Ønsker du at få en praktikplads inden for softwareteknik? Her er nogle tanker, der kan hjælpe dig

En note: dette indlæg er simpelthen beregnet til at dele råd, jeg ønsker, jeg havde fået.

Hvis du er universitetsstuderende på udkig efter en praktikplads til software-ingeniørarbejde til sommeren eller bare undrer dig over, hvordan det er at kigge efter en, er denne artikel noget for dig!

I løbet af mit andet år på college var jeg ret sikker på, at jeg ville være softwareingeniør. Jeg havde taget de to introduktionskurser på mit college og elsket dem og var i en højere klasse, som jeg nød. Så jeg håbede at få en praktikplads inden for softwareteknologi om sommeren, der gjorde det muligt for mig at få brancheerfaring og forbedre mine færdigheder.

Da jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle nærme mig dette, begyndte jeg ikke at kigge indtil foråret. Fra og med januar søgte jeg til over 60 virksomheder online og modtog mindst 20 automatiske afvisninger. Jeg havde to tekniske interviews (som begge gik katastrofalt) og endte med at arbejde et job, der ikke havde noget at gøre med software engineering.

Mine fejl var:

 1. Start ikke før om foråret
 2. Brug ikke mit netværk eller forsøger at dyrke det
 3. Forbereder ikke på tekniske interviews
 4. Ikke laver nogen sideprojekter

I mit yngre år var jeg fast besluttet på at gøre det bedre. Jeg netværkede så meget som jeg kunne, investerede tid i at øve mig på tekniske og adfærdsmæssige interviews og tog hvert interview, jeg kunne få. Jeg følte, at mit største problem var at få min fod ind i døren. Mit CV gik vild blandt tusinder af andre i online-applikationen ugyldig. Ingen havde nogen grund til at give min ansøgning et nyt kig.

Efter min fiasko sidste år brugte jeg meget tid på at undersøge strategier til landing af en praktikplads som softwareingeniør. Jeg kom på fire takeaways, som jeg lærte af mine fejl:

 1. Start tidligt
 2. Forbindelser er dit vigtigste værktøj
 3. Du skal forberede dig på tekniske interviews
 4. Side-projekter forvandler dit CV fra godt til godt

Den første ting, jeg var nødt til at gøre, var at vælge hvilke virksomheder jeg ville målrette mod. Jeg startede med at nævne alle de virksomheder, hvis produkter jeg brugte og nød, og derefter søge efter "software engineering praktikant" på Glassdoor job-søgningen og søge gennem disse lister efter virksomheder, hvis produkter jeg kunne lide, havde hørt gode ting om, eller hvis jobannoncer lød interessant.

Starter tidligt

Rekrutteringssæsonen starter i august / september . Jeg vil anbefale at starte i august / begyndelsen af ​​september eller senest i oktober.

Mange store virksomheder (hvis det er det, du leder efter) afslutter deres rekruttering inden november / december. Hvis du når ud til venner, er det dejligt at få en tidlig start, for eksempel før september. Hvis du læser denne artikel om foråret, er det ikke for sent ! Du kan stadig anvende alle nedenstående strategier og have en stor chance for at få en praktikplads.

Brug af forbindelser

Her er et resumé af mennesker, du kan nå ud for at få din fod i døren, for at sige det.

 1. Alumni, der arbejder i det firma, du vil arbejde hos
 2. Venner / klassekammerater, der var interneret i det firma
 3. Professorer
 4. Venner af venner, der arbejder i det firma

Oprindeligt nå ud

Som universitetsstuderende følte jeg det som om jeg ikke havde nogen forbindelser. Forbindelser virkede som noget rigtige voksne havde, ikke mig. Men dette viste sig at være helt falsk.

For det første kendte jeg et par alumner, der nu arbejdede i virksomheder, som jeg ønskede at arbejde hos. For det andet opdagede jeg kraften i LinkedIn som et værktøj til at få mest muligt ud af mit netværk.

Mit første skridt i at bruge mine forbindelser var at nå ud til folk, jeg allerede kendte, og som fungerede som softwareingeniører hos de virksomheder, jeg var interesseret i. For mig var det lettere at bede om tid fra folk, jeg allerede kendte.

Hvis nogen af ​​dine klassekammerater / venner er interneret i disse virksomheder, så prøv at kontakte dem. De kan ofte henvise dig til en rekrutterer hos det pågældende firma. Det er også værdifuldt at nå ud til folk, der arbejder på fuld tid hos disse virksomheder.

Jeg nåede normalt ud til dem via Facebook-messenger og spurgte, om de havde 15 minutter til et telefonopkald til at chatte om deres arbejde . Det er vigtigt, at du begrænser spørgsmålet til 15 minutter - det er et lille spørgsmål og føles ikke som en stor tjeneste for den person, du ringer til.

