Sådan bliver du en React-udvikler om 5 måneder

Historien om, hvordan jeg gik fra ikke-teknisk til hyret React-udvikler.

Da jeg var 29 år, skiftede jeg fra en hobbykoder til en professionel front-end-udvikler. Denne overgang er en af ​​de mest givende ting, jeg nogensinde har gjort, både personligt og professionelt.

Personligt gav det mig tillid til, at jeg kunne lære, hvad jeg ville, og professionelt var det afgørende for min karriere. I dag er jeg medstifter af Scrimba, en læringsplatform, der lærer over 100.000 mennesker at kode nogensinde måned. Jeg kunne simpelthen ikke have haft denne rolle, hvis jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle kode.

Når jeg ser, hvor vigtig denne overgang var for mig, vil jeg opmuntre flere mennesker til at gå den samme vej. Så i denne artikel forklarer jeg nøjagtigt, hvordan jeg gjorde det. Jeg lægger hvert eneste kursus, jeg har taget, og projekt, jeg har bygget. Forhåbentlig kan dette inspirere dig til at overveje at gøre det samme.

Men vær opmærksom på, at den sti, jeg tog, ikke nødvendigvis er den mest effektive, da det involverer en kodende bootcamp. Dette kan i sig selv være dyrt, og du vil være uden løn i denne periode.

På dette tidspunkt vil jeg være dristig nok til at anbefale vores gratis introkursus om React og det kommende avancerede kursus til dem af jer, der leder efter den absolut hurtigste måde. Formålet med disse er at komme til dig til et ansættelsesniveau så hurtigt som muligt, og jeg har personligt undersøgt læseplanen.

Men hvis du er åben for at lave et kodende bootcamp, skal du læse videre.

Lukning af min tidligere opstart

I slutningen af ​​2014 besluttede mine to medstiftere og jeg at lukke vores børns app-opstart - Propell - da vi havde mistet vores motivation og ikke så, hvordan vi kunne blive rentable. Det startede oprindeligt som et sideprojekt, mens jeg lavede min økonomi, men udviklede sig hurtigt til et fuldtidsjob med fire personer, der arbejdede i virksomheden på sit højeste.

Mens det bestemt sugede for at give op, gav det mig også muligheden for at gøre, hvad jeg havde ønsket at gøre siden omkring 2011, hvilket var at ordentligt lære at kode.

Kodning havde faktisk været min hobby de sidste par år, da jeg havde taget kurser om aftener, weekender og ferier, så jeg kendte lidt programmering, men jeg betragtede mig stadig som ikke-teknisk og langt væk fra ethvert professionelt niveau.

Kurserne, der fik mig i gang, var Udacitys introduktion til datalogi og kodning for iværksættere på Udemy. De er begge gode, selvom jeg ikke har afsluttet nogen af ​​dem.

Under alle omstændigheder var det ikke en mulighed at fortsætte med at lære mig selv online. Jeg ønskede et intensivt personligt kursus, da jeg vidste, at det ville øge mine chancer for at være i stand til at trække overgangen. Jeg ville have et miljø, hvor jeg kunne bruge 100% af min tid på at kode sammen med andre. Så jeg gennemgik alle kodende bootcamps, jeg kunne finde, og anvendte på følgende:

 • Dev Bootcamp
 • Dev Mountain
 • Flatiron skole
 • Grundlæggere og kodere (FAC)
 • HackerShip
 • Hackreaktor
 • MakerSquare
 • Recurse Center

Jeg blev accepteret af alle undtagen Hack Reactor and Recurse Center. Hvis du overvejer at lave en kodende bootcamp selv, vil jeg anbefale dig at gøre det samme. Ansøg om alle skoler, der synes interessante for dig, og start derefter filtreringen. Ved at tale med de mennesker, der arbejder der og oplever ansøgningsprocessen, får du en god fornemmelse af skolens kvalitet og filosofi, som begge er meget vigtige.

Et par af skolerne syntes for ivrige efter at acceptere mig, hvilket gjorde mig skeptisk. Det virkede som om at samle undervisning fra så mange som muligt var vigtigere end at få de bedst mulige kandidater.

Jeg har hørt historier om kodende bootcamps, der dybest set er svindel, så vær forsigtig og kræsne, når du vælger en!

Hvis du vil være 100% sikker på, at bootcampen er seriøs, skal du overveje en, der har en mulighed for at betale senere, som V School. Så er du garanteret, at deres mål er tilpasset dine.

Uanset hvad, efter en masse frem og tilbage, efterfulgt af en overbevisende snak med den strålende chef for Founders and Coders, Dan Sofer, besluttede jeg endelig at flytte til London og tilslutte mig FAC.

The Founders and Coders filosofi

FAC er ikke som enhver anden bootcamp. Først og fremmest er det helt gratis. Dette betød, at jeg havde råd til det uden at tage et lån, hvilket ikke ville være tilfældet for de andre bootcampe, da deres undervisning for det meste raser mellem ti og femten tusind USD. For det andet er FAC fuldstændig projektbaseret, hvilket jeg kan lide, da jeg altid har lært mere af at praktisere ting end at læse om det.

