Dette er de spørgsmål, du vil stille ved det jobinterview.

Et interview gør mere end blot at lade et firma lære, om de vil ansætte dig. Det handler om, at du finder ud af, om du også vil arbejde for dem. Du kommer sandsynligvis til at arbejde der i et stykke tid, så du vil være sikker på at du nyder det.

At stille visse spørgsmål giver dig mulighed for at finde ud af mere om at arbejde i virksomheden, men viser også, at du tager tingene alvorligt. Og det lader dig vise noget af din viden.

Du bør ikke stille alle spørgsmålene i denne artikel i interviewet - svar så mange du kan for dig selv fra hjemmesiden og jobspecifikationen. Men har et par klar. Der er endda et BONUS-spørgsmål i slutningen, som kan hjælpe dig med at vinde jobbet eller finde ud af, hvordan du vinder den næste.

Jeg har opdelt hvert af spørgsmålene i to dele: hvad du lærer (dig) og hvad de lærer (dem). Ikke alle spørgsmål har begge sider, men mange af dem har det.

Kultur

Hvordan er kulturen i virksomheden?

Dig - At finde en virksomhed med en kompatibel kultur er virkelig vigtigt for at være lykkelig i en rolle. De dækker muligvis nogle af de andre spørgsmål i dette afsnit, men sørg for at notere alt, hvad de siger. Hvis de nævner noget, der skiller sig ud, godt eller dårligt, skal du stille flere spørgsmål om det.

Dem - De ved nu, at du holder af at finde et firma, hvor du passer godt ind. Nogle kandidater vil bare prøve at finde tilbudet med den højeste løn, så det er godt at vide, at du værdsætter andre ting end penge. Det betyder også, at hvis du accepterer et tilbud, er du mere tilbøjelig til at være produktiv og blive i virksomheden, da du valgte at arbejde i det miljø.

Hvor meget siger udviklere om produkterne?

Dig - Definerer produktadministratorerne alt og forventer bare, at udviklerne gør det? Er udviklere medtaget i hvert trin i designprocessen, hvilket resulterer i produktdesign, der er mere effektive at producere? Du vil finde ud af disse svar, inden du begynder at få virkelig komplekse funktionsanmodninger med umuligt korte deadlines.

Dem - Du holder af designprocessen. Du ønsker evnen til at bidrage til produkternes fulde livscyklus.

Hvilke kvaliteter får nogen til at udmærke sig i dette firma?

Dig - Er du den slags person, der kan udmærke sig ved dette firma?

Dem - Du vil udmærke dig ved det firma, hvor du arbejder. En fremragende medarbejder har massiv værdi for enhver virksomhed.

Anvender virksomheden Agile eller lignende praksis?

Dig - At arbejde i en virksomhed, hvor praksis Agile udvikling er noget, der bliver mere og mere vigtigt. At få erfaring åbner nu flere job i fremtiden.

Dem - Du har sandsynligvis erfaring med at arbejde i et smidigt miljø.

Hvad er dress code?

Dig - Dragter hver dag kan være for formelle og seriøse efter din smag, mens t-shirts, shorts og flip-flops måske fortæller dig, at virksomheden ikke tager tingene så alvorligt. Beslut aldrig om en virksomheds kultur ud fra dress code, men det er ofte en god indikator.

Hvilke læringsmuligheder er der for udviklere?

Du - Du vil sandsynligvis ikke finde dig selv til at gøre nøjagtigt de samme ting på det nøjagtige samme sted om fem år. Hvis de løbende uddanner deres udviklere, betyder det også, at virksomheden vil være bedre i stand til at tilpasse sig den konstant skiftende teknologiverden.

Dem - Du vil fortsætte med at forbedre. Dette er fantastisk for dem, jo ​​bedre du er, jo mere værdi kan du give virksomheden.

Hvor fleksibel er arbejdstiden?

Dig - Nogle mennesker foretrækker at arbejde 8-4, mens nogle foretrækker en langsommere morgen, der starter kl. 10 eller 11. Kontroller, om du er i stand til at arbejde fleksible timer, hvis det er det, du kan lide at gøre.

Går personalet ud og gør ting sammen uden for kontoret?

Dig - At socialisere med det andet personale uden for kontoret er noget, som nogle mennesker virkelig kan lide at gøre. Hvis du er en af ​​disse mennesker, er det godt at finde et firma, hvor dette allerede sker.

Dem - Du vil gerne have, at dine kolleger er mere end bare det. At have et firma med medarbejdere, som alle kommer godt overens, kan være godt for moral og kommunikation rundt på kontoret.

