Begyndervejledningen til Git & GitHub

Hvad er Git?

Git er en gratis open source- versionskontrolsoftware . Det blev oprettet af Linus Torvalds i 2005. Dette værktøj er et versionskontrolsystem, der oprindeligt blev udviklet til at arbejde med flere udviklere på Linux-kernen.

Dette betyder dybest set, at Git er en indholdsspor. Så Git kan bruges til at gemme indhold - og det bruges mest til at gemme kode på grund af de andre funktioner, det giver.

Projekter i det virkelige liv har generelt flere udviklere, der arbejder parallelt. Så de har brug for et versionskontrolsystem som Git for at sikre, at der ikke er nogen kodekonflikter mellem dem.

Kravene i sådanne projekter ændres også ofte. Så et versionskontrolsystem giver udviklere mulighed for at vende tilbage og gå tilbage til en ældre version af deres kode.

Filialsystemet i Git giver udviklere mulighed for at arbejde individuelt med en opgave (For eksempel: En gren -> En opgave ELLER en gren -> En udvikler). Grundlæggende tænk på Git som et lille softwareapplikation, der styrer din kodebase, hvis du er en udvikler.

Git-arkiver

Hvis vi vil begynde at bruge Git, skal vi vide, hvor vi skal være vært for vores opbevaringssteder.

Et lager (eller kort sagt "Repo") er et projekt, der indeholder flere filer. I vores tilfælde vil et lager indeholde kodebaserede filer.

Der er to måder, du kan være vært for dine opbevaringssteder på. Den ene er online (på skyen) og den anden er offline (selvinstalleret på din server).

Der er tre populære Git-hostingtjenester: GitHub (ejet af Microsoft), GitLab (ejet af GitLab) og BitBucket. Vi bruger GitHub som vores hosting service.

Før vi bruger Git, skal vi vide, hvorfor vi har brug for det

Git gør det let at bidrage til open source-projekter

Næsten hvert open source-projekt bruger GitHub til at styre deres projekter. Brug af GitHub er gratis, hvis dit projekt er open source, og det inkluderer en wiki- og udgave-tracker, der gør det nemt at inkludere mere dybtgående dokumentation og få feedback om dit projekt.

Hvis du vil bidrage, forkaster du (henter en kopi af) et projekt, foretager dine ændringer og sender projektet en pull-anmodning ved hjælp af GitHubs webgrænseflade. Denne pull-anmodning er din måde at fortælle projektet, at du er klar til, at de kan gennemgå dine ændringer.

Dokumentation

Ved at bruge GitHub gør du det lettere at få fremragende dokumentation. Deres hjælpeafdeling og guider har artikler til næsten ethvert emne relateret til Git, som du kan tænke på.

Integrationsmuligheder

GitHub kan integreres med almindelige platforme som Amazon og Google Cloud med tjenester som Code Climate for at spore din feedback og kan fremhæve syntaks på over 200 forskellige programmeringssprog.

Spor ændringer i din kode på tværs af versioner

Når flere mennesker samarbejder om et projekt, er det svært at holde styr på revisioner - hvem ændrede hvad, hvornår og hvor disse filer er gemt.

GitHub tager sig af dette problem ved at holde styr på alle de ændringer, der er skubbet til lageret.

Ligesom at bruge Microsoft Word eller Google Drive, kan du have en versionshistorik for din kode, så tidligere versioner ikke går tabt med hver iteration. Det er let at vende tilbage til den tidligere version og bidrage med dit arbejde.

Fremvis dit arbejde

Er du en udvikler, der ønsker at tiltrække rekrutterere? GitHub er det bedste værktøj, du kan stole på for dette.

I dag, når de søger efter nye rekrutter til deres projekter, ser de fleste virksomheder på GitHub-profiler. Hvis din profil er tilgængelig, har du en større chance for at blive rekrutteret, selvom du ikke er fra et godt universitet eller college.

Nu lærer vi, hvordan du bruger Git & GitHub

Oprettelse af GitHub-konto

For at oprette din konto skal du gå til GitHubs hjemmeside og udfylde registreringsformularen.

Git installation

Nu skal vi installere Gits værktøjer på vores computer. Vi bruger CLI til at kommunikere med GitHub.

