Du beregner sandsynligvis freelance satser alt forkert - så følg denne strategi i stedet

Hvordan man tænker i værdi, ikke tid. Følg denne prisstrategi for at finde din sande markedsrente.

Når du først begynder freelancing, er det meget vanskeligt at bestemme, hvad du skal opkræve. Du har ingen tidligere kontekst, og kolleger er ofte tæt på deres egen økonomi.

Jeg indrømmer, at jeg var klar over prisfastsættelse, da jeg startede. Hvad med dig?

Mange freelancere begår en fejl ved at bruge en online takstberegner til at indstille deres freelance timepris. Der er dynger af disse regnemaskiner online, og de følger alle det samme mønster:

  1. Du starter med din ønskede årlige indkomst.
  2. Du sammenlægger omkostningerne ved at drive forretning - som kontorlokaler, internet-, hardware- og softwareomkostninger.
  3. Du sammenlægger andre leveomkostninger, såsom forsikring, selvstændig skat.
  4. Du tilføjer disse ting sammen for at få den ønskede justerede indkomst.
  5. Derefter beregner du dine fakturerbare timer ved at starte med din maksimale arbejdstid om året og trækker for ting som ferier, helligdage og sygedage. Du når frem til et realistisk antal for det antal timer, du kan arbejde hvert år.
  6. Opdel den justerede årlige indkomst med fakturerbare timer, og det svarer til din timesats.

Dette virker logisk, men det er helt baglæns.

Lad os ignorere det faktum, at der kan være bedre måder at prissætte dig end timepriser. Når du først starter, er værdibaseret pris ikke en realistisk mulighed. De fleste af os vil komme til enighed med det faktum, at vi handler vores tid for penge ved at oplade i timen, i det mindste i de første par faser af vores karriere som konsulenter.

Problemet med disse populære timesatser er at de går af på den forkerte fod lige fra første trin. Der er muligvis slet ingen forbindelse mellem din ønskede årsløn og din faktiske værdi for markedet. Hvis du kommer fra at være tidligere ansat, er det let at tænke ” Jeg vil gerne fortsætte med at tjene mindst lige så meget som jeg lavede på mit sidste job. ”Men hvorfor antage, at du bevarer den samme værdi på freelance-markedet?

Hvis du ikke tidligere har været ansat i en kapacitet, der giver tilstrækkelig reference til denne beslutning, vælger du bogstaveligt talt et nummer ud af luften. Alternativet er at bruge tiden på at interviewe kolleger med et lignende sæt af færdigheder og oplevelsesniveau som dig for at danne en basislinje som kontekst for denne figur. Og det forudsætter, at du kan finde nok af disse mennesker, der vil være åbne og ærlige om deres priser!

Det er et stort spørgsmål. Ikke underligt, at de fleste mennesker tager den nemme vej ud og beder en lommeregner om at finde ud af det for dem.

Så du ender med en startfigur, der sjældent har konkret begrundelse i det virkelige liv, og alle andre beregninger derfra er plettet. Den resulterende timepris bakkes ikke op af meget af noget og kan være langt over din faktiske værdi. Du kæmper for at finde arbejde og synes, freelancing er for hårdt.

Dette er alt sammen en misforståelse af, hvad satser betyder. Lad os se på nogle faldgruber i hastighedsberegner-systemet, der forstærker denne forvirring.

Faldgruber

Fakturerbare timer er aldrig så mange som du tror

Lad os sige, at du formåede at få en solid kontekst til bestemmelse af din ønskede årlige indkomst. Du gennemgik beregningen for at komme med en timesats. Du var meget opmærksom på detaljer om alle udgifterne for at sikre, at du ikke kortvarede dig selv.

Du vil stadig lande uden for dit mål, fordi dine fakturerbare timer er en fantasi.

Når du er freelancer, driver du også en virksomhed. Du gør alt: admin, marketing, regnskab, forslag, tilbud, netværk. Hvis du tidligere var medarbejder, behøvede du enten ikke disse ting, eller du fik betalt for at gøre dem.

Som freelancer skal du bære alle disse hatte, og du får ikke betalt for det meste. Den tid, du har til faktisk fokuseret arbejde, er 75% eller mindre af den tid, du arbejder. Det betyder, at en standard otte- timers dag måske kun har seks fakturerbare timer.

Hvis du starter med den falske antagelse om, at du kan fakturere 40 produktive timer om ugen, bliver du hurtigt skuffet, medmindre du er villig til at arbejde meget mere daglige timer for at kompensere for admin-tiden. Men de fleste af os går ind i freelancing, fordi vi ønsker en mere fleksibel tidsplan, mere tid til familien, mere tid til fritid. At arbejde meget mere er ikke en del af freelance-drømmen .

Jeg driver en virkelig effektiv freelancevirksomhed med admin og marketingtid reduceret til et absolut minimum, og jeg har stadig gennemsnitligt ikke mere end seks fakturerbare timer om dagen.

