Sådan opsættes Ubuntu MATE på en Raspberry PI

For et par dage siden stoppede en Raspberry Pi, jeg bruger til CI på mine personlige projekter, ikke. Fejlen var let at rette, men da jeg kørte noget på den PI var langsom fra dag et, besluttede jeg ikke at gå videre i den retning.

Også på grund af det samme problem ville jeg altid skifte til et andet operativsystem - men jeg havde aldrig den rette motivation, da alt fungerede på den Raspberry PI, ikke? Nå kom motivationen sammen med denne artikel :)

Bemærk : Den oprindelige opsætning på Raspberry PI var ret enkel: Raspibian OS, VNC Server og Jenkins.

For dig, der er ny inden for hindbær, er her en lille baggrund for, hvad de er, og hvad de kan bruges til.

Raspberry Pi er dybest set små computere, der ofte bruges til at lære programmeringsfærdigheder, opbygge hardwareprojekter, lave hjemmeautomatisering, og nogle har endda fundet anvendelse i industrielle applikationer.

Der er et par forskellige typer PI'er på markedet i dag. Hvis du vil lære mere om dem, kan du besøge deres Wikipedia-side: //en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi#Generations

Værktøjer, du har brug for for at gennemføre denne tutorial:

  • Hindbær PI
  • Micro SD-kort
  • Micro SD-kortadapter til din bærbare computer
  • Windows
  • Mus til Raspberry PI
  • HDMI-kabel til at forbinde din Raspberry PI til på tv eller enhver anden form for skærm
  • Tastatur til Raspberry PI er godt at have, men ikke nødvendigt, da Ubuntu MATE tilbyder på skærmtastaturet

Når vi har gennemført alle trinene, viser denne artikel dig, hvordan du:

  • Konfigurer Ubuntu MATE på et SD-kort ved hjælp af Windows
  • Installer Ubuntu MATE til Raspberry PI
  • Ting at gøre efter installation af Ubuntu MATE

Der er flere OS-muligheder for Raspberry PI til rådighed, og Ubuntu Mate er kun en mulighed. For mere info om andre muligheder kan du tjekke denne artikel:

De 20 bedste Raspberry Pi OS tilgængelige til brug i 2020 I denne artikel får du en liste over de bedste Raspberry Pi OS og deres funktioner. Vælg det passende operativsystem til dig til at opbygge og gennemføre dine projekter. Parijat Dutta UbuntuPIT

Blinkende Ubuntu MATE til Micro SD-kort

SD-kortet og USB-sticks kaldes et Flash-drev, fordi de har en flashtypehukommelse i sig. Så blinkende betyder at oprette et bootbart drev med et specifikt operativsystem (OS) på.

Naviger til downloadsiden af ​​Ubuntu MATE, og download det anbefalede arkitekturbillede til Raspberry PI:

Ubuntu MATE | For en retrospektiv fremtid I ​​en nøddeskal ... Ubuntu MATE Team Ubuntu MATE

Opsætning af SD-kortet

Efter download af Ubuntu MATE-billedet skal vi skrive det til SD-kortet. For at gøre det bruger vi Balena Etcher-værktøjet. Etcher er et værktøj, vi downloader herfra:

balenaEtcher - Flash OS-billeder til SD-kort & USB-drev Et værktøj på tværs af platforme til at blinke OS-billeder på SD-kort og USB-drev sikkert og nemt. Gratis og open source for producenter over hele verden. balenaEtcher

Installer Etcher, og start den. Vælg derefter den Ubuntu MATE-billedfil, du tidligere har downloadet sammen med dit SD-kort, og start den blinkende proces.

Bemærk : At blinke Ubuntu MATE til SD-kortet tager noget tid, så er du velkommen til at skaffe dig en kop kaffe.

Når du er færdig med at blinke, skal du tage SD-kortet ud af adapteren og sætte det i Raspberry PI. Dette er også det trin, hvor du bliver nødt til at forbinde PI med musen og en skærm.

Installation af Ubuntu MATE på Raspberry PI

Når du er færdig med at forbinde alle perifere enheder til Raspberry PI, skal du slutte den til strømkilden og lade den starte.

Ubuntu MATE-installationsprocessen er nøjagtig den samme som for almindelig Ubuntu. Under denne proces bliver du bedt om at vælge dit tastaturlayout, tidszone, brugernavn og adgangskode. Her er trin for trin installationsvejledning til Ubuntu 18.04: Ubuntu-installation.

Efter installationen er du mødt af skrivebordet.

Ting at gøre efter installation af Ubuntu MATE

Opdater den lokale database

Denne kommando opdaterer / kortlægger den lokale database over dine lokale pakker med opdateringer, hvilket senere giver dit system mulighed for at hente nye versioner af pakkerne.

sudo apt opdatering

Opgradering af de installerede pakker

Denne kommando henter nye versioner af pakker, der findes på den maskine, du tidligere har kortlagt med sudo apt update- kommandoen.

sudo apt opgradering

Bemærk: Opdatering af Ubuntu MATE tager meget tid, så er du velkommen til at skaffe dig en kop kaffe og et wienerbrød til at gå sammen med det. Hvis du ikke har noget wienerbrød, er du velkommen til at gå til det nærmeste bageri, for når du kommer tilbage, bliver dit system sandsynligvis 50% opgraderet.

Installation af Ubuntu-softwareapplikationen

Software Boutique er standard softwarecenter på Ubuntu MATE. Det har dog et meget begrænset udvalg af applikationer, og en af ​​de mere interessante apps, der er nødvendige for mit projekt, mangler.

Heldigvis, da dette er en Ubuntu-distribution, er der en måde at installere Ubuntu-softwarecentret på, som har flere appvalg.

Der er tilsyneladende en måde at installere Ubuntu Software Center via softwarepakke på. Men når jeg valgte indstillingen til at gøre det, sad jeg fast og intet syntes at ske for mig, så jeg brugte bare terminalkommandoen:

sudo apt installere ubuntu-software

Bra gjort! Du er lige færdig med at konfigurere Ubuntu Mate OS på din Raspberry PI-enhed!

Tjek flere artikler som denne på min freeCodeCamp-profil, Medium-profil og andre sjove ting, jeg bygger på min GitHub-side.