Sådan oprettes en Facebook messenger-bot til din side

Når det kommer til at dele din chatbot, er Facebook Messenger et must. Vi skabte en meget let trin-for-trin integrationsproces for vores platformbrugere. Lad os dykke ind!

Faktisk indså vi, at mange virksomheder straks satte deres bots på Facebook en gang i produktion, da det er den mest brugervenlige og nemmeste måde for en kunde at kontakte et firma på.

En Facebook chatbot har mange fordele:

  • 24/7 tilgængelighed
  • 100% svar
  • Øjeblikkelige svar (tænk på din svarprocent !)
  • Kedelige opgaver automatiseres

På SAP Conversational AI-platformen oprettede vi en trinvis integrationsproces for vores brugere, så det kun tager et par minutter at afsløre din chatbot til dine Facebook-tilhængere. Lad os dykke ind!

Trin 1: Gør din chatbot klar

Først og fremmest skal du bruge en chatbot (virker legitimt, ikke sandt ?!). Bemærk, at når din chatbot er online på Facebook, kan du ændre den, og eventuelle ændringer, du foretager i den, vises i din Messenger-chat.

Med henblik på denne vejledning vil vi ikke gå ind på, hvordan du opretter en chatbot. I stedet opfordrer jeg dig varmt til at oprette din konto (den er helt gratis!) Og læse vores vejledning.

Når din "joke-telling chatbot" (eller hvad du end har bygget) er klar, vend tilbage her!

Trin 2: Gør din Facebook-side klar

Din chatbot vil kun være tilgængelig for integration på en Facebook-side (ikke på din personlige profil). Dette betyder, at du skal oprette en Facebook-side eller have den i tankerne, du vil bruge. Lad os antage, at din virksomhed, virksomhed eller gruppe allerede har en side. (Hvis det ikke er tilfældet, skal du trykke på dette link og oprette et.)

Som jeg sagde i indledningen, vil det at have en chatbot på en Facebook-side automatisere private meddelelser, når den er forbundet til din side. Således, hvis du beslutter at fjerne chatbot, vender du straks tilbage til traditionelle person-til-person-samtaler (hvilket betyder, at der ikke sker noget, når brugere indtaster en besked, indtil du manuelt besvarer dem).

Trin 3: Opret en Facebook-app til Messenger

Oprettelse af en app hjælper med at skabe forbindelsen mellem SAP Conversational AI og din Facebook-side . Uden denne app kan du ikke offentliggøre din chatbot på din Facebook-side.

Klik på dette link, vælg Mine apps i topmenuen og derefter Tilføj ny app .

Når din app er oprettet, skal du tilføje et "produkt" fra Messenger.

Der er masser af job, som en Facebook-app kan være dedikeret til, men vi ønsker specifikt en privat messaging-applikation. Gå til din apps instrumentbræt, og klik på Opsætning i Messenger- feltet.

I menuen til venstre ser du derefter Messenger under PRODUKTER .

Trin 4: Få dit sidetoken og din apphemmelighed

Nu hvor vi har oprettet en Messenger-app, skal vi linke den til din Facebook-side (som standard er en Facebook-app en uafhængig enhed). Med denne forbindelse får du et token, som dybest set er en unik kode, der siger "OK, dette er koden til Messenger-appen på siden X".

I menuen til venstre skal du klikke på Indstillinger lige under produkt Messenger .

Vælg den side, du vil have din chatbot til at vises på.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal du sandsynligvis tillade, at appen interagerer med din Facebook-side. Klik på den blå Rediger tilladelsesknap , vælg din side, og marker de forskellige felter.

Når tilladelserne er givet, genereres et token.

Gå tilbage til fanen Opret forbindelse i din SAP Conversational AI chatbot, vælg Messenger , og indsæt dit token i feltet Sidetoken i trin 4.

Yay, vi er halvvejs igennem! Lad os nu få vores "apphemmelighed", som er som en adgangskode til din app.

I menuen til venstre skal du gå til Indstillinger & gt; Ba sic.

For privatlivets fred er apphemmeligheden skjult. Klik på Vis og kopier og indsæt det i det app-hemmelige felt på din chatbots fane Connect (svarende til hvad du lige har gjort med sidetoken).

Klik på Opdater kanal under SAP Conversational AI-formularen.

Trin 5: Forbind SAP Conversational AI til din app

Det er tid til at forbinde vores platform til Messenger!

produkterne & g t; Messen ger > Indstillinger side, gå til sektionen We bhooks og klik på Abonner på begivenheder.

I pop op-vinduet skal du indtaste værdierne for Callback URL og Bekræft token, som du finder i trin 4 på din chatbots fane Connect .

Marker også afkrydsningsfelterne vist nedenfor:

Når din side er genindlæst, skal du vælge din side på listen, så den kan få adgang til din webhook.

Trin 6: Test og udgiv Messenger Chatbot

Nu kan du teste din bot som administrator (du kan også give nogle testroller ved hjælp af Roller & g t; Test os ers i menuen til venstre). Din bot vil ikke være offentligt tilgængelig, før du ændrer status, så tag din tid til at teste den, og sørg for, at alt er fint, før du frigiver det til verden!

Når du er tilfreds med din bot, hvis du ændrer skiftet til ON (i øverste højre hjørne), bliver du omdirigeret til indstillingerne og bedt om at give nogle ekstra oplysninger, før din bot offentliggøres. (Tip: Du kan også få adgang til indstillingerne under Indstillinger & g t; Grundlæggende i menuen til venstre.)

Sidste trin: Facebook vil bekræfte og teste din Messenger chatbot. Her er hvad de siger om dette trin i deres dokumentation:

Når du er klar til at frigive din bot til offentligheden, skal du sende den til vores team til gennemgang og godkendelse. Denne gennemgangsproces giver os mulighed for at sikre, at din Messenger-bot overholder vores politikker og funktioner som forventet, før den gøres tilgængelig for alle på Messenger. ”- Facebook-dokumentation

Gå til Produkter & g t i menuen til venstre Messen ger > Indstillinger, og klik på Føj til udsendelsesudgave i den blokerende sider_mes .

Det tager ikke lang tid, før Facebook-holdet ser på din bot og giver dig grønt lys til at offentliggøre den!

Og det er alt der er ved det!

Håber du nød denne tutorial. Og husk at du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp gennem kommentarsektionen nedenfor eller via Stack Overflow.

Glad bot bygning?