Rollespecifik

Hvad er det daglige ansvar for denne rolle?

Dig - Hvad forventes du at bruge det meste af din tid på at gøre? Det er fantastisk at arbejde på ting, der er interessante for dig.

Til hvem rapporterer rollen, og kan jeg møde dem?

Dig - Hvem du rapporterer er meget vigtig. Det vil være meget anderledes, hvis du rapporterer til en ikke-teknisk krybbe sammenlignet med en seniorudvikler, der sidder tre skriveborde over for dig. At møde dem er også godt, hvis du kan. Ideelt set vil du have det godt med din overordnede. Hvis du kan, så spørg et par af de andre mennesker, der rapporterer til dem, hvordan de er, da du forhåbentlig snart kommer i deres sko.

Hvor mange mennesker vil jeg arbejde sammen med, og hvor mange arbejder på kontoret?

Du - Du foretrækker måske at arbejde i en lille gruppe i et separat kontor, eller du foretrækker måske at have et stort afdelingsteam, der alle arbejder i et åbent kontor.

Hvordan vil rollepræstation måles? Hvilken metrik måles rollepræstation med?

Dig - Har de en metric for performance? Nogle gange kan det være kodelinjer skrevet (ikke fantastisk), indbyggede funktioner (OK) eller værditilvækst til virksomheden (bedre, men også meget svært at kvantificere). Det kan bare være baseret på din vejleders mening (en anden grund til at møde dem), hvilket betyder, at dine interpersonelle færdigheder sandsynligvis vil påvirke din præstationsscore lige så meget som dit tekniske arbejde. Dette kan være en god eller dårlig ting, afhængigt af din personlighed.

Dem - Du forventer at blive målt og ved, hvordan du vil blive målt. Dette indebærer, at du ønsker at klare dig godt, hvilket gør dig mere værdifuld.

Hvad forventes der af denne rolle efter 30 dage, 90 dage og 1 år?

Dig - Har de planlagt nogen form for progression til denne rolle, eller vil jeg lave de samme ting om et år?

Er dette en ny position eller en eksisterende rolle?

Dig - Hvis dette er en ny position, udvider virksomheden eller ændrer retning. Hvis dette er en eksisterende rolle, har nogen forladt (de stoppede eller blev fyret). Du vil blive sammenlignet med den person i nogen tid. Dette kan enten være godt eller dårligt: ​​hvis du tror, ​​at du hurtigt kan tage rollen og begynde at udføre også, hvis ikke bedre, end den tidligere medarbejder, så vil virksomheden synes, du er fantastisk. Men hvis du tror, ​​at du kun vil være OK, bliver du konstant sammenlignet med den gamle medarbejder.

Forventes overarbejde i denne rolle?

Dig - Der forventes noget overarbejde i visse roller. Du bliver nødt til at afveje dette, hvis du får et tilbud. Hvis de forventer overarbejde, så spørg hvor meget de har gjort i den sidste måned, ikke hvor meget de forventer at gøre.

Dem - De ved, at du forstår, at nogle roller forventes at gøre overarbejde. Hvis du forhandler et tilbud, siger du, at du accepterer det.

Hvilken karrierevej er der for denne rolle?

Du - Du skulle ikke have lyst til at gøre det samme om fem år. Hvilke muligheder er der for forandring og bevægelse op ad stigen?

Dem - Du leder efter en karriere og vil komme videre gennem virksomheden. Hjemmeavlede seniorpersoner er normalt bedre og billigere end rekrutterede.

Teknisk specifik

Disse vil ændre sig drastisk fra job til job, men her er et par generelle spørgsmål, som du kan bruge og ændre for at matche den rolle, du ansøger om.

Hvilken tech stack bruges i virksomheden?

Dig - Er du fortrolig med al den teknologi, som virksomheden bruger (seniorstillinger), eller er der mulighed for at lære et nyt sprog, en ny ramme eller en metode (junior- og mellemniveau)? Du kan også lære om, hvor meget virksomheden fokuserer på bæredygtighed, skalerbarhed og hvor progressiv de er.

Hvordan implementeres tjenesterne / produkterne?

Dig - Er de skybaserede? Selvhostede servere? Dette giver en god indikation af, om de har tilpasset sig moderne praksis.

Dem - Du tænker på mere end bare den kode, du skriver. En udvikler, der overvejer implementering, vil sandsynligvis skrive kode, der udnytter fordelene ved denne implementeringsmetode.

