit publikum i slutningen af ​​hver video om, at de kan støtte ham via Patreon.

Corey siger også, at det at tilbyde frynsegoder til forskellige supportniveauer kan være effektivt. Han nævnte frynsegoder såsom en t-shirt eller en invitation til en splidsserver.

Kevin Markham fra Data School er en anden software YouTuber, der har klaret sig godt på Patreon. Jeg rakte ud til ham og bad ham om hans tanker om at bruge Patreon med succes. Hans svar var så godt og indsigtsfuldt, at jeg vil citere ham direkte:

Der er tre typer mennesker, der klarer sig godt på Patreon:

1. Mennesker med et virkelig gigantisk publikum (for dem betyder det ikke rigtig noget, hvad de tilbyder gennem Patreon, det er virkelig bare en donationsside)

2. Skabere med et stort publikum, der frigiver superoverbevisende bonusindhold gennem Patreon (som en populær podcaster, der frigiver en bonusepisode til lånere hver uge, og det er alt, hvad de gør med Patreon)

3. Skabere med et anstændigt publikum, der gør en stor indsats for at give deres lånere værdi på forskellige måder: tilbyde seje belønninger, skabe et samfund, give fans større adgang til skaberen osv.

Så for langt størstedelen af ​​skaberne skal du have et publikum i anstændig størrelse OG lægge en masse arbejde for at Patreon kan være umagen værd. Jo større publikum du har, jo mindre arbejde har du "brug for" at lægge i Patreon. En takeaway her er, at medmindre du er superberømt, vil bare det at sætte et Patreon-link på din YouTube-side ikke resultere i noget meningsfuldt antal kunder. Patreon tager en indsats, og du bør sandsynligvis kun gøre det, hvis du nyder at gøre det, for ellers vil du brænde ud.

Her er grundene til, at jeg har haft succes med at få folk til at slutte sig til min Patreon:

• Jeg har et stort e-mail-nyhedsbrev (på grund af min blog), og dette er nøglen, fordi e-mail konverterer så meget bedre end nogen anden marketingkanal.

• Jeg lagde et stort arbejde i at opbygge og forfine min side og havde sandsynligvis 20 af mine største tilhængere gennemgå niveauerne og sproget på siden, før jeg offentliggjorde den for at give mig forslag til belønninger og hvordan jeg kommunikerer værdien af ​​at blive medlem.

• Videoen "kurser" (hvilket betyder afspilningslister), jeg opretter på YouTube, tager hundreder af timers arbejde og er virkelig af høj kvalitet, og så de fleste mennesker har tilmeldt sig Patreon, fordi et af mine kurser leverede massiv værdi til dem på et tidspunkt, og de vil have at takke mig.

• Jeg har givet gratis til samfundet i årevis (besvaret bogstaveligt tusindvis af YouTube-kommentarer / blogkommentarer / e-mails), så mange seere har opbygget en personlig forbindelse med mig.

• Jeg har en god rækkevidde på sociale medier.

Her er grunde til, at folk bliver abonneret som lånere:

• Jeg har brugt meget løbende på at skabe værdi

• Jeg takker mine lånere meget

• Jeg prioriterer mine lånere frem for alle andre

Sådan får du sponsorater på YouTube

Mange skabere tjener penge gennem videosponsorater.

Jeg talte med Dylan Israel om at få sponsorater. Han sagde, at han fik sin første sponsor på omkring 2500 abonnenter. For at få sponsorater nåede han ud til kodende organisationer / bootcamps og bad om at blive forbundet til deres marketingafdeling. Nu er han på det punkt, hvor sponsorer når ud til ham.

Jeg talte også med Forrest Knight om at få sponsorater. Ligesom Dylan er han på det punkt, hvor sponsorer kommer til ham.

Forrest sagde at sørge for, at din e-mail er tilgængelig i afsnittet "Om" på din kanal. Undertiden kontakter mærker Forrest direkte, men de fleste kontakter kommer fra virksomheder, hvis formål er at forbinde mærker med indholdsskabere. Forrest siger, at hvis du lægger ud af kvalitetsindhold, der skaber opmærksomhed, vil mærker lægge mærke til og nå ud.

