Tip til følgebrev fra en softwareingeniør og ansættelsesleder

Følgebrev er ligesom cv'er hårde. Og de fleste mennesker er dårlige til dem.

Dette giver mening - du skriver sandsynligvis kun et følgebrev eller cv hvert par år. Det indebærer at sælge dig selv og dine færdigheder, hvilket de fleste mennesker kæmper med.

Oven i dette er det svært at sortere alle rådene på internettet og finde ud af, hvad der faktisk er værd at følge.

I denne artikel vil jeg gennemgå nogle almindelige grunde til, at dit følgebrev sandsynligvis ikke er så godt sammen med mine top 10 måder at forbedre dit følgebrev og skille sig ud fra mængden.

Hvorfor dit følgebrev skal fungere

Folk tror sjældent, at deres følgebrev er problemet, selvom de har kæmpet for at få interviews. De vil ofte sige noget som: "Men jeg har fået masser af mennesker til at gennemgå det, og de siger alle, at det er okay!"

Der er et par problemer med dette.

For det første vil du have, at dit følgebrev skal være bedre end okay - for at skille sig ud i et ekstremt konkurrencedygtigt jobmarked skal det være fantastisk.

For det andet ved de fleste ikke, hvordan man skriver et godt følgebrev, og derfor kan de ikke hjælpe med at identificere problemerne med dit.

Det er ofte svært for korrekturlæsere at give konstruktiv kritik af frygt for at såre nogens følelser. Hvad du virkelig har brug for nogen, der har stor erfaring med at ansætte eller rekruttere inden for dit specifikke felt for at modtage nøjagtig rådgivning.

Mine top 10 tip til forbedring af dit følgebrev

Som en person, der har gennemgået mange følgebrev (godt og dårligt), er her et par af de vigtigste ting at huske på.

Stop med at genbruge det samme følgebrev

Du skal skrive et personligt følgebrev til job, du holder af.

Coverbrev er en måde, du kan skille dig ud fra din konkurrence og vise organisationen, hvorfor du er interesseret i at arbejde for dem. Dette er vigtigere for nogle organisationer end andre (FAANG er ligeglad med det), men et godt følgebrev vil aldrig skade dine chancer for at blive ansat.

Det kan også være en nyttig øvelse for dig - det giver dig chancen for at tænke over og formulere, hvorfor du er interesseret i at arbejde for dette firma - så når du bliver spurgt i et interview, "Hvorfor denne organisation?" du har et let tilgængeligt svar.

Følg ikke forældede skabeloner

Du kan springe over at angive din adresse eller dine arbejdsgivere øverst.

I stedet skal du behandle det som en e-mail og starte brevet blot med "Kære ansættelsesleder". Du skal ikke bekymre dig om at finde en bestemt person, du kan henvende dig til, medmindre du allerede ved det.

Du behøver heller ikke kæmpe for kreativitet for en åbningslinje. Hold dig til det grundlæggende som "Jeg er interesseret i X" eller "Jeg skriver om Y-position".

Fortæl virksomheden, hvorfor du vil arbejde for dem

Kan du lide virksomhedskulturen og værdierne? Synes du det arbejde, de laver, er interessant?

Giv dem en specifik grund til, at du er interesseret i at arbejde for dem i starten.

Lad dem også vide, hvordan du fandt dem. Læste du en firmablog om interessant forskning, de laver? Så du, at de dybt værdsætter filantropi og tilskynder alle medarbejdere til at engagere sig i en række frivillige bestræbelser?

Uanset om du fandt ud af dem, skal du sørge for at medtage det i dit brev.

Interview og ansættelse af mennesker er ekstremt dyrt og tidskrævende for en organisation. Virksomheder foretrækker at investere den tid og kræfter i mennesker, der virkelig er interesserede i at arbejde for deres organisation (og derfor sandsynligvis vil acceptere et tilbud, der er fremsat), ikke nogen generisk virksomhed.

Hvis du kan vise en organisation, at du er dybt interesseret i at arbejde for dem, vil det sandsynligvis øge dine chancer for at blive interviewet.

En god lakmustest til dette er at spørge dig selv: "Hvis jeg ændrede virksomhedens navn og navnet på jobbet, kunne jeg sende dette følgebrev til et andet firma?"

Hvis svaret er ja, skal du omskrive dit følgebrev.

Kommuniker hvorfor de skal ansætte dig i stedet for en anden kandidat

Sammenfat ikke bare dit CV.

De har dit CV. De ved, hvad der står.

Dette er en chance for dig at fortælle den potentielle arbejdsgiver, hvem du er som person, og hvorfor du ville være godt egnet til jobbet.

Har du modtaget store komplimenter for dit arbejde fra tidligere kolleger og chefer? Kan du trygt sige, "Jeg er den bedste person til alle ting X"? Nævn det her!

For eksempel er du så lidenskabelig for netværk, at du læser Illustrated TCP / IP-guiden på stranden? Skriv om det! Brugte du weekender på at arbejde med en cool app-idé, du havde? Tal om det!

Meget af dette afsnit er kontekstafhængigt - ideelt set skal du have en fornemmelse af arbejdsgiverkulturen og basere de historier, du tilbyder, på dette. Men generelt kan du behandle følgebrev som en samtale.

Vær specifik

Du vil fortælle virksomheden, hvordan du kan løse problemer, de i øjeblikket står over for.

Brug eksempler på, hvordan du løste problemer i dit tidligere job for at vise, hvordan du vil være til hjælp for denne organisation.