Du har ikke arbejde hele tiden

Glem ikke, at du muligvis ikke har en kontinuerlig strøm af arbejde til at udfylde alle mulige fakturerbare timer. Faktisk, hvis du er ny inden for freelancing, har du næsten helt sikkert ikke konsekvent arbejde, før du opbygger et ry og en større kundebase. Selv meget vellykkede, efterspurgte freelancere som mig selv vil have lidt nedetid - måske en uge eller to mellem projekter, når tidsplaner ikke kan tilpasses perfekt, eller en langsom opdatering omkring ferien - der kan spise i forventet indtjening.

Din definition af fakturerbare timer skal ikke kun tage højde for de ekstra administratoropgaver, der kræves for at drive en freelancevirksomhed, men også for usikkerheden om arbejde i din pipeline.

Urealistiske opladningshastigheder løber voldsomt

Resultatet af al denne fejlbehæftede beregning er, at du bliver bedt om at opkræve mere, end du rent faktisk er værd, hvis du vil opfylde dine årlige indtjeningsmål. Virkeligheden kan være, at dit nuværende værdiniveau kun kan tjene dig halvdelen af ​​det, du forventer. Du er endnu ikke værdifuld nok til at få freelancing på fuld tid til at fungere for dig. Mere om dette senere .

I bedste fald kan disse online-satsberegnere være et nyttigt værktøj til at hjælpe dig med at lære om dine omkostninger ved at drive forretning og til at budgettere en basissats, du har brug for for at få enderne til at mødes. Det kan danne et godt referencepunkt at falde tilbage på, når du bestemmer din sats.

Men det skal ikke forveksles med en real-rate. Disse regnemaskiner tager ikke højde for næsten alt, hvad der virkelig er vigtigt for at bestemme den rigtige sats for dig.

En bedre måde at tænke på priser

Tid til at komme tilbage til virkeligheden. Glem din foretrukne løn eller endda din basisløn. Din timesats skal have meget lidt at gøre med, hvor meget du tror, ​​du vil - eller har brug for - at tjene. Hvad der virkelig bestemmer din sats er, hvor meget værdi du tilbyder dine kunder.

Jeg er ikke en gung-ho-kapitalisme-elsker, der tror, ​​at "markedet" vil løse alt. Men du kan kun styre en sats, som klienter er villige til at betale. De er nødt til at opfatte nok værdi i dig til at retfærdiggøre denne sats, ellers får du intet arbejde. Og intet arbejde med en høj sats er værre end nogle arbejder til en rimelig markedsrente. Det beløb, du tror, ​​du skal tjene, går ikke ind i ligningen.

Skift din tankegang mod værdi, ikke tid

Vi er nødt til at stoppe med at tænke bagud. Stop med at indramme beslutningen om priser omkring, hvad du har brug for at tjene, og hvor meget tid du kan arbejde. Begynd i stedet at tænke i værdi på tilbud. Din sats afspejler din værdi for dine kunder - sammenlignet med værdien af ​​dine konkurrenter - og intet andet .

Med denne tankegang kan vi se, at satsberegnere - baseret på forventet indtjening divideret med tid - ikke tager højde for den værdi, du giver dine kunder. Den eneste antagelse er, at mere tid er lig med mere værdi.

Men vi ved af erfaring, at dette sjældent er tilfældet.

Hvis du har fem år mere og erfaring og masser af nye færdigheder undervejs, men dine leveomkostninger har været de samme, skal din sats være højere? En satsberegner ville sige nej. Men selvfølgelig er svaret ja. Satsberegnere tager ikke højde for dygtighed, erfaring, professionalisme eller indsats, når disse ting faktisk er de største bidragydere til den sats, du kan styre.

Hvis du har lært nye teknikker, der giver dig mulighed for at udføre det samme arbejde dobbelt så hurtigt som du kunne før, vil du blive kompenseret for det ved at fordoble dine priser. Takstregnemaskiner tager ikke højde for den hastighed, du arbejder med, eller kvaliteten af ​​det udførte arbejde.

Tænk på satser i form af evner som erfaring, hastighed, sæt af færdigheder, placering, projektledelseskapacitet, kommunikationsevner og pålidelighed. Dette er de målinger, du skal bedømme dig selv efter.

Hvordan øger du dine satser?

Du skal blot øge din værdi. Få mere erfaring. Lær nye færdigheder. Forbedre dine bløde færdigheder. Slå alle på indsats. Vær ultra-professionel.

Arbejder du hurtigere eller tilbyder du bedre kvalitetsarbejde end en konkurrent? Oplad mere end de gør.

Er du mere professionel og pålidelig end din kollega. Oplad mere end de gør.

Tillader dine ekstra års erfaring dig at komme med de rigtige løsninger mere økonomisk? Hæv dine priser - fordi din oplevelse direkte bidrager til et bedre resultat for dine kunder, og din effektivitet sparer dem penge.

Din værdi bestemmer det rigtige tidspunkt for freelance

Hvis du endnu ikke er værdifuld til at tjene penge på den freelancerate, dit marked dikterer, kan det betyde, at fuldtids freelancing ikke er det rigtige for dig endnu .

