Sådan finder du en praktikplads til softwareudvikler som studerende

Sidebemærkning: Selvom denne artikel er rettet mod studerende (fordi jeg er en, så jeg let kan forholde mig til det), er jeg sikker på, at mange af disse tip stadig kan være nyttige for folk, der ikke er studerende og leder efter en praktikplads til softwareudvikler.

Da min sidste praktik nærmer sig slutningen, har jeg reflekteret meget over, hvad jeg ville have gjort anderledes, når jeg søgte efter praktikophold. Jeg vil fortælle dig alt, hvad jeg ved, men først skal jeg give lidt baggrund om mig selv.

For omkring to og et halvt år siden besluttede jeg officielt at ændre min hovedfag til computervidenskab. Omkring det tidspunkt måtte jeg også begynde at lede efter praktikophold. Kommer jeg fra en statistikbaggrund, var jeg uklar om teknologibranchen, men til sidst fandt jeg en praktikplads som kvalitetsudvikler.

Her er den første lektion, jeg lærte - du behøver ikke acceptere det første jobtilbud, du får. Det var også mit første interview nogensinde! Det ville ikke have gjort ondt at vente et par måneder på at finde en praktikplads, jeg var begejstret for. Men for at være ærlig var jeg uerfaren og ville bare virkelig have et job i marken.

Jeg nød ikke rigtig det arbejde, jeg udførte som praktikant i QA-udvikler. Det var bare ikke for mig. Men i løbet af den tid indså jeg, at jeg ville være softwareudvikler og begyndte at forstå det tekniske jobmarked lidt mere, og hvordan man byggede en attraktiv portefølje.

Så selvom jeg nu har det privilegium at arbejde som softwareudviklerpraktikant i en virksomhed, som jeg brænder for, kan jeg ikke lade være med at ønske, at jeg kendte de ting, jeg kender nu fra starten (jeg ved, rigtigt - ønsketænkning).

Derfor skriver jeg denne artikel for at hjælpe andre mennesker med at finde en kickass første praktikplads. ?

Så her er mit råd?

1. Bare rolig, hvis det tager lang tid at få din første praktik som softwareudvikler

Jeg har været vidne til, at mange studerende ansøger om praktikophold i over otte måneder uden noget jobtilbud. Og jeg har set deres tillid smuldre, og at de bliver hårde mod sig selv, men jeg synes, at det er en ret normal oplevelse at have svært ved at finde din første praktik, især for studerende, der endnu ikke har taget kurser på øverste niveau. Så lad dig ikke stresse.

Jeg kan med glæde sige, at mine venner, der i første omgang kæmpede for at finde praktikophold, har fundet praktikophold på gode steder. Mange virksomheder ser også efter studerende, der har omkring et år tilbage af skolen. De har mere erfaring, og virksomheden kan lettere tilbyde dem en fuldtidsstilling, når de er uddannet. Dette spiller en stor faktor i, hvorfor mange mennesker, der ansøger i andet år, kæmper for at få job.

2. Personlige projekter er lige så vigtige (måske endnu mere) som din GPA

Hele mit liv har jeg været meget fokuseret på skole og troet, at mine karakterer ville få mig til at lykkes og give mig det liv, jeg ønsker, og at dårlige karakterer ville ødelægge mig. Men nu hvor jeg tænker tilbage, kunne jeg have taget mig lidt mindre om skolen og fokuseret på ting som lidenskabsprojekter, der ville have gjort mig til en lykkeligere person. Desuden ser personlige projekter relateret til dit fagområde godt ud på CV'er. Det viser arbejdsgivere, at du er kreativ og har initiativ.

Da jeg endelig gav slip på at passe for meget på mine karakterer og begyndte at fokusere mere på mine personlige kodningsprojekter, begyndte jeg at bemærke, at mine karakterer ikke sprang. Jeg brugte mindre tid på skolen, men jeg klarede det lige så godt. Sandsynligvis fordi jeg ikke stressede så meget over min præstation og kunne bevare flere oplysninger ved at være afslappet.

De personlige projekter, jeg har bygget, har bestemt hjulpet mig med at finde den praktik, jeg har nu. Arbejdsgivere er ligeglade med dine karakterer lige så meget som om dine softwareudviklingsevner. Medmindre du planlægger at gå på en topskole, betyder karakterer ikke så meget i den tekniske industri.

Så hvis du bekymrer dig meget om skole som mig, ville mit råd være at bekymre dig mindre og få dine hænder beskidte byggesoftware.

3. Bliv ved med at teste markedet - søg altid, selvom du ikke leder efter et job lige nu

Ansøg altid om praktikophold, når du kan. Populære virksomheder som Microsoft giver praktikophold et år i forvejen, så selvom du ikke i øjeblikket leder efter en stilling - skal du bare ansøge. I værste tilfælde får du mere interviewøvelse. At søge job ofte hjælper dig også med at 'teste markedet'. Hvad dette betyder er, at du finder ud af, hvor du står i forhold til din konkurrence. Får du ingen interviews? Arbejd lidt hårdere. Byg et andet projekt. Så kom tilbage og søg igen.

4. Forsøg at undersøge arbejdspladsens kultur, inden du accepterer et job

Jeg lærte dette på den hårde måde. Men dette er især vigtigt for underrepræsenterede mindretal. Nogle teknologivirksomheder kan være ubehagelige at arbejde med, når du er et mindretal. At ende på en arbejdsplads som denne kan være sjelsugende og afskrække dig helt fra teknologien. Så gør din forskning. Spørg rundt, om nogen i dit netværk har arbejdet i virksomheden, og i bekræftende fald, hvordan deres oplevelse var.

5. Sigt højt

Indtil for et år siden troede jeg ikke, at jeg nogensinde kunne få et job hos Google eller Microsoft, fordi jeg troede, at jeg aldrig ville være god nok. Disse virksomheder er for genier, der har kodet hele deres liv, tænkte jeg. Nu ved jeg, at det ikke er sandt.

Virksomheder ser efter gode udviklere, men også efter mennesker med gode bløde færdigheder, der kan give et team et nyt perspektiv. Så hvis du arbejder hårdt, har erfaring med at arbejde med personlige projekter og en anstændig GPA (ikke et stort krav, men det hjælper din sag) og forbereder dig godt til interviews - du har helt sikkert en chance med Google, og du skal ansøge.