HTTP-fejl 403 Forbudt: Hvad det betyder, og hvordan man løser det

Modtagelse af enhver fejlkode, mens du er online, kan være en frustrerende oplevelse. Mens vi er vant til 404 Not Found-sider, selv i det omfang det er blevet almindeligt at se søde pladsholder-sider, der underholder os, når vi går vild, er en af ​​de mere forvirrende fejl 403: Forbidden response.

Hvad betyder det?

Kort sagt: serveren har bestemt, at du ikke har adgang til den ting, du har anmodet om.

Ifølge RFC 7231:

403 (Forbudt) statuskode angiver, at serveren forstod anmodningen, men nægter at godkende den ... Hvis der blev givet godkendelsesoplysninger i anmodningen, anser serveren dem for utilstrækkelige til at give adgang.

403-svaret hører til 4xx-området af HTTP-svar: Klientfejl. Dette betyder, at enten du eller din browser gjorde noget forkert.

Hvis du støder på dette, betyder det normalt, at du allerede har godkendt dig selv med serveren, dvs. at du er logget ind, men den ressource, du har anmodet om, forventer nogen med højere privilegier.

Oftest er du muligvis logget ind som en standardbruger, men du prøver at få adgang til en admin-side.

Hvordan løser du det?

Som bruger uden adgang til serveren har du virkelig kun et par muligheder:

Godkend dig selv med en mere passende konto

Igen ifølge RFC 7231:

Hvis der blev angivet godkendelsesoplysninger i anmodningen, betragter serveren dem som utilstrækkelige til at give adgang. Klienten BØR IKKE automatisk gentage anmodningen med de samme legitimationsoplysninger. Klienten MÅ gentage anmodningen med nye eller andre legitimationsoplysninger.

Dette er den eneste, der giver dig øjeblikkelig magt til at rette op på problemet.

Hvis du har flere konti for et websted, og du forsøger at gøre noget, kan du normalt gøre, men denne gang er det forbudt at gøre, dette er den mulighed, du skal prøve. Log ind med din anden konto.

Du kan finde ud af, at denne mulighed også kræver rydning af din cache eller cookies, bare hvis du logger ind, da en anden bruger ikke skyller de tidligere godkendelsestokens tilstrækkeligt. Men dette er normalt unødvendigt.

Som et desperat træk kan du også prøve at deaktivere browserudvidelser, der muligvis forstyrrer din brug af webstedet. Dette er dog usandsynligt, da en 403 antyder, at du er godkendt, men ikke autoriseret.

Meddel webstedsejeren, at en 403 returneres, når du forventer andet

Hvis du fuldt ud forventer, at du skal være i stand til at få adgang til den pågældende ressource, men du stadig ser denne fejl, er det klogt at fortælle teamet bag webstedet - dette kan være en fejl fra deres side.

Endnu en gang fra RFC 7231:

En anmodning kan dog være forbudt af grunde, der ikke er relateret til legitimationsoplysningerne.

En almindelig årsag til, at dette sker utilsigtet, kan være, at en server bruger tilladelses- eller nægtelister til bestemte IP-adresser eller geografiske regioner.

De kan have en god grund til at blokere din adgang uden for deres strengt definerede parametre, men det kan også bare være et tilsyn.

Give op.

Måske skal du bare ikke have adgang til den ressource. Det sker. Det er et stort internet, og det er rimeligt at forvente, at der er nogle områder uden grænser for dig personligt.

Du kan besøge http.cat i stedet, mens du drømmer om, hvorfor din oprindelige anmodning var forbudt.

Som læser af freeCodeCamp News er du næsten helt sikkert ikke forbudt at følge @JacksonBates på Twitter for mere teknisk og programmeringsrelateret indhold.