Overvej at blive ansat i et par år for at øge dygtigheden og øge værdien af ​​dit håndværk , mens du freelancing om aftenen og i weekenden for at øve dig i at drive en virksomhed . Derefter, når du har erfaring og selvtillid til at styre en højere sats, skal du gøre det på freelancing på fuld tid.

Du lærer hurtigere, hvor du har samarbejde og vejledning. Freelancere, der ikke har de samme ressourcer, er ugunstigt stillede. Jeg gik lige ind i freelancing, efter at jeg var uddannet universitet. Når jeg ser tilbage, ville jeg have haft det bedre at finde beskæftigelse hos et designbureau i et par år eller i det mindste en forretnings- / designmentor til at lære disse tidlige lektioner dobbelt så hurtigt og øge min markedsværdi hurtigere. Så kunne jeg have overgået til freelancing på et tidspunkt, hvor den værdi, jeg tilbød bedre, var korreleret med det beløb, jeg håbede at tjene.

Jeg var heldig nok til at have lave leveomkostninger på det tidspunkt, hvilket gjorde det muligt for mig gradvist at opbygge fuldtidsarbejde og respektable priser over en overgangsperiode på 6-12 måneder. Men ikke alle har den luksus.

Hvis du har brug for at få freelancing på fuld tid til at betale regningerne fra første dag, skal du ikke springe, før din markedsværdi / sats er tilstrækkelig til at understøtte dine indtjeningsmål. Indtil da skal du finde en karrierevej, der understreger at øge din værdi i forhold til alt andet.

En gateway til værdibaseret prisfastsættelse

Den ekstra fordel ved at basere din kurs på værdi - snarere end forventet indtjening divideret med tid - er, at det er lettere at begynde at tænke på værdibaserede prisfastsættelsesmetoder og overgå væk fra handelstid for penge.

Værdibaseret prisfastsættelse kræver et enormt skift i tankegang. Selvom du tænker på din timesats som en afspejling af værdi, er den stadig bundet til tid. Afkobling af din indtjening helt fra tid brugt på jobbet er en anden massiv mental forhindring. For at være helt ærlig kommer jeg stadig til enighed med det efter 17 års freelancing og omslutter mit hoved omkring de unikke udfordringer ved værdibaseret prisfastsættelse.

Dette er også et stort skift for dine kunder. De har brug for at købe ind i konceptet med værdibaseret prisfastsættelse så meget som du gør, fordi det kræver fuldstændig gennemsigtighed og tillid for at hjælpe dig med at definere et projekts sande værdi.

Prøv ugentligt i stedet for hver times fakturering

En måde at lette denne overgang er at begynde at prissætte din tid i større, mere abstrakte bidder. Jeg priser ofte på et ugentligt holdersystem, hvor mit arbejde opkræves pr. Uge i stedet for pr. Time eller dag. Jeg definerer stadig minimum og maksimum antal timer, der skal arbejdes i hver uge. Men det opfattes af klienter som et ugentligt gebyr snarere end en timesats. Hvis omfanget ændres, og vi har brug for at udvide projektet, er det ikke noget problem. Du skal blot tilføje en ekstra uge.

Det er et prisfastsættelsessystem, der bevarer det meste af fleksibiliteten ved timefakturering og lige så let at forstå og retfærdighed. Men fordi tidsenhedsenheden er større, er opfattelsen, at min hastighed er mindre forbundet med det antal timer, jeg arbejder. Det tvinger klienter til at tænke mere på den værdi, jeg leverer i løbet af den uge, snarere end bare hvor mange timer.

Det er en subtil forskel. Men det kan være alt, hvad der kræves for at vippe balancen mod værdibaseret prisfastsættelse. Hvis du får klienterne fortrolig med et ugesbaseret prisarrangement, er de et skridt tættere på at omfatte abstraktion af ægte værdibaseret prisfastsættelse.

Timepriser er kommet for at blive

Uanset om vi kan lide det eller ej! Det er fortsat standardmetoden til prisfastsættelse af kreativt arbejde. Så - som mange af os - hvis du sidder fast med timepriser, er det mindste, du kan gøre, at gøre det rigtigt.

Gør alt, hvad du kan for at sikre, at din sats er i sammenhæng med din branche og placering og er berettiget af dine færdigheder og erfaring.

Skift den måde, du præsenterer din prisfastsættelse for klienter på, så du opfattes som mere om værdi og mindre om tid.

Når du gør det, finder du ud af, at du aldrig bliver spurgt om din sats. Du bliver aldrig kaldt for dyrt eller for risikabelt. Fordi dine kunder forelsker sig i den værdi, du tilbyder dem, og det er uvurderligt at finde den rigtige person, du kan stole på.

Vær venlig ? c skød, hvis du fandt dette værdifuldt, og? fo llow me f eller flere skrivninger som denne, når jeg udfolder 17 års freelance forretningskendskab?

Abonner for at få mine bedste artikler i din indbakke.

Denne historie kan også findes på solowork.co