Det er også vigtigt, at du ikke leder ved at bede dem om at hjælpe dig med at få et job. Folk kan ikke lide at hjælpe folk, de ikke kender, og at nærme sig dem på denne måde vil sandsynligvis gøre dem ubehagelige. Da de mennesker, jeg sendte besked til, allerede kendte mig, sagde de alle ja. Jeg kommer nærmere ind på, hvad jeg skal sige om denne type opkald senere.

Mit andet trin var at komme på LinkedIn. Sørg for at udfylde din LinkedIn-profil med så mange oplysninger som muligt - behandle det som et andet CV. Derefter begyndte jeg processen med at nå ud til LinkedIn til folk, som jeg slet ikke kendte . Det gik noget som dette.

 1. Jeg ville gå til LinkedIn-siden for et firma, jeg var interesseret i at arbejde hos, og klikke på linket for at se alle medarbejdere i det firma på LinkedIn.

2. Jeg rullede derefter ned til skolefilteret og skrev mit universitet.

Jeg får derefter en liste over universitetsalumner, der arbejder i det firma, jeg er interesseret i. Folk, som du har noget til fælles med, er meget mere tilbøjelige til at være villige til at tage sig tid ud af deres dag til at tale med dig eller hjælpe dig.

3. Tryk på "Opret forbindelse" og derefter "Tilføj en note" og bede dem om at chatte i telefonen. Min typiske note ser sådan ud:

I min note forklarer jeg både hvorfor jeg kontakter dem og min ”ask” - et 15-minutters telefonopkald - på få sætninger. Hold det kort, venligt og til det punkt (LinkedIn tillader dig alligevel ikke at gå over 300 tegn).

4. Vent til de reagerer! Mange mennesker kommer måske aldrig tilbage til dig, og nogle vil svare med det samme eller inden for få dage. Jeg nåede normalt ud til omkring 5 personer om ugen, da en anstændig mængde mennesker simpelthen ikke kontrollerer eller bruger LinkedIn. Jeg vil fraråde at nå ud til flere personer fra samme firma på én gang, da det er lidt overflødigt.

Ud over at nå ud til folk i dit college-netværk skal du kontakte din forældres venner, hvis de arbejder inden for teknologi, din vens venner osv. Hvis du ser nogen på LinkedIn, som du har forbindelse til via en ven, skal du bede din ven om at introducere dig til den person.

Sådan kommer du i telefon

Denne type telefonopkald, hvor du taler med nogen om deres arbejde, kaldes generelt et ”informativt interview”. Men at kalde det et "interview" får det til at lyde meget skræmmere, end det er. Når du har et par af disse telefonopkald, bliver det meget lettere.

Jeg fandt disse opkald for at være nogle af de mest nyttige ting, jeg gjorde under min praktikophold. De hjalp mig med at finde ud af, hvilken slags virksomhed jeg ville arbejde hos, hvordan jeg forberedte mig på det tekniske interview, og hvilke områder af softwareteknologi jeg ønskede at udforske videre.

Det kan være svært at vide, hvad jeg skal stille i starten, så her er et par af de spørgsmål, jeg stillede under mange af disse telefonopkald:

 • Hvordan er kulturen hos X-firmaet?
 • Er der vægt på balance mellem arbejde og privatliv?
 • Hvor meget hænger folk uden for arbejdet?
 • Er kulturen gennemsigtig eller mere hemmeligholdt?
 • Hvad synes du om at arbejde hos X-firmaet?
 • Er der noget, du ikke kan lide, eller ting, du prøver at ændre?
 • Hvordan er det at være kvindelig ingeniør hos X-firmaet?
 • Er det let at skifte hold og prøve nye ting?
 • Hvad arbejder dit team på?
 • Hvordan endte du hos X-firmaet? Hvad fik dig til at vælge dette firma frem for andre virksomheder?
 • Hvordan kom du ind i dit særlige område inden for datalogi (f.eks. Maskinindlæring, databaser osv.), Og hvad er nogle ressourcer til at lære mere om det?
 • Hvordan er praktikophold i din virksomhed?

Spørgsmål som disse kan være en fantastisk måde at få en bedre forståelse af, hvordan det er at arbejde i virksomheden. Informationsinterviews kan være gode, selvom du ikke leder efter et job. De kan hjælpe dig med at lære mere om branchen.

Men hvis du leder efter en praktikplads, er der et spørgsmål, jeg stillede under hvert telefonopkald, der var særligt nyttigt: Hvordan kan jeg skille sig ud i ansøgningsprocessen for X-firma? Dette spørgsmål er fantastisk, fordi den person, du er i telefon med, vil give dig råd om, hvordan du får en praktikophold der og potentielt tilbyder at forbinde dig med en rekrutterer eller endda henvise dig til deres firma.

Andre veje

Udover at nå ud til forbindelser eller potentielle forbindelser, skal du sørge for at bruge din skoles karriereudstilling! Disse virksomheder er der allerede, fordi de vil rekruttere studerende fra din skole.

