Browser-tilstande forklaret ved hjælp af nostalgi og det tristeste lille ord nogensinde

I min sidste artikel diskuterede jeg doktypen - hvad den er, og hvorfor den er nødvendig. I denne artikel vil jeg undersøge forskellen mellem forskellige tilstande, som browsere kan køre: fuld standardtilstand, næsten standardtilstand og quirks-tilstand.

Disse to artikler er ret relaterede, så du vil måske først læse den forrige for at forstå, hvad jeg handler om.

Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem fuld standardtilstand, næsten standardtilstand og quirks-tilstand?

De forskellige tilstande er alle relateret til den tidlige implementering af W3C-standarder.

Doctype blev introduceret for at fortælle browsere, hvilken slags dokumenter de skulle gengives. Hvis udvikleren ikke medtager doktypen i deres HTML-dokument, har browseren ingen idé om, hvilken type dokument den har at gøre med.

Så for at være på den sikre side vil det gøre dokumentet kompatibelt med de gamle (quirk) browsere (Navigator 4, Internet Explorer 4 og 5) i det, der kaldes quirks-tilstanden.

Og da de gamle browsere boede i landet med en meget dårlig CSS, betyder det, at mange af dine CSS-stilarter ikke vil blive anvendt, og dit websted vil ikke se ud, som du forventer.

Naturligvis kan nogle udviklere vælge at udelade doktypen med vilje, fordi de ønsker, at deres dokument skal gengives i quirks-tilstanden af ​​forskellige årsager.

Ligesom, hvad hvis jeg vil vide, hvordan ville min hjemmeside se ud i 1998?

God grund, vil jeg sige.

Nu hvor vi ved, hvad quirks-tilstand er, og hvad det vil gøre for vores dårlige websted (bryde det), hvad handler det om med de fulde standarder og de næsten standardtilstande?

Den næsten standardtilstand er også kendt som den begrænsede tilstand. Som du kan forestille dig, er indholdet, der gengives i næsten standardtilstand, næsten fuldt ud i overensstemmelse med fuld standardtilstand.

Næsten.

Det tristeste ord nogensinde.

I. Små historier Det tristeste ord i hele verden er ordet næsten. Han var næsten forelsket. Hun var næsten god for ham. Han stoppede næsten hende. Hun ventede næsten. Han levede næsten. De kom næsten.

Af Nikita Gill

Husk det, lad os gå videre.

Den næsten standardtilstand gengiver dokumentet med kun et par quirks, der har at gøre med lodret dimensionering af tabelceller.

På den anden side gengiver fuld standardtilstand dokumentet i henhold til de nyeste HTML- og CSS-specifikationer. Selvom der stadig er nogle forskelle mellem, hvordan moderne browsere gengiver indhold på skærmen, kan vi bruge Normalize.css eller Reset CSS for at reducere uoverensstemmelserne (og bevare vores fornuft).

Så hvis der er nogle særheder på dit websted, er det sandsynligvis op til dig, ikke browseren.

Undskyld.

Nå, her er vi. Hvis nogen nogensinde spørger dig om forskellen mellem de fulde standarder, næsten fulde standarder og quirks-tilstande, skal du bare huske de gamle browsere, ødelagte CSS og det tristeste ord nogensinde.

Hvis du vil læse mere om aktivering af de forskellige browsertilstande, er der en fantastisk oversigt skrevet af Henri Sivonen. Og en grov liste over særegenheder kan findes på MDN.

Næste gang vil jeg undersøge forskellen mellem HTML og XHTML. Håber du vil slutte mig til det, der viser sig at være et ret spændende emne! Vi ses snart!

Listen over spørgsmål, som jeg besvarer, er venligt leveret af Rose fra Verify-rekrutteringsbureauet i Dublin, Irland.

Hvis du har nydt denne artikel og fundet den gavnlig, kan du overveje at give mig en kommentar eller nogle klapper. Tak skal du have!