Manglen på undervisning betyder, at de ikke kan ansætte nogen fuldtidsansatte lærere, så det er baseret på peer-to-peer-læring, hvor du for det meste lærer ting fra dine klassekammerater og af dig selv. Du får dog også hjælp fra tidligere kohorter, da de holder fast og hjælper nye studerende, mens de arbejder på deres egne konsulentkoncerter. FAC har også to store mentorer Nelson Correia og Ines Teles, der yder uvurderlig hjælp til de studerende og organisationen.

Alt i alt skaber dette et fantastisk miljø - et samfund af videnhungrige mennesker, der er ivrige efter at dele deres færdigheder med hinanden.

Dette er dog ikke den nemmeste måde at lære at kode. Du kan ikke bare løfte hånden og få svaret fra en lærer, hver gang du sidder fast, hvilket jeg antager, at du kan gøre ved en 10-15K USD bootcamp. På FAC skal du undersøge det alene og sammen med dine jævnaldrende, hvilket kræver meget selvdisciplin.

Men dette har også en kæmpe opside; du vil i høj grad skærpe dine færdigheder til problemløsning og lære at lære dig selv, hvad du vil. Dette er en af ​​de vigtigste færdigheder, du kan have som udvikler.

Så hvis du kommer igennem FAC, vil du aldrig være bange for at tackle en teknisk udfordring igen. Derudover får du mange nye venner.

At gå gennem FAC vil sandsynligvis ændre dit liv til det bedre.

Del 1 - Otte projekter

På dag 1 blev klassen grupperet i hold til fire. Disse hold skulle bestå af de næste to måneder. Hver mandag fik vi et nyt projekt, som vi havde brug for at bygge og præsentere for klassen den følgende fredag. Inden for holdene ville vi skifte mellem fire forskellige roller - dev ops, bibliotekar, tester og repo ejer - for at sikre, at hvert medlem lærte alle dele af opbygningen af ​​en webapp.

Ud over dette havde vi en kodningsudfordring hver morgen, hvor vi øvede Javascript-færdigheder.

Alt blev gjort open source, så jeg har linket til alle vores ugentlige projekter nedenfor. Når jeg ser tilbage på projekterne, kan jeg ikke sige direkte, at jeg er stolt af dem. Men jeg er bestemt stolt af alt, hvad jeg lærte, mens jeg byggede dem.

Jeg har også bemærket de teknologier, vi lærte i de respektive uger. Desuden beskrives de ugentlige opgaver nærmere i denne gitbook for dem, der er interesserede i at vide mere.

 • Uge 1: Teamblog - HTML / CSS, jQuery, Github Pages
 • Uge 2: The Guardian API - Web API'er, Ajax
 • Uge 3: Social mur - Servere, Node.js
 • Uge 4: InstagramFeed - Heroku, MongoDB
 • Uge 5: StopGoContinue - D3.js
 • Uge6: Noter - React.js
 • Uge7: Blog - gengivelse af serversiden, cookies
 • Uge8: Blog - Hapi.js

Projekterne voksede støt i deres kompleksitetsniveau, så hver uge involverede læring af nye teknologier. Jeg brugte normalt weekender på at læse op og lave tutorials om de emner, der skulle være forberedt på ugen.

I løbet af hverdage tror jeg, at jeg gennemsnit var omkring 10 timer pr. Dag kodning eller læring om kodning, hvilket betyder, at jeg samlede op på lidt under 1000 timer i løbet af mine fire måneder i London.

Find min React-niche

Som du kan se, begyndte vi at bruge React.js i uge 6. Jeg nød straks at arbejde med det og kunne godt lide tanken om også at kunne udvikle native mobilapps (React Native). Så jeg besluttede at fortsætte med at bruge React så meget som muligt gennem hele kurset.

Dette var også et strategisk valg. Hvis jeg skulle komme til et professionelt niveau, vidste jeg, at jeg havde brug for at indsnævre mit fokus til færre emner, snarere end at sprede min indsats på mange forskellige. React blev et naturligt valg at fordoble. Denne strategi betalte sig bestemt, hvilket jeg fortæller dig længere nede.

Den niende projektuge involverede opbygning af vores eget produkt, da FAC også vil inspirere de studerende til også at lave deres egne ting. Mit team byggede et lille værktøj til at analysere din iOS-apps nøgleord kaldet KeywordKing, som du kan læse om her.

Del 2 —Bygning af MVP'er til kunder

Denne uge forberedte os også til anden del af kurset, som involverede opbygning af MVP'er til eksterne kunder. I løbet af de første otte uger var vi ugentligt sat af klienter, der havde brug for udviklere til at prototype deres ideer.

Det fungerer således: For £ 500 ville et team på 3-5 studerende bygge en prototype om en uge. For os var dette en måde at lære at arbejde med kunder plus at udvide vores kodningsfærdigheder yderligere, samtidig med at vi også tjente lidt penge. For klienten var det en chance for at få en billig MVP bygget hurtigt. Og uden at risikere nogen penge, da de kun ville blive faktureret, hvis de var tilfredse med resultatet, som de fleste kunder var (men ikke alle).

