Sådan gør du programmering mere spændende og sjovere

Selvom de fleste udviklere ved, hvorfor programmering er spændende, undrer du dig måske over måder, hvorpå du kan gøre det sjovere.

Jeg har for nylig stillet følgende spørgsmål på Instagram af HereWeCode: "Hvilke små tutorials vil du se på kontoen?". En af tilhængerne svarede "Hvordan gør kodning interessant?". Jeg blev overrasket, fordi jeg aldrig selv havde spurgt dette.

Efter et par timers søgning ville jeg dele med dig forskellige måder at gøre programmering mere sjov på.

Hvorfor kodning er spændende

Efter min mening er it generelt spændende. Vi lever i en verden, hvor computere er en af ​​de vigtigste ting.

Mens vi taler, er programmering ikke en færdighed, som alle har. At kunne udvikle dit eget projekt er, at denne verden giver dig en chance. Alt er muligt takket være informationsteknologi, og vi lever i en nøgleperiode, hvor der ikke er nok udviklere til at tilfredsstille behovet.

Kodning er en kreativ færdighed, og det er spændende at være en del af et projekt. Selvom mobilapps og websteder er overalt, talte jeg med mange mennesker, der ikke ved, hvordan de fungerer.

Min tale hidtil kan virke lidt overdreven solgt og overspilt, men det er grunden til, at kodning er spændende for mig.

Det er en af ​​grundene til, at jeg glæder mig så meget over at skabe uddannelsesmæssigt indhold.

Hvordan man gør det sjovere

Efter at have tænkt på det, skønt programmering nu er en passion for mig, huskede jeg, at det ikke altid har været sjovt for mig.

For det meste da jeg startede, ville jeg sidde fast i flere dage på et problem. Nogle gange mistede jeg håbet fuldstændigt og sagde: "Dette er ikke noget for mig. Jeg prøvede alt, og det fungerer stadig ikke. Jeg er ikke så god."

Hvis det er tilfældet med dig, kan jeg fortælle dig - alle har været der.

Denne situation kan også ske af mange andre grunde. For eksempel når du keder dig et sprog eller en ramme, fordi du har brugt det for meget.

Alligevel skal du ikke bekymre dig for meget om det. Her har jeg nævnt et par tip, der giver dig en dosis sjov, når du har brug for det.

Øve sig

At skrive kode er som at spille golf. Når du starter, er det ikke sjovt. Du skal lære alt: hvilken driver der skal bruges til at ramme bolden på en sådan måde, hvordan man placerer sig osv. Glæden kommer, når du går sammen, begynder at forstå tingene og begynder at have det sjovt med dem.

Læs ikke bare kode, kør den

At følge med lektioner ved blot at læse koden kan være et væsentligt problem, når folk begynder at programmere.

Når du lærer at kode, skal du prøve at skrive og køre det selv. Tag dig tid til at gøre det - du vil forstå det bedre, og du vil have det sjovt at prøve at ændre koden for at oprette dine programmer.

Her er et andet eksempel: Når du søger efter en kode på GitHub, hvorfor ikke prøve den? Det kan være sjovt at forstå en andens arbejde og være i stand til at integrere det i dit projekt.

Tilføj en dosis sjov til dine projekter eller lærlingeuddannelser

Når du keder dig med en teknologi, eller hvis du vil øge din viden, kan du lære et nyt bibliotek, ramme eller sprog. Dette kan være en interessant proces og kan hjælpe dig med at prøve nye ting og have det sjovt at gøre dem.

Jeg anbefaler dog ikke, at du kun lærer af og følger et kursus. Hvis du gør det, keder du dig efter et par dage. Skab små projekter hver dag eller med hvert nyt kapitel for at opmuntre dig selv, og lad din kreativitet løbe frit.

Prøv at finde nogle sjove projekter at arbejde på. Forestil dig f.eks. At du lærer det grundlæggende i JavaScript. Selvom disse færdigheder er de vigtigste, vil det ikke være sjovt at lære dem. Når du først ved, hvordan du får brugerinput og udskriver i konsollen, hvorfor ikke prøve at oprette en simpel "chatbot", der svarer på brugerspørgsmål?

Da jeg søgte for at besvare dette spørgsmål, fandt jeg denne historie fra en Quora-bruger, og jeg kunne godt lide den. Det er et glimrende eksempel på, hvordan man laver sjov i dine lærlingeuddannelser.

"En anden ting - det værste er at lære en ny ting - det er normalt meget udfordrende, og dine fremskridt er meget langsommere, end du ønsker det var. For at gøre det sjovt narrer jeg typisk min hjerne.

For eksempel, da jeg lærte om monteringssprog, og vi havde et projekt til at programmere en lille hardwareskærm - ja først, det var meget kedeligt. Du var nødt til at studere hardwaremanualen, den havde input og output, og alt hvad du kunne opnå var et par bogstaver, der skulle vises på skærmen.

