Sådan installeres kolben i et virtuelt miljø

Hvis du ønsker at bruge Flask, er du på det rigtige sted! Denne guide lærer dig, hvordan du installerer Flask, hvis du vil udforske webudvikling med det.

Bare husk, at Flask måske ikke altid er det bedste valg - det bliver svært at opbygge store webapplikationer med det, hvis du er ny inden for webudvikling i Python. Måske tjek Django som en anden mulighed.

Flasken er en mikroramme, og du kan vælge den funktionalitet, du ønsker at have, over den grundlæggende barebonesfunktionalitet, du allerede har, fra en standard webramme.

Sørg først for, at du har installeret Python 3 og bruger den i et virtuelt miljø.

Sørg også for, at du ikke allerede befinder dig i et virtuelt miljø. Opret derefter et nyt virtuelt miljø med navnetpy3-flask

$ mkvirtualenv py3-flask --python=/usr/bin/python3

Udfør nu workonkommandoen for at se en liste over virtuelle miljøer på din maskine. Dette skal vises py3-flaski en linje.

Efter dette skal du aktivere dette miljø:

$ workon py3-flask

Dit virtuelle miljø aktiveres med en kopi af Python-tolk med Python 3-egenskaber. Du skal løbe

$ python --version

for at sikre, at du virkelig er i et Python 3-miljø.

Bare for at være klar, hvis du allerede har installeret Django eller en anden ramme, bør det ikke være i dette miljø. Vi bruger et virtuelt miljø for at holde vores installation af forskellige rammer adskilt.

Kør for at være sikker

pip freeze

Sørg for, at Django ikke er angivet på outputlisten genereret af ovenstående kommando.

Lad os nu installere Flask. Hvis du vil lære mere, er her den officielle installationsvejledning. Imidlertid foretrækker mange udviklere at installere nogle ekstra pakker med Flask for at få mere funktionalitet.

For at installere bare Flask skal du udføre

$ pip install flask

Når du kører pip freezeigen, skal den vise dig Flaski de anførte pakker.

Det er besværligt at køre lange kommandoer som denne. Heldigvis er der også noget som package.jsoni Python-domænet - en liste over afhængigheder, som pakkehåndtereren kan bruge til at duplikere miljøet ved at downloade dem med den rigtige version fra den centrale repo.

Standarden er at bruge pip freezeog logge output til en lokal fil, som kan kildestyres.

$ pip freeze > requirements.txt

Her er indholdet af requirements.txtfra mit miljø efter installation af disse Flask-pakker. Du kan tilføje eller fjerne flere pakker, når din applikation vokser. Men for nu skal du bare kopiere og indsætte indholdet af det følgende i en tekstfil i samme bibliotek som du er i.

Babel==2.2.0 Flask==0.10.1 Flask-Babel==0.9 Flask-Login==0.3.2 Flask-Mail==0.9.1 Flask-OpenID==1.2.5 Flask-SQLAlchemy==2.1 Flask-WTF==0.12 Flask-WhooshAlchemy==0.56 Jinja2==2.8 MarkupSafe==0.23 SQLAlchemy==1.0.12 Tempita==0.5.2 WTForms==2.1 Werkzeug==0.11.4 Whoosh==2.7.2 blinker==1.4 coverage==4.0.3 decorator==4.0.9 defusedxml==0.4.1 flipflop==1.0 guess-language==0.2 itsdangerous==0.24 pbr==1.8.1 python3-openid==3.0.9 pytz==2015.7 six==1.10.0 speaklater==1.3 sqlalchemy-migrate==0.10.0 sqlparse==0.1.18

Denne liste over pakker er taget herfra.

Når du har gemt filen, skal du bare køre

$ pip install -r requirements.txt

Pakkeadministratoren sørger for at installere de manglende pakker til dig! Og du skal begå denne fil med dit kildekontrolsystem.

Ovenstående sæt kommandoer forudsætter, at du har en Linux-maskine eller Mac OSX-maskine. Eller at du bruger en cloud-hostet boks på cloud9 eller Nitrous, eller måske bruger du en Vagrant-boks.

Men hvis du skal bruge en Windows-maskine, skal du overveje at bruge Windows Powershell i stedet for Windows CMD. De fleste af kommandoerne vil være ens. Hvis du har brug for hjælp, kan du tjekke denne Stack Overflow-diskussion.