Sådan knækker du næsten ethvert jobinterview

Forbereder du dig på et kommende jobinterview? Læs disse super nyttige interviewtips for at sikre, at du er klar til det! Fordi, hvorfor ikke ...?

De fleste arbejdsgivere i nyere tid står over for et stort krav i rekrutteringsprocessen. I den konkurrenceprægede verden i dag svæver indsatsen for at knække et interview højt op på himlen. Selvom du har været med på flere interviews, end du kan stole på dine fingre, er hvert interview en ny læringsoplevelse.

Det ser aldrig ud til at blive lettere, gør det?

Med hvert jobinterview møder du nye mennesker, du mærker dig selv og sælger dig selv. For at overleve gennem processen skal du vise dine færdigheder og være optimistisk og begejstret gennem det hele, uanset hvor lang tid det tager! Dette kan være en udfordring, især når du interviewer for et job, du vil elske at blive ansat til.

Her er nogle tip til, hvordan man kommer igennem næsten ethvert interview og får processen til at se sublim ud. Lad os komme igennem de høje hammerpriser nu!

Før interviewet

Interviews kan undertiden være overvældende, især når det er dit drømmejob eller en stilling, du meget beundrer. Du skal rejse dig for at præsentere dig selv unapologetisk personligt i interviewet for at lomme den karrierefremgang. Nedenfor er den tjekliste, du skal være opmærksom på, inden du vises i et interview.

Forberedelse er fortroppen for en bølge af ydeevne!

1. Start med at undersøge virksomheden og jobkravene:

Lav betydelig forskning om det firma, du planlægger at interviewe for, før du endda ansøger. At kende virksomheden og jobkravene kan også hjælpe dig med at formulere dit karrieremål. At studere virksomheden betyder ikke kun at besøge deres side og samle en ting eller to op til interviewet. KEND DEM.

Før interviewet, at vide om grundlæggelsen af ​​virksomheden, deres arbejde i årenes løb, økonomi, frynsegoder, gennemsnitlige lønninger og resultater tilføjer helt sikkert dit præparat til interviewet.  

At vide om det ønskede job åbning, læse Hvad vi leder efter, Hvad skal vi, Hvem er vi, Job kvalifikationer , og Jobkrav omhyggeligt.

Her er et par specifikke ting, du kan gøre:

 1. Gå gennem firmaets websted (ikke kun for en tjekliste)
 2. Undersøg deres sociale mediekonti
 3. Tjek deres seje arbejde
 4. Undersøg deres konkurrenter
 5. Søg efter medarbejdere på LinkedIn
 6. Gennemgå og vær klar!

2. Kend dine interviewere / rekrutterere

I mange tilfælde kender du muligvis ikke dine interviewere, men du har bestemt et kontaktpunkt. Prøv at kende din interviewer / rekrutterer på forhånd. Lidt fortrolighed hjælper et ton!

Slå dem op på LinkedIn. Dette er den bedste måde at stifte bekendtskab med. Du kan muligvis finde noget, du har til fælles med dem. Og hvis ikke, ved du stadig mere om dem end de fleste kandidater, der deltager i interviewet. Så det bliver bestemt lettere for dig at binde og opbygge en rapport.

3. Find de almindelige interviewspørgsmål, og øv dine svar

Hvad med at få spørgsmålspapiret en aften før eksamen?

Eller din professor er generøs nok til at give dig vigtige spørgsmål til eksamen !!

Du dræber bestemt denne eksamen.

Hver gang jeg har planlagt et interview, søger jeg efter almindelige interviewspørgsmål til den stilling, jeg har ansøgt, eller hvilke spørgsmål virksomheden har stillet tidligere. At forberede dig på disse spørgsmål gør dig mere selvsikker, mens du besvarer dem i realtid.

Glassdoor, Monster.com, Faktisk, The Muse kan hjælpe meget, mens de leder efter eksempler på interviewspørgsmål.

4. Forbered en liste over referencer

Hold ALTID en liste med mindst 3 aktive referencer praktisk. Jeg siger aktiv, da disse mennesker skal svare, når det kræves, og svare godt nok til at forbedre dine chancer for at blive ansat.

Fremhæv at få flere professionelle referencer. Selv akademiske referencer kan gøre underværker i nogle scenarier. Medtag kun personlig reference, hvis du har begrænset erhvervserfaring, eller hvis du er bekymret for, at din tidligere arbejdsgiver vil give dig en negativ anmeldelse.

Det er ikke nødvendigt at medtage dine referencer i dit CV. Forbered i stedet en separat liste over dine referencer. Sørg for at medtage deres navne, e-mail-adresser, telefonnumre og alle nødvendige oplysninger.

5. Medbring dine krævede ressourcer

At være opfindsom er aldrig dårligt!