I løbet af disse uger byggede jeg følgende projekter sammen med forskellige andre studerende:

 • Sir Predictalot - en prototype til en Tinder'ish-nyhedsforudsigelsesapp
 • Troll-Olav - et puslespil til børn
 • RateMyStuff - et socialt netværk baseret på billedvurdering
 • Squish - et forstærket læringsværktøj for studerende

Jeg lavede også en uges machine learning-stunt, som jeg har skrevet om her, ud over at lave et par vejledningsvideoer om emnet (undskyld for den forfærdelige lyd).

På dette tidspunkt havde jeg tilbragt omkring fire måneder i London, og det var på tide at flytte tilbage til Norge, hvor resten af ​​mit liv eksisterede.

Tilbage i Norge

Hjemme var min plan at komme ind i professionel kodning så hurtigt som muligt, da jeg havde brug for at øve min nyvundne viden for at få den til at holde fast.

Jeg forsøgte at få noget konsulentarbejde, men det var hårdere, end jeg troede at få det i gang. Jeg mistænkte også, at min læringskurve ville være stejlere, hvis jeg fik et job. At hoppe ind i en udenlandsk kodebase bygget af fagfolk syntes at være en hård udfordring.

Så jeg sendte tre jobansøgninger ud til virksomheder, der havde brug for Javascript-udviklere. To af disse inviterede mig til et interview.

Jeg fik ikke den første. Ikke sikker på hvorfor, men jeg formoder, at de ville have en mere senior udvikler. Den næste sendte mig gennem to interviewrunder og gav mig derefter en kodningsopgave.

Netværk for at finde det perfekte job

Omkring samme tid deltog jeg dog i en opstartsbegivenhed arrangeret af en iværksætter, jeg kendte lidt. Han var CTO for en velfinansieret startup ved navn Xeneta, som jeg havde været fan af i et par år. Ifølge deres hjemmeside ledte de efter front-end-udviklere - og de nævnte faktisk React.js som en af ​​de teknologier, de brugte.

I løbet af aftenen fortalte han mig, at de lige havde omskrevet hele deres frontend i React.js og ledte efter en ny udvikler, der kendte biblioteket; dette syntes for godt til at være sandt. Jeg fortalte ham, at jeg ville være interesseret i jobbet, og vi besluttede at chatte senere.

Den følgende uge gik jeg til det første interview og derefter to yderligere interviewrunder. Så sendte de mig en kodningsudfordring.

Gør ansættelsesudfordringen

Jeg kan ikke dele den nøjagtige udfordring med dig, men jeg tror, ​​jeg gjorde få ting rigtigt, som man kan lære af.

Først og fremmest brugte jeg meget mere tid end forventet. Jeg fik opgaven i slutningen af ​​en uge og fik at vide, at jeg ikke behøvede at bruge meget tid på den. Men at gøre det hurtigt var ikke en mulighed for mig. Så jeg spurgte, om jeg kunne levere det i weekenden, hvilket de havde det godt med. Så tilbragte jeg hele weekenden med at arbejde på det. Jeg gik over hver linje kode og sørgede for, at den var TØR, let at læse og fri for sløvhed.

Min løsning indeholdt også en masse tests, selvom det ikke var en del af specifikationen, og selvom jeg synes, at skrive tests er meget kedeligt.

Endelig bad jeg nogle af mine tidligere klassekammerater fra FAC om at se hurtigt på min løsning, og det hjalp også. Dette kan være lidt luskent, men jeg var fast besluttet på at levere en perfekt løsning.

Senere, som jeg har været på den anden side af bordet, har jeg ofte set ansøgere levere løsninger med sjusket kode. Gør ikke dette!

Få tilbudet

Den 26. juni - nøjagtigt fem måneder efter min første dag hos Founders and Coders - kom vi til enighed, og jeg blev ansat som en frontend-udvikler.

Det var virkelig et fantastisk job i en opstart med ekstremt dygtige mennesker, der tacklede et stort problem i et stort marked. Jeg blev udfordret hver eneste dag. Så jeg fortryder ikke et sekund, at jeg skiftede karriere.

Efter at have arbejdet der i lidt over et år, viste min tidligere medstifter Sindre Aarsæther mig en tidlig prototype af Scrimba og spurgte mig, om jeg ville være interesseret i at komme sammen med ham og bygge en virksomhed omkring det. Jeg elskede straks teknologien og sprang på muligheden. Og jeg skylder det hele at faktisk lære at kode og blive en professionel udvikler. Uden denne erfaring kunne jeg ikke være blevet en af ​​grundlæggerne af Scrimba.

Siden da har vi vokset platformen fra intet til over 100.000 aktive brugere hver måned. Det har været en fantastisk rejse, og folk fortæller os hver dag, hvor meget det hjælper dem med at lære at kode.

Hvis du er interesseret i at blive React-udvikler selv, skal du tilmelde dig vores intro-kursus her kommende avancerede kursus her, og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Held og lykke :)