For så vidt angår forhandling om betaling, anbefaler Forrest at øge dit anmodningsbeløb for hver sponsormulighed. Til sidst begynder du at få nej, og så kender du dit satsområde. Sørg for at øge din sats, når din kanal vokser, og vær ikke enig i en pris, der gør dig ubehagelig.

Sådan promoverer du din YouTube-kanal

Dette kan være udfordrende, hvis du lige er begyndt. Du skal tænke over, hvor din målgruppe kan komme på tværs af dine videoer. Her er nogle ideer:

 • Send til relevante underredits
 • Indsend til kodende nyhedsbreve som CodeNewbie nyhedsbrevet
 • Del dine videoer med de onlinegrupper, du er en del af

En anden mulighed ville være at sende din video til en mere populær YouTube-kanal. FreeCodeCamp.org YouTube-kanalen udgiver tutorials fra mange forskellige bidragydere. Mange skabere har rapporteret om en betydelig bump i deres egen kanals abonnenter, efter at en af ​​deres videoer blev offentliggjort på freeCodeCamp.org-kanalen.

Her er en nylig Tweet fra en skaber, der viser deres abonnentbump, efter at vi sendte en af ​​deres videoer.

Nogle mennesker udgiver også udelukkende på freeCodeCamp.org-kanalen. Dette kan være en mulighed at overveje, om din hovedprioritet er at nå et stort publikum. Faktisk er det, hvad jeg gjorde. Jeg startede med min egen kanal, men begyndte til sidst at udgive tutorials udelukkende på freeCodeCamp.org-kanalen. Dette hjalp mig meget hurtigt med at nå et stort publikum.

Hvis du er interesseret i at indsende en video til freeCodeCamp.org-kanalen, skal du sende mig en e-mail. Min adresse er [email protected]

Andre YouTube-tip til programmering af videoskabere

 • Overvej at føje slutskærme til videoer. De kan føre til mange flere visninger, især hvis du opretter kortere videoer. På min personlige Robot Family-kanal får jeg 6% af visningerne fra slutskærmene.
 • Hvis en video er en del af en playliste, skal du altid linke til playlisten i beskrivelsen.
 • Hvis du allerede har oprettet et komplet kursus med masser af individuelle videoer, kan du overveje at kombinere dem i en lang video. Hvis du virkelig vil sende videoer individuelt, skal du aldrig uploade dem alle på én gang. Sørg for at rumme hver video mindst et par timer. En om dagen ville være bedst. Hvis du uploader dem alle på én gang, vises de muligvis i den forkerte rækkefølge på din kanal.
 • Forvent altid at hver video bliver den første video fra din kanal, som mange mennesker ser. Hvis du vil udvide din kanal, skal du prøve at maksimere antallet af nye mennesker, der snubler over den. Nogle skabere begår den fejl at bare lave videoer til deres abonnenter. Dette resulterer i videoer, der kan være forvirrende for nogen, der er ny på kanalen. Du bør altid medtage en hurtig opdatering om, hvor folk kan få forventet forkendskab - især hvis seere har brug for forudgående viden fra andre videoer på din kanal.
 • Jeg har set nogle skabere, der ikke er engelsktalende, som vælger at lave software-tutorials uden dialog. Jeg anbefaler imod dette. Hvis dit engelsk er meget dårligt, kan du overveje at oprette dine videoer med dit modersmål eller ansætte en engelsk som modersmål til at læse et voice-over-script, som du skriver.
 • Brug aldrig baggrundsmusik i en kodningsvejledning. Det er ofte distraherende. Hvis folk vil lytte til musik, mens de ser din tutorial, kan de tænde for deres egen musik.
 • Hvis dine videoer er en del af en serie, og du vil inkludere serienavnet i titlen, skal du sætte serienavnet i slutningen af ​​titlen i stedet for begyndelsen. Dette er bedre for SEO.

Konklusion

OK - du skal nu have alt hvad du behøver for at starte din egen YouTube-kanal til software. Held og lykke!

Har du flere tip til oprettelse af en software-YouTube-kanal? Del dem i kommentarerne! Er du uenig i noget af mit råd? Tweet mig @beaucarnes.