Det er meget vigtigt at vise dette med specifikke eksempler snarere end blot at fortælle dem. Dette gør dine krav mere pålidelige og lettere for en arbejdsgiver at forestille sig.

Det er meget mindre effektivt at sige, "Jeg er en fleksibel problemløsning med stor opmærksomhed på detaljer og en evne til at styre komplekse kodeledninger."

I stedet er det meget bedre at skrive, "Udover at være ekstremt tilpasningsdygtig, migrerede jeg for nylig min organisations kodeudgivelsesproces fuldstændigt til AWS, hvor jeg var i stand til at implementere en kontinuerlig CI / CD-pipeline. Dette resulterede i, at organisationen flyttede fra 1 udgivelse om ugen til daglige udgivelser med færre rapporterede problemer og 10% forbedrede rapporter om udviklertilfredshed. Jeg anvender det samme niveau af dedikation og fokus på alle projekter, jeg får tildelt, fra kodevurderinger til større projektrevisioner. "

En af disse er betydeligt mere troværdig og viser snarere end fortæller en potentiel arbejdsgiver om dine evner.

Sørg for, at dit følgebrev lyder som dig

Dette betyder ikke, at følgebrevet skal lyde nøjagtigt, som du taler. Men det skal stadig lyde som din stemme.

Hvis brevet er fuld af udsagn som: "Hvis du leder efter en hårdtarbejdende, dedikeret salgsingeniør med teamånd", lyder det sandsynligvis ikke som dig.

De mennesker, du sender dit følgebrev til, er rigtige mennesker. Ofte var de i din position for bare et par år siden, og hvis du bliver ansat, bliver de dine kolleger.

Tænk på dem på den måde, og skriv følgebrevet, som om du beskriver til en kollega, hvorfor du er den perfekte pasform til stillingen.

Hold det på en side

Gør ikke dit følgebrev længere end en side.

Hvis det er længere end en enkelt side, har du skrevet for meget. Hvis du leder efter ting at skære - tænk på ovenstående punkter.

Var noget, du skriver om, dækket af dit CV? Fjern det. Er der meningsløse sætninger som "Hvis du er på udkig efter en hårdtarbejdende, dedikeret salgsingeniør med teamånd"? Fjern dem. Hold det simpelt, og fortæl en historie om, hvorfor du passer godt til dette job, på dette team, hos dette firma.

Tænk på dette som din 'elevator pitch', hvor du øver på at forfine din historie til et interview. Du kan bruge en ændret version af denne historie, når du får den frygtede anmodning om at "fortæl mig om dig selv" i et interview.

Forklar eventuelle uoverensstemmelser

Hvis du tidligere kun har haft job, der laver en ting og nu ansøger om job, der gør noget helt andet, har du brug for en klar og overbevisende forklaring på, hvorfor du ville være god til jobbet.

Arbejdsgivere modtager ofte hundreder, hvis ikke tusinder af CV'er til en enkelt stilling. De har brug for en hurtig, nem måde at sortere CVerne på for at bestemme, hvem de vil give interviews.

Hvis de fornemmer noget forkert, som en person, der er over eller under kvalificeret eller ikke har nogen erfaring i marken, vil de sandsynligvis blot smide det i "nej" bunken.

Det er dit job at overbevise arbejdsgiveren om, at du ville være god til jobbet med dine ansøgningsmaterialer. Dette er især relevant, hvis du forsøger at skifte karriere eller komme fra en selvlært eller bootcamp-baggrund.

Det betyder ikke, at du ikke kan ansøge om disse job (masser af selvlærte udviklere har ændret karriere med succes!), Men det gør det lidt sværere.

Du skal tydeligt vise arbejdsgivere, hvorfor du er kvalificeret med et fremragende følgebrev og et CV, der fremhæver projekter, du har lavet, og overførbare færdigheder fra tidligere job.

Korrekturlæs alt

Læs dit følgebrev. Læs det igen.

Hvis du kæmper med grammatik og stavning, eller hvis engelsk ikke er dit første sprog, skal du tjekke Grammarly. Det er gratis og hjælper dig med at identificere ændringer, du skal foretage i din skrivning.

Hvis du kan, skal du bede en ven, der fik gode karakterer på engelsk, om at hjælpe dig. Hvis dit følgebrev eller dit CV er vanskeligt at læse på grund af stavefejl og grammatiske fejl, vil fokus ikke være på dine præstationer.

Plus, kommunikation er en stor del af ethvert job, uanset hvor teknisk, og din applikation er et sted at fremvise dine kommunikationsevner.

Da du i det væsentlige har haft ubegrænset tid til at skrive og gennemgå dit CV, følgebrev og ansøgning, forventes det, at de er fri for grammatiske fejl eller stavefejl.

Send dit følgebrev den rigtige vej

Når du sender din ansøgning til et firma, skal dit følgebrev være i selve din ansøgnings-e-mail. Send ikke en tom e-mail med to vedhæftede filer til ansættelseslederen.

Brug også en professionel e-mail-adresse! Noget som [email protected] er fint.

Universitetsadresser er også fine, men efter at du har været ude af universitetet i et par år, er det sandsynligvis en god ide at opdatere det.

Noget som [email protected] er ikke.

Leder du efter flere råd om, hvordan du skriver det perfekte følgebrev? Tjek disse ressourcer:

  • Udviklerens følgebrev
  • Joel på software: Få dit CV læst
  • Sortering genoptages
  • Du skal skrive et bedre følgebrev
  • Eksempel på følgebrev
  • Endnu et eksempel på følgebrev