Sådan opsættes din nye MacBook til kodning

Jeg startede et nyt job mandag (det går fantastisk, tak for at du har spurgt), og det betyder en helt ny, tom skifer MacBook Pro. Heldigvis har jeg stadig min gamle arbejdscomputer (mit sidste job var måske ikke så vidunderligt, da jeg var nødt til at medbringe min egen hver dag ...). Men næste gang bliver jeg sandsynligvis nødt til at aflevere min nye arbejdscomputer, så jeg ville oprette en oversigt over min opsætning. Måske er det også nyttigt for andre! Forresten er næsten alle disse programmer GRATIS.

Terminalen

Det er absolut nødvendigt at få din terminal oprettet, så du kan arbejde effektivt. Hvis du kører standardterminalen uden justeringer, kan disse tip spare dig for meget tid og frustration.

iTerm2

Gå videre og download iTerm2, og vær så meget tilfreds med alle funktionerne. Mine favoritter er:

  • Rul (piletasterne) op og ned for at gå gennem kommandoer. Skriv delvise kommandoer for at filtrere, og rul derefter.
  • Autokopiering - fremhæv bare tekst i iTerm, så kopieres den automatisk til udklipsholderen.

åh min zsh

Hvis du, ligesom mig, vil få din terminal til at fungere for dig, skal du få min zsh. Sådan ser min terminalprompt ud:

oh-my-zsh konfigurationsdemo

Når jeg har uforpligtede ændringer, får jeg en gul x til venstre for min markør. Det er virkelig praktisk at erkende, at jeg har ændringer, der hænger ud.

Du kan gøre mange ting med oh my zsh - der er et bibliotek på forskellige måder, du kan style din terminal på. Jeg bruger temaet "robbyrussel". Bemærk, at du også vil bruge i .zshrcstedet for .bashrctil aliaser og andre ændringer af terminalindstillinger.

Mens vi er her, lad os give et stort råb til terminalaliaser. Jeg elsker det "insider" sprog, jeg har med min terminal. Her er et par, jeg sætter i .zshrc. Jeg har ikke brug for dem alle længere, men jeg efterlod dem her for at vise nogle af de latterligt lange kommandoer, der kan tildeles noget meget kort.

alias j-u="jest --updateSnapshot" alias ytu="yarn test-update" alias dcu="docker-compose up" alias dcd="docker-compose down" alias lint-front="docker-compose exec front yarn gulp lint" alias back-bash="docker-compose exec back bash" 

.gitconfig

Du har sandsynligvis en .gitconfigpå din computer, men du bruger muligvis ikke git-aliasser til at spare dig for nogle tastetryk. Her er min:

# This is Git's per-user configuration file. [user] name = amberwilkie email = [email protected] [alias] co = checkout st = status ci = commit lp = log --oneline poh = push origin head rc = rebase --continue prom = pull --rebase origin master 

Under denne [alias]overskrift kan du placere, hvad du vil, inklusive komplicerede git-kommandoer, der er specielle for din organisation. Det er super praktisk.

.gitignore_global

Vidste du, at du automatisk kan ignorere filer i hver git repo på din computer? Sæt dem ind .gitignore_globalog behøver aldrig at stå på med .DS_Storedig .gitignoreigen. Jeg lægger også .ideamine ind, da min valgredaktør genererer profiler i hver repo.

Github SSH-nøgler

Ny computer, nye SSH-nøgler. Følg Github-instruktionerne, så du ikke behøver at indtaste dine legitimationsoplysninger nogensinde igen.

Affald

Har du nogensinde følt, at det rm -rf foldervar lidt for endeligt? Med denne enkle Trash npm-pakke kan du kalde for trash file/folderat bogstaveligt talt flytte den til din computers skrald i stedet for at slette den fra hukommelsen. Det kan tilbagekaldes eller på anden måde styres. Dette har reddet mig mange gange.