Bær din bærbare computer eller en tablet ALTID. Du ønsker ikke at vise dit eksemplariske arbejde på en 6 tommer skærm med rekrutteringsbrillerne på næsen og vise din uforberedelse.

Hver kandidat har noget at vise, men du klipper ved at holde de krævede faner åbne. Overdriv ikke det. Hurtig adgang er nøglen. Og hele denne tid, IKKE vise din modtagelighed. En ting ad gangen.

6. Vær forberedt på din fil

Aftenen før interviewet (selvom interviewet er kl. 20 over en fancy middag, og du har dukket op i 576 interviews før) natten før, skal du holde alt dit arbejde klar: CV, følgebrev, et notesblok, en pen / blyant , listen over referencer. Der er ikke noget værre end at søge efter papirer eller bede om at låne en pen under interviewet, så sørg for at medbringe din egen. Alle disse ting pakket i en flot, pæn taske.

7. Forbered en liste med spørgsmål, som du kan stille din interviewer i slutningen

Ethvert interview slutter med "Vil du spørge os om noget?" og du SKAL spørge dem!

Vær ikke genert, når du stiller intervieweren et spørgsmål. Hvis du flytter ud til et nyt sted, så spørg dem blot Hvordan er vejret her om vinteren? Dette er ikke skadeligt ved at stille spørgsmål. Det viser faktisk din interesse og iver efter at vide mere om stillingen eller virksomheden.

Du skal normalt ikke spørge om lønnen her.

Jeg stiller for det meste 3 af disse spørgsmål alt efter den holdning, jeg overvejes.

 1. Hvordan ser det daglige ansvar for rollen ud?
 2. Hvad er virksomhedens værdier?
 3. Hvad er din yndlingsdel ved at arbejde her?
 4. Hvordan ser succes ud i denne position, og hvordan måler du den?
 5. Hvad ser du som det mest udfordrende aspekt af dette job?
 6. Hvilke aktiviteter kan jeg forvente, at jeg beskæftiger mig med eksternt arbejde?

8. Præsenter dig godt

Klæd dig "passende" og til det job, som du ansøger om. For formel såvel som for afslappet kan være afskrækkende.

Undgå at bære stærke parfume.

Og for godheds skyld - børst tænder, inden du går!

Under samtalen

Nu er du klar til at komme ind i det rum. Dette er din tid! Den tid, du er foran intervieweren, kan ingen stjæle denne mulighed fra dig. Det er alt op til dig at præsentere og bevise, at du opfylder og overgår deres forventninger.

Tillid er et bevis på dit sande selv!

1. Vær til stede i god tid inden dit interview

Du ønsker ikke at komme for sent til det interview, du har forberedt dig på i løbet af de sidste mange dage. Hvis du er ny på interviewstedet, skal du bære et kort til din placering. Hvis du tager offentlig transport, skal du holde en margen på 30 minutter for at sikre dig fra at komme for sent. Ankomme mindst 15 minutter inden rapporteringstiden. En lille ventetid koster dig ikke millioner. Men at være for sen kan!

2. Foretag en enestående og imponerende indledende bemærkning

Et fast håndtryk, en munter hilsen, en perfekt hilsen til appetitvækkerne .

For det første skal du i det mindste afgive en erklæring ud af din "interviewkontekst"

 1. 'Det er en fornøjelse at møde dig. Hvordan ser din uge ud? '
 2. 'Jeg elsker allerede dette sted. Det er smukt!'
 3. 'Åh, hvilket interessant kunstværk jeg så derude'
 4. 'Kaffen her er så god'

Isbrydning er bestemt traditionel, men det fungerer altid!

3. Vær sikker på dit kropssprog

Vind dem med din ægthed og positivitet. En fortrolig kandidat foretrækkes altid, selvom den anden kandidat havde et bedre CV. Svar sandfærdigt på alle de stillede spørgsmål. Og skam dig ikke, hvis du ikke kender et svar. Fortæl dem, at du helt sikkert vil undersøge det, lære mere og få en god samtale om dette emne over kaffe ved dit skrivebord. Nogle gange kan det endda hjælpe at bruge lidt ekstra. Man ved aldrig.

Bliv ved med at observere. Forsøg at vurdere karakteren og stemningen i interviewrummet. Hvis du bare fortsætter med at være 'let og humoristisk', hej! du er i et interview, kan du huske?

Tilføj kun en smule humor, hvis det virker for dig.

4. Bind dine svar til dine færdigheder og præstationer

Der afholdes en tenniskamp med spørgsmål, og du spiller svarene tilbage.