Men jeg udfordrede mig selv til at mestre den ting, og til at gøre det kom jeg op med min egen "specielle øvelse". I stedet for blot at skrive 10101 på skærmen kom jeg på ideen om at skrive noget mere dumt, mere barnligt. Noget som - ——CALL -ME - NU -XXXX - blinkende og bevæger sig over skærmen - dette var MÅDE mere avanceret end den aktuelle opgave, vi var blevet tildelt i klassen. Jeg brugte bare denne dumme ting til at motivere mig selv til at lære alt, hvad jeg kunne om samlingssprog, og dreng, dette fungerede godt! :) "

- Marcus Biel

Udfordr altid dig selv

Når du er udvikler, skal du altid lære nye ting for at holde dig opdateret. Alt udvikler sig hurtigt, og du kan ikke blive efterladt. Kedsomhed eller mangel på sjov opstår, når du ikke længere føler, at du vokser eller lærer.

For at modvirke denne følelse kan du prøve at nå mål, som du endnu ikke har nået.

For eksempel, hvis du aldrig har deltaget i et open source-projekt, kan du søge på GitHub og bidrage for første gang.

Din følelse af tilfredshed øges, når det lykkes dig at få dit arbejde accepteret inden for projektet. Måske hjælper du snesevis, endda hundreder af mennesker, ved at løse et tidligere uløst problem.

Du kan også deltage i kodningskonkurrencer eller bruge kodningswebsteder som HackerRank, CodingGame eller Project Euler for at udfordre dig selv.

Opret et personligt projekt fra bunden

Det kan være frustrerende at være udvikler, når du kun arbejder på en lille del af et projekt for din virksomhed.

Måske har du altid drømt om et projekt, men du har aldrig taget dig tid til at arbejde på det. Hvorfor ikke prøve at kode det? Du vil se - det er sjovt at starte projektet med dine drømme. Det er også et værdigt mål at få din programmeringsvaner til at holde fast.

Hvis du ikke har nogen ideer, så prøv at finde et tema, du kan lide, for eksempel:

  • Hvis du kan lide videospil, kan du prøve at oprette et spil.
  • Hvis du er interesseret i uddannelse, hvorfor ikke oprette tutorials omkring kode?
  • Hvis du elsker hardware og elektronik, hvorfor ikke bygge en Arduino eller en hindbær pi?
"Programmering er som at skrive - i hovedfaget betyder det meget mere end selve skrivningen." - livet er stadig godt

Definer et mål

Dette punkt vender altid tilbage i alle mine produktivitetsartikler. Du skal definere mål.

Uden mål er det udfordrende at føle sig godt tilpas og nyde det, du laver som udvikler.

Find en mentor

En mentor kan være motiverende, hvis du ikke finder kodning mere sjov.

En mentor kan give dig et mål at følge og lære dig de bedste fremgangsmåder. De kan også hjælpe dig med at forbedre dine programmeringsevner og stimulere din professionelle karriere.

Måske undrer du dig over, hvordan du kan bede din "helt" om at blive din mentor.

Bare send en besked, så er de din mentor.

Ja ja, det er så simpelt. Måske vil de være glade for at vide, at du værdsætter deres færdigheder nok til at vejlede dig. I de fleste tilfælde vil de være glade for at ledsage dig i din udvikling.

Sov mere

Når du er i en nedadgående spiral, bliver programmering mindre sjov. Nogle gange kan det være svært for dig at komme videre og trives i dit arbejde.

Gå i seng tidligere et par nætter eller sov senere om morgenen et par dage, og alt skal forbedres dramatisk.

Vis dit arbejde

Hvad er værre end at være udvikler og miste alt håb, fordi du er alene i din kælder? Det er lidt af en kliché, men tro mig, når du arbejder længe alene på et projekt og aldrig viser det til nogen, bliver det mindre sjovt med det samme.

Dette tip er tæt på de foregående. Når du deler dit arbejde, vil folk komme med forslag eller stille spørgsmål. Det vil være udfordrende for dig og vil hjælpe dig med at sætte nye mål.

Konklusion

Jeg forsøgte at samle nogle vigtige tip, der kan hjælpe dig med at have det sjovt, mens du programmerer. Hvis du har andre råd eller forslag til at gøre det sjovere, er du velkommen til at efterlade en kommentar eller sende mig en besked.

Hvorfor synes du programmering er spændende? Hvordan gør du programmering sjovere?

Del gerne denne artikel, hvis du kunne lide det.

Gå ikke glip af mit indhold ved at følge mig på Twitter og Instagram.

Du kan finde andre artikler som denne på min hjemmeside: herewecode.io.

Ønsker mere?

  • Hver uge får du et motiverende tilbud med nogle råd, en kort tutorial til et par dias og en udviklerbillede på Instagram.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få de nyeste artikler, kurser, tutorials, tips, bøger, motivation og andet eksklusivt indhold.