Hvorfor blev en teknologi / sprog / infrastruktur valgt frem for en anden?

Dig - Skete beslutningsprocessen i starten af ​​projektet? Kan de retfærdiggøre beslutninger, der er truffet, eller gør de ting, fordi personen før dem gjorde det?

Dem - Du forstår de afvejninger, der foretages mellem en teknologi, et sprog eller en infrastruktur og en anden. At have 'større billede' tænkning er en meget værdifuld egenskab.

Generel

Hvem er dine største konkurrenter?

Dig - Forstår virksomheden, hvem deres konkurrence er? Konkurrence motiverer en virksomhed til at holde / komme et skridt foran og ikke slappe af i middelmådighed.

Dem - Du sætter pris på, at dette er en forretning og derfor har eksterne motiver.

Hvad planlægger virksomheden de næste 6 måneder, 2 år, 5 år?

Dig - En virksomhed, der ikke har fremtidige mål eller planer, har intet at sigte mod. Stærke mål viser en virksomhed, der har en plan og derfor er mere tilbøjelig til at få succes.

Dem - Du planlægger at blive i virksomheden i det lange løb og forstå fordelene ved langsigtet planlægning.

Hvad er den største udfordring, som firmaet / afdelingen i øjeblikket står over for?

Dig - Kan virksomheden identificere sine egne udfordringer? Hvilke ting udfordrer virksomheden? Er dette et område, hvor jeg kan hjælpe? Hvis de ikke har nogen udfordringer, så prøver de noget skørt nok?

Dem - Du fokuserer på at løse problemer.

Hvordan sammenligner jeg mig med andre kandidater, der har interviewet / ansøgt?

Dig - Hvilket niveau ansøger de andre kandidater til dette job, og hvor kan jeg forbedre?

Hvad er det næste skridt?

Dig - Du finder ud af tidslinjen for resten af ​​processen. Hvis de siger, at de vil kontakte dig inden for en uge, og du ikke hører noget fra dem, så ring dem. Følg op med dem.

BONUSSPØRGSMÅL

Dette er et meget fremadrettet spørgsmål, men kan væsentligt styrke dine chancer for et tilbud eller give dig indsigt i, hvordan du har brug for at forbedre. Lånt fra Maseena Ziegler.

Hvis du ikke tilbød mig dette job, hvad ville årsagen være?

Der er to måder, dette kan spille på. "Jeg kan ikke rigtig tænke på nogen grund til, at vi ikke ville tilbyde dig dette job" og "Nå, der var en eller to ting, der har svigtet dig". Begge er gode.

Jeg kan ikke rigtig tænke på nogen grund til, at vi ikke ville tilbyde dig dette job

Dette er naturligvis det foretrukne svar. Dette viser, at du er en rigtig stærk kandidat og giver intervieweren et skub. Denne nudge skyldes den måde, vores hjerner fungerer på: hvis de ikke kan tænke på en grund til ikke at tilbyde dig jobbet, er de nødt til at tilbyde dig jobbet.

Følg dette op med et spørgsmål "Er du sikker?". Det strider mod den menneskelige natur at fortælle nogen, at der ikke er nogen grund, men så ikke at tilbyde dem jobbet. De kan også ændre deres svar til den anden mulighed.

Der var en eller to ting, der har svigtet dig

Dette åbner en diskussion om, hvor intervieweren mener, at der er problemer. STORE! Du har nu mulighed for at overbevise intervieweren om, at du ikke har det spørgsmål, eller at det ikke er et vigtigt spørgsmål.

Hvis de siger, at du mangler den nødvendige kommercielle erfaring, så spørg om de synes, at års erfaring er et godt mål for evner. Beskriv hvor varieret din oplevelse er, og hvordan du har fortsat din personlige udvikling uden for arbejdet.

Hvis de siger, at du mangler en færdighed, skal du give eksempler på, hvornår du har brugt den.

Hvis du ikke er i stand til at overbevise dem, så har du lært noget. Du har fundet et område, som du skal arbejde på for at få et job som dette. Hvis du ikke havde stillet dette spørgsmål, havde du aldrig vidst det.

Ikke sikker på hvad du skal læse næste gang?

ES6 tips og tricks til at gøre din kode renere, kortere og lettere at læse! Dekonstruktion af Hemingway-appen

Tak for at have læst alle disse spørgsmål. Hvis du fandt dem nyttige, skal du smadre den klappeknap og følge mig for mere indhold som dette.