Når jeg besvarer mine interviewspørgsmål, sørger jeg for, at hvert af mine svar udviser en færdighed eller en kvalitet, der er skræddersyet perfekt til jobkravene. Jeg tilføjer mine præstationer eller min tidligere arbejdserfaring, og hvad jeg lærte af dem. Midt i alt dette skal du sørge for at holde dine svar kortfattede og fokuserede. Tal ikke negativt om dine tidligere arbejdsgivere eller jævnaldrende.

Målet er, at hvert svar skal afspejle en unik kvalitet af din.

Bare hold disse fire kugler i tankerne hele tiden, så har du det godt.

Efter interviewet

Det er ikke forbi endnu. Kampens afslutning er nu. Uanset om det er en gevinst eller blodsudgydelse, tager du det hele. Interviews er ikke kun forbi, når dine samtaler slutter; det ender med den rene indsats for at se på processen med nøje detaljer.

Det hele begynder, når du føler at du er færdig!

1. Anerkend din oplevelse efter samtalen

Feedback er den bedste påstand.

Den næste dag eller en dag senere, spørg om de næste trin i ansættelsesprocessen. Tak dem for invitationen til interview. Sæt pris på muligheden, del din oplevelse, erkend at du ser frem til at møde dem igen.

2. Send et personlig takkebrev efter samtalen

Du gik lige ud af et jobinterview - spikret det!

Men du er ikke færdig endnu. Faktisk er de fleste ansættelsesledere meget opmærksomme på, hvor godt og hvor hurtigt du skriver en tak-e-mail eller note efter interviewet. Tak dem for interviewet og for fornøjelsen at møde dem.

Med takke-mailen kan du henvise dem til et stykke indhold af din interesse eller noget, som du talte om. Du kan også give et opfølgningssvar på et af de vigtigste interviewspørgsmål.

3. Forfølg ikke dine interviewere på sociale medier og professionelle netværk

Du vil ikke overvælde din interviewer / rekrutter ved at poppe ud på hver tredje anmeldelse på deres skærme. Tag fridagen. Den næste dag udrulning af invitationer på professionelle netværk, opret forbindelse til dem på sociale medier senere, efter en dag eller to.

Det ultimative mål er at skabe en personlig forbindelse med rekruttereren uden at overvælde dem. For det skal du være rolig og have tålmodighed, kære hjerte!

4. Begynd straks prepping til næste runde af interviews

At komme til anden runde af et jobinterview kan føles som om du vandt lotteriet. Det kan let overtale dig til at tro, at du er sikret stillingen, og at du også sømmer den anden runde af interviews. Men i din spænding uden den rette forberedelse kan dit andet interview faktisk diskvalificere dig fra at lande dit drømmejob.

Hvis du ved, at du har spikret interviewet og er sikker på at ringe til et andet sæt interviews, skal du begynde at forberede dig i dag! Der er ingen grund til at vente til den sidste nat alligevel. Gentag alle trinene igen; samme præparat, denne gang med største detaljer. Dette er et nyt spil, en ny kamp, ​​der skal vindes.

Når du går videre, kan du dykke ned i virksomhedens økosystem. Vær løsningen på deres forretningsudfordringer. Vær en sesquipedalian med et mål. Få din kvalifikation til at tælle og marcher mod succes.

5. Hold dit håb højt, mens du afventer deres beslutning!

Hvis du ikke modtager en tilbagevenden inden for en forventet tidsramme, skal du følge op, hvis stillingen stadig er tilgængelig.

Hvis der ikke er et positivt svar i din indbakke, skal du skrive en mail om, at det var en fornøjelse at interviewe for xx, og du oprigtigt ønsker at arbejde med xx. Ser frem til nye muligheder. Hold dit håb højt og lad aldrig vagten komme ned!

Nøgle afhentning

Det endelige mål med at gå igennem besværet med interviews er at vise dig fortjener dette; du er forberedt, energisk, entusiastisk og i stand til at slutte dig til et nyt firma.

Rekrutterere foretrækker at være overbeviste om, at du passer perfekt til jobbet: både personligt og professionelt. Overbevis dem om, hvorfor du er bedst til jobbet, og hvorfor der ikke kan være nogen erstatning for dig. Vis dit bedste selv til rekruttereren.

Og med alle disse trin og tip er jeg sikker på, at du også får fat i alle dine næste interviews, ligesom jeg var i stand til at gøre. Håber, at denne læsning hjælper dig med at knække dine kommende interviews. Lad mig vide i svarene, hvordan du synes om dette. Tak for læsningen!

Happy Interviewing! Skål!

Kend din forfatter

Rashi er en kandidatstuderende og en UX-analytiker og konsulent, en forretningsudvikler, en teknisk højttaler og en blogger! Hun stræber efter at danne en organisation, der forbinder kvinder i erhvervslivet med et hav af ressourcer for at være frygtløs og lidenskabelig for arbejdet og verden. Giv hende en besked her!