Til Ubuntu:

  1. Opdater først dine pakker.
sudo apt update

2. Installer derefter Git og GitHub med apt-get

sudo apt-get install git

3. Kontroller endelig, at Git er installeret korrekt

git --version

4. Kør følgende kommandoer med dine oplysninger for at indstille et standardbrugernavn og e-mail, når du skal gemme dit arbejde.

git config --global user.name "MV Thanoshan" git config --global user.email "[email protected]"

Arbejde med GitHub-projekter

Vi arbejder med GitHub-projekter på to måder.

Type 1: Opret lageret, klon det til din pc og arbejd på det. (Anbefales)

Type 1 indebærer at oprette et helt nyt lager på GitHub, klone det til vores computer, arbejde på vores projekt og skubbe det tilbage.

Opret et nyt lager ved at klikke på knappen "nyt lager" på GitHub-websiden.

Vælg et navn til dit første lager, tilføj en lille beskrivelse, markér afkrydsningsfeltet 'Initialiser dette lager med et README', og klik på knappen "Opret lager".

Godt klaret! Dit første GitHub-lager oprettes.

Din første mission er at få en kopi af lageret på din computer. For at gøre det skal du "klone" lageret på din computer.

At klone et lager betyder, at du tager et lager, der findes på serveren og kloner det til din computer - ligesom at downloade det. På arkivsiden skal du hente "HTTPS" -adressen.

Når du har arkivets adresse, skal du bruge din terminal. Brug følgende kommando på din terminal. Når du er klar, kan du indtaste dette:

git clone [HTTPS ADDRESS]

Denne kommando laver en lokal kopi af lageret, der hostes på den givne adresse.

Nu findes dit lager på din computer. Du skal flytte i den med følgende kommando.

cd [NAME OF REPOSITORY]

Som du kan se på ovenstående billede, er mit lagernavn "My-GitHub-Project", og denne kommando fik mig til at gå til den specifikke mappe.

BEMÆRK:Når du kloner, opretter Git et lager på din computer. Hvis du vil, kan du få adgang til dit projekt med computerens brugergrænseflade i stedet ved hjælp af ovenstående kommando 'cd' på terminalen.

Nu i den mappe kan vi oprette filer, arbejde på dem og gemme dem lokalt. For at gemme dem et fjerntliggende sted - som GitHub - har vi foretaget en proces kaldet en "commit". For at gøre dette skal du vende tilbage til din terminal. Hvis du lukkede den, som jeg tidligere har nævnt, skal du bruge kommandoen 'cd'.

cd [NAME OF REPOSITORY]

Nu i terminalen er du i din arkivmappe. Der er 4 trin i en forpligtelse: 'status', 'tilføj', 'begå' og 'skub'. Alle følgende trin skal udføres inden for dit projekt. Lad os gennemgå dem en efter en.

  1. “Status”: Det første du skal gøre er at kontrollere de filer, du har ændret. For at gøre dette kan du skrive følgende kommando for at få en liste med ændringer til at vises.
git status

2. "tilføj": Ved hjælp af ændringslisten kan du tilføje alle filer, du vil uploade med følgende kommando,

git add [FILENAME] [FILENAME] [...]

I vores tilfælde tilføjer vi en simpel HTML-fil.

git add sample.html

3. "commit": Nu hvor vi har tilføjet de filer, vi vælger, skal vi skrive en besked for at forklare, hvad vi har gjort. Denne meddelelse kan være nyttig senere, hvis vi vil kontrollere ændringshistorikken. Her er et eksempel på, hvad vi kan sætte i vores sag.

git commit -m "Added sample HTML file that contain basic syntax"

4. "push": Nu kan vi lægge vores arbejde på GitHub. For at gøre det skal vi 'skubbe' vores filer til Remote. Remote er en duplikatforekomst af vores lager, der bor et andet sted på en fjernserver. For at gøre dette skal vi kende fjernbetjeningens navn (for det meste kaldes fjernbetjening oprindelse). For at finde ud af dette navn skal du skrive følgende kommando.

git remote

Som du kan se i ovenstående billede, står der, at vores fjernbetjenings navn er oprindelse. Nu kan vi sikkert 'skubbe' vores arbejde ved hjælp af følgende kommando.

git push origin master

Hvis vi nu går til vores lager på GitHub-websiden, kan vi se den sample.html-fil, som vi har skubbet til fjernbetjening - GitHub!

