Jeg fik en praktikplads på Facebook. Her er nogle tip, jeg har lært.

Jeg accepterede for nylig et tilbud fra Facebook efter at have interviewet med Google, Microsoft, Dropbox, Yelp og mere. Jeg tog mig lidt til at reflektere og tænke over, hvad der hjalp mig med at skille mig ud. Her er nogle tip, kategoriseret efter forskellige dele af processen.

Sådan får du et interview: Genoptag bygning

Den vigtigste faktor i at fange en virksomhed og dens rekrutteringsteams øje er sandsynligvis dit CV. Siden min strejftog i branchen for tre år siden har mit CV udviklet sig, efterhånden som jeg har fået mere erfaring. Fra år til år har jeg fået meget bedre svarprocent fra virksomheder, da mit CV er ændret - hvert år har jeg fået flere svar på og opfølgninger fra praktikansøgninger. Virkelig, der har kun været nogle få store ændringer i mit CV. Nedenfor fremhæver jeg tre.

Forskning . Jeg tror, ​​det er det, der åbnede mange flere døre for mig - jeg fik omkring 75% flere svar fra virksomheder semesteret efter, at jeg begyndte at forske. Hvis du har mulighed for at arbejde under professorer eller studerende, tag det. Ikke kun lærer du en sindssyg mængde på kort tid og modtager mentorskab fra nogle af de lyseste mennesker i marken, men (på dit CV) viser du også lidenskab og et drev til at lære, der strækker sig ud over klasseværelset.

Forskning udvikler en tankegang til at tackle hårde, komplekse problemer, der er til stede i både den akademiske verden og industrien. Virksomheder vil have folk, der har potentialet til at komme ind og få indflydelse, og det er et skridt i den rigtige retning at vise, at du har den rette tankegang og relevante oplevelse.

Åben kilde . Projekter, som du arbejder på og bidrager til, kan også være open source, et andet plus for din applikation. Hvis du ikke kan finde en forskningsstilling, kan du bidrage til open source. Open source ses generelt meget positivt, og virksomheder skryter af, hvor meget de bidrager til det. Det giver dig mulighed for at arbejde på noget, der gavner samfundet som helhed og tilføje til et projekt, der måske er meget større end dig selv.

Et personligt websted . Måske er det kun mig, og virksomheder ser faktisk ikke på dette, men det ser ud til, at det at have et personligt websted sætter dig et skridt foran dem, der ikke gør det. Personligt bemærkede jeg en 50% højere svarprocent i rekrutteringssæsonen, efter at jeg tilføjede et personligt websted til mit CV.

Udvikling af dit personlige websted etablerer dit personlige brand og viser, at du har grundlæggende front-end viden. Du tog dig tid til at lære HTML og CSS og bruge den webramme, du brugte - et andet tegn på, at du virkelig er interesseret i softwareudvikling.

Forberedelse til interviewet

Så du har fået en e-mail fra en rekrutterer. Hvad nu? Tid til forberedelse!

Der er normalt to dele til software engineering-praktikinterviews: adfærdsmæssig og teknisk.

Adfærdsmæssig præp

Forbered en 1–2 min spiel på dig selv. Hvad lavede du sidste sommer? Hvilke klasser tog du, som du nød godt af? Hvilke seje projekter har du arbejdet med for nylig? Sørg også for at medtage din forskning og open source-oplevelse.

Normalt varer interviews mellem 45–60 minutter, så der er maksimalt 15 minutter at tale om ikke-tekniske detaljer. Før jeg interviewede med hvert firma, kiggede jeg på dets websted og tilknyttede blogs for at lære mere.

Hvad er sejt ved hvert firma? Hvad gør de egentlig? Er der mindre berømte grene, der udfører arbejde, der appellerer mere til mig?

Find og diskuter ting, der viser, at du tog dig tid til at undersøge noget. Skriv disse ting ned et eller andet sted under den indledende forskning, så du kan henvise til dem senere (som lige før interviewet!). Hver eneste lille ting kunne skelne dig fra de næste 20 kandidater.

Intervieweren introducerer normalt sig selv, måske taler om, hvad virksomhedens mission er, og hvad den gør, og beder dig derefter om at tale om dig selv. Vær klar til at recitere, hvad du forberedte.