Noget, der også var virkelig nyttigt for mig, var (hvis du identificerer dig med kvinder) at indsende mit CV til Grace Hopper CV-databasen. Jeg fik mange virksomheder til at kontakte mig gennem denne database. Derudover, hvis en professor, du kender godt, har kontakter eller venner i branchen, kan det være værd at bede dem om hjælp til at oprette forbindelse.

Tekniske interviews og kodningsudfordringer

Der er sagt nok om det tekniske interview, at jeg ikke føler behov for at skrive et langt indlæg om dette. Men jeg har et par ting, som jeg føler er vigtige:

 • Kodning af udfordringer er en ting . Dette er en vurdering af HackerRank-stil, hvor du får et kodningsproblem og en begrænset tid til at løse det, f.eks. En time. De er normalt en forhåndsscreening til et telefoninterview. Øv dig på at gøre HackerRank-problemer inden for en tidsfrist for at simulere dette miljø, så du er forberedt på disse.
 • Personligt har jeg fundet Python som et fantastisk sprog til interviews. Det forhindrer dig i at skulle implementere datastrukturer eller -funktioner af lavt niveau og er meget hurtig at skrive og fejle i. Nogle af de mest nyttige ting i Python at vide til interviews (efter min mening) er defaultdict, sortering med en lambda , strengopdeling / reversering / sammenføjning og indbyggede datatyper.
 • Prøv ikke at psyk dig selv ud! Jeg havde to sidste runder, som jeg troede, at jeg mislykkedes straks efter, som begge endte med at få tilbud på.
 • Stil spørgsmål i dine tekniske interviews! Det viser, at du er interesseret i virksomheden. Jeg fandt denne Medium-artikel særlig nyttig på den front.
 • Prøv at finde ud af et område inden for datalogi, du er særligt interesseret i, for jeg blev spurgt om det i næsten ethvert interview.
 • Tag så mange interviews / kodningsudfordringer, som du kan, hvis du har tid. Den eneste måde at blive bedre på er at øve!

Ud over dette er her nogle nyttige ressourcer til forberedelse til kodningssamtalen.

 • Palantirs guide
 • Bogen Cracking the Coding Interview
 • Dette blogindlæg
 • Denne liste over ressourcer
 • Der er et nyt sted, der hedder intervewing.io, der parrer dig med en softwaretekniker til at praktisere tekniske interviews - jeg har ikke prøvet det, men det virker rigtig sejt.

Personligt forberedte jeg mig til tekniske interviews ved at lave problemer fra Cracking the Coding Interview, Python-problemer på HackerRank og ved at lave så mange tekniske interviews som muligt. Der er virkelig ingen erstatning for praksis - jeg var langt mindre nervøs i mit femte interview, end jeg var i mit første.

Side projekter

At have sideprojekter, som du lavede på din egen tid og uden for klassen, er den bedste måde at vise, at du er lidenskabelig med, hvad du laver. Ærligt talt er det frustrerende, at der findes en standard, hvor det faktum, at du allerede har hovedfag i datalogi, ikke er nok til at vise dig, at du elsker det.

Uanset hvad er sideprojekter en fantastisk måde at lære såvel som en måde at opbygge dit CV på. For mig har det været givende at lave sideprojekter. Jeg har været i stand til at opbygge mine færdigheder, mens jeg praktiserede at implementere noget alene. Her og her er lister over sideprojektideer for at komme i gang. Jeg vil anbefale at lave et sideprojekt, som du brænder for, snarere end et, du bare bruger til at opbygge dit CV. Det vil være meget sjovere, og du lærer meget mere.

Min skole har noget, der hedder JumboCode, der fungerer kodende for nonprofits. Min erfaring med at være på et hold som en del af klubben har været en af ​​mine yndlingsoplevelser. Arbejder på et team såvel som en fantastisk læringsoplevelse teknisk set. Hvis din skole har noget lignende, så overvej bestemt at blive involveret, hvis det interesserer dig.

Afsluttende tanker

Ved at bruge alle ovennævnte strategier var jeg i stand til at få en praktikplads på Square, hvilket var mit bedste valg! En af mine venner, der arbejdede på Square sidste år, satte mig i kontakt med den nuværende ansætter, hvilket til sidst resulterede i mit tilbud.

At få en software engineering praktik er svært.

Det er især svært, når du ikke har mange virksomheder, der prøver at rekruttere fra din skole, eller du ikke har mange familieforbindelser. Men hvis du går på en skole, der har kandidater fra datalogi, vil i det mindste nogle af dem sandsynligvis arbejde i virksomheder, du er interesseret i! Og i kraft af at have gået på dit college er de ofte villige til at hjælpe dig.

Dette indlæg er beregnet til at offentliggøre alle de ting, jeg ønsker folk havde fortalt mig tidligere, i håb om at hjælpe nogen på jagt efter en praktikplads inden for softwareingeniør.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig via e-mail på tatidoyle01 [at] gmail.com!

En stor tak til de mange mennesker, der har hjulpet mig med at korrekturlæse og redigere denne artikel!