BEMÆRK : Nogle gange når du bruger Git-kommandoer i terminalen, kan det føre dig til VIM-teksteditoren (en CLI-baseret teksteditor). Så for at slippe af med det skal du skrive

:q

og ENTER.

Træk er modtagelsen fra GitHub.

At skubbe er handlingen ved at sende til GitHub.

Type 2: Arbejd med dit projekt lokalt, og opret derefter lageret på GitHub og skub det til fjernbetjening.

Type 2 giver dig mulighed for at oprette et nyt lager fra en eksisterende mappe på vores computer og sende det til GitHub. I mange tilfælde har du måske allerede allerede lavet noget på din computer, som du pludselig vil forvandle til et lager på GitHub.

Jeg vil forklare dig dette med et webprojekt fra Survey form, som jeg lavede tidligere, og som ikke blev føjet til GitHub.

Som jeg allerede nævnte, når vi udfører Git-kommandoer, skal vi sørge for, at vi er i den korrekte mappe i terminalen.

Som standard er ethvert bibliotek på vores computer ikke et Git-lager - men vi kan gøre det til et Git-lager ved at udføre følgende kommando i terminalen.

git init

Efter konvertering af vores bibliotek til et Git-arkiv er den første ting, vi skal gøre, at kontrollere de filer, vi har, ved hjælp af følgende kommando.

git status

Så der er to filer i den mappe, som vi har brug for at "tilføje" til vores Repo.

git add [FILENAME] [FILENAME] [...]

BEMÆRK : For at "tilføje" alle filerne i vores lager kan vi bruge følgende kommando:

git add .

Når iscenesættelsesområdet (tilføjelsesprocessen) er afsluttet, kan vi kontrollere, om filerne er tilføjet med succes eller ikke ved at udføre git status

Hvis de pågældende filer er i grønt som nedenstående billede, har du gjort dit arbejde!

Så er vi nødt til at "begå" med en beskrivelse i den.

git commit -m "Adding web Survey form"

Hvis mit arkiv startede på GitHub, og jeg bragte det ned til min computer, vil der allerede være knyttet en fjernbetjening til det (Type 1). Men hvis jeg starter mit arkiv på min computer, har den ikke en fjernbetjening tilknyttet, så jeg skal tilføje den fjernbetjening (Type 2).

Så for at tilføje den fjernbetjening skal vi først gå til GitHub. Opret et nyt lager og navngiv det, hvad du vil gemme det i GitHub. Klik derefter på knappen "Opret lager".

BEMÆRK : I type 2 skal du ikke initialisere lageret med en README-fil, når du opretter et nyt lager på GitHub-websiden.

Efter at have klikket på knappen "Opret lager" finder du nedenstående billede som en webside.

Kopier HTTPS-adressen. Nu opretter vi fjernbetjeningen til vores lager.

git remote add origin [HTTPS ADDRESS]

Efter at have udført denne kommando, kan vi kontrollere, om vi med succes har tilføjet fjernbetjeningen ved hjælp af følgende kommando

git remote

Og hvis den udsender "oprindelse", har du føjet fjernbetjeningen til dit projekt.

BEMÆRK : Bare husk, at vi kan angive et hvilket som helst navn til fjernbetjeningen ved at ændre navnet "oprindelse". For eksempel:

git remote add [REMOTE NAME] [HTTPS ADDRESS]

Nu kan vi skubbe vores projekt til GitHub uden problemer!

git push origin master

Efter at have gennemført disse trin en efter en, hvis du går til GitHub, kan du finde dit lager med filerne!

Konklusion

Tak alle for læsningen. Jeg har lige forklaret det grundlæggende i Git og GitHub. Jeg opfordrer jer alle til at læse flere relaterede artikler om Git og GitHub. Jeg håber, at denne artikel hjalp dig.

Tjek min originale artikel i Medium.

Tak skal du have.

Glad kodning!