En anden måde at lære Linux Administration på

Ønsker du at lære at administrere Linux-computere? Fremragende valg. Mens det kan holde sig i forbrugerens skrivebordsområde, hvor Linux absolut dominerer, er serverne, især virtuelle servere og cloud-servere.

Fordi mest seriøs serveradministration i disse dage finder sted eksternt, arbejder man gennem en GUI-grænseflade af den ene eller den anden slags bare unødvendige omkostninger.

Hvis du vil administrere de servere og netværksarkitekturer, der i øjeblikket tiltrækker al opmærksomhed, bliver du nødt til at lære dig rundt i Linux-kommandolinjen.

Den gode nyhed er, at Linux-kommandosættet fungerer for dig på tværs af geografiske og virksomhedslinjer, næsten hvor som helst computere og forretninger krydser hinanden. Den bedre nyhed er, at Linux-færdigheder relativt set har udholdenhed.

Fordi det er et så modent og stabilt operativsystem, er de fleste værktøjer, der blev brugt for et kvart århundrede siden, lige så effektive som nogensinde, og de fleste af de værktøjer, der anvendes i dag, vil sandsynligvis stadig blive brugt aktivt efter endnu et kvart århundrede. At lære Linux er med andre ord en livslang investering.

Sådan fungerer Linux in Action

Men du har travlt, og du har deadlines. Jeg kan ikke love dig, at mestring af Linux vil være så simpelt som at lære at binde dine sko. Men jeg kan hjælpe dig med at fokusere som en laser, så du kan lade alle de ting, du ikke har brug for, ligge på motorvejen og kvæle dine udstødningsgasser (forudsat at du ikke kører en Tesla, selvfølgelig).

Hvordan skal jeg trække den af? Min Linux in Action-bog vender teknologitræning sidelæns. Det vil sige, mens andre bøger, kurser og online ressourcer organiserer deres indhold omkring kategorier ("Okay drenge og piger, alle tager dine diasregler og trækulblyanter ud. I dag skal vi lære mere om Linux-filsystemer."), Jeg bruge projekter fra den virkelige verden til at undervise.

Så for eksempel kunne jeg have bygget et helt kapitel (eller to) på Linux-filsystemer. Men i stedet lærer du, hvordan du bygger virksomhedens filservere, systemgendannelsesdrev og scripts til at replikere arkiver med vigtige data. I processen henter du filsystemets viden som en gratis bonus.

Tror ikke, jeg skal dække alle Linux-administrationsværktøjer. Det er umuligt: ​​der er bogstaveligt talt tusinder af dem derude. Men rolig. De nødvendige kernefærdigheder og funktionalitet gennem de første år af en karriere inden for Linux-administration vil blive dækket og dækket godt, men kun når det er nødvendigt for et praktisk, missionskritisk projekt. Når du er færdig, har du ikke lært mindre end hvad du ville have fra en traditionel kilde, men du ved også, hvordan du gennemfører mere end et dusin større administrative projekter og har det godt med at tackle snesevis mere.

Er du med? Det tænkte jeg nok.

Hvem skal læse denne bog

Denne bog er designet til at hjælpe dig med at erhverve et solidt udvalg af Linux-administrationsevner. Måske er du en udvikler, der ønsker at arbejde mere direkte med det servermiljø, hvor dine applikationer lever. Eller måske er du klar til at gøre dit træk i serveradministrationen eller DevOps verdener. Uanset hvad, du hører hjemme hos os.

Hvad skal du allerede vide? I det mindste skal du være fortrolig med at arbejde med filer, netværk og basale ressourcer i et moderne operativsystem. Erfaring med systemadministration, netværksadministration og programmeringssprog vil bestemt ikke skade, men er ikke påkrævet. Mest af alt skal du være bange for at udforske nye miljøer og begejstret for at eksperimentere med nye værktøjer.

En ting mere: Det forventes, at du ved, hvordan du udfører en enkel og ligetil installation af et Linux-operativsystem.

Bare et par ord om den måde, bogen er bygget på. Hvert kapitel i Linux in Action dækker et eller to praktiske projekter - undtagen kapitel 1. Kapitel 1, fordi det er designet til at udfylde alle meget grundlæggende huller, der måtte eksistere i din Linux-viden, vil være forskellig fra alle de andre. Har du ikke brug for det grundlæggende? Jeg er helt sikker på, at du finder masser af sjove nye legetøj at lege med i kapitel 2.

Sammen med bogens projekter introducerer jeg dig også til de individuelle færdigheder og værktøjer, du har brug for. Derudover bygger hvert kapitels projekter normalt på de færdigheder, du har lært tidligere i bogen. Bare for at vise dig, at jeg mener forretning, her er en temmelig komplet liste over hovedprojekterne (under kapiteloverskriften), færdighedsdomæner og værktøjer, du møder i løbet af bogen:

Der er i øjeblikket snesevis af aktivt vedligeholdte Linux-distributioner. Selvom de fleste af Linux-basics er fælles for alle distroer (distributioner), vil der altid være små ting, der fungerer "her", men ikke "der". Af praktiske hensyn vil jeg mest koncentrere mig om to distributioner: Ubuntu og CentOS. Hvorfor disse to? Fordi hver repræsenterer en hel familie af distributioner. Ubuntu deler sine rødder med Debian, Mint, Kali Linux og andre, mens CentOS nyder godt af Red Hat Enterprise Linux (RHEL) og Fedora.

Det betyder ikke, at jeg ikke sætter pris på andre distroer som Arch Linux, SUSE og Gentoo, eller at det, du lærer i denne bog, ikke hjælper dig med at arbejde med disse miljøer. Men fuldt ud at dække Ubuntu- og CentOS-familierne betyder at få fat i det største enkelt stykke Linux-pie, som jeg kunne nå ved hjælp af kun to distributioner.

Denne artikel blev tilpasset fra introduktionen til min Linux in Action . Udover bogen kan du også arbejde igennem Linux in Motion  - et hybridkursus, der består af mere end to timers video og omkring 40% af teksten til Linux in Action.