Teknisk præparat

Tekniske ting er, ja, tekniske - du skal bruge tid på at lære materialet. Her er et par gode ressourcer, som jeg brugte til at hjælpe mig med at forberede mig på mine interviews:

  • et tavle. Ofte kan intervieweren måske have skrevet kode ud eller kode på noget som et Google-dokument, der ikke kompilerer. Det vil sige, at du ikke har nogen idé om, om du laver syntaksfejl. Prøv at skrive kode ud på en tavle, når du forbereder dig. Det er meget anderledes end kodning i et normalt udviklingsmiljø. Du kan også bruge et tavle til at skitsere og visualisere dine ideer.
  • Cracking the Coding Interview. Det har korte anmeldelser om de fleste emner, der er dækket af interviews, og en masse problemer, der varierer i vanskeligheder. Jeg købte en papirkopi. Dette gjorde det muligt for mig at fremhæve vigtige noter i indholdssektionerne og tegne nogle diagrammer ud for spørgsmålene. Indholdssektionerne har gode resuméer om forskellige emner som datastrukturer, sortering, dynamisk programmering osv. For at opdatere din hukommelse. Jeg har faktisk set flere spørgsmål i interviews taget direkte ud af denne bog. Sandsynligvis den største ressource derude.
  • LeetCode. LeetCode har ligesom Cracking the Coding Interview spørgsmål på forskellige niveauer, du kan øve dig med. Men LeetCode giver et online miljø, hvor du kan skrive kode, og hvor din kode vil kompilere og køre. Det er en god måde at kontrollere, at din kode rent faktisk kører, og en god platform til at øve fejlretning. (Bemærk: At være i stand til hurtigt at finde ud af, hvor din kode har en fejl, er nøglen. Det hjælper dig masser af under det aktuelle interview). Hvert spørgsmål har også et diskussionsforum, hvor du kan se, hvordan andre nærmede sig spørgsmålet. Det er altid sejt at se, hvilke andre måder du kan løse et problem på.
  • HackerRank. Mange virksomheder bruger HackerRank til kodning af udfordringer, og HackerRank har udarbejdet et Interview Preparation Kit, der hjælper dig med at forberede dig til interviews. Sættet gennemgår mange af de samme emner, som Cracking the Coding Interview gør, men giver dig en platform til at anvende begreberne ved fysisk kodning. Dette hjælper dig med at vænne dig til et online kodningsmiljø, der minder meget om det, der blev brugt i faktiske interviews.

Det faktiske interview

Dit interview er her. Den adfærdsmæssige del er kommet og forsvundet. Det er tid.

Når du først støder på problemet, skal du tage dig tid til at tænke over. Føler ikke, at du straks skal skynde dig ind i en løsning. Tal igennem din tilgang med din interviewer, inden du begynder at kode. Undertiden vil intervieweren ønske en mere effektiv løsning end din oprindelige løsning, inden du begynder at kode, eller fortæller dig måske, at de ikke er ligeglade med effektivitet, og at enhver gammel brutal krafttilgang er i orden.

Dette giver også intervieweren en chance for at give dig feedback. På den note skal du regelmæssigt bede om feedback eller vejledning. Nogle interviewere har hjulpet mig meget på denne måde. Tænk på interviewet mindre som en eksamen, mere som et samarbejde om at løse nogle problemer.

Lille tip: Hvis du ikke kan huske den nøjagtige syntaks for en sprogspecifik funktion, så spørg om du kan slå det op. Fra min erfaring kan du normalt, eller intervieweren giver dig funktionssignaturer, du kan bruge.

Held og lykke!

Forhåbentlig har du lært lidt af denne artikel. Gennem min bachelorrejse har jeg haft mange støttende jævnaldrende og mentorer, der gav mig vejledning og rådgivning. Jeg håber at betale det frem og gøre din praktik-søgning lidt lettere.

Hvis du vil have personlig vejledning, er du velkommen til at sende en besked til mig på LinkedIn. Tilføj en lille note, der henviser til denne artikel, så jeg ved, at du ikke bare prøver at øge antallet af forbindelser. Tak for læsningen! Held og lykke!