De mest populære programmeringssprog, der bruges i blockchain-udvikling

Vi er i øjeblikket midt i en ny spirende industri med blockchain-udvikling.

Blockchain-teknologi er meget i en begyndende fase, men denne forstyrrende teknologi har allerede formået at tage verden med storm og har oplevet et boom som ingen anden i nyere tid.

Med mange velfinansierede projekter, der nu er ivrige efter at opbygge deres blockchain-netværk og implementere decentrale applikationer oven på dem, er der stor mangel på dygtige, kompetente blockchain-udviklere.

Da milliarder er blevet trukket ind i denne sektor, er løn og efterspørgsel efter blockchain-udviklere eskaleret med projekter, der byder på hinanden for at tiltrække det bedste blockchain-talent, der er tilbage på markedet.

Dette guldrusk kan efterlade nogle udviklere, der spekulerer på, om de har, hvad der kræves for at dykke ned i denne industri, og især hvilke programmeringssprog, der er mest efterspurgte i denne nye industri. Næsten alle populære programmeringssprog bruges i blockchain-branchen, men udviklere skal dog overveje, hvilken type udvikling de gerne vil foretage, da forskellige sprog bruges til visse blockchain-projekter og applikationer.

Her er en kort gennemgang af de forskellige sprog og projekter, der bruger dem til at tjene som en grundlæggende forståelse og fundament for dem, der ønsker at dykke dybere ned i denne branche.

Tørhed- Et nyt og simpelt programmeringssprog, der er populært blandt Ethereum-udviklere, da det er det sprog, der bruges til udvikling af Ethereum-smarte kontrakter. Solidity er et kontraktorienteret Turing-komplet programmeringssprog, og antallet af udviklere anslås til over 200.000.

Da Ethereum har taget forspringet på smarte kontrakter, sikrer mange alternative blockchain-platforme, at de er Solidity (eller ERC-20) kompatible, hvilket gør det muligt at overføre smarte kontrakter let fra Ethereum til deres nye blockchain-netværk.

Ethereum - Teknisk set fungerer Ethereum som en Ethereum Virtual Machine (EVM) som en "verdenscomputer" og består af flere sprog inklusive C ++, Python, Ruby, Go og Java. JavaScript fungerer som rygraden i Ethereum, da det fungerer som et runtime-miljø med scriptudførelse.

Java - Et programmeringssprog til generelle formål, der er samtidigt, objektorienteret og klassebaseret, er designet på en sådan måde, at Java har få implementeringsafhængigheder. Siden lanceringen i 1995 er Java blevet et af de 3 bedste programmeringssprog og med rette med over 9 millioner udviklere. NEM'ercore blockchain-netværk er udelukkende skrevet i Java (snart C ++).

C # - Et objektorienteret sprog kendt for at gøre det muligt for udviklere at opbygge robuste applikationer, der kører på .NET Framework med mindst 2M udviklere over hele verden. C # blev udviklet tilbage i 2000. Siden starten er det blevet et populært programmeringssprog, der bruges til at opbygge kraftfuld krydsplatformkode, der fungerer over flere operativsystemer som Windows, Mac, Linux og Android. Blockchain-projekter skrevet med C # inkluderer:

  • Stratis, en Blockchain-as-a-Service-udbyder bakket op af Microsoft, giver virksomheder mulighed for at opbygge deres egne private blockchain-systemer.
  • NEOblev skrevet i C #, men den understøtter også en række programmeringssprog som Javascript, Java, Python og Go.

Javascript - Ofte forkortet som JS, dette er et multi-paradigmesprog, der understøtter begivenhedsdrevet, funktionelt og bydende (inklusive objektorienteret og prototype-baseret) programmeringsstilarter. Det er et af de mest populære programmeringssprog i verden, der bruges af mindst 9,7 millioner udviklere over hele verden.

Lisks SideChain Development Kit (SDK) er skrevet i JavaScript og giver udviklere mulighed for at bygge applikationer oven på Lisks blockchain-platform.

SQL - Structured Query Language eller '' Sequel '' er et programmeringssprog udviklet af IBM, der bruges til at kommunikere med databaser, der gemmer, spørger og manipulerer data. Der er anslået 7 millioner udviklere til SQL i dag. Populære databaser som MySQL, PostgreSQL, SQL Server, DB2, Oracle og mere bruger alle SQL til at udvikle applikationer. Et blockchain-projekt, der inkorporerer SQL, er:

  • Aergo - En virksomhedsklar blockchain-løsning udviklet af Blocko under deres proprietære Coinstack-teknologi bruger SQL-smarte kontrakter. Den Aergo kæde er udstyret med en SQL -baserede smart-kontrakt platform, der vil gøre det muligt for virksomhedens enheder til at skabe og udføre avancerede smarte kontrakter i kommercielle business miljøer.

C ++ - Et programmeringssprog til generelle formål med anslået 4,4 millioner udviklere. Det er den største styrke i evnen til at skalere ressourceintensive applikationer og gøre det muligt for dem at køre problemfrit, hvilket gør det til et meget populært programmeringssprog til 3D-spil. Blockchain-projekter, der bruger C ++, inkluderer:

  • EOS - C ++ er det vigtigste programmeringssprog for EOS, der foretrækkes for sin fleksibilitet til at køre omfattende applikationer oven på blockchain. EOS understøtter også ethvert sprog, der kompileres til WebAssembly (WASM)
Random Fact: Bitcoin core's netværk er programmeret i C ++.

Golang - Et open source generelt programmeringssprog løst baseret på syntaksen for C-programmeringssproget, Golang er let for udviklere at lære og for testere at forstå. I øjeblikket er der anslået 800.000+ udviklere på Golang-sproget, der bruges af konsortiumnetværket:

  • HyperLedger Fabric - Det meste af kædekoden (smarte kontrakter bygget med HyperLedger Fabrics) er skrevet i Golang. De har også en Java SDK til udvikling af blockchain-applikationer.

Forhåbentlig har dette givet dig en grundlæggende oversigt over, hvor du skal starte, og hvad du skal grave nærmere i, hvis blockchain-branchen er noget, der interesserer dig. Der er ingen tvivl om, at denne industri vil fortsætte med at eksplodere yderligere i løbet af det næste årti eller deromkring, når der gøres fremskridt, og brugssager fra den virkelige verden antages.