Pro tip: Kør altid i rm -rf node_modulesstedet for trash node_modules(du behøver 100% aldrig at huske din gamle node_modules).

Homebrew & Cask

Hvis du har en mac, ved du allerede, at du har brug for [Homebrew] (/ usr / bin / ruby ​​-e "$ (curl -fsSL //raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"

) og fad. Den første til at installere pakker, den næste til applikationer distribueret i binær.

/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL //raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)" brew install cask 

Programmer

Min valgte redaktør er Webstorm, selvom jeg prøver at oprette en arbejdsgang med VS-kode i øjeblikket. Jeg springer alle de editorrelaterede ting over, da det er så godt dækket på mine mange andre steder. Her er resten af ​​det, jeg installerer på første dag.

Tiden er gået

TimeOut blokerer din skærm med intervaller og tvinger dig til at tage en pause. Jeg holder min på 2 minutter hver time og 15 sekunder hvert 15. minut. Det kan blive irriterende, men det er godt for mit helbred. Vi ved, at sidde i længere perioder er dårligt for os, men det er alt for let at lade fire timer gå, mens vi bare løser denne liiiiittttlllllle-ting. Praktisk dukket min pause op, mens jeg skrev dette afsnit. (Normalt er billedet og timeren justeret, ikke sikker på, hvad der hænger sammen med det.)

demo af timeout break generator

Du kan indstille billedet til at være hvad du vil og kan tilføje tekst.

gitx

Jeg ville elske at installere gitx, fordi jeg brugte den i vid udstrækning på min gamle computer. Desværre vedligeholdes det ikke længere! Jeg har eksperimenteret med andre git-brugergrænseflader, men ingen af ​​dem opfylder mine behov endnu. Flere undersøgelser er nødvendige. Hvis du har en ældre version af Mac, kan du muligvis få fat i dette originale, yderst nyttige værktøj. Og hvis du kan skrive oprindeligt, overvej at bidrage!

GitX er yderst nyttigt til hurtigt at gennemgå ændringer i din nuværende forpligtelse og redigere disse ændringer.

Alfred

Jeg installerer altid Alfred, selvom jeg ærligt talt endnu ikke har taget mig tid til at blive forelsket. Jeg er opmærksom på, at der er tusind funktioner, som udviklere bruger hver dag. Det er på min produktivitetsforbedringsliste at finde ud af! Jeg køber sandsynligvis strømforsyningen, så jeg kan få adgang til det forbedrede udklipsholder, som ser fantastisk ud.

Alfred udklipsholder

I was using Clipy before, but the visual preview of what you are going to paste seems incredibly helpful.

But whatever you do, get a damn clipboard extension! Having only one clipboard slot is impossible. How many times have you had to go back and forth between things copying and pasting? Having a better clipboard manager significantly improved my efficiency as a developer.

Spectacle

This program allows you to snap windows to various parts of the screen. My new workplace has provided me with a baller 4k monitor, but that thing is so damn huge, when I plug it in, my windows are floating in a sea of desktop. Spectacle allows me to snap them where they belong with keyboard shortcuts. Magic!

Giphy Capture

Dette lyder måske fjollet, men som en webudvikler, der arbejder i frontenden (nogle gange), finder jeg mig selv nødt til at lave korte gifs for konstant at forklare funktionalitet. Giphy Capture er det bedste værktøj, jeg har fundet til dette - det er intuitivt og gør alt hvad du har brug for for at gøre.

Og det er alt, hvad jeg betragter som kerne for at komme til at arbejde som webudvikler på en Mac! Naturligvis følger tusind andre programmer som dikteret af behov, men det er de indstillinger og programmer, som jeg finder uundværlige for at komme i gang. Hvis du har nogle tip til andre produktivitetsværktøjer, der kan være nyttige, vil jeg meget gerne høre.

Dette indlæg optrådte oprindeligt på wilkie.tech. Det ville være dejligt at chatte på twitters. Jeg er @heyamberwilkie.